2011 Fluence 85Hp
Booster yazılımlı, düz vites 4.7lt ortalaması var.(karma)
sizin fluence Edc 105hp lik olan ise tüketimi gerçekten başarılı...
Printable View
Arkadaşımda megane var , okula gidip gelirken 3.5 ortalamayla gidip geliyoruz 2 kişi..
Hiç ışık ve durmak yok :D
Piyasada dolanan bir söylenti var dci motorlar için yaramaz uzun ömürlü değil diye, multijet kadar başarılı olmadığı aşikar, ama şuan 170bin km geçmiş olmama rağmen ben çok memnunum hem yakıtı, hem performansı yeterli gittiğim özel serviste motor yapılıyordu araca 4700 gibi bir rakam, sandık motoruda 6500-7000 civarı fiyatını olduğunu öğrendim, şahsen ben okadar masraf etmem :) fotoğrafıda bilare eklerim
Dip: 6200+kdv aksarayda hazır motor var :)
Çok kasmışsın..Wiki yormuş seni
Araçların model (karoser) olarak ve motor hacimleri olarak birbirine girdiğinide listede farketmişsindir 1.4 ler 1.7 ler 1.2 ler Fiatta 1.3 1.9 jtdler gibi ve Lupo yu hangi Arosa modeliyel kıyasladın? Lupo 3L ile Arosa 97-2001 yani ilk jenarasyona bak 135kg fark mı ?
Neyse çok pis utandırdın beni mahçup oldum TT ye :)
kesinlikle dci motorlar multijetlerden daha sağlam+daha uzun ömürlü+daha az yakıyor
renault benzinlilerinde mutlaka biyerlerinde bir sorunları oluyor ama dci ler kaya gibi:)
2 sene olmadan 185.000 yapıp sattık, satarkenki 2-3 deponun ortalaması bile 4,2 idi.
şuan ben 2001 laguna dti kullanıyorum geçen sene 195,000de aldım şuan 240,000e geldi hala tık yok.dtilerde kronik bir sıkıntı var ki o da serviste v kayışı değiştirirken gergilerin bilyası değiştiriliyor ama dışarda yaptırırsan eski gergi plastik olduğu için kayış yer yapıyor ve yenisini takınca kenarlarından kayışı yemeye başlayıp koparıyor.
240,000de 10 yaşında 1,9 laguna ile ben 5-5,5 uzun 6,5 ş.içi yakıyorum
Bence PSA 1.4 ve 1.3 Mjetinden başarılı :) bu benim düşüncem Fiat kullanıcıları küfretmesin hani.Ama 1.6 mjet ve 1.9mjet hakikaten enfes.
1.5 dci bence yakıt konusunda iyi dayanıksızlık konusu ise son yıllarda yalan oldu gibi ben şahsen 300.000km yapsan dci aracım ile daha ne isterim.
1.5 105ps 240nm performans yabana atılmaz sitedeki Diesel Master lar daha iyi bilir tabi :)
Konusacak çok sey varda konu kirleniyo gibi olmasın diye pek yazamıyorum :)
Saxo 1.5 dizel ustune tanimam ben hayatimda o kadar az akan binaraba. Gormedim 120 kurus yakiyor belkide daha azzzz :)
120 kuruş yaktığındaki benzin motorin fiyatına dikkat et istersen çünkü şu anda euro dizel 3,8-4 lira küsur olduğuna göre 3,2 litrenin altında yakması gerekiyor .
30TL ye İzmir şehir içi 200KM yaptım tam tamına. Depo fulledim 200km yaptım tam sonra tekrar depoyu aynı istasyon aynı pompada fulledim. 30.3TL de attı pompa.
Aldığım mazotta Total Exellium 3.82 tl sanırım bakmadım fişe.
Böyle bi ibarem yok hepsi şunu yapar bu kadar gider diye hangi postu okudun ? Diğer postlarada bakarsan bakım v.s koşullardan bahsetmiştik.
Eyvallah Golf 6 tdi almak şart olmuş :)
Hani az yaktığını falan biliyorumda şehir içi 100Km de 3.91 Lt yakıt duymamıştım az kassan şehir dışı verisini tuturucan.
İzmirin şehir içinin öğlen boş olması buna en büyük etken. Ayrıca aşırı sakin ve ekonomik kullanımda buna etken. Arabayı tanımak gerekiyor.
Zira ben eski Lagunam ilede İzmir-İstanbul (İzmir Altınyolda sıfırladım Yalova İDo da videoya aldım) arası ortalama 75km hız ile 390km yolu 5.8lt ile tamamlamıştım. 2.0 16v 140hp benzinli. (klima kapalı tek kişi) Videolu fotoraflı tastiklidir. Şahit Sekolive serkan videolar mevcut onda. Fotolar;
http://img440.imageshack.us/img440/3061/img6766z.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/1794/img6767p.jpg
http://img854.imageshack.us/img854/4830/img6768f.jpg
[QUOTE=gokhan882;2776344]Böyle bi ibarem yok hepsi şunu yapar bu kadar gider diye hangi postu okudun ? Diğer postlarada bakarsan bakım v.s koşullardan bahsetmiştik.
Haklısın kanka :)
Muhalefettlik olmasın güzel değerler fakat o yolun büyük kısmını rampadan faydalanıp aşağı dogru sallanıyosun zaten :)
Aynı değerleri dönüştede yakalayabildin mi peki?
Valla 1.9 TD ile 13.2 Lt şehir dışı 2000d/d 80km/h ile 305km yapıyorum Gebze-Adapazarı 100km/h otobanda gidiyorum ve tırmanışlar var giderken + İstanbul-Eskişehir (Mahmudiye) Eskişehirin içinde geçerkende 4-5 kezde ışıga yakalanıyosun.Ama şehir içi konusunu tartışmam çünkü maruz kalınan yol ve trafik şartları herkesin farklı kaç kez dur kalk yaptı nasıl hangi devirde kullandı ışık beklerken önündeki adam 30cm ilerlerdi diye oda ilerlerdi mi bunları tartışırsak işin içinden çıkılmıyor.
Sen öğlen saatleri trafiğinden ve sakin-eko kullanımdan bahsettin bu şekilde yakaladım bu ölçüyü dedin ama İstanbulda bu şekilde çok zor.
Ben şuna kızıyorum herkes psikolojisini rahatlatıyor arabam şöyle az böyle kokluyo falan diye başka bişey değil. :icon_tup: