Yok ağır olduğu için şakayla karışık söyledim zaten:)
Printable View
valla mevcut pistonlarla kollarla 220-230 hp üstü sıkıntı bence.. ;) heee takarsın özgürün dediği kiti kol piston 300hp manyak olur ama anca o zaman olur suan yapılabilicek hem uzun ömürlü hem sağlıklı hem basarılı seviye özgür senin makine bence..
uğrasmanın dereceleri var tabi sadece arastırmak değil uygulamakta lazım ;) valla chip ve cooler kolay ama ben kiliti bekliyorum yapmısken tam yapmak lazım o 220-230 hp nin tam tutunarak hissedilmesi lazım bence ;);) ben onu bekliyorum acıkcası kanka.. ve aramızda yeni arkadaslar var sanırım onlarda dahil olsa paylasım olsa güzel olur kanka bencede..
RC yada GT sine spor amrtisör taktıran , taktıran tanıyan , bilen duyan burada bizimle izlenim ve fiyatlarını paylaşırsa sevinirim..
Teşekkürler...
yok dostum en ıyısı coıl yay amartısor verım alamazsın uyumlu olmuyo yay almayıp sabredıp coil alsaydın keske
koni marka kullanıyorum ve gayet memnunum acıkcası.. fiyat ise 800ytl idi ama değişmiş suan 1200 gibi sanırım.. h&r yaylarla gayet uyumlu.. arkaları orta sertlikte ayarlayıp takmıstık önleri ise kullanım amacıma göre ayarlıyorum kule baslarından.. coil tabikli süper olur ama tam profesyonel pistte kullanmıyosan cok ta gerek yok bence 2500-3000ytl ama tabi tercih.. saygılar..
http://www.peugeot.com.tr/media/deli...569-fae6da.jpg
207 üzerinde lanse edilen SSP sistemi belirli fren koşullarında ESP fonksiyonu ve otomobilin hidrolik direksiyonu arasında eşlemeye izin vermektedir. Bu iki cihaz arasındaki iletişim değişik kavrama özellikli yüzeyler üzerinde fren yapma sırasında aracın sağ tekerlekler ve sol tekerlekler arasındaki stabilitesini ve düz yolda durma mesafesini iyileştirmektedir (örnek olarak bir tarafta “kuvvetli yapışan” asfalt ve diğer tarafta, buz, çamur, ıslak çim, vb. gibi “zayıf tutuş”).
Bu programlama otomobilin stabilitesini korumakta ancak fren yapma performansını etkilememektedir. Bu durumda, SSP yolun yapışan kısmında baştan daha fazla fren yapılmasını sağlayacak ve araç dengesini öngörerek sürücünün direksiyon için en uygun açıyı elde etmesine yardımcı olmak üzere direksiyon sistemine tork uygulayacaktır. Bu tork frenlemenin başlamasından itibaren en fazla 100 ms içinde gönderilmekte olup, tavsiye edilen açı 80 dereceye kadar olabilmektedir.
Bu otomatik bir direksiyon grubu değildir, çünkü sürücü direksiyon ayar değerine riayet etmemeyi seçebilir, bu durumda frenleme sistemi stabiliteye öncelik veren klasik stratejiye dönüş yapar. Sonuç olarak, bu sistem, aracın stabilitesi sağlanırken, koşullara bağlı olarak %4 ila %10 arasında değişen durma mesafesi kazanılmasına yol açmaktadır. Henüz çok yaygın kullanılmamaktadır ve bu segmentteki bir araçta ilk kez uygulanmıştır.
Peugeot modellerinde güvenlik ile ilgili öncelik örnek bir yol tutuşu sağlamaktır.
— ABS Sistemi: Ani fren sırasında, ABS sistemi tekerleklerin kilitlenme riskini önleyerek kavrama kaybını daha iyi kontrol etmenize yardımcı olmaktadır.
— Elektronik Fren Kuvveti Dağıtım Sistemi (REF): Elektronik Fren Kuvveti Dağıtım sistemi fren basıncını dört tekerleğe dağıtarak, aracın kavramasına ve yüke bağlı olarak, aracın durma mesafesini uygun hale getirmektedir.
— Fren Yardım Sistemi (AFU): Fren Yardım Sistemi (AFU) ani fren durumunda frenleme kuvvetini arttıran ve durma mesafesini minimuma düşüren ek yardım sağlamaktadır.
— ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü): ESC aracın stabilitesinin fizik kanunları sınırları içerisinde kontrolünü sağlamaktadır.
Ayrıca,
— Patinaj Önleyici Düzenleme (ASR): Patinaj Önleyici Düzenleme kavrama kaybı durumunda tekerlek patinajını sınırlamak için frenler ve motor kontrol sistemi üzerinde çalışmaktadır.
— Dinamik Stabilite Kontrolü (CDS): Bu sistem viraja giriş veya viraj içerisindeyken direksiyon sensörü ve yalpalama sensörü tarafından iletilen bilgileri sürekli karşılaştırmaktadır. Böyle durumlarda, fizik kanunu sınırları içerisinde, aracınızı başlangıçtaki rotasına yerleştirir.
Zor durumlarda belirli bir miktar çekme sağlamak için (207 RC gibi belirli modeller hariç) ESC devre dışı bırakılabilir ve 50 km/s üstünde otomatik olarak tekrar devreye alınır.
— Ani fren durumunda otomatik yanan flaşörler bu sistemi tamamlamaktadır.