Onu söyleyebilmem için bir yerden senin arabadan bulup bağlamam lazım direk hex ini bilemiyorum maalesef kurcalamak lazım.
Ya da Google 'dan VCDS A3 1.4 TFSI Dump Valve kelimelerini filan aratıp bulabilirsin diye düşünüyorum.
Kaçak yoksa ve turbo iyi durumdaysa MAP yanlış okuma yapıp lambayı yakıyor olabilir. Ama kaçak olayından %100 emin olmak lazım. Şu durumda DV de kaçırıyor olabilir. Ama şunu da söyliyim yazılım da yaptırıyor olabilir.
Çok genel konuştuğumu da tekrarlamam gerekir. İstersen bi
TurboFSI – Audi Türkiye e bi konu aç ordaki herifler de tfsi larla ilgili Türkçe içerik konusunda sağlamdır.
Geçmiş olsun. En kısa yoldan sebebi bir cihaz okuması ile anlaşılabilir. Eğer erh'nin dediği gibi tekrar çalıştırdığında düzelirse geçici birşey olmuştur muhtemelen. Eğer süreklilik arz ediyorsa akla gelen en iyi ihtimal ozi'nin dediği gibi yakıt seviyesi veya kalitesinde sıkıntı olduğundan olabilir.
Ama burdan ne kadar konuşsak boş şu an cihaza bağlatmanız lazım ve bunu hemen yapmanız yararınıza olur. Cihaz derken yetkili servis şart değil ama yetkili servis çıkacak arıza koduyla ilgili en doğru bilgiye en rahat ulaşacak tek yerdir. Yoksa elinde OBDII si olan herkes kodu okur.. Kodu buraya yazarsanız o zaman ben de vakit bulduğumda araştırabilirim.