Sbox'a girmek istersen bir altındakine tıklayınca girdiğim eğitim sitesinde farkettim ben de.. Adobe flash eğitim dosyası hazırlamak istemişler ancak herşeye 'undefined' dediği için çok detay alamadım. Tercümesi de ayrıca rezalet. Basit bir 'geri' butonu bile 'bir önceki bilgi ekranına geri geç' gibi abuk subuk birşey olmuş.
Görebildiğim ve anlayabildiğim kadarıyla;
- Servicebox entegrasyonu yapılmış. Dolayısıyla kırılsa bile servicebox için ayrıca hesap gerekecek.
- Araçları banttan çıktığı andan itibaren takip edebilir bir sistem olmuş. Bu iyi birşey. Hem garantisel arızalar hem de aracın satış anındaki kondüsyonu fabrika orijinli takip edilir olmuş. PDI desteği de mevcut.
- Arayüz şık olmuş, ve de dokunmatik ekranlı PC'lere uyumlu bir arayüz olmuş.
- Yerel ERP yazılımlarıyla entegre çalışıyor. Dolayısıyla aracın öyküsüne göre noktasal tespit yapılamayan arızalarla ilgili info flash ları da kullanıp 'şuraya bir bak arıza belki de ordadır' diyebiliyor.
- Peugeot France ve Germany ile on-line bağlı oluyor. Mailleşme yöntemi tarih oluyor. Sürekli birileri orada online yetkili servisin emrinde oluyor canlı yayınla..
- Crack'i illaki üretilir. Ancak güncellemeleri yine sıkıntı olabilir. Kaldı ki şu y.dışı asistan ve sbox entegrasyonu nasıl çözülür orası meçhul.
E o zaman şahane.. :) Güle güle kullan. Eğimsiz düzde son sürat rakamlarını veya potansiyelini bekliyoruz :D
Yazılım yapılması aslında aracı üretici garantisi dışında bırakır. Ama bu da direkt müşteri memnuniyetsizliği olarak sonuçlanacağından servisler genelde çözülemeyen sorunlarda/hukuki sürec başlangıçlarına kadar yazılımı farketse bile çaktırmıyor. Orjinalden farklı yazılım olduğu Diag cihazı bağlandığında hemen belli oluyor. ECU Karakterize edilmemiş hatası 3. parti yazılım var demek oluyor. Yazılım atılmadan önce orjinal yazılımın o anki yedeğinin alınması şart. Bunu da her cihaz yapamıyor yapmış gibi gösterse de.. Geri yükleme yapıldığında Peugeot'nun diag ı yine yakalıyor. Bu konuda bnm gördüğüm tek başarılı marka CMD. Yazılım atacak olan kişi/kurumun bu markanın OBDII adaptörünü ve yazılımını kullanması gerekir.
Bizdeki garanti hizmeti sadece üretici/distribütör hizmeti olarak sunuluyor. Dolayısıyla garanti verenin kendi işlemleri haricinde yapılan her işlem ki buna yetkili servisler de dahil, aracı garanti dışında bıraktırır.
Garantiden kasıt aracın üretici garantisi ise aslında, evet, kaybedilir. Ancak orjinal yazılımın geri yüklenmesi ile bu korunabilir(bu dediğimin garantisi yok yine de :)).
3. parti bir yazılımdan ötürü motorda oluşan donanımsal arıza ve gerekli parça değişimlerinde genelde Peugeot Türkiye sorun çıkarmıyor ama bu çıkarmayacak anlamına gelmez. Bir yerde danışıklı dövüş olabiliyor. Garanti hizmeti konusunda hukuka başvurduğunuz zaman araçta 3. parti yazılım yüklenmiş olması müşterinin elini çok zayıflatır.
Eğer garantiden kastınız yazılımın garantisi ise, karsiyakaliozi kardeşimin dediği gibi tek adres Best Service, Muzaffer Doğrular olmalıdır.
:) Biz fark almıyoruz :) Gerçi direk yazılım yapmıyoruz, modül kullanıyoruz ağırlıklı olarak dizellerde.. Bunlar %100 izi bulunamaz cihazlar.. Yine Muzaffer Doğrular ile yapıyoruz tabiki. Araç geçmişine de ekleniyor bizim dışımızda başka servise giderse orada görsünler diye. Ürünün kendi 2 yıl garantili, Tr distribütörü zaten Best Service, müşterinin muhattabı da biziz. Şu an alan herkes memnun.
Servis garantili yazılım, hatta Peugeot MS filan hmm :rolleyes:
Şu İstanbul mevzu bi bitse :(