bugün servisi aradım 807 anten için parça kodu istediler, onsuz bulamıyorlarmış. yardımcı olacak varsa sevinirim
edit : buldum geçmiş sayfalardan tşkler
edit 2 : anten kalmamış...
AmcaPolo
bence anten için bu kadar uğraşmaya gerek yok arkadaşlar;ebay'den sorunsuz bir şekilde halledebilirsiniz...hem seçeneğiniz de daha çok olur...
Üstünden geçtiğim bir mazgalın içine çökmesinden ötürü aracım betona oturdu.. İstanbul'da bu da başıma geldi serisinin son bölümü yakında sinemalarda..
Betona oturmasından ötürü görsel olarak bir hasar oluşmadı allahtan..
Ancak oluşan darbeden fren pedalının konum sensörü(direksiyonun altında, pedalın hemen üstünde) yerinden fırlayıp boşa çıktı daha doğrusu çıkmış,farketmedim.
Arabayı çukurdan çıkartıp E5 üzerinden eve dönerken 150 gibi bir süratte yine emisyon diyip gazı komple kesince durumu farkettim. Kenara çektim. Motor çalışmasında hiçbir sıkıntı yokken gaz pedalım çalışmadı, motor pedala hiçç tepki vermedi. Gece saat 03 suları olduğundan birilerini arayasım gelmedi. O anda yanımda OBD de olmadığından aküden resetledim. Pedal kendine geldi. Arabaya binerken de fren lambalarının sürekli yandığını farkettim. O anda sensörde kıllık olabileceği aklıma geldi.
Saat 04 te E5 kenarında zifiri karanlıkta 2 metre boyumla direksiyon altına bir türlü sığışarak sensörü tekrar yerine sabitledim
Aklınızda olsun arkadaşlar, araç gazla beraber uzun süre fren yapıldığını düşünürse gaz pedalını komple iptal edip emisyon hatası veriyor. Bu dediğim sol ayak freni hareketleri için geçerli değil. Sensör yerinden çıkınca araç, sürücüsü sürekli frenle gaza aynı anda basıyor zannedip gazı devredışı bırakıyor.
Bugün de belediyeye gittim, meğersem sabah çok erken saatte zabıt tutmuşlar, suçlu konumuna ben düşmüşüm ve İSKİ'nin malına zarar vermişim. :S Avukatı aradım, aracı çukurdan çıkarmadan o şekilde sabah zabıt tutturman gerekiyordu dedi. Eyvallah dedim eve döndüm şimdi bu mesajı yazıyorum..
Şahane RC ile İstanbul günlerimden bir anı daha sizlere.. Bu İstanbul'a bir daha araçlı gelecek olursam Broadway'den şaşmayacağım. Hem ucuz hem de cip gibi yukarıdan yukarıdan giderim..
Geçmiş olsun.İyi alt traversi vurup airbag'lerin tamamına elveda dememişin.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
kardeşim cok geçmiş olsun dön artık köyden sehire bekliyoruz selamlar
''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN
geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun abi .İstanbul seni seviyor sanırsam. (:
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
Bir ay falan önce Emre-G den aldığım kırmızı (kalıpları RC den alındı) kumaş paspaslarım , HongKong dan gelen metal Peugeot Sport çıkartmalarım..
![]()
Güzelmiş valla hepsi.
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)