shitroen çok sorunsuz :P bi araç olduğu için deniyodur :)) hahah :D
Printable View
shitroen çok sorunsuz :P bi araç olduğu için deniyodur :)) hahah :D
beyler bildiğiniz ellenmemiş stock rc yada gt var mıdır .? tavsiye edebileceğiniz cam tavanlı ?
Arkadaşlar hepinize cevaplarınız için teşekkürler. Bu gün itibari ile temiz , boyasız , kazasız tamamen orjinal , düşük kilometreli ve kırmızı bir gt bulunca aldım. Rc mi gt mi derken bi anda gt miz oldu.
Şimdi öncelikle ; salı günü , değişmiş olsun olmasın şu sente ile ilgili parçayı değiştirmek üzere servise bırakacam aracı. Başka aklınıza gelen ve yapmam gereken bir şey var mı ?
Olmazmiii.. :) s3 dv, cat iptali, seat sport ibiza cupra intercooler, cold air intake, upgraded boost pipes, wather methanol kit, turboback exhaust ve stage3 yazilim.. :D yok istemem dersen td05 big turbo stage 4 yazilim :D bunlari yaptirman lazim derim :D
Bu arada kazasiz belasiz cezasiz hayirli ugurlu olsun...
Teşekkürler. Aslında orjinal olarak binmeye devam edecem gibi ama siz şimdi bu mesajı yazınca yine içimde bişeyler kıpırdanmaya başladı :)
Şaka bir yana haftasonları sürerken zevk alacağım bir araç olarak binmek istiyorum o sebeble aldım bunu.
Siz yinede özelden telefonunuzu gönderirseniz irtibata geçelim 207 ye çok uzağım soracak soru çok :)
Hayırlı uğurlu olsun yeni aracın.ilk etapta kat iptali yap sadece bide orta susturucu iptali.bi süre sana ses anlamında yetecek bende olduğu gibi.zamanla diğerlerinide yaparsın
zincir gergisi güncel olanıyla değişmemişse servis ilk etapta zincir gergisini değiştirsin
parça kodu 0829G3 fiyatı 38 TL
Ardından sente ayarı kesin yapılması gerekir akabinde güncel olan yazılımı yüklemekte fayda var
Dumpvalve'ın diaframında yırtık olabilir yırtık yada deformasyon varsa yeni tip güncel olanını değiştirsinler parça kodu 037977 fiyatı 196 TL
Kontrol edilmesi gereken diğer bir nokta ise turbo emiş hortumunda (Hava filtresinden turboya giden boruda) kelepçelerin sıkıldığı kısımda yırtık olabilir
Daha sağlam güncellenmiş olan emiş borusunun parça kodu 1440S5 fiyatı da 70-80 TL
ilk aklıma gelen mutlaka bakılması gereken yerler bunlardır
etuners 1.6 THP motorlarıyla bayağı bir bilgi sahibi faydalı bilgiler mevcut
etuners : Technical File
bana soracak olursan sadece zinciri degistirecegine tum kiti degistir kafan rahat olsun bidahada tampon sok tak bilmemne ugrasmamis olursun ki biliosun servis ucretleri saatlik ucret, 38tl parca belki ama tak cikar uzun surucek nerden baksan 70-80iscilik alicaklar, sonucta ayni seyler yapilicak nerdeyse kit olarak degistir derim..
dv isine gelince illaki degistiriceksin onu, isiya basinca dayanmayan orjinal dv yerine 100tl ye forumda bi kac tane var s3dv onu al tak derim ki illaki takicaksin bi daha ugrasmamis olursun hemde daha iyi basinc tutuyo. Sifir aliyim dersende 140 150tl arasi biseydi diye hatirliyorum.
Hava filtresine gelince dogru yirtik olusabiliyor ama bende ayni hataya dustum, 80tl verdim orjinal boruyu aldim simdi cikartip acik hava filtresini kullaniorum kuzu gibi yatito :D hic gerek yok kontrol ettir yirtik varsa acik hava filtresine gec yoksada aciga gecene kadar kullanirsin zaten :D
Zincir isinede cok takma kafani sente atlama olayi bariz belli ediyo kendini, arac gucten cekisten dusuyo basiyosun yurumuyo.. sarsintili calisiyo vb.... Yoksa olana kadar takil derim :D cunki motor yagi flnda degismesi lazim zincir seti degistiginde...
Bana sorarsan ilk is alt motor kulagini kontrol ettir kardesim o kirik olabiliyor benim 2 oldu kirdigim :D yagina baktir kotu durumduysa madem degisicek yag zincir setiyle beraber degistir.
lastiklerin orjinal lastikse ic taraft yanaklara baktir buyuk catlaklar olusabiliyor.
Şuanda hiç bir sorunum yok ama kafam rahat olsun diye değiştirecem dediğiniz gibi de komple trigeri değiştirmek daha mantıklı sanırım öyle yaparım. Boruları kontrol ettirecem ama onlarda da bir sıkıntı yok gibi araç zaten 30küsür binde benimde yapacağım senede 3000 max 5000 oluyor. Triger harici 30bin bakımı daha dün yapıldı. Lastiklerime gelince orjinal lastiği hala üstünde acilen bi takım lastik lazım.
Unutmadan tüm arkadaşlara ilgileri ve yardımları için teşekkürler.
tüm tech ve 207 ailesi arkadaşlarım kurban bayramınızı mübarek eder aileniz ve tüm sevdiklerinizle güzel bir bayram gecirmenizi dilerim sevgilerle volkan... :heyoo:
Cumhuriyet ve kurban bayramınız kutlu olsun, nice mutlu bayramlara hep birlikte...
Mübarek kurban bayramınız kutlu olsun arkadaşlar.
Öncelikle bayramınız mübarek olsun.Peşinden sıkıntımı ekliyrum
Aracım 2007 model 207 gt 38 binde aracta bır sıkıntı var ama servıs dahıl cozemedık sıkıntıyı sıze soyle anlatıyım aracı kullanıyorum gayet hersey normal ama bazen bırden bıre arac cekısten asırı derecede dusuyor sesı dahıl degısıyor boyle arac bosa bagırıyo gaz yemıyo ama 20-30 dk sonra kendı kendıne duzeldıgı oluyor.Ama dıkkat ettıgım bırsey var benzınım genelde az oldugu zamanlarda oluyor bu ısık yanmasına yakın bu sıkıntı daha fazla oluyor sebebını bır turlu anlamıs degılım.Sizce neden böyle oluyor ?
daha önce zincir gergisini değiştirip aracın sentesi ayarlandımı ? yapılmadıysa ilk etapta bu 2 işlem yapılmalı
araç çekişten düştüğünde arıza ışığı yakıp uyarı veriyormu ? uyarı verdiyse hata kodu da mevcuttur onu paylaşırsan iyi olur
bu arada servis ne yetkilimi ?
Zincir gergisi ve sente ayarı yapıldı diye biliyorum eskı sahıbı bir dostumuz onu tekrar sorum ekleme yaparım onun harıcınde araç çekişten dusunce arıza ısıgı yakmadı servis peugeot yetkili servisi ve dediğim gibi bu olay herzaman olmuyor ara sıra oluyor bir gelip bi gidiyor diyebilirim
kanister vanasına bakıldı mı? benzin buharını boost olmadığı zamanlarda emmeye gönderen bir valf bu. boost anında kapalı olması gerekir. kapatamıyorsa basınçlı hava depoya kaçıyordur.