Bende çok merak ettim ?
Printable View
Yağ buhar hortumundan olması imkansız gibi.çünkü yağ buhar hortumunun emmeye bağlandığı kısımda sadece vakum mevcut..o delik sadece tek yönlü..gaza basıldığında basıncın dışarı cıkmasını engelleyen bir sistem var..şahsen ben yağ buhar hortumunu komple iptal ettim..krank hortumu ile birleştirip arabanın altından saldım :D..hortum kaynaklı olsa idi aynı sorunları bizde yaşardı..ha şu olabilir emmedeki o delikte dışarı kaçak vardır olabilir..o hortumda eğer basınç olsaydı direk üst kapağa giderdi ve sıkıntı yapardı..
GFB DV+ isteyen varsa ben de var
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek...5814156/detay/
Motor soğukken aracı tutan birşey var ve soğukken biraz gaza yüklenince motor böğürmeye başlıyor (tam olarak atmosferik arabaki açık hava filtre sesi gibi) 2.5-3 K devirden sonra yürüyor ama o devirlere kadar gaz yememe ve bağırma var fakat sadece soğukken oluyor bunlar araba ısınınca tekrar normale dönüyor.Ayrıca rölantide hafif titreme mevut. Sebebi ne olabilir ?
73K Kmde 207 GT zır stock.
- Katalizör tıkalıysa yapar mı bunu ?
- Lambda sensörüyle alakalı olabilir mi ?
+Sente yaptırıldı
+ Baskı balata yeni
Lambda bu motorun hayatı
Selamlar daha öncede konu açmıştım gaz yememe ve tekleme sorunu için.
aracımda sorun hala devam ediyor üstüne bide motor yedim 3. piston darma duman olmuş :D
aracımın motorunu abim ile beraber topladık. ama hala tekleme gaz yememe sorunu devam ediyor yakın zamanda bide yüksek viteste tam yükteyken bir anda araba boşalıyor turbo basmıyor tamamen düz 1.6 oluyor. turbonun üstündeki sensörün fişini çekip takıyorum düzeliyor.(dump valve galiba ismi)
biz bu lanet arabadan bıktık ankarada cidden bu arabadan anlayan önereceginiz biri varmı? kime götürsek çözemediler.
Arıza kodlarınıda paylaşıyım yardımcı olursanız sevinirim yakıtta mükemmel derecede arttı gitse yaksın dicemde gitmiyor öküz gibide yakıyor. Yanlış bişiy yazdıysam affola sinirlendim biraz yazarken :)
P0299 - p0658- p0033 - p0171 verdigi arıza kodlarıda bunlar
kolay gelsin cevaplar için şimdiden tşkler.
aynen can'ın dedigi gibi yolla mehmet'e, kafan rahat olsun!!!
kardeşim aracın tesisatsal yada beyinsel bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum verdiğin arıza kayıtlarına göre bu arabanın çalışmaması gerekiyo 5 v besleme yok beyinde. uğraş orda biraz fazla para harcama çözülmez ise kurtarıcı ile gönder buraya çözeriz sıkıntıyı..
Antalya yolu gözüktü bize anlaşılan gelirsek hem tatilde yapmış oluruz :)
p0299 hatasını basınç gelmediği için veriyor- kaçak varsa veya araba 23psi dan fazla basıyor ise beyin kendini korumaya alıyor o nedenle atmosferik gibi gidiyor çözmek için çok uğraştım.
p0658 bu hatanın nedenini bilemiyorum - düşük voltaj
p0033 dumpvalve hatası orjinal ise patlayabiliyor
p0171 bu hatayı vakum kaçağından da verebiliyor
bildiğim kadarıyla yazdım yardımcı olması ümidiyle. bende çok uğraştım thp ile hala harcamaya devam ediyorum :)
Thp keyifli olduğu kadar masraflıdır da VS Rc DEV Rc olduğu yerlere kolay gelmedi:) İşi tek ustayla götürmek en doğru olanı Antalya ve civarında olan Thp almaktan korkmasın Mehmet usta varken telefonda söylenilenlerle arıza tespiti yapabilecek bilgiye sahiptir kendisi..
Arkadaşlar yeri burası mı bilmiyorum ama linkteki aracı tanıyan bilen var mıdır? Almayı düşünüyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...2010854/detay/
iyi gunler kardesim ostimde simge peugeot var serdar usta oraya gosterebilirsin istersen yardimcida olabilirim ozel msj atarsan benim sorunlarimi ondan baska cozebilen olmadi ankarada
Arkadaşlar selam,
Elimde katalizör sonrası orijinal orta susturucu üzerinde komple sistem var. Aracın fabrika çıkışı orijinal olan sistemi. Katalizör ve son susturucu arasında kalan bölüm.
Aklımda bir rakam yok mantıklı tekliflere açığım smile ifade simgesi
arkadaşlar ayrı bir başlığı olmadığı için buraya soruyorum. araç DS3 THP. ufak bir ses kaydı yaptım, turbo sesi normal mi sizce?
-forge dv
-kn açık hava filtresi
-downpipe+51'lik düz boru
http://vocaroo.com/i/s0wm2ZaLvU9O
Forge DV isteyen var mı sıfır kutusunda ?
merhaba arkadaşlar 208 thp için downpipe arıyorum
Arkadaslar orj turbo ile 76 lik egzoz kullanan varmi? Nasildi performansi?
http://blog.perrinperformance.com/3-...ur-turbo-mini/ , aracim bmw, psa tabanli motoru var, 63 luk supersprint dp ile dynoda herhangi bi guc artisi yok ondan 76 dusunuyorum
Bence 63 yeterli ideal elinde varsa 76 tak bi dene..
bak onca alman ve fransız mühendisi kafa kafaya vermiş ölçmüş biçmiş hesaplamış kitaplamış 63mm e karar vermiş :D bizde 63den yanayız :)
büyük turbolu araçlarda bile 63mm ideal veya 70mm dp-63mm gerisi şeklindede gidebilirsin. anca kol piston girersen 70mm, enjektorlede desteklersen 76mm derim ben!
Arkadaşımızda inanılmaz bi inat var:) Deneyip görsün bakalım 63e göre olan farkı bizlerle paylaşsın,fikir sahibi olabilmek adına ilanlarda ki yüksek setuplu Rc'leri incelese yapmaması gerektiğini anlar..
207 rc lerde cam tavan varmı yoksa sadece gt ler demı war????
Güray doğru söylemiş Gt lerde standart Rc lerde opsiyonel cam tavan..Yüklemek derken filtre egzost yazılım dersen altından kalkması kolay ama kol piston dersen ben Savaş Motorsports derim..
207 rc icin forged kol piston ariyorum varmi elinde olan ..? Nereden temin edebilirim?