arabanızı lifte alın balata spreyı ıle motorun alt kısmını ıyıce temizleyin sonra bezle ıyıce kuruluayın veya ustanıza yaptırın bu işlemi 1 hafta sonra tekrar lifte alın kontrol edin yağ kaçağı varsa zaten belli eder
Printable View
arabanızı lifte alın balata spreyı ıle motorun alt kısmını ıyıce temizleyin sonra bezle ıyıce kuruluayın veya ustanıza yaptırın bu işlemi 1 hafta sonra tekrar lifte alın kontrol edin yağ kaçağı varsa zaten belli eder
seatsport intercoolerı olan varmı ? sıfır yada 2.el ?
yag fıltresının körik kısmından kaçırıyor benımde bıkere başıma geldı fıltrenın içindekı lastıgı değiştır
Vidaların kısa gelmesi falan çok saçma olmuş böyle ustalarda mekan işletiyor araba yapıyor sanayinin medai iftaharları..
aracimdaki sparco kule gergisini söktum isteyen olursa yardimci olurum
Selamlar,
Aramızda 208GTi kullanan var mıdır? 2 tipik sorum olacak:
- Motor 200 müdür(EP6CDTX) 208 midir(EP6FDTX)?
- Aracın frenleri nasıl? Fabrika çıkışlı 323mm Brembo kullanan var mıdır?
Teşekkürler & Selamlar..
PS. RC'yi satalı çok oldu ama listede hala adım görünüyor :)
THP 208 ler makyajlı kasa ile geldi. Makyajsızlar THP 200.
323mm frenlerde sadece 30.yıl ve peugeot sport versiyonlarında mevcut. İkiside Türkiye'de yok şuan. Ne kadar doğurudur bilemiyorum ama, facebookta çıkan 208 gti reklamı altına bir peugeot yetkilisi peugeot sport versiyonunu getirmeye çalıştıklarını yazmış.
Evet, makyajlı olanlarda olduğunu biliyorum.
Evet, orada soruyu soran benim zaten bana cevaben yazmışlardı da, az evvel Peugeot ile görüştüm, halen seviliyormuşuz, detaylar geldi. Sizinle de paylaşayım.
Brembo kitler normalde 17" jantlı GTi'lara da uygulanabiliyordu teknik kısıtlaması yok, Mayıs üretimi ile birlikte sunulacaklarmış. Haziranda da 208 by PS ve 308 GTi lansmanı yapılacakmış Türkiye için. Buralar karışır o zaman :) Ama 252 bg mi 272bg mi gelir o detayı sormadım. Aklıma gelmedi.
Şahsen ben 208byPS'tan ziyade sade GTi ile ilgileniyorum. PS'taki koltuklar zaten 207RC'den transfer, sığmıyorum. Torsen LSD ve 18" jant da beni çok cezbetmiyor açıkçası. Bu segmentte benim fazla sert olur 18" ve ona uygun yanaklı lastik. Zaten yaylar filan da daha sert yine. Bir de anlamadığım, bu farklılıklara rağmen aracın 0-100'ü hala 6.5 sn. ki bence daha uzun olması lazım. Gerçi total lastik çapı neredeyse aynı kalıyor ama yine de LSD filan sonuçta motora yük. Ben bir takım detayları atlıyorum herhalde. Teknik bilgilerde iz açıklığı vb. haricinde bir tek yakıt sarfiyatında farklılık var.
Brembo'ları herhalde sonradan taktıracağım. Mayıs üretimi demek aracın en erken Haziran sonu teslimi anlamına geliyor. 5 ay var daha ve ben Fiesta'dan sıkıldım :)
Selamlar
Selamlar. 207 Rc için baskı balataya ihtiyacım var. Bu konuda önerileriniz var mı? Aracımın setup'ı yuksek vf35 turbo.
40 k kılometre oldu orjınal kullanıyorum
Arkadaşlar konuyu baya okudum lakin özellikle ds3 ile ilgili bir bölüme senk gelemedim. Thp motorlu da3 lerde kronik sorunlar var mı ? 2010 model var bir tane beğendiğim. Alırken özellikle neye dikkat etmek lazım ?
Arkadaşlar RC veya lemans aramaktayim.
Aramızda satan varsa gorusmek isterim.
Selam arkadaşlar. Aracımla ilgili bir sorunum var. Yolda normal bi şekilde ilerlerken motor kaputundan dumanlar yukseldiğini farkettim. Hemen sağa çektim kaputu açtım motor suyu deposu fokur fokur kaynıyor. Neyse biraz bekledim fokurtular gitti taşan su dindi kendini çekmeye başladı. Yaklaşık 1.5 2 litre su ekledim depoya. 5-10 km sonra yine aynısını yaptı. Suyu kaynatıyor beklediğin zaman tekrar su diniyor ekliyorsun 5-10 km sonra yine aynı.Hararet her zaman 90'da su kaynatırken bile. Sizce bunun sebebi ne olabilir ? Conta diye korkuyordum ama ne arabanın ilk marşında, ne çalışmasında ne afrde hiç biyerinde bi sıkıntı yok. Araçta herşey normal. Deponun içinde fokurdayan su haricinde.. :Deli:
Conta yakmış olma ihtimali yüksek.
Conta yakmış olsa ilk marşda sıkıntı olmaz mı ? 2 gundur yatıyor araba bugun çalıştırdım tek marşta çalıştı sıkıntısız.
İyi akşamlar. 207 RC aracımın aküsünü değiştirdikten sonra virajlarda aktif hâle gelen sis farları çalışmamaya başladı. Farın içindekiler çalışıyor ama sisler direksiyon açısına göre eskisi gibi yanmıyor. Normalde manuel olarak açınca yanıyor bu arada sis farları. Sorun ne olabilir veya çözüm yolu nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
arkadaşlar aracımda kn kapalı tip filtre var. açık hava filtresi almayı düşünüyorum. bizim turbodan kutuya gelen boruya monte edicem. bu borunun çap ölçüsünü tam olarak bilen varmı?
o zaman piyasada satılan modüller var sanırım onunla aktif oluyordu. modüle bir bak derim
Evet, fabrika çıkışlılarda sisler sadece sis olarak çalışıyorlar. Enteresanmış. Aküden direk elektrik alan bir tertibat vardı herhalde, kutuplar sökülünce uçları aşağıya filan düşmüş olabilir.
Abi modül ya da herhangi ekstra bir tertibat yok inceledim. Araştırmalarım neticesinde ESP bulunan Peugeot / Citroen'lerde (Esp ile alakası ne bilmiyorum) BSI'dan ayarlandığını okudum. Ne kadar doğru bilmiyorum ama aracımı uzun süre (Akü değişimine kadar) o şekilde kullandığımdan eminim :)
Hmm eğer o bsi viraj aydınlatmalı sis özellikli olup başka modellerde de kullanılıyorsa olabilir. Peki dokunmatik sinyal var mı aracında? Şu kola dokununca 3 kere yanıp sönenden..
Evet ise, aracının BSi'ı evvelce değiştirilmiş ve daha güncel bir versiyonu takılmış. Bu yanlış bir uygulama değil.
BSi da genelde immobilizer yüzünden bozulur
Ben ilk sahibi değilsindir diye düşünmüştüm. Immobilizer arızası çok geneldir, araç mars basmaz, çünkü anahtarı Kabul etmez :)
Aynen, yapabilirsin, ama PP2000 den ziyade DiagBox daha iyi olacaktır. PP2000 en güncel BSi'ları doğru tanımayabilir.
Bir de orijinal teybimde sıkıntı yaşadığım için çıkma bir teyp aldım. Taktıktan sonra pp2000'den teybe kayıtlı şase numarasını değiştirerek kod olayını hallettim. Ama şöyle bir sıkıntı var park sensörü çalışıyor, geri vitese takınca aktif hale geliyor ekranda fakat uyarı sesi çıkmıyor. Acaba montajda mı bir sıkıntı var (kablo vs.) yoksa bunla ilgili de yapılması gereken bir ayar mı var?
bende orjinal teyibimi çıkarıp pıoneer teyp taktırdım. aynı sorun bendede oluştu. teyp bsa ile bağlantılı çalışığından eğer montajda bir sıkıntı olursa ses alamıyoruz. ( sonuçta sesi teyp üzerinden kolonlar vasıtasıyla alıyoruz) bence serviste sorunu çözerler gibi geliyor ama ben genelde yetkili servise arabayı götürünce arabaya uzaylı muamelesi gösteriyorlar
Bu arada aracına cupra lip takıp orijinal tampon altı sakalı duran var mı? Bugün benimkinin sol tarafı düşmüş, satan arkadaş varsa alabilirim.
Diag cihazı kullanmayalı 3-4 sene oldu tam yerini hatırlayamadım ama BSI konfigürasyon sayfasını control etmek gerekir. Ayrıca tabi BSI yazılımının da en güncelinin olması lazım.
Mesela, bende de BSI değişmişti. Yenisini taktım. VIN tanımladık çalıştı. Bişey dürttü güncelleyeyim dedim, güncelledikten sonra dokunmatik sinyal özellikleri güncellemeden sonra geldi.
Şu kemar uyarı, Eko Mod'un kapandığı yerden yapılıyordu ayarları ama dediğim gibi hatırlayamadım tam yerini.
Teyple ilgili, teyp OEM'dir OK ancak 35 çeşit OEM teyp var, bu teyplerin çalışabildiği matrix ekranlar var ve park sensörü beyni var. Takılan teyp sensörsüz bir araca ait olabilir. Teyp kesin destekliyorsa yine diag'tan park sensörü VAR denilerek aktif edilebilir. Teyp ayarlarında böyle bir alan var çünkü. Hatta HiFi ayarı, park sensörü girdiğinde sesin ne kadar kısılacağına kadar offset formatında ayar yapılabiliyor idi benim zamanımda.
Teybin tipi çok kilit bu noktada. Eğer teyp OK ise, araçta fabrika opsiyonu olarak satılan bir çok özellik sonradan takılabiliyor. JBL Set bile takmıştık.
Selamlar
Deniz abi bu konunun her sayfasını arabayı almadan ve aldıktan sonra tek tek okudum ve bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederim.
Deniz abi park sensörü mevcut değil sekmesini mevcut hale getirdim. Ses gelmeye başladı ama eskisine kıyasla çok çok az bir ses geliyor hoparlörden.
O ses seviyesinin de bir offset ayarı olacaktı ancak hexadecimal bir ayardı yanlış hatırlamıyorsam. mturhat'a bir danış istersen. Geçmiş olsun. Bir de konsoldaki sensörü aç/kapa tuşu çalışıyor mu onu da kontrol et derim.
O çalışıyor abi. Sadece yeni taktığım teypten eskisi kadar ses gelmiyor park sensörü uyarı sesi yani. Hiç gelmiyordu onu dediğin şekilde diagbox'tan hallettirdim. Bahsettiğin bu ayar yine radyo/teyp menüsünde mi? Bir de hexadecimal'den kastın tam olarak nedir abi? :)
Hexadecimal = 0123456789ABCDEF kullanılarak oluşturulmuş rakamlardır. 00ff5a gibi mesela.
Yerini hatırlayamıyorum maalesef ama yine radio/teyp bölümünden olması lazım mantık olarak.
Peki park sensörü devreye girdiğinde çalan müziğin sesi kısılıyor mu?