sürekli uyarı veriyorsa yetkili serviste devre dışı bıraktırabilirsin sensörleri
Arabayı servise sokamadan aynen İstanbul'a geri dönüyorum..
Tekrar hatırlatayım. Yeditepe'de Mühendislik düşünen tanıdığınız varsa tekrar tekrar düşünsün. Yine onların yaptığı bir hata neticesinde ıslak imzam gerektiğinden İstanbul'a dönüyorum.
ben bu arabanın arızalarından arabadan iyice sogudum sakin kullanımda birden ASR/ESP SYSTEM FAULITY yazdı esp ışıgı yandı aracın ne freni tutuyor ne gaza basıyosun gaz yemiyor allahtan yol boştuda saga çektik yoksa allah muhafaza
ne aptal ne nazlı bi araç satıyım tövbe bidaha peugeot.
sizce bu arına neyin nesi fikri olan varmı.
bende sogudum ıyıce suan servısteyım... amortisör takozla burclar bozulmus... onu bıle garantı dısı dıyorlar...balata gibi yansıtıyorlar kullanım diyorlar![]()
![]()
![]()
koltuk sallanır ona garantı kapsamıyor derler buna derler ne anlamı kaldı garantının ben hala çözemedım.bizdemi var bi sorun acaba
![]()
arkadaşımın bi lafı var pejonmu var garantiyi bekleme ne yapacaksan yap nede olsa garantiye sokmazlar diye.
gercekten dogru hele servislerindekilerin alayı sadece konuşuyo,boş konuşuyorlar.
vallahi diyorum inanin şeytan diyor al arabayı saglam bir yere göm aracın pertinin perti çıksın ama can daha tatlı iyice doldum anladıgınız gibi.
tekrar diyorum pejomu tövbeler olsun.
207 nin fazla uzun anteninden sıkılanlara 807nin kendi orj. antenini aldım bugün
parça kodu: 6561N3
8TL fiyatı var fiyatı uygun kısa ve en önemlisi orjinal parça
![]()
arkadaslar arabasında kalkısta yada boşta dururken motorun sag tarafından gergi kayısın ordan cıyyy cıyyyyyyy diye ses gelen varmı ??? bende var ama neyden oldugunu bulamadık yarın tekrar servis yolları gözüktü kısaca. kayıstan yapmıyor baska ne olabılır. ?
arkadaşlar merhaba adım memiş antalyadan bir peugeot kullanıcısıyım yaklaşık 9 adet peugeot geçti 106 gtı 6 adet 207 gt 1 adet 207 rc 2 adet.bütün sorunların çözümü var.lütfen markaya bu kadar hakaret etmeyin bu araçlardan tr de 3,5 tane yok ben sıfır aldım sattım sonra pişman oldum tekrar aldım.sizce sizin beklentilerinizi bu fiyat aralığında başka araç tatmin edebilecekse lütfen yazın hangi araç alıpta hiç sorun çıkarmıyo her markada her şey garantiye giriyo lütfen yazın bu arada çözemediğiniz arızaların hepsin bana sorun .bu konu açıldığından beri takip ediyorum ama ilk kez yazıyorum aracı kullanıcı olarak çok iyi tanıyorum..tel.532 427 99 27 nerdeyse yazdıklarınızın hepsinin cevabı var
Vay kankama bak be şimdi olduBu arada -Yararlı linkler-profil düzenle den aracını RC yap
Emrah dostum sen bu aracı bu kadar yerdiğin sürece burdan bir çok alıntı yapılır başka forumlara sende o istediğin fiyata biraz zor satarsın..
Yağ yakan 98 vteck ler hala 25 bine gidiyorsa vardır bir sebebi.Tamam motor çok sağlam da hiç mi yok o araçların kronik problemi vs...
Hiç böyle beddua etmiyor adamlar..Benim de ikinci 207 im ilki 1.4 hdi idi..
Evet belki başka markalar kadar sorunsuz değil ama Beddua edecek kadar da değil bence..
Yine de iyisini doğrusunu siz bilirsiniz , sonuçta helal parayla alınmış araçlar bunlar inisanın canının sıkılmama şansı yok ..
Bildiğim kadarıyla kinetik enerji ile çalışıyor. Lastiklerin dönmesiyle beraber elektrikleniyorlar.. Şu pilsiz çalışan saatler gibi..
Ne fren tutuyor derken ABS de mi gitti? Cruise çalışıyor mu? Bana sigorta arızası gibi geldi.. Bu fonksiyonların hepsi kaput altındaki sigorta tablasında tek sigortadan geçiyor.. 9F ti sanırım. Kullanma kılavuzunda yazıyor.
Başka bir servise götürmeni tavsiye ederim.
Valla şahane.. Teşekkürler.
ECU hariç aynıları değiştireceğim sanırım.
Aracı ilk soğuk çalıştırdığınızda yaklaşık ilk 2 dk boyunca olan ses mi?
Hocam sen bunları merkeze bir bir bildirdin mi?
eh bu da yalan değil...
-----------------
Garantilerle ilgili genel: Peugeot bildiğiniz üzere PSA'ya bağlı 2 markadan biri.. Diğeri Citroen.. PSA yeni bir satış sonrası denetim programını devreye aldı 2007'de.. CAP2010 adı.. 2 markayı da kapsıyor. Bu programın kırılımlarından biri de garanti harcamalarını 2010 sonuna kadar kadar 2007'ye oranla %30'lara indirmek.. yani 100TL yerine 30TL toplam maliyet.. Citroen bunu türkiye'de yakaladı.. Şikayet te oluşmadı.. Peugeot yakalayamadı. Peki Peugeot daha mı kıytırık? Bilakis..Sıkıntı yerel yönetimde maalesef.
Bu sıkı denetim sürecinden evvel, garanti adı altında sağlam parçalar bile değiştiriliyor hatta naylon işlemler yapılıp parçalar ayrıca satılıyordu. Benim başıma bile geldi. istanbulda beni tanımayan bir bayi fren hidroliği eklettirme amacıyla gittiğim bir günde komple debriyaj setini ve senkromeçleri de değiştirmişti. Garantiden yaptık size maliyeti yok gibi de havalı bir anlatıma girdilerdi. Bunların önüne geçmek amacıyla böyle bir program oluşturuldu, bence iyi de oldu, ancak daha önce hakkıyla garanti işi/takibi yapmayan arkadaşlar biraz patlamaya başladı. İşi zaten başından layıkıyla götürenlerde sorun olmadı.
Şimdi burada garanti konularınızla ilgili yorum yapmam tüm taraflarca sakınca doğurabilir, ama genel özetiyle durum yukarıdaki gibidir.
Garanti tamamen üretimsel ve tasarımsal(görselden ziyade endüstriyel ve mühendislik tasarım) sebeplerden oluşan sıkıntıları gidermeye yarayan üretici/distribütörün sağlamakla kanunen mükellef olduğu bir sistemdir ve aslında bir 'hizmet' olarak görülmemelidir.
Hizmet sayılabilecek olan garanti bu 2 zaruri sene sonrasında devam ettirilen; 'Müşteri Memnuniyeti(MM) Garantisi', 'Uzatılmış Garanti' vb. garantilerdir. Bu Uzatılmış Garanti BMW haricinde tüm markalarda uydurmasyon garantidir, üreticinin verdiği bir garanti olmadığı gibi hiçbir noktasına da karışmaz. Bir sigorta firması dosyayı inceler ve evet/hayır der. MM Garantisi ise çeşitli koşullar altında uygulanan anlık kolaylıktan ibarettir.
Peugeot Türkiye teşkilatında, müşterinin aracının arızasının tespiti, kullanıcı hatası olmayabilecek arızaların ulusal/uluslararası teknik danışman onayı ile tespiti, arızanın garanti işlem isteği olarak Peugeot Türkiye merkezine İSTENEN FORMATTA, DÜZGÜN, AÇIK ve gerekirse(genelde gerekir) fotolarıyla beraber iletimi, gelen yanıta göre onarımın Peugeot adına yapılması veya neden garantiye girmediğinin DÜZGÜN İZAH EDİLMESİ sorumluluğu bayilerdedir.
Aracın garantide olup olmadığı, garanti dışı kalıp kalmadığı(araca 3. parti yapılan işlemler sonrasında), arızanın garantiden karşılanıp karşılanmayacağı, MM garantisi uygulaması, garanti dışı olan arızaların neden dışarıda kaldığı sebebi eylemlerinden Peugeot Türkiye sorumludur.
Ayrıca garantiden değiştirilen parçalar hiçbir surette müşteriye verilmez, belli bir süre boyunca saklanır, aksi belirtilmediği sürece süre bitiminde kırılarak imha edilir. Peugeot bazen parçaları incelemek adına Fransa'ya yollanmasını isteyebilir.
mturhat'ın dediği gibi garanti koşulları oldukça ayrıntılı bir biçimde garanti kitapçıklarınızda yazar. Sıfır km araç alan tüm araçlarda kullanma kılavuzu eksik olsa bile bu kitapçık olmak zorundadır periyodik bakım takibi açısından. Ayrıca sanırım www.peugeot.com.tr de güncel versiyonları download edilebilir vaziyette. En güncelinde 'boya kalınlığı 50 ila 500 mikron arasında farklılık gösterebilir' ibaresi yazıyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)