User Tag List

Sayfa 1158/1195 İlkİlk ... 158658105811081148115611571158115911601168 ... SonSon
22691 sonuçtan 21.984 ile 22.002 arası

Konu: 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?

orhan_guney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam nasıl anladın enjektör sesini, itecekler olmasın onlar ? yukarıdan bakarak enjektör sesini çok zor dinlemen.
    Alıntı ggtoker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    s.a

dün bi 207 rc ye balmaya gittim araba hosumada gitti fakat tek anlamadığım enjektorlerden cok ses geliodu bu normal mı ??? araçta dp ve 63lük varex var
    DRİLL
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benden sana tavsiye orjinal seat sport al.
    Alıntı Thesam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni bir RC kullanıcısı olarak cooler arıyorum Yok mu hiç 8.5 9 lt cooler satan ?
    DRİLL
    Dr.Ecu

Thesam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orhan_guney Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaç lt seat sport cooler ?
    Project01 Garage

27ASK99
    01CAZ49

beakmenek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orjinal seat sportların fiyatları ne civarda fikriniz var mı acaba?

207 lere uydurulduğu gibi 208'e de takılır diye düşünüyorum ama örnek göremedim hiç..
    2004 wrx
    --
    208 GTI

Thesam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı beakmenek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

207 lere uydurulduğu gibi 208'e de takılır diye düşünüyorum ama örnek göremedim hiç..
    Ben araştırdığımda yanlış hatırlamıyorsam 800-900 tl civarındaydı.
    Project01 Garage

27ASK99
    01CAZ49

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben araştırdığımda yanlış hatırlamıyorsam 800-900 tl civarındaydı.
    Teşekkürler. Yanlış hatırlamıyorsam daha önce bu başlık altında arama yaptığımda bir kaç yıl önceki fiyatlarıda o şekilde görünüyor idi, yükselmiştir diye korkuyordum ama demekki çok değişmemiş
    2004 wrx
    --
    208 GTI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    seat sport intercooler aldık ettik diyelim

silikon borular dirsekler ve ona göre kelepçeler alınacak çapları ıvırı zıvırı...

onlar ne kadar tutar hangi ölçüler gerekli giriş çıkış çapları ne ?
    intercooler ile hiç ilgilenmedim şimdiye kadar ama stelios sana intercooler yaza doğru farz oldu diyince kafa yormaya başladım yavaş yavaş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    7 litre orjinal,seat sport ben 2 senedir kullanıyorum Maşallahı var daha bir kez bile sorun yaşamadım,birde burada Tr de yapılanlar var onlardan çok var piyasada yaptıran baya arkadaş oldu, fakat bir çoğu zarar gördü, daha sonra ufak bir sorun olduğu belirtildi sonrada giderildi ama iş işten geçti o süreçte, orjinal fiyatı en son 1,200 TL civarındaydı, geçen gün dolar farkından dolayı 1300 küsürlerden bahsediliyordu bilmiyorum.
    kaç lt seat sport cooler ?
    DRİLL
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabiki öyle sadece bir intercolar al tak olmuyor kelepçe silikon hortumları kelepçeleri vidaları, tanpon sök tak intercoller montajını yap,ona göre paslanmaz boru çek en önemliside vakit, toplam vakit hepsi için 2-3 gün sürer, ortalama intercoler+işçilik+malzemeler hepsi 1700-1800 tutar yuvarlak 2,000 diyin siz
    Alıntı tuFAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    seat sport intercooler aldık ettik diyelim

silikon borular dirsekler ve ona göre kelepçeler alınacak çapları ıvırı zıvırı...

onlar ne kadar tutar hangi ölçüler gerekli giriş çıkış çapları ne ?
    intercooler ile hiç ilgilenmedim şimdiye kadar ama stelios sana intercooler yaza doğru farz oldu diyince kafa yormaya başladım yavaş yavaş
    DRİLL
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam nasıl anladın enjektör sesini, itecekler olmasın onlar ? yukarıdan bakarak enjektör sesini çok zor dinlemen.
    bence de enjektör sesi çok zor duyulur. ama thp motorlarda üstten duyulan bi tık tık ses oluyor genelde. ilk duyulduğunda subap vurmasına benzetiliyor ama hangi aracı dinlesem bu ses vardı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin ilacın Forge İyi izle bu videoyu.

Alıntı beakmenek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

DRİLL
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    videodaki araçta superchips yazılım varmış ama ?
    ve sadece superchips yazılım stock cooler ile iat 105 derecelere çıkıyormuşşşşş...

forge intercooler montajından sonra da IAT 45 derece düşüp 60 dereceye inmiş

bence ölçtükleri aracın orj. intercooler çalışmıyor 105 derece IAT ne ya ?

uyarı olarak da sadece bizim test ettiğimiz araca özel olabilir sizin aracınızda belki bu kadar fark yaratmaz diye...

forge'un sitesinde şu şekilde yazıyor hepsi:
    The stock intercooler on the 208 GTi is the same compromised side mount intercooler used on the 207 GTi so we know its not up to the job even on a stock car. On a remapped engine with the stock intercooler we were seeing inlet temperatures of 105 deg C (215 deg F) – the highest we have recorded on any car ever! This has a huge detrimental effect on power and torque
    Our intercooler is a full replacement single pass (left to right) core which mounts to the stock crash bar in the car. The pipework supplied with our intercooler joins to the pipes that connected to the stock intercooler so installation is easy. The only cutting needed is to the ducting on the radiator to allow the pipework to pass through. All the silicon hoses, hard pipes, clips, bolts, nuts and jubilee clips needed to install the intercooler are included, along with full colour installation instructions.
    Performance wise the car we used had a Superchips remap. We tested the stock intercooler and our intercooler back to back on the same day and the increases were dramatic
    Intake temperature dropped form 105 deg C to 45 deg C - a drop of 60 deg
    Power went from 190bhp to 224 bhp – an increase of 34bhp
    Torque went from 222 lbft to 244 lbft – an increase of 22 lbft
    You can look at the dyno graph comparison of the intercooler showing the increase in performance, but PLEASE REMEMBER this was specific to the car we had in for testing, and you may not get the same results from a stock or mildly tuned car.
    All parts necessary for installation are included, together will full instructions.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tufan öyle bir yazmışsınki gören derki ben video cekdim ben montaj ettim ben satdım senin yabancı dilin var bildiğim kadarı ile bu konularda daha çok araştırma yapabilirsin.
    ve sadece superchips yazılım stock cooler ile iat 105 derecelere çıkıyormuşşşşş...

uyarı olarak da sadece bizim test ettiğimiz araca özel olabilir sizin aracınızda belki bu kadar fark yaratmaz diye...

DRİLL
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Forge'un kendi yazdıklarını türkçeye çevirdim Orhan farklı bir şey yok yani

adamlar arapça yazmıyor ingilizce yazıyor isteyen okur bigilenir okumayan da vay be bir cooler ile 34 beygir almış adamlar yieahhh der...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Senin ilacın Forge İyi izle bu videoyu.
    Bunu izlemiştim whp değerleri arasında çok düşük fark vardı bhp ler fazla idi. Bir çakallık olabilir diye düşünmüştüm Marka alabilicek bütçem olsa sanırım Airtec in intercoolerını alırdım, boru miktarı çok az değişiyor orjinaline göre o yüzden daha mantıklı gelmişti. Hem de fiyat olarak Forgedan ucuz

Airtec Cooling - Peugeot 208 GTI front mount intercooler

Seat sport belki daha ucuza gelir diye onu düşünmüştüm.. Birde şu şekilde bir ürün buldum bunun hakkında düşünceniz nedir? Airtec ile ebatları neredeyse aynı, belki tampon içinde oynama yapmak bile gerekmez.

Darkside Developments - Darkside Twin Pass Front Mount Intercooler (FMIC)

Bence ölçtükleri değerler doğrudur. Ben size şöyle söyleyim, kendim 19-20 derece hava sıcaklığında ölçtüm obd okuyucusundan IAT derecelerine bakarak. Yokuş aşağı basarken 70, yokuş yukarı basarken 75 dereceyi buluyordu Zaten bunları gördükten sonra dehşete düşerek cooler arayışına girdim
    2004 wrx
    --
    208 GTI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üst oksijen sensöre ihtiyacı olan iletişime geçebilir

207 THP RC & GT LAMBDA / OKSİJEN SENSÖRÜ
    İlan No: 242039252
    Connecting site...

ZX-636R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar merhaba, bu hafta 208 GTİ ımı aracımı aldım. performanstan genel olarak memnunum önceki 106 ve 206 tecrübelerime göre stock olarak daha stabil geldi. belki de yaşlandım artık eski yıllardaki kadar zorlamıyorum
    208 i günlük ulaşım amaçlı kullanmayacağım için haftada 1-2 günlük keyifli kullanımlarda biraz da sert olmasını istiyorum. bu doğrultuda bazı değişiklikler yapmak istiyorum. aşağıdaki konular hakkında destek olabilir misiniz

1- intercooler, bu aracın bence olmazsa olmaz değişmesi gereken parçası i.c . daha önce bazı arkadaşlar anlatmıştı aracı aldıktan sonra kendim de bizzat hissettim 3-4 dip gaz sonrasında bariz araçta yumuşama-salma diye tabir edebileceğim performans düşüklüğü oluyor. bunun sebebi de i.c. nin çok dandik olması
    yukarıda da konusu geçmiş ben daha önceki sayfalarda da yazmıştım Forge gerçekten çok iyi ancak çok pahalı. Bugun sordum 208GTİ için 3.800 TL fiyat aldım, içimden yuhh diyip kapattım telefonu.
    Peki Mishimoto için ne dersiniz, universal olarak Z serisi var.Bar-and-Plate olan
    Overall size 8,6 lt core size 5,24 lt. max önerilen basınc 22psi 1.5 bar yani

Seat sporttan daha iyi olabilir diye düşünüyorum. fiyatı 195USD yaklaşık 110USD gibi kargo var. gümrük için ne öderiz bilmiyorum ama hepsi 400USD olsa kabaca 1.200TL üstüne montaj için gerekenler 1.500 gibi biter diye düşünüyorum sizin görüşünüz ne olur. bizim araçlara uydurabilir miyiz.
    http://www.mishimoto.com/front-mount...ler-turbo.html

2- egzoz sistemi, araç için yapmayı düşündüğüm değişiklikler sonra benzer örneklere göre 260-275hp gibi bir aralıkta güç oluşacağı için egzozun dp dahil 70 lik full ve 76 lık son ile custom olarak yaptırmayı düşünüyorum. yada son için HKS alabilirim. sizce 70-70-76 için çok basınç kaybı olur mu. yada siz 207 lerdeki ort 270 civarı güçlerdeki uygulamalara göre ne tavsiye edersiniz. 63 full ve 70 son mu.
    ben aracı haftada 1 yada 2 gün kullanacağım bu yuzden vanalı egzoz düşünmüyorum ayrıca vanalı egzozlarda yine performans kaybından bahsediliyor vana açıkken bile

3- dv, olarak forge düşünüyorum gönlüm sesliden yana ancak seslilerin biraz da olsa basınç kaçırdığı konuşuluyor sizce bu şehir efsanesi mi yoka gerçek mi. sizin kendi tecrübelerinize göre sesli yada sessiz ne tavsiye edersiniz.

4- araca hava filtresi düşünmüyorum, sislerin arkasından beslenmeyen cai yapılmadığı sürece orjinal sistem en performanslı olan en azından daha az sıcak havaya emiyor. siz ne düşünüyorsunuz orjinal ile devam mı.

5- 5cm lik eichbach düşünüyorum, sizce yeterli olur mu. 1-2 cm press yaptırsak nasıl olur yada gerek varmı. press yaptıran arkadaşlar oldu mu yol tutuş yada sekme için olumsuzluklar yaşadınız mı

teşekkürler

ZX-636R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    208 GTİ sahipleri arttı ve topicde son zamanlarda katılım azaldığından yeni bir konu açmanın daha faydalı olacağını düşündüm.

herkesin tecrübesi ve desteğine ihtiyacımız var özellikle THP modlayan arkadaşları bekliyoruz.

http://www.techturkey.com/forum/gene...ml#post7975086

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalar aramizda 207 GT veya RC satan varmidir ilan konu vs gonderebilirseniz cok sevinirim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)