bilmem :)
ona da yorumsuz diyorum ne diyeyim
Printable View
bekir ustayla azönce telefonlaştım... kaybın alınan gazın kalitesine göre bile etki edebileceğini söyledi.... ayrıca araca halen yeni lpg yazılımıda yapılmadı yazılım hala orjinal turbo ve katalizöre göre ayarlı....
benzinde(97oktan) lpgde petrol ofisinden
hımm korkarım sen daha fark edemedin
benzinde de lpg de 271 hp çıkmış motor gücün ok ?
dolayısı ile kaka benzin , pis lpg , muhabbeti yapamayız .
ama benzinde tekerlek power 224hp
lpg de ise 215 hp
buna ne diyorsun ?
edit :
gerçi inişler çıkışlar var güç ve tork ta doğal olarak
onlardan birine denk gelmiştir, hem tekerlek te alınan güçlerin o anki hızları farklı farklı
10hp için konuşmaya değmez
(benim scooter 10hp falan 5 senedir biniyorum vay be)
tebrikler cok guzel sonuclar cıkmıs ortaya.
bu lpg de guc kaybının daha fazla olmasına bende anlam veremiyorum.
daha onceki lpg li aracımda dyno olcumu yaptırmıstım 108 benzin 106 lpg cıkmıstı ama yaklasık 6-7 beygir daha fazla kayıp soz konusuydu... hatta cıktıları hala duruyor...
ne olursa olsun sonuc mukkemmel.
var tabii ki :)
Dyno da ölçütüğün gerçek değer sadece tekerlekteki tork değeridir (tekerlekteki güç bile devir ile hesaplandığı için o anda dyno ayarlayan kim ise onun devir hassasiyetine kalmış :)
O yüzden motordaki gücü DYNO tamamen SALLLAMASYON olarak veriyor ;)
ve yine bu yüzden de motor gücüne boşuna bakmayın, önemli olan tüm dünyada geçerliliği olan whp = tekerlekteki beygir gücü dür....
0 100 5 sanıye cok ıyı sonuc ben eskısehırdeyım eğer eskısheırdeysen bı 0 100 unu görmek ısterım açıkcası 270 bg dayno verısıde maşalah bızım 3 boy geçtiğin 306 nın dayno verısı yok senın arkanda geldığıne göre 200 ustu olarakmı hesaplayalım ?
valla 3 boymuydu değilmiydi onu ben bilmiyorum ama typeR'ı bi tır boyu kadar ayırdım 306da o typeRla aynı yürüdü.....
beygir hesabı size kalmış yorum yapamam ama typeR tam 200hp gücünde 1400kilo civarı bu bilgi belki yardımcı olur.....
Anmelden | Facebook
subaru forester 0-100 - Car Videos on StreetFire
1. videoyu görebiliyormusun bilmiyorum ama görüldüğü üzere tırdan bile fazla bi farkı var
bu arada slalomlarda eskişehirde olacam sende orada olursan görüşürüz tabiki...
....................................
sıkıntı olmazsa paylaşırmısın videoyu merak ettimde... bendede benim araçtan çekilen bi video var(araçta iki kişiyiz 306 tek kişi)
typeR ile tekbaşıma yürüdüm.....
306 yla olan videoda senın arac ıcı cekımınde 306 vıtes kacırıp bırakıyor sonra arkadan tekrar basıyor.ayrıca araç sahıbı vıdeoların koyulmasını ıstemıyor benım ıcın bı sıkıntı yok.yeni speclerınle bılınen bır yolda etraf gözukerek 0 -100 vıdeosu alırsan kımsenın kafasında soru işareti kalmaz zaten.polemik yaratmayada niyetim yok
daha önce karanlık bi yolda video yayınladım rampa aşşa çekmişsindir polemiği çıktı, ertesi gün e5'e çıkıp önce yolu sonra lpg düğmesini çektim ve kamerayı durdurmadan 0-100 videosu çektim ve rampa aşşa diyenlerden bi maşşallah cevabı bile gelemedi:)
bu bahsettiğim videoda aracım eski speclerindeidi ve 6 saniye civarı çıkmıştı
son specten sonra(büyük turbo 60'lık düz boru) çıktım bir video daha çektim(azönce paylaştığım video) busefer kimse gık çıkarmadı.... başlarına gelecekleri bildiklerindenmidir artık bilemem :)
senide anlıyorum benide yanlış anlamanı istemiyorum ama istek üzerine yarın sabah bi video çekebilirim, eski speck videosunuda paylaşabilirim.....
NOT: typeR ın 0-100ü 6.6 saniyedir ve 1. viteste kalkış yapmadan bastığımızda 2 3 tır boyu ayırıyorum.....
bitane e36 m3 bulup denermisin?
yargılıcağınıza varsa düzgün arabanız deneyin arkadaşlar fanatiklik yapmayın ortada idda yok bişi yok :) adam sonucum budur demiş koymuş vidyoyu inanmıosanız getirin denenen arabaların aynılarından yne denesin .
senın bana soracağın her soruya bende cevap var.e36 m3 0 100 5.5 m3 u gecıyorsun suan m3 cls yıde gecıyordun 0 100 une bakarrak gc8lerıde hatta ve buna benzer bırdunya araç neyse en hızlısı sensın hayırlı aksamlar;)
1.geçmem zorunamı gitti?
2. varsa m3'ün getir deneyelim sıkıntı yok....
3.geçmek geçilmek benim umrumda olmayan şeyler, bak ne yazıyor imzamda geçilmek istemeyen 1500hp küsür araca binicek, yani 270hp araca biniyorsam geçilmeyide göze almak zorundayım demek bu dünyanın en hızlısıyım demek değil.....
4.git al bi turbolu şahin geç beni, geçildiğimin videosunuda alıp ben koyacam internete hiç umrumda değil.....
ayrıca cevap klavyeden veriliyor olsaydı boşuboşuna gece dışarı çıkıp dünyanın benzinini yakmazdım.... buradan yazardım olur biterdi, forumdaki herkezde öyle yapardı....
geçmen zoruma gidemez senın araban turbo gecılen araç atmosferik kalkışlarda herkes benzınde olduğunu söyledı sen lpg yazmıssın ayrıyetten type r i en farklı gectığın vıdeoyu koymussun daha az farklı olanlarıda var type r buyuk ıhtımal basamamıstı cunku 306 ıle kafa kafaya gıden bı arac senın 3tır arkana dusemez 306 ıle aranızda okadar fark yok type r ın sahıbını hıc tanımıyorum emınım vıdeoların buralarda dolastığındanda haberı yoktur sen benım söledıklerıme cvp ver ondan sonra yenı sorularnı sor ok ;) m3 üm yok 106 ım var varsa klasmanımın arabası getır denerız yerım yurdum belli;)
e gel ozmn benım yanımda 0 100 vıdeosu al beraber koyalım nete olurmu ?
306 ile 4 kere yürüdük 2si benzin 2si lpg.... ilk iki yürüyüş benzin son ikisi lpg ve son iki kalkıştan önce durup video çekmesi için yanıma adam aldım lpg'de ve iki kişi yürüdük........
typeR'la 1.vites 20 30 ile gireken basınca 3tır fark oluyor, o patinaja sarıyor ben 4çekerim yürüyüp gidiyorum, 2.vites 60'la basarsan sonuç çokdaha farklı olur acaba idrak etmeye başladınmı? aha videodada o sonuç çıkıyor....
benim videolarımıda koyabilirsin dediğim gibi sıkıntı yok koy görelim.....
sana iyi geceler.....
kesinlikle doğru, dyno teker gücünü fiziksel olarak ölçer ,motor gücünü ise hesaplayarak söyler. Doğru olan teker gücüdür,bir kaç mesaj önce uyuduk galiba
LPG teker gücü 9 hp falan düşük çıkmış
buna rağmen her iki motor gücü ise neredeyse aynı hesaplanmış .
sanırım dyno devir-tork veya başka bir şeyden yanılgıya düşmüş, önemli olan teker gücü.
aslında en doğrusu iki kağıdı üst üste koyup, eğrilere bakmak .
EDİT:
2 çıktıyı üst üste koyup birleştirecektim ama benim aptal photoshop hata verip kitleniyor
birisi yapabilirmi ?
Maaşallah alet deli kaçıyo, banada sattırcan CZT yi aldırcan Forester'ı :D
kutsal arkadaşım ısmarladığın videolar geldi..... videolar bölümünde.....
bu arada Type-R şöle gidiyo böle gidiyo desen oooooo süper derler ama forester'mış yada başka araç gidiyo dedin mi inanmazlar :D bi tek typer, vti vs. iyi gidiyo zaten, dünyanın en iyi arabaları onlar :D