Ben fren yapiyor demedimki,sadece fren yapan xdsde bile strong yapinca ne hale geldigibi soyledim...
Ayrica VAQ diferansiyelin adaptasyonu yapiliyor dedigim sekilde,cupra modda bile strong olmuyor diye biliyorum ben..Genede siz bilirsiniz tabi :)
Printable View
Evet ayarı var ama zaten çokça uğraşılmış bir sistem ve cupra modunda fazlaca agresif onun ayarını değiştirmenin + getirmeyeceğini düşünüyorum demek istedim. Sistemin çalışma mantığına alıştığında aracın kafasını çizgiden çıkarmak çok güç gerçekten.
Doğrudur abi ama denenebilir.Ben strong yaptığımda ASR kapalı karda biraz saçmaladı yaz lastiğiyle(XDS,VAQ zaten ne arar :D ) böyle kayınca bir sağa bir sola bir sağa bir sola hangi tekere vereceğini şaşırdı arabada revlimitör varmış gibi gidiyordu ben eksinini öyle gördüm :D VAQ'da neler olur bilemiyorum,keşke mod mod ayarlama şansımız olsa.Varsada ben bulamadım
Vag grubunda ki Xds ile yeni nesil Cupra'da ki cok farkli kilitler...
Konuya göbekten dalayım; XDS'yi strong yapmak pistte frenleri pişirir haberiniz olsun :)
Arkadaşlar geçen sene pist günlerinde bridgestone ekibinin lastik basıncını ayarlamak için kullandığı ufak,pratik bir alet vardı. O alet neydi tam olarak ve nerde bulabilirim acaba?
ben amazon yada ebayden getirmiştim. elektronik ekranlı, bleeder valve olanlardan alabilirsin.
örnek:
Amazon.com: Longacre 53006 Digital 0-60PSI Tire Pressure Gauge: Automotive
şu iş görürmü acaba,ben pistten ziyade arada bir bakmak istiyorum petroldekilerin çoğu yanlış
http://www.hepsiburada.com/carub-dij...tmbrkbr2450314
kompresöre bağlanan tipleri var ama pratik değil. bridgestone kamyonla geliyordu, takım taklavat kriko kompresör vardı. bize indirmece yeter.
Kaymanin gucle direkt iliskisi yok... Clio cup yapiliyor,90hp... Pilotlar marti gibiydi...
Scrder yada scneider mi tam hatirlamiyorum,o markayi oneririm. Bozulmaz,tas gibidir. Zaten lastikcilerde ki hava saati o marka. Ozellikle Conti ve mich bayilerindeki. Onun elektronik yada mekanikleri var...
Lastik tam soguk hava olculul,tam isiya ulastigi andaki hava degeri onemli.
Anlasildi ben anlatamiyorum derdimo,kayar kaymasinada diyorum dip gaz yaparken kaymaz diyorum.Hangi 135-140 hp tdi virajda gaza basinca patinaj cekicek...
İlk seans 2.50 güzel hedef. Sonra sonra 2.45 zorlanabilir. P7 ile çıkarsan 2.50 tek hedef :) fazlaca tutunma olduğu için aracın arkası düz gitmek isteyecek ama ağırlığın önde olduğu için fazlaca ısınmış lastiklerle limit gitmek istedikçe önden bolca kayacaksın :)
Anlasildi 3 alti cikarsa opup basimizin ustune koycaz :D
140 hp için az da olsa referans olabilir. Lastikler turanza er300. Araç fabrikadan çıktığı gibi. 8-10 seans sonra falan 2:48 geldi. Piste ilk çıktığımda 3:00 zor yapmıştım :)
https://www.youtube.com/watch?v=ObCbcY5j8F0
Bana 50 hp onden ceker arac ver,sanatamgaz nasil marti gibi direksiyon sola kirik ama arac saga gidiyor gosteririm.
Tecrubeye kulak ver,ne kadar yavas gorunursen o kadar dusuk zaman yaparsin.
Eylül'de bende çıkmayı düşünüyorum.Temmuzda çıkacaktık darbe oldu :D 110hp ile süre kaygım zaten yokta eglenmeye çalışcaz.Pistte arabada 3 kişi sıkıntı olur mu?
.............
Bu konuya da can getirelim yetiştirebilirsek 27-28ağustos pist günlerinde 3 araç olacak önden çekişte iddialı. Havanın çok sıcak olmamasını umuyorum bakalım keyifli bir org olur inş kazasız belasız sorunsuz :)
Yeni önden çekiş rekoru gelir mi diyorsun Zeki? Hangi gün çıkacaksanız netleşince yazarsın, izlemek için oradayım.