uzun zamandır istediğim güncellemeyi yapabildim sonunda
oem S-Line tampon aldım ve aracın rengine kaplattım, montajını yaptırdım.
öncesi;
sonrası;
yıkandıktan sonra;
bu fotoğrafta tamponun alt orta ızgarası PLATİN GRİ renkte olan kısım yıpranmış haliyle bile güzel gözüküyordu
orta ızgaranın yıpranmış görüntüsünü ortadan kaldırmak için o kısmı geçici olarak mat siyaha boyadım.
ilerleyen günlerde o ızgarayı platin gri rengine tekrardan boyayacağım.
bir 15-20 güne orjinal abs plastik marşpiyelleri de kendim boyayıp takacağım onlar şu anda beklemede
![]()
Yapmış önceki sahibi dibine kadar açık yazılımı doğal olarak performans eksiğin yok.
Arana dip limit açık arkadaşlar.
arabayı her yıkamamda sonax'ın hızlı cilasını kullansam da folyonun üzerinde kuş pisliği 4-5 saat kalıp güneş ile pişerse, bir kaç farklı zamanda pasta uygulaması yaparak çıkacak derecede zor leke bırakıyordu. bu canımı sıkmaya başladı. tatile giderken arabayı havaalanı otoparkında bıraktığımda kuş pislediğinde günlerce kalsa ne olacak diye düşünmeye başladım. buna kafa yorarken sağda solda duyduğum, merak ettiğim şu çin işi seramik kaplamayı aldım. mrfix 9h diye geçen kaplama aliexpresste. 9-10 dolar fiyatı var.
15 günde elime ulaştı.
tüm arabaya uyguladım, jantlara dahil uyguladım, camlara da uyguladım. hala da kutunun içinde bir arabanın trimlerine ve camlarına yetecek kadar sıvı mevcut.
uygulaması değişik, sürüyorsun, yaz aylarında yaklaşık 3-4 dakika, kış aylarında 9-10 dakika hafif puslanmasını bekleyip siliyorsun.
bu 3-4 dakikalık puslanma sırasında silerken bez resmen kaymıyordu , hasktr folyonun içine ettik dedim ama başlamıştık bi kere. bir de sürdüğüm yerler bariz 1 ton daha koyulaştığı için mecburen tüm arabayı yaptım.
uygulama sonunda arabanın üzeri kaymayan , ama parlaklığı oldukça fazla olan bir hal aldı.
2 gün su değmeden bekledim, bu esnada bildiğimiz ponza taşı gibi oldu folyonun üzeri bütün tozlar kirler yapışmış ve yüzeyde kaymıyordu.
başa belayı aldık dedim.
dün yıkamasını yaptım.
o da ne, yıkarken şampuanlı eldiven bile deli gibi kayıyordu, kurulama ise büyük bir keyife dönüşmüştü, tüm işlem bittiğinde yüzüm güldü, yüzey oldukça kaygan ve parlak bir hale geldi. korumasını bilemem ama sadece görüntüsü ve dokusu bile gayet başarılı.
jantlar boya olduğu için, boya üzerindeki tepkisi , folyo üzerindeki tepkisinden çok çok daha iyi. acayip kaygan bir yüzey oluyor.
neyse çok konuştum, 1-2 kare ile taçlandırayım.
![]()
Bir arkadaşımla beraber uyguladık bu çin işi seramiği. Gayet iş görüyor valla. Parlaklık ve boncuklama iyi. Dayanıklılığı da ilerleyen zamanlarda göreceğiz![]()
-2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-
ne ücreti yahu.
kullanmayacağım kesinleşirse göndereyim bir şey değil ki, ama kararımı vermiş değilim neticede.
he ben bekleyemem derseniz, simli turuncu boya bastırın, audi logolarının göbeklerindeki logoları ince tornavida ile kanırtarak çıkartın, ince zımpara + astar + 2-3 kat ince boya + 2 kat ince vernik. toplamda max 1 saat uğraş isteyen bir şey.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)