User Tag List

Sayfa 7/37 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon
685 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: 2010 Audi A5 1.8 TFSI 170Hp

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonunda titreşimsiz şekilde jant yay spacer 3'lüsünün sonunda geldim.
    Kuzey rot balansta hazır bulunan aluminyum spacerlar ile işim tamamen çözüldü.

uzun uzadıya anlatmaya gerek yok, kafamı kurcalayan ana sıkıntı titreşimdi, bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecek zaten panjuruydu ızgarasıydı difüzördü marşpiyeldi derken yaza doğru güzel bir şey ortaya çıkacak gibi hissediyorum.

göbekleri de şunlarla değiştirdim ( biraz fazla tek düze oldu gibi, bu göbekleri de değiştirmeyi düşünüyorum kırmızı vossen logolu olanlar ile)

şu anda önde 20 arkada 15mm spacer var. (ön jant genişliği 8,5 arka 9,5 olduğu için bu şekilde. bu hesaba göre arkalar 8mm daha dışarıda.)
    bir ara arkalara da 20mm takıp görüntüye tekrar bakacağım, sanki bir tık dışarıya bir tık daha çıksa daha hoş olacak gibi.

CNR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah araç çok güzel duruyor, son jantlar bence tek kelimeyle efsane olmuş

Yerinizde olsam audi göbeklerinden vazgeçmezdim, vossen yada yazısız göbeklerle araba hiç kaliteli durmuyor bence.Panjur olarak yerinizde olsam s5 panjur alır sinyallere us spec folyo ardından farın üstüne komple şeffaf film çekerdim, s5 difüzör ve arkada yazı iptalleri ile dahada ellemezdim

onurc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abı jantlar çok güzel olmuş , eline saglık.sorunun gıderılmesıne sevındım.

fakat eskı jant göbekleri sanırım audı logolu.Öyle kalsa daha iyi duracak gibi.Aynalar da gövde rengine dönmeli diyorum ben (:

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CNR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah araç çok güzel duruyor, son jantlar bence tek kelimeyle efsane olmuş

Yerinizde olsam audi göbeklerinden vazgeçmezdim, vossen yada yazısız göbeklerle araba hiç kaliteli durmuyor bence.Panjur olarak yerinizde olsam s5 panjur alır sinyallere us spec folyo ardından farın üstüne komple şeffaf film çekerdim, s5 difüzör ve arkada yazı iptalleri ile dahada ellemezdim

teşekkür ederim beğendiğinize sevindim.

audi göbekleri birebir uyumlu değildi, tam hoşuma giden bir audi göbeği bulursam yeniden onlara da dönebilirim. deneyerek bulacağız

panjur olarak s5 panjur istiyordum baştan beri, ama eninde sonunda jantlar aynalar cam çerçeveleri koyu temaya döneceği için, komple siyah rs5 panjuru düşünmeye başladım.
    us spec sinyal işini hiç sevemedim. amerikadakilerin çoğu da eu spec yapıp turuncudan kurtulmaya çalışıyor
    s5 difüzörü hiç beğenmiyorum, 3.0 tdi 'ın difüzörünü alıp 90mm siyah egzos uçları alacağım bu ay içinde bir ara.

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her arabanız gibi bu da çok hoş, maşallah.
    Benim tek negatif gördüğüm jantlar. Ben sevemedim, elbette zevk sizin
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wolkanku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

audi göbekleri birebir uyumlu değildi, tam hoşuma giden bir audi göbeği bulursam yeniden onlara da dönebilirim. deneyerek bulacağız

panjur olarak s5 panjur istiyordum baştan beri, ama eninde sonunda jantlar aynalar cam çerçeveleri koyu temaya döneceği için, komple siyah rs5 panjuru düşünmeye başladım.
    us spec sinyal işini hiç sevemedim. amerikadakilerin çoğu da eu spec yapıp turuncudan kurtulmaya çalışıyor
    s5 difüzörü hiç beğenmiyorum, 3.0 tdi 'ın difüzörünü alıp 90mm siyah egzos uçları alacağım bu ay içinde bir ara.
    Bence bu jantlar efsane durmuş sizde düşünebilirsiniz. Passat niyetim var. Alırsam direk takarım marka modeli nedir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence bu jantlar efsane durmuş sizde düşünebilirsiniz. Passat niyetim var. Alırsam direk takarım marka modeli nedir?
    bu jant bence epey kötü bir jant. sizi ebatı, rengi ve arabanın basıklığı etkilemiş olabilir .. 20".
    türkiyede 20" takmak büyük cesaret.
    marka modelini bilemiyorum yardımcı olamayacağım.

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vossen cv5 ' e benziyor.

GKS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bu fotodakinin aynısını yapın bence en güzel hali bu

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    1 Ünal turan

2 Volki

Valla bu sefer içime sindi tam.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    RS5 ızgarasına karşı hep önyargılıydım , ancak geçtiğimiz hafta rs'e çevirilmiş bir a5'i canlı canlı incelerken ızgaranın tel ızgara gibi değil de , 3 boyutlu petekleri olduğunu görünce , fotoğraflardakinden farklı olduğunu gördüm
    krommuydu, siyahmıydı, çerçeve krom içi siyahmıydı derken , komple parlak siyah olanın, ilerideki aşamalar için doğru olan olduğuna karar verip aldım ve cumartesi sabahtan arkadaşımla montajını yaptık.

son görünüm bu şekilde oldu;

farlardaki ledlerin renk farkına takılacaksınız, aracın değişen parçası yok.
    10 a5'in , 6-7 tanesinde farların ledlerinde bu renk farkı olayı var, hatta usa'dekilerde daha da sık görülüyor, valeo firmasının üretim bandındaki bir problemden kaynaklandığını yazmışlar ama genel problem olduğunu görünce tam detayını araştırmadım.
    ledlerin tipini buldum, yaza doğru farları açtığımda onlar da düzeltilecek

bu fotoğraftan sonra adını EYŞAN koydum

Mr.Bilal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jant ve Panjur çok güzel olmuş hayırlı olsun. Panjuru takarken tampon sökülüyor mu yoksa direk tak çıkart yöntemi var mı?
    Life is Too Short To Stay Stock

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mr.Bilal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Jant ve Panjur çok güzel olmuş hayırlı olsun. Panjuru takarken tampon sökülüyor mu yoksa direk tak çıkart yöntemi var mı?
    tampon sökülüyor, tamponu sökmek çok basit.
    sol çamurluğun içinde 2 vida var, sağ çamurluğun içinde 2 vida var.
    üstten tutan totalde 6 torx vida var.
    tamponun altında da 4 vida var.
    toplam 10 dakika sürmüyor yani sökmek.

panjuru takmak da çok basit.
    zor olan kısım, tamponu yerine taktıktan sonra kaput tampon ayarını yapmak için bir kaç deneme yapmak gerekiyor o kadar.

Mr.Bilal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tampon sökülüyor, tamponu sökmek çok basit.
    sol çamurluğun içinde 2 vida var, sağ çamurluğun içinde 2 vida var.
    üstten tutan totalde 6 torx vida var.
    tamponun altında da 4 vida var.
    toplam 10 dakika sürmüyor yani sökmek.

panjuru takmak da çok basit.
    zor olan kısım, tamponu yerine taktıktan sonra kaput tampon ayarını yapmak için bir kaç deneme yapmak gerekiyor o kadar.
    Eyv. Bende panjuru degistirmeden bilgi sahibi olmak istedim. Teşekkür ederim
    Life is Too Short To Stay Stock

driver_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Panjur bu şekilde çok şık olmuş.Krom olarak pek sevdiğim söylenemezdi.O şekilde tercih etseniz hayal kırıklığı olabilirdi.

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    159 ile a5 arasında ki genel olarak farkları yorumlayabilir misiniz ?
    Elleme Sekelesin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Canselmo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    159 ile a5 arasında ki genel olarak farkları yorumlayabilir misiniz ?
    alfistiturkeyde de soranlar olacağı için yazmıştım, buraya da kopyalayayım. özet bir kıyaslama olur

konfor;
    çıtasız camlara, panoramik tavana , 255 30 19 ebadındaki lastiklere rağmen , 159'dan kat kat sessiz. neden kat kat diyorum, çünkü yıllar içinde araba içinde alışık olduğum bir konuşma ses düzeyim vardır, a5'de bu düzey çok yüksek kalıyor, bu düzeyi epey bir aşağı çekmek durumunda kaldım , alışmakta zorlandım ilk başta .
    bu aracımda yay yok ancak ön 15 arka 20 mm spacer var, konfor düzeyi yıllardır aradığım düzeyde diyebilirim. yaysız 159'dan da yumuşak. yaylı 159 ile kıyaslamak zaten manasız. sokağımda her zaman geçtiğim, ezbere bildiğim çukurları sanki onlar orada hiç yokmuş gibi sarsılmadan geçmek gerçekten çok keyifli.

( buraya 13.11.2017 editi gireyim; prokit yaylı a5 ile, prokit yaylı 159'u kıyasladığımızda ( iki aracında yaşları ve km'leri çok yakın) , a5 yine daha konforlu kalıyor ancak prokitle dahi o ilk baştaki yumuşacık pamuklar üstündeki hali hemen kayboluyor. kısacası yay konforu bozuyor buna diyecek bir şey yok )

direksiyon , durduğumuz yerde çok yumuşak, park manevraları eforsuz gerçekleştiriliyor, arabanın manevra kabiliyeti çok yüksek, dönüş açısı hiç ummadığımız kadar yüksek, zira 159'dan 14 cm büyük olan bu araba, 159'la 2 manevrada döndüğüm yeri tek manevrada rahat rahat dönüyor.

malzeme kalitesi;
    klasik bir audi. kötü ya da ucuz plastik kullanılmış diyebileceğimiz tek bir nokta yok aracın içinde. kapı içlerindeki bardaklıkların altında bile özenli poliüretan malzemeler mevcut. tuşlar çıtırdamıyor tıkırdamıyor. trim sesi asla yok, sadece panoramik tavanı açtığımda ayaklarından çok nadiren çıtırtı geliyor , onun da bakımını yapınca tamamen geçeceğini biliyorum. iç mekanıı tavan , taban halıları, konsol dahil bej renk, bana kalırsa S-line'ın simsiyah boğuculuğndan ziyade bu bej renk ,cam tavan ile birlikte çok havadar bir ortam sunuyor. dıştan basık gözüken bu arabanın içi zaten epey geniş. arka koltuk brera gibi bir coupe ile kıyaslandığında dizler 3-4 parmak, tavan mesafesi de yaklaşık 1 yumruk kadar daha fazla alan sunuyor. doğru sürüş pozisyonunda , benim arkamda, 159'dan daha fazla diz mesafesi kalıyor.

sürüş dinamikleri;
    170 hp'lik motor çok canlı. 8 oranlı multitronic vites (CVT) sarsıntısız ve hep düşük devirde aracı kullandırmak istiyor, bu arabayı alıp da sağda solda gazlayıp apaçilik yapanı anlamakta çok zorlandım, hiç öyle bir karakteri yok aracın , sakin dingin bir sürüşü var, ancak arkanıza birisi yapıştığında direksiyondaki kulakçıklardan 2 vites küçülüttğünüz anda ( devir yükseltmek aslında daha doğru olur CVT için) gazladığınızda çok iyi kaçıyor, Qtronicteki hantallık kesinlikle yok. Şanzıman yağı değişiminden sonra bunun biraz daha canlanacağını düşünüyorum.

Yol tutuş konusunda ise, 159 , önden çeker a5'e göre çok daha üstün. gerek yaylı, gerek yaysız olsun, nankang lastiklerin takılı olduğu 159, yepyeni dunlop sportmaxların takılı olduğu a5'e göre çok daha iyi yol tutuyor. quattroda durumun farklı olacağı aşikar ancak 2.0t quattronun herşeyi 1.8'ten farklı, bakım masrafları , yakıtı , vergisi , kaskosu , trafik sigortası herşeyi daha yüksek olacağından ben ayağımı yorganıma göre uzatıp 1.8t 'yi tercih ettim. yol tutuş isteyen paraya kıymak isteyen 2.0tq tercih etmeli.
    yol tutuş konusunda direksiyonun bir yapaylığı da var, yani 80 ile 120 km arasında direksiyon sertliği konusunda belirgin bir sertlik farkı var, bu biraz yapay hissettiriyor.

Yakıt tüketimi,
    bayramda boş istanbulda 9 litre yukarısında çıkmamıştı, ancak istanbulun tamamen düzene oturması ile full dur kalk trafikte ise 11.9'un üstünü hiç görmedim.. üstelik bunların hepsi her sürüşte sıfırlanan yol bilgisayarı bilgisi ile aldığım veriler.. uzun dönemli ortalaması 9.5 . 1450 kg 170 hp için bence normal değerler, zaten bunu bilerek yola çıktım.
    kaç kuruş yakıyorcular için , 100 liraya 150 km gidersiniz.

aklıma gelen temel şeyleri yazdım, aklında sorusu olanları yine cevaplarım.

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Şu arabaya yazılım yap ta rahatlayım ben sıkıldım "AMG" E63 Estate.
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

SkY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah son hali baya güzel olmuş..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler