User Tag List

Sayfa 11/23 İlkİlk ... 91011121321 ... SonSon
428 sonuçtan 191 ile 209 arası

Konu: Moonrock EG: b16a2 project

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TWS üretimden kalktı denilmiş, üretimden kalkmadı. TWS artık Castrol Edge olarak satılıyor. "Edge Sport 10w-60" ise eskiden "Edge" olandı (yurt dışındaki Castrol RS 10W-60)

Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki biz senden öğrenebilirmiyiz niçin edge kullanılmaması gerekitigini neden kesinlikle motul kullanmamız gerkiyor açıklıyabilirmisin bunu bize
    Kesinlikle falan motul kullanmaya gerek yok elbette, Motul daha performansa yönelik ürünlere sahip olsa da piyasadaki çoğu tam sentetik yağ aynı işlevi görecektir.

Hangisinin daha iyi yağ olduğunu kıyaslamak için sınıf sınıf incelemek gerekiyor. Kullandığım viskoziteye göre iki örnek vereceğim.

Ben rodajda Edge 5w-40 kullandım, atmosferik haldeyken yaklaşık 2.100 km boyunca kullanmaya devam ettim. 1000 km dir de Edge 10w-60 kullanıyorum. Motorumu turbo altyapılı yapmadan önce Motul 5w-40 kullanmıştım.

Motul 300v 5w-40, edge 5w-40 a göre kağıt üzerinde özellik bakımından çok daha iyi bir yağ. Sınıf olarak Motul POE iken Mobil, Castrol gibi markalar PAO sınıfındadır. Motul ün HTHS (high temperature high shear) değeri çok daha yukarıda. Bu da viskoziteleri aşağı yukarı denk iken Motul ün çok daha ısıya dayanıklı olduğunu gösteriyor.

Aşağıda koymuş olduğum fotoğrafta en sağdaki Motulle aynı üretim sınıfı olan yani POE sınıfı iken, soldan ikinci PAO yani Castrol / Mobil in üretim sınıfı yağdır.

10w-60 kategorisinde motul ün bir ürünü yok, Edge 10w-60 ile kıyaslamak doğru olmaz çünkü motulde 15w-50 ve 20w-60 var ki bunlar segment dışı.

Benim kendi nacizane görüşüm, Motul daha iyi bir yağ olsa da litresine 50 tl ye almak değmez, ki bi de 6 litre alınca 300 tl ediyor. Zaten yeterince kısa periyodda yağ değişimi yaptığımız için en en en iyisi diye düşünmenin anlamı yok. Eğer 20.000 km boyunca aynı yağ ile gazlanılırsa belki arada kayda değer bir fark yaratabilir.

Castrolün (5w-40 edge) 4 litresini 60 tl ye aldığımızı düşünürsek, Edge serisinden devam

JDM VTİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki biz senden öğrenebilirmiyiz niçin edge kullanılmaması gerekitigini neden kesinlikle motul kullanmamız gerkiyor açıklıyabilirmisin bunu bize

ayrıca NA araçlarda motor açılması denen birşye vardır klasik rektefiyelerde segman alışması oturması sıkıştırma oranlarının değişmesine sebebp olur

kullanıp gazladıkça da motor daha fazla performans vermeye gücü artmaya başlar

bunlar eskide falan kalmadı cünkü rektefiyecilerimiz hala daha eski bıcakları kullanıyor
    castrol 5-40 ve 10-60 edge kullandım motul kullandım.

kadranda motulde 90ı-95i geçmedi yağ sıcaklığı.

5-40 ve 10-60edge'de 110derecelere yaklaştı.

ben kendi tecrübemde yola çıkarak bunu söyledim ve bu yüzden de motul kullanılmasını öneriyorum.

aracımda 12.2cr orj. den 1mm büyük piston var.

motor açılması konusunda hem fikiriz, aksini söyleyen jdmpoint
    Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    TWS üretimden kalktı denilmiş, üretimden kalkmadı. TWS artık Castrol Edge olarak satılıyor. "Edge Sport 10w-60" ise eskiden "Edge" olandı (yurt dışındaki Castrol RS 10W-60)

Kesinlikle falan motul kullanmaya gerek yok elbette, Motul daha performansa yönelik ürünlere sahip olsa da piyasadaki çoğu tam sentetik yağ aynı işlevi görecektir.

Hangisinin daha iyi yağ olduğunu kıyaslamak için sınıf sınıf incelemek gerekiyor. Kullandığım viskoziteye göre iki örnek vereceğim.

Ben rodajda Edge 5w-40 kullandım, atmosferik haldeyken yaklaşık 2.100 km boyunca kullanmaya devam ettim. 1000 km dir de Edge 10w-60 kullanıyorum. Motorumu turbo altyapılı yapmadan önce Motul 5w-40 kullanmıştım.

Motul 300v 5w-40, edge 5w-40 a göre kağıt üzerinde özellik bakımından çok daha iyi bir yağ. Sınıf olarak Motul POE iken Mobil, Castrol gibi markalar PAO sınıfındadır. Motul ün HTHS (high temperature high shear) değeri çok daha yukarıda. Bu da viskoziteleri aşağı yukarı denk iken Motul ün çok daha ısıya dayanıklı olduğunu gösteriyor.

Aşağıda koymuş olduğum fotoğrafta en sağdaki Motulle aynı üretim sınıfı olan yani POE sınıfı iken, soldan ikinci PAO yani Castrol / Mobil in üretim sınıfı yağdır.

10w-60 kategorisinde motul ün bir ürünü yok, Edge 10w-60 ile kıyaslamak doğru olmaz çünkü motulde 15w-50 ve 20w-60 var ki bunlar segment dışı.

Benim kendi nacizane görüşüm, Motul daha iyi bir yağ olsa da litresine 50 tl ye almak değmez, ki bi de 6 litre alınca 300 tl ediyor. Zaten yeterince kısa periyodda yağ değişimi yaptığımız için en en en iyisi diye düşünmenin anlamı yok. Eğer 20.000 km boyunca aynı yağ ile gazlanılırsa belki arada kayda değer bir fark yaratabilir.

Castrolün (5w-40 edge) 4 litresini 60 tl ye aldığımızı düşünürsek, Edge serisinden devam
    ürün tws olarak bulunamıyor tws sadece bmwye özel olarak üretilmiş bir yağdır ürün değişti artık castrol edge olarak yoluna devam ediyor..bu arada bu kadar bilgilisin rodaja neden Edge 5w-40 başladın ..
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Estağfurullah bilgili olduğumu iddia etmiyorum, öyle bir şey de yazmadım. Hepimiz her gün yeni şeyler öğreniyoruz.

ürün tws olarak bulunamıyor tws sadece bmwye özel olarak üretilmiş bir yağdır ürün değişti artık castrol edge olarak yoluna devam ediyor..
    BMW nin kendi içinde TWS olarak satılan yağ, tamamiyle dış piyasaya satılan "Castrol Edge 10w-60" ile aynıdır. "Edge Sport 10w-60" ile karıştırmamak gerek. TWS nin kutusu şimdiki 10w-60 Edge ile birebir aynıdır zaten dikkat ederseniz görürsünüz, kısaca aradaki fark sadece etiket farkı = pazarlama stratejisi diyebiliriz.

BMW forumlarından aldığım bir kaç alıntı.

It's probably marketing crap. BMW reportedly asked Castrol they wanted a different name for oil sold to them, hence the 'TWS'. So no, you won't find TWS anywhere other than BMW dealers. However, it's supposedly the same oil as the new Castrol Edge 10w/60.
    The BMW TSB SI B11 08 98 regarding engine oil for M engines calls for "Castrol RS SAE 10W-60 Synthetic Oil also called Castrol TWS Motorsport SAE 10W-60 Synthetic Oil".

The Castrol RS is the pre-2000 formulation. After 2000, the Castrol RS product was reformulated and lost its BMW approval.

According to Castrol, EDGE 10w-60 is the same as TWS.

As Blacklight says, Castrol RS SAE 10W-60 Synthetic Oil, also called Castrol TWS Motorsport SAE 10W-60 Synthetic Oil, also called Edge 10w-60 has a higher film strength than other Castrol 10w-60 products. I have read that the BMW Approved product is ester-based (it's a direct competitor to ELF and Motul ester racing oils) while the non-approved formulations are PAO based.
    bu arada bu kadar bilgilisin rodaja neden Edge 5w-40 başladın ..
    Aramızda kimse rodaj konusunda bilgili değil, tecrübeli olan vardır ona saygım sonsuz. Ama henüz rodaj ile ilgili genel-geçer bir prosedür yok.

Motoru ilk çalıştırdığımızda 10w-40 yarı sentetik kullandım (3-4 saat kadar)
    Sonrasında tam sentetik 5w-40 a geçtim ve rodaja başladım.

Mineral yağa asla güvenmem özellikle agresif bir rodaj yapılıyorsa. Güvenene de mani olmam isteyen istediğini kullanır, ben araştırdım ve böyle yaptım. Ama illaki mineral yağ ile rodaj yapacaksam (sentetik yağ kullanımı önerilen motorda) rodaj sonrası mutlaka karteri açar temizler ve yağ pompasını kontrol ederdim.

Rodaj konusu biraz subjektif, hala hangi yöntemin en verimli olduğu kanıtlanamamıştır. Mineral yağ kullanmak gibi bir genel geçer kural da yoktur. Herkes kendi "bildiğini" yapıyor haliyle.

Konu sahibi de kusurabakmasın, teknik konu görünce daldım içeri. Kendisine projesinde başarılar dilerim.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla sık yağ değişiyorsanız Castrol ile Motul arasındaki fiyat farkından 8-10 yağ değişimi sonrası bir takım forged piston parası çıkıyo nerdeyse. Oraya kadar gelmedende yatak takımı bir çok kere çıkıyor. Bence silindir başına yüksek güç çıkartıcak şekilde modlanmış araçlarda yağın sık değiştirilmesi ve iyi bir yağ soğutucu kullanılması yanında gerekli zaman aralıklarında yatakların değişmesi gayet yeterli. Her 4000 km de bir 350-400 lira yağ parası vermek çok mantıklı değil bence.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Estağfurullah bilgili olduğumu iddia etmiyorum, öyle bir şey de yazmadım. Hepimiz her gün yeni şeyler öğreniyoruz.

BMW nin kendi içinde TWS olarak satılan yağ, tamamiyle dış piyasaya satılan "Castrol Edge 10w-60" ile aynıdır. "Edge Sport 10w-60" ile karıştırmamak gerek. TWS nin kutusu şimdiki 10w-60 Edge ile birebir aynıdır zaten dikkat ederseniz görürsünüz, kısaca aradaki fark sadece etiket farkı = pazarlama stratejisi diyebiliriz.

BMW forumlarından aldığım bir kaç alıntı.

Aramızda kimse rodaj konusunda bilgili değil, tecrübeli olan vardır ona saygım sonsuz. Ama henüz rodaj ile ilgili genel-geçer bir prosedür yok.

Motoru ilk çalıştırdığımızda 10w-40 yarı sentetik kullandım (3-4 saat kadar)
    Sonrasında tam sentetik 5w-40 a geçtim ve rodaja başladım.

Mineral yağa asla güvenmem özellikle agresif bir rodaj yapılıyorsa. Güvenene de mani olmam isteyen istediğini kullanır, ben araştırdım ve böyle yaptım. Ama illaki mineral yağ ile rodaj yapacaksam (sentetik yağ kullanımı önerilen motorda) rodaj sonrası mutlaka karteri açar temizler ve yağ pompasını kontrol ederdim.

Rodaj konusu biraz subjektif, hala hangi yöntemin en verimli olduğu kanıtlanamamıştır. Mineral yağ kullanmak gibi bir genel geçer kural da yoktur. Herkes kendi "bildiğini" yapıyor haliyle.

Konu sahibi de kusurabakmasın, teknik konu görünce daldım içeri. Kendisine projesinde başarılar dilerim.
    aynı şeyi konuşuyoruz ama anlaşamıyoruz

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Genelde turbo araçlara mineral yag kullanmak sakıncalıdır ama rodaj içinde en ideal yag mineraldir
    rodaj konusuna gelince ince bıçakla yapılmış bir honlama sonrası 300km rodaj uyguladı her zaman aracıma bugune kadar pişman olmadım çok şükür

yüksek km rodajlar standart araçlar için geçerli birşey
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JDM VTİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    castrol 5-40 ve 10-60 edge kullandım motul kullandım.

kadranda motulde 90ı-95i geçmedi yağ sıcaklığı.

5-40 ve 10-60edge'de 110derecelere yaklaştı.

ben kendi tecrübemde yola çıkarak bunu söyledim ve bu yüzden de motul kullanılmasını öneriyorum.

aracımda 12.2cr orj. den 1mm büyük piston var.

motor açılması konusunda hem fikiriz, aksini söyleyen jdmpoint

saatin bozuktur öyle bir ısı farkı olması imkansız kardeşim

eer 10/60 okadar ısınıyor olsaydı ben daha ilk gazlamada kırardım

bende yag sogutucu bile yok gazlarken 90 dereceyi geçmiyorum

ayrıca sen trafikteki yag ısından bahsediyorsan onunda bir önemi yok cünkü edge 10/60 ın özelligini yitirmesi için 160 derece üzerine çıkması gerekir

110 derece yag ısısı korkulcak birşey degil trafikte gazlamıyorken
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah. Çekim güzel olmuş Samet.

Siyah plastik lipi ise sökmen taraftarıyım ben de.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    saatin bozuktur öyle bir ısı farkı olması imkansız kardeşim

eer 10/60 okadar ısınıyor olsaydı ben daha ilk gazlamada kırardım

bende yag sogutucu bile yok gazlarken 90 dereceyi geçmiyorum

ayrıca sen trafikteki yag ısından bahsediyorsan onunda bir önemi yok cünkü edge 10/60 ın özelligini yitirmesi için 160 derece üzerine çıkması gerekir

110 derece yag ısısı korkulcak birşey degil trafikte gazlamıyorken
    abi kadranımda sıkıntı yok,

yağ soğutucum iptal benimde.

gazlarken-roll gecelerinden veriyorum örneği sana. ş.içi hız yapmıyorum yağım 95 dereceyi geçmiyor.

ben 90-95 derecede iken gazlıyorum ve 110 derecedeyken gazlıyorum arabamın gaz tepkisi bile fark ettiriyor bu kadar bariz bi gerileme oluyor, deneme sonucundada cıkıyor zaten ortaya.

castrol edge kötü demiyorum, hatta şuandada edge kullanıyorum.

ama benim için motul > edge > mobil, bu kanıya da tamamen arabamın verdiği reaksiyonlardan ulaşıyorum, tecrübe ederek yani.

dipnot: 110 derece sıkıntı yapmaz biliyorum ama araba çok şişiyor, oem egzantriklerim var araç üzerinde bununda etkisi var tabi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi kadranımda sıkıntı yok,

yağ soğutucum iptal benimde.

gazlarken-roll gecelerinden veriyorum örneği sana. ş.içi hız yapmıyorum yağım 95 dereceyi geçmiyor.

ben 90-95 derecede iken gazlıyorum ve 110 derecedeyken gazlıyorum arabamın gaz tepkisi bile fark ettiriyor bu kadar bariz bi gerileme oluyor, deneme sonucundada cıkıyor zaten ortaya.

castrol edge kötü demiyorum, hatta şuandada edge kullanıyorum.

ama benim için motul > edge > mobil, bu kanıya da tamamen arabamın verdiği reaksiyonlardan ulaşıyorum, tecrübe ederek yani
    Yağ soğutucusu neden iptal edilir merak ettim? Özellikle yağ sıcaklığı arttıkça arabanın gidişinin kötüleştiğini söylediğin için daha bi ilginç geldi

Mobil 1 in 0w-40 ı çok başarılıdır, edge ye tercih ederim 0w-40 kategorisinde ama adamların başka viskozitede iddialı yağı yok resmen 10w-60 da edge daha iyi, 5w-40 mobil -1- sınıfı yok zaten. Mobil de bi 5w-30 var bir de 0w-40 1 serisinin başarılı yağı olarak sınıflandırabileceğim, 5w-50 de ara segment hiç denemedim nasıldır bilmem.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yağ soğutucum arızalıydı ondan iptal ettim mecburen))

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yağ soğutucusu neden iptal edilir merak ettim? Özellikle yağ sıcaklığı arttıkça arabanın gidişinin kötüleştiğini söylediğin için daha bi ilginç geldi

Mobil 1 in 0w-40 ı çok başarılıdır, edge ye tercih ederim 0w-40 kategorisinde ama adamların başka viskozitede iddialı yağı yok resmen 10w-60 da edge daha iyi, 5w-40 mobil -1- sınıfı yok zaten. Mobil de bi 5w-30 var bir de 0w-40 1 serisinin başarılı yağı olarak sınıflandırabileceğim, 5w-50 de ara segment hiç denemedim nasıldır bilmem.
    Zaten mobilde biritish ppetrolium bünyesinde

o yüzden ben castrol varken mobil yağı kullanımını sacma buluyorum

fakat fabrikasyon çıkışlı porsche yada gtr larda mobil kullanılmasını söylüyorlar

ee araç fabrikadan o yag ile çıkmışsa stock engine aynı yag ile devam edebilir

ama sonradan upgrade yapılmış enginelerde de fabrikasyon yag kullanmak çok önemli degil castrole gecilebilinir

Sonuçta yıllarca kullandıgımız yagdan hiç sorun yaşamamışken markamızı değiştirmenin luzumu yok

belkide dedigin gibi motul daha iyidir bilemem ama şimdi motule gecsem aracım kırılsa bunu yaga baglıcam dogrumu

niye riske atayım hiç bir sorunum yok iken yagımla ?

Neyse konu çok dağıldı
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yağ soğutucum arızalıydı ondan iptal ettim mecburen))
    kardeşim OEM yag sıgurucunu iptal ettiysen eger onu derhal sıfır alıp takmanı öneririm başına kötü birşey gelmeden

yok harici bir sogutucu ise sıkıntı yok
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten mobilde biritish ppetrolium bünyesinde

o yüzden ben castrol varken mobil yağı kullanımını sacma buluyorum

fakat fabrikasyon çıkışlı porsche yada gtr larda mobil kullanılmasını söylüyorlar

ee araç fabrikadan o yag ile çıkmışsa stock engine aynı yag ile devam edebilir

ama sonradan upgrade yapılmış enginelerde de fabrikasyon yag kullanmak çok önemli degil castrole gecilebilinir

Sonuçta yıllarca kullandıgımız yagdan hiç sorun yaşamamışken markamızı değiştirmenin luzumu yok

belkide dedigin gibi motul daha iyidir bilemem ama şimdi motule gecsem aracım kırılsa bunu yaga baglıcam dogrumu

niye riske atayım hiç bir sorunum yok iken yagımla ?

Neyse konu çok dağıldı
    Mobil Exxon un bünyesinde değilmi? Hatta ABD nin en büyük şirketi seçildi yakın zamanda. Benim bildiğim british petrol ile bir bağlantısı yok Mobil in.

ExxonMobil - Wikipedia, the free encyclopedia

Hatta yakın zamanda Exxon bp-castrol e dava açmıştı tam sentetik üretim prosedürlerine uymadığı için, fason üretim yaptığına dair, bi şirket bünyesinde bulunduğu firmaya dava açar mı?.

h.savas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah samedim çekim çok iyi,canlıda çok çok iyi...
    rodaj için ne kadar dikkat ettiğini öğrendim barış abiden...
    tabi ya ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mobil Exxon un bünyesinde değilmi? Hatta ABD nin en büyük şirketi seçildi yakın zamanda. Benim bildiğim british petrol ile bir bağlantısı yok Mobil in.

ExxonMobil - Wikipedia, the free encyclopedia

Hatta yakın zamanda Exxon bp-castrol e dava açmıştı tam sentetik üretim prosedürlerine uymadığı için, fason üretim yaptığına dair, bi şirket bünyesinde bulunduğu firmaya dava açar mı?.
    Valla ben mobil ile BP birlikte biliyordum

hatta mobili bp satın aldı diye biliyordum

bunca yıl
    Call for prayer
    Instagram hesabımız

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Dou;

Polyester(çift ester) bazlı yağ tanımına forum çok uzak. HTHS değerine bakanı ben görmedim bile. Forumca kabul edilen tek değer kutunun üstünde yazan SAE viskozite sınıfı. Bu yüzden SAE 5w40 viskoziteli ama POE bazlı 300V'nin, SAE 10w60 PAO bazlı bir yağdan daha üstün yüksek sıcaklık yüksek yük dayanımı olabileceğini anlatmak çok zor.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Obk kardesim biz tecrublerimizi anlatiyoruz firmanin ne yazdigi ne dedegi her zaman onemli degil dedigin motul dahil 6 ay iceresinde 7 cesit yag kullandik tek tek hepsini kayid ettim maximum yag sicakligi maximum yag sicakliginda yag basinci en iyi tespiti castrol edge 10 60 verdi mobil motul yaninda bile degil o yuzden hersey teori degil tecrubede onemli..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)