yok öyle bi ölçüm yapmadık.. Aracta port polish ve chip tuning var o kadar.. bi sure sonra eksantirikleri de takarız duruyo simdilik :)
Printable View
Hayırlı olsun..Farklı bir proje emeğinizin karşılığını almanız dileğiyle kolay gelsin..
erh 200 hp ye merdiven dayayacağız diyorsun yani hayırlısı olsun çok merak ettim makinayı umarım şase güçlendirmesi yapma gereği kalmaz :) Daha önce bahsettiğim hollandalının forumunda 260 hp ye kadar şase güçlendirmesi gerekmediğini okumuştum ama 260 hp den sonra ne oluyor bilmiyorum :)
Tılsım teşekkür ederim.
maşallah vallahi helal olsun merakla devam ediyorum Allah utandırmasın
coupe lerde şase dierlerine göre daha sağlam destekli o bakımdan 250 ps e kadar kasaya ellemeye yani takviyeye gerek yok 300 turbo ve üzerine geçeceksen ön arka şaselerle başlıyosun bu işe
bu arada emeğine sağlık fakat karbüratöre ıntercool un çıkışını verdiğinde ve elektronik ateşleme olmayan bu teknolojıde beyin vs map da yok hava yakıt karışımından avansa kadar nası ayarlamayı düşünüyosun seni biraz uraştırıcak ve göz kararı olacak sanırım bu şekilde 1i bitirip 2 ye aldığında ve yüklendiğinde araç yığılıp kalacak gaz yemeyecektir afr egt ??? bunları nası takmayı ayarlamayı düşünüyosun ? bence tesisat ve motor değişerek en azından bu kasaya 1400 astra enjeksiyonlu bi makıne atıp beynine elektrik tesisatına enjeksiyonlarına kadar koyup onun üzerine oynaman daha verimli olacaktır...
tabii bunlar maddıyata dayanır sende olası elde olanlarla gittiğini söylemişsin o zaman en ucuz remap 1.4 i olacaktır bu açıdan bakarak yazdım yaptığına gelincede emeğine sağlık işallah istediğini yakalarsın...
ama karbüratör ve o emme manıfolduyla çok zor :( kadet leri iyi tanırım bendede coupe si var snn 1000 motor ? kolay gelsin
Belirttiğim gibi araç şu an yürüyor hatta bu akşam garajdan çıkarıp kullandım aracı turbo 3000 d. gibi devreye giriyor ortalama 5000 d. e kadar bir ivmelenme söz konusu oluyor 5000 d. den sonra ufak ufak kesiklikler başlıyor ve sonra motor bir anda yığılıyor yakıt pompası olarak aracın orjinal mekanik pompası var üzerinde 0.5 bar kapasiteli turbo basıncı yükseldiğinde yakıt pompasının basıncı yenik düşüyor motor fakirde kalıyor zaten bu teorimi iddamı kanıtlayan bir denemem de var elimde 5 barlık elektrikli mercedes pompası var onunla da bir deneme yapmıştım ve redline a kadar ne bir tekleme nede bir yığılma oldu tüm vitesler dahil buna ancak sabit yakıt basıncı olduğu için bu seferde rölantide uzun vade de karburatör taşırma yaptı ***** boğulmalar stop etmeler vs. ama söylediklerinizde haklıda olabilirsiniz yani şimdilik avans sorunu yaşamadım yakıt sisteminide tam olarak dengeleyince neler olur bilemem o zaman görecez.
Enjeksiyonlu makina tavsiyenizi ben hep desteklerim ki bende onu istiyorum aslında ama şimdilik erken maddi ve manevi biraz daha sonralarda.
Dur bakalım daha ölmedik yeterki sağlık sıhhat olsun hep beraber daha ne projeler yaparız :)
maşallah güzel proje.manifold güzel olmus.ama kendi manfolduna flanş yaparak çözemedin mi o işi_???
bir de yağ dönüşünü en kısa zamanda kartere al.ciddi sorunlar açabilir.
başarılar diliyorum.bende de var bi proje,fakire düşme olayı ya da avans olayı gibi görünen sorun bende de var.ne olduğunu bi türlü anlayamadık.bulursak sorunu haberleşelim..
öncelikle bunu project car kısmında yayınlayan tüm site yöneticilerine teşekkür ederim kimse yanlı anlamasın bu gerçek bir teşekkür.. elbetee cok büyük emek ve paralar harcanan projeler var ve onları ayakta alkışlıyorum ama herkes elindeki ile bir şeyler yapabiliyor ve bunu paylaşabiliyorsa ne mutlu.Neyse projeye gelirsek gercekten başlangıç aşamasında homemade gibi duran güzel bir proje benimde ilk projem opel manta 1.9 turbouydu ve bende bu boyutlardan başlamıştım bu araçlar hakikaten sürüş acısından ve ivmelenme açısından yapılan her modifikasyona güzel tepkiler veren nankör olmayan araçlar.Allah kaza bele varmesin..
Burda üstüne basa basa bir şey demişsin ''böylelikle tüv sorunum ortadan kalktı'' bende tam bu konuda soru soracakken gördüm yazını hazır yazmışken sorayım atmosferik iken turboya dönüşen araçların muayenesinde sıkıntı çıkarıyorlar mı?
aa benim turbom :)
Öncelikle herkesin önünde arkadaşı tebrik etmek istiyorum... ilk başta turboyu satarken, yarın takıcam flan dediğinde kendisine inanmamıştım :) ama bu azimle giderse yakında 1000hp leri de görür :)
İnşallah İmkanlar el verirde kafandakileri yapabilirsin :)
birde ilk sayfada 2.resimde sanırım turbonun arkasında bi körük görünüyo, o konuda msn de konuşalım ;)
e o zaman çok güzel pompa işini hallettinmi sıkıntın kalmıyor eğer pompadan yana bulamama gibi sıkıntı çekersen bildir gönderiim başarılar ha bu arada videoda isteriz
Merhabalar bende herhangi bir çatırdama pıtırdama yok benim sorunum avans değil zaten bendeki problem fakire düşme problemi sizin konunuzada yorum yapmıştım fakire düştüğünü öne sürmüştüm ancak siz lpg de deniyormuşsunuz ve lpg gazını turbo emişinden veriyormuşsunuz lpg den anlamıyorum ancak bu durumda yine lpg sisteminden şüphe etmek mantıklı geliyor ama emin değilim :soru: aslında benzin ile çalıştırıp bir deneme yapsanız olay daha da netleşecek bence.
Güzel sözleriniz için ben teşekkür ederim mantaları bende severim hatta kadett almadan önce mantamı kadett mi diye sormuştum kendime gel gör ki kadett sevdası ağır basmış olmalı :)
"bu araçlar hakikaten sürüş acısından ve ivmelenme açısından yapılan her modifikasyona güzel tepkiler veren nankör olmayan araçlar"
Kesinlike dediğiniz gibi net olarak özetlemişsiniz resmen.Muayene konusunda rizedeki tüv istasyonu çokta ince eleyip sık dokumuyor ama bellide olmaz tabi muayeneme daha var artık bakacağız umarım bir aksilik çıkmaz.
Yavuz hocam sağolasın inşallah herkes kafasındaki istediği projeyi gerçekleştirebilir ne diyebilirimki sanki dünyada bundan daha üstün bir zevk güzel bir his yok sana bir kez daha teşekkür ederim gerek turbo konusunda gösterdiğin anlayış için gerek teknik desteğin için :) O bahsettiğin körük ise 10 sene önce dede mesleği oto yedek parça üzerine işe yerimiz vardı ve bir toptancımızın bize hediyesi idi kalemlik olarak kullanıyoruz :) gerçekten körük müdür yoksa körük şeklinde yapılmış kalemlikmidir bilmiyorum bu aralar msn de pek rastlaşamıyoruz gün içerisinde müsait olamıyorum gecede sen olmuyorsun.
el emeği göz nuru diye buna denir.
vasın 300-500 bg olmasın
ama vereceği keyifin ve uğraşmanın zevki diğer projelerden farklı değildir hatta daha fazladır zevki her şeyi custom yapıp bi işi başarmanın zevki.
kazasız belasız işallah istediğiniz gibi olur takip ediyorum projeyi ;)
yazdım sıhırlı receteyı :) ama kadettler akordıyon olmasın...
maşallah çok güzel. kolay gelsin çabuk ve sorunsuz bitsin inşallah.
Cihatin teşekkür ederim.
1.24 benzin ile çalıştırıp sıkıştırmadan zorlamadan bir deneme yap bakalım durum neyi gösterecek proje konusunda benim favorim de sensin merakla bekliyorum sonucu :)
ehehehe :)
mükemmel bir proje emeğinize sağlık
Teşekkürler :)
Çok büyük zevkle okudum. Gerçekten yaşadığın yerde böyle bir işe başlaman süper.. Tebrikler!!!!!Bu arada sadece fikir benimki Benzin hattını böyle bırak aldığın elektrikle benizn pompasınıda basınç hattının üzerine ilave enjektor ile besleyebilirsin. Pinomatik swich yada düğme ile.. Yani basınca göre düşünürsek 0.3 bar gibi ilave enj. devereye girebilir. tabi afr ye göre enj lerin sayısını 1-2-3 gibi yükseltebilirsin.Enj. ler ile beraber pompada devreye girer. Yani hepsini bu hatta bağlarsın.Benimki sadece bir fikir:):):)
Maşallah , Güzel proje kolay gelsin inş. istediğiniz gibi sorunsuzca en yakın zamanda biter :)
Regülatörü aldım arkadaşlar bu gün elime ulaştı pompa olarak mercedes pompası kullanacağım yarın yoğun bir gün vakit bulabilirsem regülatör ile pompa montajını yapıp teste çıkacağım her şey yolunda giderse video eklicem.
http://img221.imageshack.us/img221/5590/grnt0130.jpg
http://img101.imageshack.us/img101/3673/grnt0131.jpg
http://img266.imageshack.us/img266/4995/grnt0133.jpg
http://img696.imageshack.us/img696/9676/grnt0135.jpg
http://img225.imageshack.us/img225/7494/grnt0136p.jpg
http://img181.imageshack.us/img181/6794/grnt0139.jpg
http://img836.imageshack.us/img836/1793/grnt0140.jpg
merakla takip ediyorum projeyi
Aynen bende merakla takip ediyorum aracın kasası falan maşallahı var .
ayıptır sorması kaca aldın reg,pompa vs
güzel proje bende tek kapısından almayı bayaa düşünmüştüm bir süre c20xe koymak için.
ama nasip olmadı.
Regülatör yerli üretim ankarada bir makina mühendisi abimiz üretiyor aynı zamanda makina sektörü üzerine iş yeri var işçilik bakımından gerçekten beklediğimden çok daha kaliteli temiz bir ürün çıktı tek kusuru montajlama ayakları yok bunu kendisine telefon açıp dile getirecem regülatör ilanı aşağıdadır bende ilandan görüp sipariş vermiştim ;
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...ulatoru/detay?
Bu gün akşama doğru ancak fırsat bulabildim arkadaşlar ancak montajı yapamadım daha doğrusu regülatörün yeni benzin hattını re tahliye hattını çekip regülatörü sabitledim ancak elimdeki 5 bar mercedes pompası bozulmuş sanırım yata yata oksit yaptı içi herhalde tık yok pazartesi 2 bar bi pompa alıp aracı çalıştıracam inşallah.
Arkadaşlar sanırım sizi hayal kırıklığna uğratacağım bir saat önce motor kırdım sayılır regülatörü pompayı vs. herşeyi tamamlayıp ayarlamaları yapıp teste çıktık ama dönemedik 10 dk sonra hararet bir anda yükseldi kenara çektik motor subaru motoru gibi çalışmaya başladı conta patlatıp soğutma suyuna kompresyon vermeye başlamış ve sanırım sekman kırmış yağ çubuğunu çıkardığımda buharlı tren gibi abartmıyorum duman veriyordu geçmiş olsun valla katlettik senelere meydan okuyan motoru :) Motoru henüz açmadım yarın üşenmez isem motoru açar net olarak yazarım ne olduğunu hatta resimde eklerim şimdi yeni bir motor gözüme kestirmem lazım sıfırtan turbo alt yapısını oluşturup toplayacağım bir motor.
çok geçmiş olsun acaba ne kadar basınçta motor kırdınız ?
çok büyük geçmiş olsun..:(