kesınlıke 1.8t agu k04 setup ınde bıle 440 cc enjektor kullandım elde edılen guc 1.5 bar da yaklasık 300 hp
Printable View
araç ne zaman bitiyor? ankara da mı? ankaradaysa hangi sanayide gelip görmek isterim.
Kısalttığınız kolları orjinal ölçüde olanlarla değiştirin.Sıkıştırma mantıklı bir noktaya gelsin.
Projenizde bir çok hata var , burda yazılanları dikkate alırsan daha fazla para harcamadan istediğine ulaşırsın.
Yapacağın inat sana zarar verecektir.Burdakilere de bir faydası dokunmaz daha fazla para harcamanın.
enjektör işeme miktarı ve zamanlamasının rakamsal verileri performansa etki eder tamam doğru bu fizik kanunu(zengin fakir meselesi- sonrasındaysa çatlama veya erime meseleleri)... kullanılan malzemeler önemli burada... ayrıca bi enjektör yüzünden bi ton laf edilmiş, doğru veya yanlış o kısmına takılmıyorum....
araç tamamlanır....
280 likle kullanılır afr değerlerine bakılır, yazılım hazırlanır, gazlanır , mümkünse log alınır..(mümkünse yol testi, dyno değil)
Log a göre map yapılır ardından enjektör takılır tekrar log alınır
ardından fine tuning yapılıp eksikler giderilir...
,bütün bu yazdıklarım ecu kullanılan enjektörleri destekliyorsa olabilir....
yani örneğin ev6 enjektörü al sen git tt ye tak(ev12) bu bile olmaz....
yanlız bu golf ün olayı çok elektronik değil gibi geldi bana 106 turbolamakla benzer bir olay oluyor... araçta çok fazla elektronik olmadığı için türk icadı 5-6 enjektör kullanılabilir....
Motor hacmi hesaplama
1912cc, 5cr ile yurumeyi bırak mars bile basabileceginden supheliyim....
herkes bişey söylemiş kimseye niye öyle dedin niye böyle dedin demenin bir anlamı yok çoğu insan bu işin içinde illaki tecrübeleri var yıllarını vermişler birazcık onların sölediklerine de inanmak gerekli ama proje sahibide demekki yaptığı işten emin ve azimli bekleyip görmek gerekir. araç bitsin iyi veya kötü sonuç ne olursa koyar umarım buraya bizde imkansız denileni görmek isteriz.
projen hayırlı olsun
başta dedin ya bazı şeyler sır olarak kalacak diye. sır kalan kısımlarda bitiyor herşey anlaşılan.şu yapılan hesaplar ortada,ilk mesajına yazdıklarınla bu aracın sıkıştırmasının ne çıkacağı belli. ilk mesajına eklemediğin sır olan şeyler motorun kaderini tayin edecek gibi gözüküyor.işallah o sır kalan kısımlarda soru işaretlerini giderecek şeyler vardır da aracın istediğin gibi yürür. kimse kötülüğünü istemez senin :)
+1
Kardeşim Allah utandırmasın. İnşallah sorunsuz bir şekilde bitirirsin projeni.
proje konularına boş post atmam kolay kolay , kalabalık yapmak istemem merak ettiğim bişey olmadıkça , fakat aracın durumu nedir .. marş basılıcaktı bugün yanlış hatırlamıyorsam..
106 turbolamak derken şuan piyasadaki benim bildiğim 106 ların yüzde 85 90 nında wems omex ms yada aem beyin war o bahsettiklerin yıllar önceydi artı türk icadı dediğin malzemeler dünyada kullanılıyıyo smt6 yı turbo fueller olarak bağladığında aynı işi yapıyo yada mf2 die bi beyin war oda aynı şekilde mapdan okuyup 5. 6. enjektör sürüyo
arabanın beyninden log alsanda farkeden bişi yok çünki listede herhangi bi ecu yok artı o arabanın beyninde de boost la ilgili herhangi bi bilgide mevcut değil araba neyi neye göre okuyup benzin göndercek ?
al sana best practice, 1.6 motorla 280cc enjektorle 190 hp alirken enjektorlerimin duty cycle i %93 du. fazla yuklenince enejektorler kitleniyordu. 440c enjektor aldim bn de sonra gittim. 2 enjektor parasi verdim. milleti dinlemekten bi zarar gelmez,
hayrili olsin istedigin gibi olur insallah
[QUOTE=boosted_pug;2179269]106 turbolamak derken şuan piyasadaki benim bildiğim 106 ların yüzde 85 90 nında wems omex ms yada aem beyin war o bahsettiklerin yıllar önceydi artı türk icadı dediğin malzemeler dünyada kullanılıyıyo smt6 yı turbo fueller olarak bağladığında aynı işi yapıyo yada mf2 die bi beyin war oda aynı şekilde mapdan okuyup 5. 6. enjektör sürüyo
arabanın beyninden log alsanda farkeden bişi yok çünki listede herhangi bi ecu yok artı o arabanın beyninde de boost la ilgili herhangi bi bilgide mevcut değil araba neyi neye göre okuyup benzin göndercek ?[/Q
Doğuştan turbolu arabalardan bahsetmiştim orda ben.... ecuda hali ile boost map turbo limit cut ve hızlanma anındaki basınca göre enjeksiyon artışı var ekstra olarak...
bu arabada yok... elektronik bilgi dışında turbo olunca mecburen afr den bakarak yakıt artışı veya azaltımı yapmak lazım onu demek istedim...
Yanlış hatırlamıyorsam çalışmaz denmişti değil mi? :D Marş basmaz dediğiniz araç tek seferde marş almıştır en ufak bir sıkıntısı yoktur, araç şu anda garajda gürlemektedir. :D Yarın sabahın erken saatlerinde videonuz gelecektir. Konuda olumlu olumsuz yorumu geçen herkese teşekkürler.
:D:D:D
çalıştıysa gözün aydın ne güzel :)
listeye yazmadığın bişeyler varmıydı peki? krank piston ile ilgili?
Pistonda, kollarda,krankta,contada,gömlekte,emme manifoldunda,enjektörde,pompada ne varsa yarın video yüklenince hepsi söylenecek. Hesaplayan arkadaşlar kolların boyunu yanlış girmiş olabilirsiniz hadi hepsini yanlış girdiğinizi anladım da krank çapınıda mı kafadan salladınız yoksa harbiden biliyor muydunuz? 2134 cc ;) Tatlı rüyalar