User Tag List

Sayfa 6/7 İlkİlk ... 4567 SonSon
131 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: kaç kg kaç hp eşittir

tunceR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı edo typer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanı tablolarla anlatırım fakat bunca sayfada okudugum kdrı ıle anlamamakta dırenırsın anlamak ıstemezsın.. o yuzden ne sen benı yor neden ben sana anlatcam dıye kendımı paralıyım..

elımızde bır 106 var bırde vtec.. vtec 160 hp 106 120 hp 2sındede 6000 devırde vıtes atarsak kım gecer?

vtec geçer müdür ötesi yok

edo typer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tunceR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vtec geçer müdür ötesi yok
    sen surersen olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tork onemlidir ama asil araci yuruten guctur. tork *devir den dolayi bazisi devirli yurur bazisi torkla yurur. torksuz gidiceksen agirlik fazla olmuycak sanzimanin ona gore olucak, kisa sanz tork getirir ztn dondurme momenti vs..
    ust devirlerde teker gucu egrisinin altinda kalan alanda aslinda en onemli seylerdendir.
    alt devirdeki torkun ara hizlanma disinda etkisi yoktur..
    guc=kuvvet*yol yol almasi lazimki mesafe kat etsin yani devir donsun
    guzel anlatamadm uykum var"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu örnek verme işide acayip 120 bg 950 kg bir araç ile 1100 kg 1150 kg arası 160 bg

araç mı karşılaştıracam 106 tam güç üretirken vtec tam gücüne ulaşmamışken mi ne olur diyorsun

ne pehriz ne lahana turşusu derler

iki sey söylecegim bunları bir düşün internette aracın performansı hesaplamalarında

3 sey sorarlar ağırlık bg gücü aracın çeker durumu ön arka veya 4x4 gibi tork sormazlar

ikincisi niye draglarda 800 kg altına araç almıyorlar

birde hulk örneği var mesala kendisinden tork cok yüksek araçları ezmişliği vardır
    İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL

UmutRıza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tork yada beygir sonuç olarak araçta kullanılmayan ne varsa söküp atıyoruz bu konuda herkes hemfikir

E0041 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Carroll Shelby demişki : Beygir gücü araba sattırır tork yarış kazandırır buda ayrı bir bakış açısı..

ama keşke biraz daha torklu olsaydım araca 4 kişi binince rampa çıkamıyorum
    OKAN YILMAZ

..MTM & PRO STOCK GARAGE..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu örnek verme işide acayip 120 bg 950 kg bir araç ile 1100 kg 1150 kg arası 160 bg

araç mı karşılaştıracam 106 tam güç üretirken vtec tam gücüne ulaşmamışken mi ne olur diyorsun

ne pehriz ne lahana turşusu derler

iki sey söylecegim bunları bir düşün internette aracın performansı hesaplamalarında

3 sey sorarlar ağırlık bg gücü aracın çeker durumu ön arka veya 4x4 gibi tork sormazlar

ikincisi niye draglarda 800 kg altına araç almıyorlar

birde hulk örneği var mesala kendisinden tork cok yüksek araçları ezmişliği vardır

aracın beygırını neden konusuruz bılıyor musun??

tork X rpm / 5252 sen anlayana kdr yazarım aracını yuruten budur aracımızın devırı aynı kaldıgı ıcın torku artırırsak aracımız hızlanır

tork u fazla olan gecer dıye bırsey yoktur.. devır,torkun geldıgı yer yanı aracımızı surdugumuz devırlerdekı tork onemlıdır verdıgın orneklerde mantıklısın ama hala beygır demen mantıksız. beygırın ne oldugunu 50 kere yazdım o formul ıste 8000 donen arac var onumuzde devır hıc degısmıcek beygır almak ıcın tork alman gerekır bırde su var aracın 4000 devırde 200nm tork atıyorum 8000de 100nm tork.. aracın en yuksek hpsıde 7500 devırde 285hp olsun.. yanı 7500 devırde hesaplarsan 150 nm tork... bu aracta 7000 devırde 180 tork... bu aracın hpsını sabıt tutalım ama 7000 devırde versın bu gucu yanı 7000 devırde 285 hp olsun.. o zmn aracın 7000 devırdekı torkunu 213 yapmamız lazım... aracın hpsı sabıt kaldı arac fakat arac hızlandı.. neden torku arttırdık umarım anlamıssındır

ccoskun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ee sen diyordun ağırlık güç oranı önemli diye. O zaman hacimin yani torkun şanzımanın rüzgar direnci yoktu da araya veyron girince mi önemli oldu. Ağırlıkla sadece hp başa çıkmaz tork daha önemlidir.
    Dilimden anlıyan çıkdı =)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

tork X rpm / 5252 sen anlayana kdr yazarım aracını yuruten budur aracımızın devırı aynı kaldıgı ıcın torku artırırsak aracımız hızlanır

tork u fazla olan gecer dıye bırsey yoktur.. devır,torkun geldıgı yer yanı aracımızı surdugumuz devırlerdekı tork onemlıdır verdıgın orneklerde mantıklısın ama hala beygır demen mantıksız. beygırın ne oldugunu 50 kere yazdım o formul ıste 8000 donen arac var onumuzde devır hıc degısmıcek beygır almak ıcın tork alman gerekır bırde su var aracın 4000 devırde 200nm tork atıyorum 8000de 100nm tork.. aracın en yuksek hpsıde 7500 devırde 285hp olsun.. yanı 7500 devırde hesaplarsan 150 nm tork... bu aracta 7000 devırde 180 tork... bu aracın hpsını sabıt tutalım ama 7000 devırde versın bu gucu yanı 7000 devırde 285 hp olsun.. o zmn aracın 7000 devırdekı torkunu 213 yapmamız lazım... aracın hpsı sabıt kaldı arac fakat arac hızlandı.. neden torku arttırdık umarım anlamıssındır
    haklısın katılıyorum ama su var konuyu başından okumalısın

benim söylediğim su şimdi atıyorum sayılara takılma 1 vites 200 2vites 280 3vites 400 nm tork kabul eden şanzımanda 500 nm üretsende kulanamazsın çünkü şanzıman izin veremez senin anlatığın biyere kadar doğru (kendi aracını)kale alma daha düşük araçlarda turbo olmayan ne olacak 180 nm 210 nm cıkarmak bile olay ama aracı hafifletirsen

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herşey iyi güzel de o kdr fazla değişken varki bu konuda

başta motorun tork ve beygir gücünü verdiği devirler önemlidir

keza aerodinami (ayrodinami doğrumu yazdım ? )

şanzuman oranı

akratımdaki kayıp

vs vs liste uzar

en kesin çözüm her zmn ölçüm yapmaktır her araç için farklı kilolar çıkar
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Arkadaslar max gucten bahseden arkadaslar var hala, 100 hp ama 12000 rpm boyunca ayni gucu verebilen bir elektrik motoru getirip herkesi gecebilirsin...

Guc yani beygir, birim zamandaki yapilan i$tir, toplam hareket etme,ilerleme bu beygirlerin toplamidir ( integralidir) ? . Arabayi hareket ettirmek bir i$tir ve birimi joule dir.

Bir arabanin ne kadar hizlanacagini anlamak icin, devir-beygir egrisine bakilir, altindaki egri yapilan istir, ordaki alan kadar hizlanir. Tork bir momentir ve zaten mesafe ile carpimi ise denk gelir. Hepsi birbirne bagli yani.

Type r in egrisine bakin, 7000 devir boyunca asagidaki alani hesaplayin, bir de 1,9 tdi in altindaki alani hesaplayin, sacma bir dagdir onun tork egrisi ve altindaki alan cok daha azdir civice gore. Bunun benzeri guc egrilerinde de ortaya cikar.

Anlik ziplamalara degil toplam alana ve egriye bakin. Tabi bundan sonra butun bunlarin yere verilmesi ispcin sanzuman hesaplati var simdi yazamayacagim
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CqTy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dilimden anlıyan çıkdı =)
    karşılaştırdığı arabalar baktın mı veyron la atom v8 geçiyormuş 3000cc biri 8000cc

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    haklısın katılıyorum ama su var konuyu başından okumalısın

benim söylediğim su şimdi atıyorum sayılara takılma 1 vites 200 2vites 280 3vites 400 nm tork kabul eden şanzımanda 500 nm üretsende kulanamazsın çünkü şanzıman izin veremez senin anlatığın biyere kadar doğru (kendi aracını)kale alma daha düşük araçlarda turbo olmayan ne olacak 180 nm 210 nm cıkarmak bile olay ama aracı hafifletirsen
    boyle yazarsan anlasırız kendımızı ıfade edemedık

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Arkadaslar ipadden yazdim is demek i$ demek fizikteki terim.
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar ipadden yazdim is demek i$ demek fizikteki terim.
    ben anladım bilen bir kişi yazdı kolay anlaşıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Soyledigin seylerin tamami dogru ve hepsine katiliyorum. Ancak tarzin karsindakini sana itiraz etmeye yonlendiriyor malesef..
    Neyse bende bir kac ekleme yapayim.
    Araci yuruten sey dedigin gibi torkdur. Tork silindir icindeki patlamanin siddetinin yani kuvvetinin(birimi newton) kuvvet kolu ile carpilmis halidir( biriminewtonmetre oluyor). Yani pistonun alt ve ust noktalar arasinda gittigi mesafe.
    Guc denilen sey ise birim zamanda yapilan istir. Motorun patlama esnasinda urettigi tork yaninda bu isi dakikada kac kez tekrarlayabildigi de onemlidir. Uretilen tork ve bunun tekrar sayisi karankin donus hizini ve belirler. Bunun birim zamanda yapilisina da guc denir.
    Aracin ilk hizlanmasi, son surati vs.si tork ve devirle ilgilidir ancak bunlara tek basina bakmak insani yaniltir. En iyisi ve en dogrusu yapilan isi gosteren " guce" bakmaktir.
    Golf r a gelince;
    gucu agirliga bölsun, karsi taraftaki ile ayni ise kesin gecilir cunku awd olduundan kaybi cok.

CRUEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konu nerden nereye geldi özet olarak bakınca herkes aynı şeyi söylüyor zaten
    1.4 75hp tork fakiri benznli bi araça 2kşi binse çöker biter fakat 1.4 75hp tork zengini bi dizele 2kişi binse benzinliyi kestiği kadar dizeli kesemez o 2kişi. bunun nedenide tork yani.. uzatıp bilimsel açıklamalara gerek yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CRUEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konu nerden nereye geldi özet olarak bakınca herkes aynı şeyi söylüyor zaten
    1.4 75hp tork fakiri benznli bi araça 2kşi binse çöker biter fakat 1.4 75hp tork zengini bi dizele 2kişi binse benzinliyi kestiği kadar dizeli kesemez o 2kişi. bunun nedenide tork yani.. uzatıp bilimsel açıklamalara gerek yok
    Walla dogru
    600 NM TORKLU aractan koltuk sokmek bir tarafa 2 ksi binse cok sey degismez. Gecilecekse gecilir, gcecekse gecer zaten..

typermelih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ERDEMM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3076 gtx ile 520 hp büyük bi güç bence. Kaldıki 520 hp lik bi aracı söktürecek araç ne olabilirki.
    youtube bakınız benim x siz olan bir golf r revo 4 yazılımla 586 hp almış dsg şanzuman benim aracın stup aynı hatta bendeki turbo daha geliştirilmişi...ayrıca kesın alacaz diye bişey yok...alpaslanın eskı aracı şimdiki dinçer arkadaşımızın aracı 1.75 barda 480 hp verdi dayno verisi bence çok iyi 2.1 barda benim düşündüğüm değerlerin üstüne çıkar diye düşünüyorum...tyabi burda sağlıklı yurumesi...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)