User Tag List

Sayfa 3/9 İlkİlk 12345 ... SonSon
159 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Kıl Dönmesi ameliyatı olan varmı :)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden suvari hastalıgıymıs bu illet at tepesinde çok gezenlerde olurmuş. Sonrasında bilgisayar basinda oturanlarda,şöförlerde ve sürekli masa başı iş yapanlarda görülmeye başlamış.

Dönmesi zaten o bölgede çıkan kıllardan değil, aksine enseden,kafadan, belden, sırttan dökülen kıllar çamaşırda tam o bolgede toplanmasından dolayı o bolge nemliyken vida gibi donerek iceri girmesinden kaynaklanıyor.
    iyi Arabalar Sizi "A" Noktasindan "B" Noktasina Ulastirir.Harika Arabalar ise ,Onlar Sadece Basinizi Belaya Sokar.

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun görseli olurmu etmeyin gitmeyin ya baksın bakacak olan googledan
    ulan merak ettim google da baktım insanlıgımdan nefret ettim ameke dskljgasjgksdfgdfsg
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    önlemek için peki sürekli traşmı edicez orayı? çok sakat bişeymiş riske atmamak lazım galiba bi çok kişinin başına gelebilen bişey.
    Aynen müdür temizliceksin orayı sürekli.

Ve sadece kuyruk sokumunda donmuyor bu göbek deliginde de görülüyor bu hastalık.

Doktorun soyledigine kadının biri senelerce yanagında üst cene hizasında ağrı çekyormuş. Gitmediği diş doktoru kalmamış. Tam elmacık kemiginin altı. Film cekmisler olmamis agriyan dislerini cektirmis yine yok. En sonunda burnunda donen kilin yanagina kadar yürüdügünü anlamis doktor ameliyat etmisler sonra.
    iyi Arabalar Sizi "A" Noktasindan "B" Noktasina Ulastirir.Harika Arabalar ise ,Onlar Sadece Basinizi Belaya Sokar.

vodkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    askerde body'cimde oldu yanında refakatci olarak askeri hastaneye gittim.

kısaca actılar temizlediler.diktiler 1hafta hastanede yattı. 1ay egilip kalkamadı derken 40 gün hava degişimi aldı gitti bizde cok ugraştık carşı izinlerinde internette cok aradık nasıl cıkar diye ama teskereyi aldık geldik

potansiyeli olan varsa ve askere gitmediyse beklesin derim
    w209 best!

baseone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Korkulacak kesinlikle birşey yok emin ol. Ben Antalya Tıp Fakültesinde bir prof a ameliyat olmuştum. yaklaşık 15 dakika sürdü. dikiş yok,acı yok. lokal anestezi yaptı ve ameliyat sonunda yarayı yakma yönteminden sonra açık bıraktı. aracımla ailemin haberi olmadan gitmiştim. ameliyat tan sonra tekrar kendi aracımla eve döndüm. günde 1 defa pansuman oldum. istedigim gibi duş alıp,birkaç gün sonra havuza bile girdim. bu ne nedenle işi bilen bi uzman yaparsa emin ol diş çektirmekten kolay. şu an bende ameliyat tan iz bile yok. c.c Allah o prof tan binlerce kez razı olsun. beni de korkutmuşlardı 1 ay yüzüstü yatarsın,tekrarlar falan v.s diye ama dedigim gibi işini iyi yapan bi uzmana git.

dnz331 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phoenixs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya bende kıl dönmesi vardı ameliyat olacam ne yapıyorlar ne ediyorlar kaç dikiş atıyorlar bilen varmı
    valla ben 3 sene önce oldum. kuyruk sokumundaymış tahlil falan yaptılar aynı gün ameliyata aldılar o bölgede büyükce bi parca aldılar. 1 gün hastanede yattım sonra arabama bindim gittim evime. 1 ay rapor verdiler gayet rahatladım ameliyat olduktan sonra tekrarlama falanda yapmadı. bildigim kadarıyla kıl dönmesi olan bölgeyi güzelce temizledikten sonra sıkıntı cıkarmıyor bi daha

ErmanArseven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JumboAli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abı her aklıma geldıgınde bole kuyruk sokumumdan ıcerı bı acı gırıyo ıcım bı kotu oluo hayatta olmam
    kanka ne kadar erken olursan o kadar iyi olur bende oldum 3 sene önce çok korkuyordum ama doktorlar nasıl bir iğne yaptılarsa kafam güzel gülerek cıktım ameliyattan inanın hiç korkulacak bişey değil ve olduktan sonra belirli aralıklarla temizliğine dikkat etmek gerekiyor
    Songür GARAGE | USPeformance by UtkuSelamoğlu

https://www.facebook.com/Thresholdoftimingadvance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ErmanArseven Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kanka ne kadar erken olursan o kadar iyi olur bende oldum 3 sene önce çok korkuyordum ama doktorlar nasıl bir iğne yaptılarsa kafam güzel gülerek cıktım ameliyattan inanın hiç korkulacak bişey değil ve olduktan sonra belirli aralıklarla temizliğine dikkat etmek gerekiyor
    Narkoz Manyak Güzel kafa yapıo uyanınca

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sakın google a yazmayın hayatta sgudum serefsızım...

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    google da güvenli arama kapalıyken görsellerde "kıl dönmesi" diye aratmayın Yemek yemegi 2-3 saat ertelicem

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    offf bende yazdım aynısını şimdi görmeden bu mesajını çok feci çok

Hondafatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla o görsellere bakmaz olaydımmm bu iş benimde canımı sıktı napcaz .... acayipte tırsıyorum hee
    Honda Eg
    Mk 6,5 Fiesta
    Mk 7 Fiesta
    Kuş Serial 90 Doğan L
    Honda Ek

Göki,ZD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kedi ya merakdan yada ..... ölürmüş insanlıgımdan sogudum çok fena şeyler var..
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Para harcayan geçer, dua ile anca maneviyatınız güçlenir, aracınız güçlenmez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Hondafatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla o görsellere bakmaz olaydımmm bu iş benimde canımı sıktı napcaz .... acayipte tırsıyorum hee
    okadar tırscak bişi yok narkozu yidinmi hiç bir şey hatırlamıosunki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne kadar erken müdahele edilirse o kadar iyi
    2 sene önce benden ceviz büyüklüğünde parça aldılar
    Ameliyat 15-20 dk sürdü sonra manitanın biri geldi dikti bi güzel
    En acısı ilk uyuşturma esnasındaki aynı noktaya batırılan 3 iğneydi
    Ameliyat bitti yarım falka üzerinde bindim arabama eve gittim
    Acı akşamı başladı tabi uyuşukluk geçince1 hafta sonra dikişler söküldü banyo yaptım
    Biran önce ameliyat olun kurtulun ameliyata kadar acısı kar kalır benden söylemesi

JDM# - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde abim oldu geçenlerde adam kıçının üstüne oturmaya hasret kaldıı büyük acıı şimdiden geçmiş olsun allah kolaylık versin
    Bir japon atasözü derki paran varsa s2000'e bin paran yoksa ne s!k!me binersen bin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coderz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben belden aşşağısını ve diz kapağının üstünde kalan kısmı lazer operasyonla aldırdım kılları kıl dönme derdi falan kalmadı tavsiye ederim bu sadece bir önlem kıl dönmesi olan kişi geç kalmıstır.
    adam metroseksuel beyler dagılın...dogubeyazıt zaten laser epılasyonu ıle unlu...

Tekos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sabah sabah hiç üşenmemişsin döktürmüşsün resmen ama seninki çok agır geçmiş benimkisi daha hafif geçti... Bu olayı geciktirmemek lazım erken mudahale önemli ben o bölgedeki kılları almıyorum ama her banyoda tahriş etmeden iyice yıkıyorum... Allah düşmanımın başına vermesin o kadar kötü bir şey...Çile çekmeye değmez ameliyat olmak şart bence... Herkese Geçmiş olsun...
    Alıntı a.L.i Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu görünce bizzat 1.ağızdan yazıp bilgilendirmek istedim.

Geçen sene Aralık ayında hatta Aralığın sonunda yeni yıla ameliyat olarak girdim.

Belirtileri şunlar arkadaşlar. 1 hafta boyunca deli gibi kuyruk sokumu dedikleri bölge kaşıntısıyla başladı.Sürekli o kaşınma devam etti. Kaşınma haricinde belinize ve kuyruk sokumunuza vuran ara sıra şiddetlenen bir ağrısı var. Araba kullanmanızı felaket derecede etkiliyor özellikle koltukta tam kuyruk sokumuna denk geldiginde. Bu yüzden 3-5 gün araba kullanirken sırt bölgesini tam yatırıp kuyruk sokumumu tam sırtla, poponuzu koydugunuz yerin arasina denk getirmeye calistim.

Agrilara ve kaşınmalara daha fazla dayanamayıp eşime söyledim ve bir bakmasını istedim. Hali vaziyeti şu şekilde oluyor bebeklerin poposu pişiko olmuşcasına kızarıyor o bölge. Tam o kızarıklığın oldugu yerde artık içindeki sıvıyı ve irini atmak için 3-4 tane siyah delik oluşuyor.Belirtileri internette karşılaştırdıgımda kıl donmesi oldugunu anladim ve doktora gittim hemen.

Doktora gittigimde (ki kendisinden cok memnun kaldim İstanbul Avrupa yakasinda olanlara onerebilirim Ozel bir hastane isim vermek istemedim. ) muayne sonrası antibiyotik yazdi 1 hafta kullanmamı soyledi ve sonrasinda ameliyat olmam gerektigini bildirdi. 1 hafta antibiyotik kullanmamin sebebi icerde disari akamayan irini iltihabi kurutmak gerektigiydi. 6 gun sonunda gittim doktora ve hemen ameliyata almasi gerektigini ve iltihabin kurumadigini soyledi.

Ben açık ameliyat oldum.Açık ameliyatin anlami ordaki butun dokuyu aldılar tekrar yapmaması için. Kapalı ameliyatlarda 3gunden sonra hayatiniz normale donuyor. Ama acik ameliyatlarda yaklasik 1 ay gibi bir istirahat suresi var.

Geldik ameliyat faslına..Oncelikle iyice temizliyorsunuz o bolgeyi. Duy dokucu kremle temizleyin jilet kullanmayin.

1.Ameliyat
    Lokal anestezi ile ameliyat olmam dedim ve genel anestezi yaptilar. Acil mudahele odasinda 15 dk surdu. Ufak bir kesi acmislar iltihabi bosaltmak icin yaklasik 2 cm buyuklugunde.Narkozdan ayilirken hatirladigim kufur ederek uyandigimdi odada 2 saat istirahatten sonra eve geçtim. 1 hafta boyunca pansumana gittim. Actiklari kesiden iceriye gazli bez ve ilaclarla kuruttular. 1 hafta sonuna kadar ben 2.ameliyati olucagimi bilmiyodum Doktor tamam 2.ameliyata gecebiliriz deyince dondum kaldim. Esime anneme soylemisler ama ben olmam diye bana soylemedi onlarda.

2.Ameliyat
    1 hafta sonunda yara iyice kuruyunca tekrar ameliyat olmak icin gittim hastaneye. Yine genel aneztezi yaparak ameliyata aldilar bu sefer 45.dk surdu. 3cm'e 3cm oraninda bir doku aldilar. Ve ***** bolgeyi o kadar genis actiklari icin buzerek dikmisler.1 gece hastanede kaldim ve hayatimin en zor gecesiydi. Bu kadar zor olacagini tahmin etmiyodum. Mutlaka yan yatmaniz gerekiyor ameliyat sonrasi yuzu koyun yatamiyorum dikisler cok geriliyor. Ya sag ya sol tarafiniza yatmaniz gerek. Belli bi yerden sonra yattginiz yer uyusuyor. O gece uyku uyumadim. Sabah taburcu ettiler..

Ameliyat neymis ya isin can alici kismi pansuman.Yarayi tamamen kapatmiyorlar ici kurumadan. Hergun pansumana gidiyorsunuz ve en zor kismi o icine gazli bezi ilaclayarak koyuyorlar.Amac o bolgeyi kurutmak. Pansumanlara her gun gittiginiz icin 1 hafta sonunda aciya alisiyorsunuz ve ilk gunki gibi acimiyor. Ama ne tuvalete gidebiliyorsunuz ne banyo yapabiliyorsunuz. Sonrasinda ise pansumanlar 2 gunde 1 hatta 3 gunde 1 yapiliyor. Yarayi kapatmak icin kapatma ameliyati da var vucuttan olu doku alinip kapatiyorlar kuruduktan sonra. Ben kapattirmadim evet yaram kendi kendine alttan et gelerek kapandi gibi. Yine hala orasi biraz cukur ama sıkıntı yok. Cogu kimse kapatma ameliyati olmuyor.

İlk etapta 20 gun rapor verdiler. Sonra bir 20 gun daha. Raporlu oldugum surece evde kadin programlari izlemekten fenalik geldi, internetten bitirmedigim dizi kalmadi.. Playstation filan alin iyi oluyor ama oturarak oynayamiyorsunuz.

Ameliyatlarin bitiminden sonra dikkat etmeniz gereken o bolgeyi hep temiz tutmak. Esim bu konuda yardimci oluyor. Acık acık soyluyorum bu hastalik sakaya gelmez ve saglikta ayip yok. Agda yaptiriyorum, evet cok aciyor ama dayaniyorum yapicak biseyim yok cok cektim ve gercekten zor. bazen tuy dokucu kremle temizliyorum ama agda gibi uzun soluklu olmuyor.

İnternette gordugunuz fotolar tamamen bendekiyle ayni isteyenlere yollayabilirim

Allah dusmanimin basina vermesin gercekten cok pis bisey, yardimci olabildiysem, bilgi verebildiysem ne mutlu bana. Sormak istediginiz biseyler varsa cevaplayabilirim.

Acil sifalar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben zamanında cok araştırmıştım, aradığım bilgilerde tavsiye üzerinden ziyade kulaktan dolmaydı. Herkes eşim dostum oldu şöyle şurasını kestiler vs idi. 1.ağızdan az sayıda bilgi vardı en sonunda açık ameliyatın en temiz yöntem olduğunu düşündüm.Oldum gitti.

Dediğin gibi önemli olan erken teşhis, ve iyi bir doktor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)