Konuyu görünce bizzat 1.ağızdan yazıp bilgilendirmek istedim.
Geçen sene Aralık ayında hatta Aralığın sonunda yeni yıla ameliyat olarak girdim.
Belirtileri şunlar arkadaşlar. 1 hafta boyunca deli gibi kuyruk sokumu dedikleri bölge kaşıntısıyla başladı.Sürekli o kaşınma devam etti. Kaşınma haricinde belinize ve kuyruk sokumunuza vuran ara sıra şiddetlenen bir ağrısı var. Araba kullanmanızı felaket derecede etkiliyor özellikle koltukta tam kuyruk sokumuna denk geldiginde. Bu yüzden 3-5 gün araba kullanirken sırt bölgesini tam yatırıp kuyruk sokumumu tam sırtla, poponuzu koydugunuz yerin arasina denk getirmeye calistim.
Agrilara ve kaşınmalara daha fazla dayanamayıp eşime söyledim ve bir bakmasını istedim. Hali vaziyeti şu şekilde oluyor bebeklerin poposu pişiko olmuşcasına kızarıyor o bölge. Tam o kızarıklığın oldugu yerde artık içindeki sıvıyı ve irini atmak için 3-4 tane siyah delik oluşuyor.Belirtileri internette karşılaştırdıgımda kıl donmesi oldugunu anladim ve doktora gittim hemen.
Doktora gittigimde (ki kendisinden cok memnun kaldim İstanbul Avrupa yakasinda olanlara onerebilirim Ozel bir hastane isim vermek istemedim. ) muayne sonrası antibiyotik yazdi 1 hafta kullanmamı soyledi ve sonrasinda ameliyat olmam gerektigini bildirdi. 1 hafta antibiyotik kullanmamin sebebi icerde disari akamayan irini iltihabi kurutmak gerektigiydi. 6 gun sonunda gittim doktora ve hemen ameliyata almasi gerektigini ve iltihabin kurumadigini soyledi.
Ben açık ameliyat oldum.Açık ameliyatin anlami ordaki butun dokuyu aldılar tekrar yapmaması için. Kapalı ameliyatlarda 3gunden sonra hayatiniz normale donuyor. Ama acik ameliyatlarda yaklasik 1 ay gibi bir istirahat suresi var.
Geldik ameliyat faslına..Oncelikle iyice temizliyorsunuz o bolgeyi. Duy dokucu kremle temizleyin jilet kullanmayin.
1.Ameliyat
Lokal anestezi ile ameliyat olmam dedim ve genel anestezi yaptilar. Acil mudahele odasinda 15 dk surdu. Ufak bir kesi acmislar iltihabi bosaltmak icin yaklasik 2 cm buyuklugunde.Narkozdan ayilirken hatirladigim kufur ederek uyandigimdi odada 2 saat istirahatten sonra eve geçtim. 1 hafta boyunca pansumana gittim. Actiklari kesiden iceriye gazli bez ve ilaclarla kuruttular. 1 hafta sonuna kadar ben 2.ameliyati olucagimi bilmiyodum

Doktor tamam 2.ameliyata gecebiliriz deyince dondum kaldim. Esime anneme soylemisler ama ben olmam diye bana soylemedi onlarda.
2.Ameliyat
1 hafta sonunda yara iyice kuruyunca tekrar ameliyat olmak icin gittim hastaneye. Yine genel aneztezi yaparak ameliyata aldilar bu sefer 45.dk surdu. 3cm'e 3cm oraninda bir doku aldilar. Ve ***** bolgeyi o kadar genis actiklari icin buzerek dikmisler.1 gece hastanede kaldim ve hayatimin en zor gecesiydi. Bu kadar zor olacagini tahmin etmiyodum. Mutlaka yan yatmaniz gerekiyor ameliyat sonrasi yuzu koyun yatamiyorum dikisler cok geriliyor. Ya sag ya sol tarafiniza yatmaniz gerek. Belli bi yerden sonra yattginiz yer uyusuyor. O gece uyku uyumadim. Sabah taburcu ettiler..
Ameliyat neymis ya isin can alici kismi pansuman.Yarayi tamamen kapatmiyorlar ici kurumadan. Hergun pansumana gidiyorsunuz ve en zor kismi o icine gazli bezi ilaclayarak koyuyorlar.Amac o bolgeyi kurutmak. Pansumanlara her gun gittiginiz icin 1 hafta sonunda aciya alisiyorsunuz ve ilk gunki gibi acimiyor. Ama ne tuvalete gidebiliyorsunuz ne banyo yapabiliyorsunuz. Sonrasinda ise pansumanlar 2 gunde 1 hatta 3 gunde 1 yapiliyor. Yarayi kapatmak icin kapatma ameliyati da var vucuttan olu doku alinip kapatiyorlar kuruduktan sonra. Ben kapattirmadim evet yaram kendi kendine alttan et gelerek kapandi gibi. Yine hala orasi biraz cukur ama sıkıntı yok. Cogu kimse kapatma ameliyati olmuyor.
İlk etapta 20 gun rapor verdiler. Sonra bir 20 gun daha. Raporlu oldugum surece evde kadin programlari izlemekten fenalik geldi, internetten bitirmedigim dizi kalmadi.. Playstation filan alin iyi oluyor ama oturarak oynayamiyorsunuz.
Ameliyatlarin bitiminden sonra dikkat etmeniz gereken o bolgeyi hep temiz tutmak. Esim bu konuda yardimci oluyor. Acık acık soyluyorum bu hastalik sakaya gelmez ve saglikta ayip yok. Agda yaptiriyorum, evet cok aciyor ama dayaniyorum yapicak biseyim yok cok cektim ve gercekten zor. bazen tuy dokucu kremle temizliyorum ama agda gibi uzun soluklu olmuyor.
İnternette gordugunuz fotolar tamamen bendekiyle ayni isteyenlere yollayabilirim
Allah dusmanimin basina vermesin gercekten cok pis bisey, yardimci olabildiysem, bilgi verebildiysem ne mutlu bana. Sormak istediginiz biseyler varsa cevaplayabilirim.
Acil sifalar.