yok 1.5 yıldır orda hiçbir şey yok çok şükür gözüm hep orda temiz bakıyorum terlemeye bile izin vermiyorum orda oturmamda kalkmamda hatta 9 saat araba kullanıyorum gene sıkıntı olmuyor ne bileyim çok çok kötü oldum bu konuyu görüp okuyunca yaaa tek tesellim orası kapandı ve sıkıntı yok çok şükür
İltihap olayi su sekilde arkadaşlar, bu illet kıl deri altinda kuyruk yagi gibi dokuya defalarca girip cikiyor.Sanki igne ile dikmisler gibi. O bolge de ki iltihaplanma disari atilabilirse atiliyor. Atilamazsa agrili bir sekilde devam ediyor bu hastalik.
iltihap akintilari eger disari vuruyorsa bu zamana yayiliyor yani kil cikmaya calistikca icerdeki iltihapi disari atiyor arada 3-5 gun 1 hafta suruyor bu akintilar.Bazen kucuk bazen ise buyuk miktarda. Yani bende 3 gun akinti geldi ama simdi agrim gecti benimki bitti diye dusunmek yanlis olur.
Mutlaka bir doktora gozukmekte fayda var. .Ameliyat olmayipta 10 sene boyunca zamanla agrilara akintilara katlananlarda var. Kisinin tercihine bagli.
iyi Arabalar Sizi "A" Noktasindan "B" Noktasina Ulastirir.Harika Arabalar ise ,Onlar Sadece Basinizi Belaya Sokar.
bende 4 sene önce askerdeyken ameliyat oldum 30 gun hava degişimi.ameliyat sonrası çok önemli dikkat edilmeli.çünkü kapanmama ihtimali var bendeki gibi
bir ay pansumana gittim geldim hala kapanmadı.igne ucu kadar bir delik kaldı dikişlerin sonunda.sonra pederin arkadaşı genel cerrah prof var o çagırmış gelsin bakalım demiş.gittim adam baktı dedi her gun banyo iyi temizlik daha sonra teramisin kremler vardır bilirmisiniz onun göz için olanından al sür.3 güne kapandı adam işi biliyomuş halleti çok şükür.
şu an sıkıntı yok
Fenol tedavisi uygulanıyor kıl yuvada yakılıyor şansınız var ise![]()
Ameliyat varsa Allah yardımcınız olsun Gerçi durumunuza göre işlem yaparlar
Şimdiden geçmiş olsun
Coğrafya kaderdir
ben 112 de calısıyorum saglıkcıyım korkulacak pek birsey yok ameliyatı cok basit ama ameliyattan sonra iltihap kaptırmamak lazım dikkat etmek gerekir eger iltihap kaparsa ozaman sıkıntı işte :S
I Love " GSZ " 106
Berat Kıran
ben de oldum 2 sene önce ama erken müdahale etmişiz ki sıkıntı olmadı. sabah ameliyat ertesi gün taburcu 1 hafta kıçında kuyruk gibi direnle gezdim sonra 10 gün kadar da kıçımda 20 tane dikişle gezdim. Neyseki geçti gitti. Allah bi daha yaşatmasın.
ben olm uştum ameliyat fotolarıdas mevcut alınan parçanın
Sıkıntılı olomuştu ameliyat sonrası simitle takıldım ve popo yanaklarını birbirine dikmişlerdi içeriden byük parça alındıı için sıkıntılı oluyordu ve acısıdas aynı şekilde.
fotoları göstrerbilişrim isterrsenama sadece kesilan parçanın var
![]()
arkadaşım konuyu üşenmeden sonuna kadar okudum.
ben bu ameliyatı olalı 6-7 ay oldu. özel hastanede oldum.bu illetle belki 7-8 sene uğraştım. askerde olacaktım(askere geç gittim) benim tertip oldu. hava değişimi vermediler, tugay içinde revirde oldu ve çocuk çok çekti. o an tabiri caizse inanılmaz tırstım.
hanım zorla götürdü. muayene oldum ve ameliyat dedi doktor.
sabah yattım. 10 gibi ameliyathaneye aldılar. içeride 4-5 kişi vardı. ameliyathaneye girdiğimde korktum ne yalan söyleyeyim. sedyede çıplak sadece önlük vardı üzerimde. içeri girdiğimde radyoda ankara havası çalıyor, doktor, hemşire, asistanlar çok keyifliydiler. asistan sedyede oturmamı istedi. önüme geçerek sağ elimle sol omuzumu, sol elimle sağ omuzumu tutmamı istedi ve ben tutunca beni sıkıca kucakladı. aha dedim ne oluyor. o an hemşire bel kemiğimin oradan 2 iğne yaptı. o an anladımki adam beni kucaklamada haklıymış. çok canım yandı çok. ama hepsi o. başka acı yok.yüz üstü yattım, sırtıma bir çadır açtılar, popomu göremiyordum. ara ara ayak parmaklarıma dokundular. ben hissetmeyince tamamdır dediler. arka fonda "bas bas paraları leyla' ya" diyor, millet keyifli, doktor habire birşeyler yapıyor. ne görebiliyorum ne de hissediyorum. 10 dakika sonra işlem bitti ve dikiş attılar. çıkan parça küçük parmağım kadar yağ kitlesi idi.
oda ya aldılar. ayaklarımı hissetmiyordum. akşam 4 gibi doktor geldi. "işedin mi" dedi. yoksa sonda yapacaklardı. hemşire geldi elinde sonda. işte o an koyu vermişim. ama hissetmiyorum hiç birşey.
hemşire çıkınca hanıma "hemşirenin e......... verseydim ne yapardın"dedim gülüştük. gece saat 22 de ayağa kalktım. kantine gittim sigara içtim. sabah arabaya bindim "oturarak" eve gittim. akşamları hanım pansumanları yaptı. banyo işini de yaranın üzerine koli bandı yapıştırdım ve öyle hallettim.
4 hafta sonra direksiyona geçtim ankara-konya yollarına yine döndüm.
yni kısaca korkacak hiç bir şey yok.
işte herşeyi detaylı anlattım.
ha sadece son dikişi çok aşağı atmışlar sadece o biraz oturup kalkmada zorladı. dikişler alınınca herşey yoluna girdi.
tuvalet işinide klozet kullanarak çözdüm.
sıkıntı yok korkacak bir şey yok. olmazsan eğer her geçen zaman zor oluyormuş.
ben 3 dikişle kurtardım. bir abim olmuş, adama belki 15 dikiş atmışlar. sağdan sola komple açmışlar.
gecikmeyin arkadaşlar, ilerledikce daha zor oluyor.
geçmiş olsun
bu dertten muzadarip amma çok kişi varmış yahu
geçmiş olsun... benim arkadaşımda da var, korktuğu için yaptırmıyor.. sanırım vücudu kıllı kişilerde görülme olasılığı daha yüksek...
Abi girdim bile ben yusuflara ya. benimki de 6 yıllık. açtılar temizlediler ilk ama ameliyat olacaksın dediler.
Olmadım daha.. İlk fırsatta gideyim..
Birkaç sene önce Abim boşaltmıştı.. buzla pres yapıp uyuşturdu orayı sonra kesip açmıştı.
İçinden yüzeysel olarak görünenleri çıkartıp gazlı bezle kapatmıştı.
sonraki gün duş aldım vs..
Ama derin olan durumlarda ameliyat şart..
Astra CDTi
DrNoyan Nickli Üyeden Alıntı
VALLA bende tırstım hee bu ne arkadas ya resmen makatı delmıslerpıcasso resmetmısler valla allah yardımcımız olsun allah kımseye vermesın kılda keramet olsa g...tte cıkmazmıs bosuna dememısler
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)