yohhh artık
Printable View
yohhh artık
Bu gidişle ben temmuz'da kar görürsem şaşırmam :D
Angara'da ne güzel kar yağıyor. :D
Mayısta ankarada kar ne güzel... Bu neyin habercisi serin bir yaz mı sıcak bir yaz mı ?
Anaa kar diyor dolu diyorlar :D
http://i64.tinypic.com/2unv6ty.jpg
Biz sezonu açtık Kıbrıs'ta
Dün gece eskişehirde sabaha kadar lapa lapa kar yağdı. Öğleye doğru güneş açtı tutan kar tamamen eridi :)
Mayısta yağmasıda pek süpriz değil.
3-4 sene önce haziranda ankarada kıbrısköyü, bayındır barajı civarında sabah saatlerinde 2 saat kadar yağmıştı.
01.05.2017 - 20.05.2017 arası ülke genelinde sık sık sağanak yağmur ve ne giyeceğim ya hava nemli dedirten havalar hakim olacaktır.Bu süreçte dolu riskleri yüksektir,lakin dolu hakkında veri aldığım linkler ölmüş durumda ve şu an dolu tahminini hızlıca yapamıyorum.Skewt diagramlarından okuyarak analiz yaparak dolu tahmini yapmak mümkün lakin uzun süren bir analiz maalesef.Ankara ve iç kesimlerde kırkikindi yağmurları başlamış olacak ayrıca.Bu tarihlerde aracımı yıkatayım yağmaz vb demeyin iç kesimlerde ikindi vaktinden sonra diğer bölgelerde ise 1 gün aralıklı / sürekli gibi yağmur yere düşecektir.Bu yüzden yıkatma / cila işlerinizi bu süreçte askıya alabilirsiniz.
Çok sağol emir bende arabayı yıkayıp parlatıcaktım. Ulan yeni araba aldık pislik içinde kaldı. :D
Bu aralar yağmur aşırıya kaçmadan yağmalı mahsüllere zarar gelmesin
İstanbul dün iyidi
Bugün ise fekaletttt
Dolu bildirimi için kötü dedin bak :D
Neyse 20 gün garajdan çıkarmayım..
Emir 20 mayis İstanbul Tuzla icin bir ongorun varmi. Kirdugunu yapacagiz oyuzden bukadar detayli soruyorum. Rezil olmayalim :)
İstanbul Avrupa yakasında dolu yağısı olan bölgeler var Anadolu yakasındaki arkadaşların tedbirli olması iyi olur
maltepedeim burda birşey yok şimdi bir arkadaşım paylaşmış dolu diye sordum daha cevap vermedi bu taraftaysa cıkayım araçta battaniye ile bekliyeyim
Dün Ümraniye'de dolu yağmış.
Bu havalar artık böyle mi seyredecek? Böyle giderse temmuzda montla veya kürklü mayo ile denize gireceğiz gibi gözüküyor.
abi bildiğim havalar ısınacak istanbul için ctesi hatta 30 larda, ama haftabaşı tekrar serinleme ve yağış var
Bu dolu gunlerrr oncesınden beklenıyordu mıke,allahdan sınırdaydı buyuklugu.
Yaz gelıyor,az kaldı.
Kocakarı usulü mayıs 7sini(20 mayıs) bekleyin. Mayıs 7si olmadan yaz gelmiş olmaz. :D
İstanbulda bittimi ya yağmur işi
Cabrio aracımız var tente açamıyoruz kaç gündür :)
19-20 mayıs'dan itibaren istanbul'a gelmeyi düşünüyorum maç için , havayı koklayan reis güneşli günler görür müyüz ? :)
az kaldı abi mayıs sonuna kadar sabr :D
Hadi yine iyisin abi 19-20 mayıs güzel gözüküyor 0 yağmur,3 gün içinde veriler değişmezse dediğimden harici durum yaşanmaz :)
gayet güzel olacak abi :)
@GSİ CLUB
Kardeşim yurt dışı için tahmin yapabilir misin? Paris ve amsterdam için ama aralık başında :)
Nisan yağmurları mayısa kaydı sezon kısa sürecek bu sene sanırım :)
20-21-22-23 Mayıs'da İstanbul için yağış gösteriyor sonraki günlerde hava açık gösteriyor, NTV'nin hava durumuna itibar edeyim mi ne edeyim ?
havanin ara ara kapanip hafif camur ciselemesi nezaman biticek :)
Emircim dolu riski varmı yakında Ankarada.
risk demeyelim de Dolu yok mu dolu...:D:D
Gündüz şort sezonu açıldı da gece aşırı üşütüyor
Öncelikle herkese merhaba.Bayadır yazmıyordum daha doğrusu vakit bulamıyordum :) Şimdi geçelim detaylara ;
26 mayıs - 2 temmuz arası çok tehlikeli bir süreç.Halk dilinde gün dönümü diye tabi edilen bu süreçte doğal afetler sık görülür ve gerçekleşen olaylar şiddetli olur.İç anadolu - Bursa ve göller yöresi 1.derece etkilenirken Marmara-Karadeniz-Doğu kesimler daha az etkilenirler.Bugün Ankara'da gerçekleşen bu yağışlar ilk defa olmayıp her sene bu dönemde gerçekleşen yağışlardır.Lakin belediyler yetkili kişiler bu bilgilerden mahrum mu ki her sene bu dönemde Ankara'ya deniz geliyor ? Neyse teknik kısma devam edersek bu süreçte yağışlardan öte hastalık ve eklem ağrılarıda şiddetli görülür.Kısacası sıkıntılı bir süreçtir dikkat edilmeli elde 1 hırka vb gezdirilmelidir.
Ağustos'un ilk haftasına kadar soğuk hava taşınım hattı bizim enlemlerimizde hakim olacak dolasıyla mevsim normallerinin 1 tık altı sıcaklık gerçekleşecektir.Bu durumdan kaynaklı denizlerin kıvama gelmesinide hesap edebilirsiniz.Ben erkenden sıcak deniz istiyorum diyenler Akdeniz özellik Antalya-Mersin hattını tercih edebilir.
Bu yaz ülkemiz adına herhangi bir su sıkıntısı yaşacağını düşünmüyorum tahminlerde olumlu..Allah bereketli günler nasip etsin.. Küresel manada ise ısınma-soğuma mevzusu nötr değerlerde devam etmekte.. Şu an için kuraklık riskini dünya biraz ötelemiş durumda ama insanlığın geleceği için kaçınılmaz maalesef.Amma bu kuraklıktan önce mini buzul-2 ihtimali çok yüksek.. Bunla ilgili ayrı tezim devam ediyor üstüne daha çok kafa yormam gerek..
Uyarılar - Meteoroloji Genel Mudurluğu
Ankara için 2 gün şiddetli yağış ve dolu uyarısı var. Dikkat
17-24 Haziran Marmaris İçmeler yağmur ihtimali varmıdır ? :D