Kardeşim postunu okudum. 10 dk sonra mynet ten bildirim geldi manisa Saruhanlı da 5.1 şiddetinde deprem oldu diye. EuzubillahAlıntı:
Öncelikle herkese merhaba.Bayadır yazmıyordum daha doğrusu vakit bulamıyordum :) Şimdi geçelim detaylara ;
26 mayıs - 2 temmuz arası çok tehlikeli bir süreç.Halk dilinde gün dönümü diye tabi edilen bu süreçte doğal afetler sık görülür ve gerçekleşen olaylar şiddetli olur.İç anadolu - Bursa ve göller yöresi 1.derece etkilenirken Marmara-Karadeniz-Doğu kesimler daha az etkilenirler.Bugün Ankara'da gerçekleşen bu yağışlar ilk defa olmayıp her sene bu dönemde gerçekleşen yağışlardır.Lakin belediyler yetkili kişiler bu bilgilerden mahrum mu ki her sene bu dönemde Ankara'ya deniz geliyor ? Neyse teknik kısma devam edersek bu süreçte yağışlardan öte hastalık ve eklem ağrılarıda şiddetli görülür.Kısacası sıkıntılı bir süreçtir dikkat edilmeli elde 1 hırka vb gezdirilmelidir.
Ağustos'un ilk haftasına kadar soğuk hava taşınım hattı bizim enlemlerimizde hakim olacak dolasıyla mevsim normallerinin 1 tık altı sıcaklık gerçekleşecektir.Bu durumdan kaynaklı denizlerin kıvama gelmesinide hesap edebilirsiniz.Ben erkenden sıcak deniz istiyorum diyenler Akdeniz özellik Antalya-Mersin hattını tercih edebilir.
Bu yaz ülkemiz adına herhangi bir su sıkıntısı yaşacağını düşünmüyorum tahminlerde olumlu..Allah bereketli günler nasip etsin.. Küresel manada ise ısınma-soğuma mevzusu nötr değerlerde devam etmekte.. Şu an için kuraklık riskini dünya biraz ötelemiş durumda ama insanlığın geleceği için kaçınılmaz maalesef.Amma bu kuraklıktan önce mini buzul-2 ihtimali çok yüksek.. Bunla ilgili ayrı tezim devam ediyor üstüne daha çok kafa yormam gerek..