User Tag List

Sayfa 11/13 İlkİlk ... 910111213 SonSon
239 sonuçtan 191 ile 209 arası

Konu: Garaj Önüne Park

Anu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar dun geldim arabanin basina arka silecegin disini kirmis silecek yere bakiyo
    Bunu yapan bayan bir erkek degil

Bildigin sokagi evinin onu diye sahiplenmeye calisiyor bildiginiz eskiyalik pesinde
    Silecegi duzeltirken alarm caldi uzun uzun susturmadim belki cikar bakar diye ama ne cikan ne bakan olmadi

Simdi ne yapayim ben?

Hayir benim sinirimi bozan ne silgecleri kaldirmasi ne zarar vermesi
    15 yildir ayni yerde oturuyoruz bizimde kapimizin onune bir suru araba birakiliyor sagimiz solumuz universite ve cafe hele yeni yerler acildiktan sonra iyice abardi
    Bucada egitim fakultesinin orayi bilenler bilir

Gecen haftalarda karsi apartmandan bir arac 2 ay yerinden kimildamadi ki garaji engelliyordu hic birsey yapmadik

Bu bayanin bu sekilde konusmasi davranisi sinirimi bozdu
    Ne yapmaliyim simdi?
    Kapısını çalın, sileceği kırmışsınız görgü tanığı da var eğer karşılamazsanız polis çağırıp tutanak tutturacağım diyerek yemleyin. Tamam karşılarım derse yetkili servise götürüp orada yaptırıp faturayı verin ödesin. Yok ben yapmadım diye diretirse kamera yada görgü tanığı bulmaya çalışın. Bir şekilde yaptığının yanına kalmayacağını anlarsa bir daha dokunmaz.

Şu an aşağıda bizim de park çıkışında çok ters yerde bir araba parketmiş. Dün gece işim çıktı aynaları esneterek çıkıp girebildim park yerine. Başkaları da kornaya basıp beklemelerine rağmen kimse gelip bakmadı bile, ki daireler 6-7 metre yanında arabanın duyulmama ihtimali yok. Başkasının da çıkabileceğini sanmıyorum. Hala beklemedeyiz ama diğer komşularımız biraz sabırsızdır, biri vura vura çıkar bir kaç saat daha orada kalırsa Sıfır araba yazık olacak.
    ''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı doush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elinde bi silecek kolu ve bayan var. çözüm açık ve net
    Ya bilsem kim oldugunu yada arabasini bilsem bende not yazip birakicam aklimda birisi var ama omu degilmi bilmiyorum bidaha konusabilirsek sorcam zaten...

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla aynı sorunu bende yaşıyorum ve çıldırma noktasına geldim... Bizim iş yeri önü park sorunumuz var.. Şöyleki normalde anlayışlı bir esnafımdır Biri rica etse dükkan önünden kendi arabamı çekerim hani yer veririm ama sorun dükkan önü değil burda... kırmızı ile çarpı koydugum yer bana ait özel park yerim... aracı içeri sokuyorum ordan... yeşil ok koydugum yerde depo girişi.Öndeki dubaları atıp bu şekilde park ediyorlar... sabah 5 tur attım yer bulmak için... Bugun malzeme gelicek el tasıma aracı ile o yokustan indiriyorlar indiremeyecekler... Kafayı yemek üzereyim... Mercedes belki 20. aynı yere park edişi daha öncede kapıcıya söyledim uyarmış erken geliyor ben goremiyor ama tantana olmasın diye ses etmiyordum bugun 2 sileceginide kaldırdım bakalım.. Sırf su park yeri muhabbetine kimse ile kavga etmek istemiyırum ama insan bir yere kadar dayanıyor...

Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    şu turuncu plastik egilip bükülen yere civilenen sabit 2 dubayla cozülebilir gibi duruyor yokuş kısım için

http://online.bauhaus.com.tr/Catalog...ts/Index/12299
    1881 - 193

Jem89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böyle bi yazı görmüştüm Denizli'de.. Belki etkili olabilir

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sedat2626 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En cok deli oldugum bı durum tam garajn karsısına araba koyuyorlar koyanda uzaktan akrabamız aynı sokakta oturuyorum belki 100 kere zile basmısımdır cekın su arabayı suraya koymayın dıye sıgır gıbı adamlar ya bole tıplerden nefret edıyorum sığıra bile seslensen dönüp bi bakar banamı diyor diye malesef toplumda böle duyarsız davarlar dolu ya
    çok samimi bi isyan olmuş bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu turuncu plastik egilip bükülen yere civilenen sabit 2 dubayla cozülebilir gibi duruyor yokuş kısım için

http://online.bauhaus.com.tr/Catalog...ts/Index/12299
    ohoo bana kalsa uzaktan kumanda ile yerden otomatik çıkan barlardan yaptırırım Ama belediyeden izin almadan vida çakamassın o yola şikayet etseler başım belaya girer... Aha ben belediyeyi arayayım geçen bizim apartmanın girişine park ediyorlardı aradık gelip bu dubalardan taktı belediye... belki burayada takarlar rica etsek

Ozgu_Akcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    terbıyesızlık baska bırsey degil ben eğer böyle bır yere park edıyorsam (garaj önü hariç) her daim arabanın camına kartımı koyarım ınsanlar zorda kalmasın sıkıntı yasamasınlar dıye ama melsef memleketımızde DAVAR çok
    [img width=300 height=250]http://img202.imageshack.us/img202/9708/ria.jpg[/img]

brktsr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zabıtayı arıyorsun arkadaş gelir sahibine bakar anonsunu uyarısını yapar bulamaz yada sesi çıkmazsa çeker götürür aracı çokkez iş yerimin önünden çektirdim yada çekilmek üzere iken don paça adam indirdim apartmandan(ben her yere park ederim diyen adamlar) sonuç olarak bir yaptılar iki yaptılar sonuç başlarına hep bela aldılar yada araçlarını bulamadılar

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ohoo bana kalsa uzaktan kumanda ile yerden otomatik çıkan barlardan yaptırırım Ama belediyeden izin almadan vida çakamassın o yola şikayet etseler başım belaya girer... Aha ben belediyeyi arayayım geçen bizim apartmanın girişine park ediyorlardı aradık gelip bu dubalardan taktı belediye... belki burayada takarlar rica etsek
    o kısmı atladım ve şimdi hatırladım bizim kapalı garaj girişinin kenarınada dallamalar park ediodu babam yonetimde belediye soyledi hemen diktiler 7-8 tane. hatta babam suraya buraya dikin diye gösterdi

Alıntı brktsr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zabıtayı arıyorsun arkadaş gelir sahibine bakar anonsunu uyarısını yapar bulamaz yada sesi çıkmazsa çeker götürür aracı çokkez iş yerimin önünden çektirdim yada çekilmek üzere iken don paça adam indirdim apartmandan(ben her yere park ederim diyen adamlar) sonuç olarak bir yaptılar iki yaptılar sonuç başlarına hep bela aldılar yada araçlarını bulamadılar
    bu en kesin cözüm olmus cok iyi valla bir iki kere cekici artı otopark parası verince aklı basına gelir
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o kısmı atladım ve şimdi hatırladım bizim kapalı garaj girişinin kenarınada dallamalar park ediodu babam yonetimde belediye soyledi hemen diktiler 7-8 tane. hatta babam suraya buraya dikin diye gösterdi
    evet yöneticiyi bekliyorum gorunce söyleyecem , ok derlerse ki derler cunku yan taraf apartman kapısı orayada park ediyorlar hatta adamlar benden rica ediyordu dubaları apartman kapısına kadar uzatsanıza orayada park etmesinler diye demekki onlarda kabul eder ok dedikleri an arıcam belediyeyi ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Garaj kapisi baskada ben kanunda falan kimsenin dukkkaninin apartmaninin onunu parselleme hakkinin oldugunu gormedim okumadim.ozellikle kadikoyde cok kavga ediyorum dar sokakta esnaf hirpalamak apartmandakilere laf sokmak hosuma gidiyo bi artist taviirlar falan sorsan sanki vatan kurtariyo tavlayi koymus yolun ortasina yolda yuruyen kadinlarin kalcasina bakmak icin olmaz araba gelecek diyorlar yalanini yiyim heran arabami geliyor bazi durumlar haric tabi

darkred - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Böyle bir olay benimde başıma gelmişti. Apartmanımızın garaj girişini bir Audi A3 komple kapatmıştı. Giriş, çıkış yapmak mümkün değildi. Polis çağırdım ancak geldiklerinde aracı çekme işlemi yapamadı. Garaj veya depo girişlerine park eden araçların çekilebilmesi için o alanın GARAJ GİRİŞİ yada DEPO GİRİŞİ olduğunu belirten uyarıcı bir levha olması gerekliymiş. Eğer bu levha yoksa polisler aracı çekemiyorlar. Park yapan sürücü oranın garaj girişi veya depo girişi olduğunu bilmeyebilir uyarıcı bir levha olmadan aracı çekemeyiz dediler.
    Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.
    M.Kemal ATATÜRK

Le10ur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı sorunları bızde yasıyoruz sorum su bınada kı daıre ıle alltakı dukkanın otopark hakkı aynı mı? 9 daıre var 3 dukkan var 12 tane park alanı yok toplasan 7-8 tane onncelık kımın daırenın degıl mı?

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunu daha öncede sormuştunuz önce giren yeri kapar isterse 1 ay isterse sonsuza kadar arabasını orada tutar. Yönetmeliklere göre otoparkı bir dairenin malı olarak bağlayamazsınız ancak apartman kararıyla otoparkı numaralandırıp yönetim planına işlersiniz şu numara şu dairenindir diye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim sitede 6 bina her biri 40 daire. Açık otopark var 50 araba belki alır toplamda. Ama bazı öküzler 2 arabasını birden koyuyor içeri. Ya da geliyor senin arabanın önüne park ediyor telefon numarası falan da koymuyor. Ondan sonra korna ile bütün siteyi inletiosun. Hop gelio 15 dakika sonra. kadın yanında da kızı. Daha koyalı 5 dakika oldu diyor. Hanımefendi ben 15 dakikadır korna çalıorum onu geçtim motor kaputunuz buz gibi. 5 dakikada soğumaz diyorum. Tamam geldik işte neden tantana yapıosun dio. Şeytan dio çalıştır arabayı tut saçından V kayışının oraya sok ne çekiosa çeksin.
    IN BOOST WE TRUST

sedat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu garaj önüne park edenlerin tekerini pıçaklayasım var

jnrjames - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atituti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Garaj kapisi baskada ben kanunda falan kimsenin dukkkaninin apartmaninin onunu parselleme hakkinin oldugunu gormedim okumadim.ozellikle kadikoyde cok kavga ediyorum dar sokakta esnaf hirpalamak apartmandakilere laf sokmak hosuma gidiyo bi artist taviirlar falan sorsan sanki vatan kurtariyo tavlayi koymus yolun ortasina yolda yuruyen kadinlarin kalcasina bakmak icin olmaz araba gelecek diyorlar yalanini yiyim heran arabami geliyor bazi durumlar haric tabi
    konuyu tamamen okumadım. Site/garaj giriş-çıkışı haricinde yukarıdaki yoruma sonuna kadar katılıyorum. Dükkan,depo önündeki alanın ticari olarak hakkına sahipseniz devlet kurumlarına bedelini ödediyseniz tamam kimse çekmesin, ha ödemediyseniz orası sizin değil herhangi bir vatandaşın park etme hakkı var, park edilmez bir cadde,sokak değilse.

Apartman kenarları için il il mevzuat değişmekte. Binanız inşaat halinden iskan ruhsatına geçerken bazı belediyeler çözümü şu şekilde sunuyor." Apartmanın altında yeteri kadar araç kapasiteli garaj yapma zorunluluğu getiriliyor. şartlar koşullar uygun değilse eğer daire başı belli bir garaj bedeli ruhsat aşamasında siz farkında olmadan ödeyebiliyorsunuz." Dediğim gibi belediyeler , mevzuatlar farklılıklar gösterebilir. Ama ücret dahi ödeseniz şurası sizin denmiyor. Apartman altına garaj yapılmadığı için birnevi vergisini ödüyormuşsunuz gibi oluyor.
    dinamomotorsport.net

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar herkes işine gelince yasaya mevzuata sığınıyor.

Çar çukal adam çalıştıran caddeyi boydan boya dubalarla kapatan büyük mekan sahiplerine gidin işgaliye veriyor musunuz diye sorun bakalım ne oluyor.

Ama 1 tanelik araba için kendine yer kapatan dükkan sahibine devlete vergi vermiyor musun oluyor.

Çoğu dükkanın sizin gibi manevra şansı yok. Siz sadece araba park edecek yer arıyorsunuz. Orası olmasa 2 sokak yukarısına parkedersiniz ama o dükkan önü gitti mi adam o malı indiremedi mi bitti onun işi.

2 cepheli restoranımız var, duba falan da koymuyorum önüne çevredeki diğer restoranlar gibi, aracı koyanlar da belli, sadece tek istediğim 1 arabalık yer bırakın sabah mal geliyor diyorum, haklısın diyor, ertesi sabah yine koyuyor. Benim orayı işgal etme hakkım var mı, yok, ama insanda biraz da saygı olur. Ben gidip kimsenin dükkanının önüne araba bırakmam.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)