Yutkundurdu, o nasıl anlatım
Bu arada aklıma geldi, adana kuruköprü corbacisi![]()
Halkalıda löp et diye bir yer var. Bildiğin kasaptan alır gibi dolaptan paketlenmiş ızgaralıklarını seçiyorsun, et,tavuk,patlıcan,biber,mantar vs vs veriyorsun içerde mangalda pişirip geliyor önüne. Hani çok lüks bir mekan değil, hatta arkadaşlarla ilk gittiğimde olm burası kasap galiba lokanta olduğuna eminmisiniz demiştim ama lezzet, sunumdaki samimiyet on numara. LöpEt tabelası kasabın tabelası hemen yan dükkanı bahsettiğim lokanta, gidipte geri dönmeyin.
İstasyon Mh.İstasyon Cd. No: 13
Bu Halkali, Istanbul, Turkey
İzmirde kemeraltı girişinde ödemiş kebap salonu var orda yediğin ödemiş köfteyi hiç bi yerde yiyemezsin net içerisi çok lüks durmuyor ama zamanın ünlü sanatcılarının köfte yemeye geldiğine şahit oldum rahmetli levent kırca falan sürekli geldiğimde uğradıgım yer diyordu tavsiye ederim
İzmir şirinyer meşhur bergama köftecisi (Nato Girişi) köfte ve domates çorbası başka biyerde bulma şansınız yok şehir dışından müşterisi gelir 30 yıllık mekan
Şirinyer Işık Lokantası (Has esnaf lokantası çok eski mekan yine bu iki mekan öğleden sonra 3 e kadar açık)
Gaziemir merkez Ciğerci Sinan
Karabağlar Sanayi Köfteci Sebo ödemiş köftesinde ciddi iyi
Bahçelievler Sadık Usta Künefeci
Onun haricinde Kemeraltında aşırı iyi ve eski mekanlar var tek tek hatırlamak mümkün değil şimdilik yazabildiklerim bunlar daha çokk var
Karaköy bildiğiz gibi baya artık, güzel ve iyi mekanlar açılmaya başladı..
Geçen gün, Ma'na da yemek yeme şansım oldu.. Gerçekten mutfağı çok başarılı ve fiyatları öyle absurt değil..
Bir Big Chefs de, MidPoint de vereceğiniz para kadar, belki bir tık üstünü veriyorsunuz ama hakkını gerçekten veriyor yemekler, tavsiye ederim.
Yine karaköy de alt geçidin orada, Çiçek köfte var - Köşede Üst katta kalıyor.. Mozaik pastasından kesinlikle yemenizi öneririm.
İzmir'de çok seçenek varda hep dağınık yerlerde.
Köfteci Yusuf'u deneme fırsatım olmadı çok kalabalıktı gittiğimde ama askerliğimi Bursa'da yaptım nerdeyse gün aşırı yiyordum lezzet aynıysa gayet başarıldır.
Balçova Balpa iş merkezindeki Hakan Çorba. Üni yıllarında saat kaçta gidersek gidelim yer beklerdik lezzet bozmadıysa gayet iyi.
Bostanlı'da coffee house ve cafe la vie. La vie de cajun sepeti + bira tavsiyemdir. Fiyat lezzet olarak başarılı bulduğum bir yer.
Yolunuz Foça tarafına düşerse lezzetli bir dibek kahvesi için Kozbeyli köyündeki Şakir'in Yerini tavsiye ederim.
Kahvaltı için çok yer denedim fakat aradığımı pek bulamadım. Çiçekliköy'deki kahvaltı yerlerindeki fiyatlar sunulan hizmete göre şişkin. Bostanlı tuzu biberi ve Sir Winston makul düzeyde. Çeşme yolundaki Tepe Kahve Çetin'in yerini çoğu arkadaşım tavsiye etti. Zamanında Türkiye'de en iyiler arasındaymış deneme fırsatım olmadı daha ama.
Yazın klasiktir bilenler bilir Çeşme'de Asucan da atom yenilir.
[QUOTE=kesici;8022182]İst. B.evler'de canı çorba çeken olursa VIP'e uğrasın. Orta kıyım Kelle Paça, kıvamı bol olsun deyin acıyı da yağsız tarafından biberinden koydurun, üzerine bir çay kaşığı sarımsak bırakın ve bir dilim limon sıktıktan sonra yavaşça o sarımsak kendisini çorbaya salıyor böyle üfff... Limonu ve tuzu eklenmiş bolca rokayı ekmeğin arasına koyup kaşık kaşık için o şifalı suyu... Ahanda budur.
Adres nerede tam olarak?
IMPOSSIBLE IS NOTHING
haha Asucan agır triptir bi keresinde 2. istedim sana vermem daha ben yemedim dedi. 5 dak sonra yanıma geldi gel hadi gel ye bir tane daha dedi.
Diğerlerinde pek tripli bir tavırla karşılaşmadım Bostanlı'da evimin dibinde olunca çoğu çalışanlarla ense tokat ilişkisi olunca trip olmuyor pek.![]()
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama Güngören'de Bağdat Ocakbaşı var. F/P çok güzel![]()
İyi yiyen arkadaşlara tavsiyem, 1 dürüm 1 porsiyon çiğköfte 1 içli köfte yarım ciğer tava dürüm gayet güzel oluyor.
Aslında değil normal yiyen olmalı bence oLahmacunu bile çatal bıçakla yiyen bir kız arkadaşım vardı, Bağdata gidince kız kendinden geçiyordu, bileğinden dürümün yağları akıyordu
Bence Bağdata gidecekseniz ilk olarak çiğ köfte ile başlamalısınız, marulun arasına o ağızı tatlı tatlı yakan çiğköteyi koyup limonu sıkıp tek hamlede ağzınıza atmalısınız. Daha sonra bir tane içli köfte üzerine gene limonu sıkıp yarısını tek hamlede ısırıcaksınız... Geri kalan yarısını da dumanı üzerinde tüterken limonlayıp tek hamlede damaklarımızın arasında ezerek yiyiceksiniz. Sonra sıra geldi ana yemeğe Adana'ya... O tırnak pidesini iki avucunuzun arasına alıp dürüp dürüp yedikten sonra sıra peyniri uzadıkça uzayan şerbeti ağzınıza yayılan künefeyi üfleye üfleye yiyorsunuz ve evet, sonunda kaçak çay ile beraber orgazm sigaranızı yakabilirsiniz, afiyet olsun, bereketli olsun.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)