Kendi adıma ben şahsen tobb'un sistemini sevmiyorum. Gençlere çok fazla yüklenildiği görüşündeyim. Bir kardeşim veya tanıdığım olsa Tobb'da okumasını istemezdim. Tamam bende katılıyorum eğitim sonucu başarılı olabilir lakin ben 18 li yaşlarındaki gençlerin birazcıkta gezip tozup hayattan keyif almaları gerektiği düşünüyorum. Ne olsa üniversite bitince senede 10 gün tatili zar zor bulacaklar, gençlerin sosyalleşip özgüvenli bir şekilde ayaklarını yere bastırmak bence genç yaşta staj adı altında işten nefret ettirtmekten daha doğru ve eğitim başarısı kadar önemlidir.
Ayrıca Amerikada nasıl yaşadığın'da çok önemlidir. Normalde 2 Aylık bir süreç için Herşey dahil 6.000-7000Dolar her türlü ihtiyacın için ve keyifli yaşaman için yeterli olur.Lakin bunu 15.000Dolar yapabilmek ordaki yaşam tarzına bağlı olarak mümkün. Yıllık vakıf üniversitelerinin ücretlerinin 10.000-12.000 dolar arasında olduğunu da düşününce yıllık 4-5bin Dolar civarı parası cebine kalır. 4 senede 30.000-35.000 Tl civarı bir para biriktirmiş olur. Onuda okul bitişinde iyi bir üniversitede master ücreti olarak değerlendirip hem iyi bir eğitim hemde özgüven geliştirmek açısından daha doğru buluyorum. Artık sadece üniversitenin yetmediğini hepimiz biliyoruz sanırım. Ha Master istemez kızlarla yer,arabasına harcar, kenara koyar ilk sermayesi yapar oda onun tercihidir.