User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
77 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Ankara özel üniverste tavsiyesi

Gilga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı banshee8831 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevmediğim bir okulu savunmam ama olaya mantikli yaklasirsak arkadaslarim disaridan kursa gidip ingilizceyi orada ogrenip gecmeyi arastirdilar , hepside tobb icin kurs acmadiklarini, sistemin cok farkli oldugunu, kurs verilse bile okulun istedigi basari oranini yakalayamadiklarini ve normal turk ogrencisine oxford seviyesinde ing ogretilmeye calistigi soylendi ve geri cevrildiler. Hala da boyle bir kurs yok. Toefl'dan bahsediyoruz ehliyet sinavina girip cikmaya benzemiyor bu durum ben hazirlik okumadan cok iyi bir puanla gectim ama yillardir zorlanan tonla insan var. Bilkentteki durumun cok asiri bir farki yok bizden. Bilkentin yada odtunun yabanci dildeki tek avantaji derslerininde ingilizce olmasi ve oradan mezun olan kisilerin 5 sene boyunca surekli ing egitim almis olmasidir. Bizde 2. Yabanci dil de var zorunlu olarak. 2.siniftan itibaren onu da aliyoruz. Yani yabanci diller konusunda hic de yaban atilacak bir durumu yok tobb'un. Bu herkesce bilinen bir gercektir

Ayni sekilde su an hic bir sekilde 3 bin liraya wat'a gidilmiyor. Sadece sirket parasi o kadar. Ucak bileti pasaport vize diger islemler ve harcliginla beraber amerikaya ayak basman 6 bin liradan baslar. Benim 2011 yazinda sadece burdaki masrafim 5000 tl idi.
    Kendi adıma ben şahsen tobb'un sistemini sevmiyorum. Gençlere çok fazla yüklenildiği görüşündeyim. Bir kardeşim veya tanıdığım olsa Tobb'da okumasını istemezdim. Tamam bende katılıyorum eğitim sonucu başarılı olabilir lakin ben 18 li yaşlarındaki gençlerin birazcıkta gezip tozup hayattan keyif almaları gerektiği düşünüyorum. Ne olsa üniversite bitince senede 10 gün tatili zar zor bulacaklar, gençlerin sosyalleşip özgüvenli bir şekilde ayaklarını yere bastırmak bence genç yaşta staj adı altında işten nefret ettirtmekten daha doğru ve eğitim başarısı kadar önemlidir.
    Ayrıca Amerikada nasıl yaşadığın'da çok önemlidir. Normalde 2 Aylık bir süreç için Herşey dahil 6.000-7000Dolar her türlü ihtiyacın için ve keyifli yaşaman için yeterli olur.Lakin bunu 15.000Dolar yapabilmek ordaki yaşam tarzına bağlı olarak mümkün. Yıllık vakıf üniversitelerinin ücretlerinin 10.000-12.000 dolar arasında olduğunu da düşününce yıllık 4-5bin Dolar civarı parası cebine kalır. 4 senede 30.000-35.000 Tl civarı bir para biriktirmiş olur. Onuda okul bitişinde iyi bir üniversitede master ücreti olarak değerlendirip hem iyi bir eğitim hemde özgüven geliştirmek açısından daha doğru buluyorum. Artık sadece üniversitenin yetmediğini hepimiz biliyoruz sanırım. Ha Master istemez kızlarla yer,arabasına harcar, kenara koyar ilk sermayesi yapar oda onun tercihidir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben de ABD'de eğitim düşünüyordum da sağdan soldan çok karışan oldu yok 200.000 lirayı bulur toplamda falan filan diye, göndermediler, burdada aldığım sattığım arabalar, okul ücreti, yediklerim içtiklerim falan çok rahat o para seviyesine yaklaştı zaten. keşke gitseydim diyorum ama 18 yaşında hala aile'nin kararlarına uymak zorundasın malesef
    Öküz 40 yaşına da gelse öküzdür, zekanın mantığın derecesi yaş ilerledikçe artmıyor

CAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben başkentteyim istatistik ve bilgisayar bilimleri okuyorum tam bursluyum bu sene 2ye geçtim okulu az çok tanıdım ve başka okullardan duyumlarımda var hazırlığı diğer okullar gibi şişirme degil bilkent kadarda iyi değil bölümün hocaları çok çok ii diyebiliorum bi arkadaşım var bi taneside bu sene 1e geçti bence özelde tercih ediceksen başkent yaz derim ama bilkentte okuyacak kadar gazın varsa orası çok çok daha iyidir burs felan ondan bilkent düşünmüosan bence kafanı karıştırmasın burs derim gelecekte bilkentin adı başkentten önce gelir..

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı banshee8831 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevmediğim bir okulu savunmam ama olaya mantikli yaklasirsak arkadaslarim disaridan kursa gidip ingilizceyi orada ogrenip gecmeyi arastirdilar , hepside tobb icin kurs acmadiklarini, sistemin cok farkli oldugunu, kurs verilse bile okulun istedigi basari oranini yakalayamadiklarini ve normal turk ogrencisine oxford seviyesinde ing ogretilmeye calistigi soylendi ve geri cevrildiler. Hala da boyle bir kurs yok. Toefl'dan bahsediyoruz ehliyet sinavina girip cikmaya benzemiyor bu durum ben hazirlik okumadan cok iyi bir puanla gectim ama yillardir zorlanan tonla insan var. Bilkentteki durumun cok asiri bir farki yok bizden. Bilkentin yada odtunun yabanci dildeki tek avantaji derslerininde ingilizce olmasi ve oradan mezun olan kisilerin 5 sene boyunca surekli ing egitim almis olmasidir. Bizde 2. Yabanci dil de var zorunlu olarak. 2.siniftan itibaren onu da aliyoruz. Yani yabanci diller konusunda hic de yaban atilacak bir durumu yok tobb'un. Bu herkesce bilinen bir gercektir

Ayni sekilde su an hic bir sekilde 3 bin liraya wat'a gidilmiyor. Sadece sirket parasi o kadar. Ucak bileti pasaport vize diger islemler ve harcliginla beraber amerikaya ayak basman 6 bin liradan baslar. Benim 2011 yazinda sadece burdaki masrafim 5000 tl idi.
    3 bin rakamını ben ettim lafın gelişi bir rakamdı. sonuçta özel okula verilen tonla paradan çok daha ucuza gidersini anlatmaktı
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    puanın tutuyorsa devlet üniversitesinde oku,

özele verilecek parayı her sene bankaya koy.

Devlet üniversiten bitince asgari ücretlede olsa bir işe girmeye çalış.

İşe girincede başta özele vermeyi düşündüğün para ile kalbur üstü vakıf üniversitelerinde MBA veya işine yarayabilecek yüksek lisans yap.

Çok daha faydasını görürsün.

Hatta yurtdışına gidip yüksek lisans yaparsan daha da etkili olacaktır.

Ondan sonra da bir ömür çalış

TaYFuN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben Başkent mezunuyum, Bence önemli olan nerde okuduğun vs değil tabi ODTU, Boğaziçi okumuyorsan önemli olan okurken biyerlerde çalışıp çalışmadığın yani en azından yazın çalışmak lazım. Ya da bir diğer söyleyişle hayata kendini ne kadar hazırladığın gerisi zaten istesende istemesende geliyor!

Chn53 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende iş sıkıntı degil bitiriyim okulu yeterki
    Z3 Roadster
    Golf Mk5 GTI

ham - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    belki bunları zaten biliyosundur ama üni deki özel lisedeki kolejle aynı değil kim ne derse desin özel üniler ticarethanedir ben ufuktayım ve tamamen fakültenin alabiliceği öğrenci sayısına göre hazırlık atlatıyolar. bana soracak olursan ben saydıklarından cankayayı secerdim 1. neden burs kesilmeme olayı bunun yanında büt parası yok yaz okulu yok hazırlık isteğe bağlı diye biliyorum (?) ama ortamını pek bilmiyorum ortam olsun dersen baskent derim umarım yardımcı olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burs artik hicbiyerde kesilmiyo zaten.

Benimde oncelikli tercihim cankaya.

Bugun yaptim tercihlerimi en sona atilim %25 koydum ne olur ne olmaz diye. Cankayanin %25burslusu olsaydi onu koycaktim.
    Z3 Roadster
    Golf Mk5 GTI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burs artik hicbiyerde kesilmiyo zaten.

Benimde oncelikli tercihim cankaya.

Bugun yaptim tercihlerimi en sona atilim %25 koydum ne olur ne olmaz diye. Cankayanin %25burslusu olsaydi onu koycaktim.
    başkent atılım kesio bursu araştırmamışsın sanki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    başkent atılım kesio bursu araştırmamışsın sanki
    Baskenti bilmemde atilimda kesipmiyor
    Z3 Roadster
    Golf Mk5 GTI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu sene mi değişmiş bugune kadar kesiolardı %50 burslular 3,00 yapcak die kural vardı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni zaten , osymden aldigin burs kesimiyo
    Z3 Roadster
    Golf Mk5 GTI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özel üniversitede okulu dondurunca nasıl oluyor ? para ödeniyormu hala okula ?
    Z3 Roadster
    Golf Mk5 GTI

Eqemen
    Misafir
    Hacettepe - Bilkent forever

onurunal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    başkentte kesiliyor diye duymuştum bende..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tercihimi yaptim zaten hacii dondurunca para odeniyormu onu ogrenmem lazim
    Z3 Roadster
    Golf Mk5 GTI

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kesilmiyor. artık parasız dondurma hakkın var.
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

kerem_euk34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    atılımda paralılar için biliyorum dondurmak 5lira
    Arif Gökdemir(R-Turbo)

***Vol'um project EK B16 (EK4 ROL Vtec)*** R.I.P
    http://www.techturkey.com/forum/atmo...-rol-vtec.html

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)