User Tag List

Sayfa 6/9 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
159 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Ankara'da otomobil konseptli cafe?

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ufak bir tatil icin hazirlaniyorum su an. Aksam musait oldugumda isterseniz pm atarim isterseniz buradan yazarim .

Kusura bakmayin gec cevap icin anca ulasabildim gelecegim yere.

Bastan tekrardan soyluyorum yaklasik 6 senedir yurtdisindayim ve Tr;de su an neler populer hic bir bilgim yok ben sadece buradaki sports bar konspetleri ve profesyonel isletmecilik ile ilgili bilgi vermeye calisacagim. Tutabilme ihtimali olanlari degerlendirin olmayanlar icin ise yapacak birsey zaten yok .

* Sports bar demek heryerde en az 32' lik ekran olmasi demek . Yani bu konsepte gore barda da olabilir, yemek yerken kullanilacak masalardan gorulecek yerlerde de olabilir. Bu ekranlarda o gune ozgu ozel bir mac varsa gosterilir yok ise cesitli spor dallari ile ilgili yayinlar yapilir. Bu genelde o gunun maci ile ilgili olsada gelebilme potansiyeli olan diger kisiler icinde farkli seyler dusunulur.

* O gun olacak yaris, mac vs icin ozel bir paket duzenlenir . ornegin burger + cola yada bira 10tl .

* Hafta ici isinden cikan insanlarin ugramasi icin happy hour lar duzenlenir. Burada geneli aksam 5-7 arasidir . Happy hour da satilan icki yada yiyecek normalde satilan fiyatin yarisidir . Atiyorum burger normal saatte 10tl ise happy hour da 5 tl dir. Bu sayede insanlar genelde aksam yemeklerini bu tarz yerlerde yemeyecekleri icin yavas gecebilme ihtimali olan bu saatler bir sekilde degerlendirilir. Belki pek fazla kar birakmaz ancak verilecek guzel bir hizmet ile daha fazla kisinin gelmesi saglanir .

* Bu tarz yerlerde iri kiyim guvenlik kesinlikle olmaz ki gece klubu haric mekana gelenler icin oldukca itici bir goruntudur .

* Cok genis yiyecek alternatifi olmaz. Genelde hazirlamasi kolay olan burger, hot dog, wings, peynir tabagi, cesitli dipping ve salata olur menude. Tabiki cesitli kombinasyonda salata veya wings alternatifleri sunulup menu dahada zenginlestirilir. Menudeki en az bir tane seyi cok iyi yaparak insanlarin en azindan haftada bir gun onu yemek icin gelebilecekleri yer olmak hedeflenir .

* Hizmet sektorunu gercekten meslek edinmis tabiri caizse profesyonel garson, barmen, ahci hatta isletmeciler ile calisilir . Unutmayin ki ne kadar guzel yemek yaparsaniz yapin onu olmasi gereken sekilde sunamiyorsaniz mutlaka kaybedeceksiniz .

* Yukarida bircok kisinin yazdigi gibi apache yada alt kesimden gelecek insanlarda goz onunde bulundurulur. O tarz kisilere digerlerine kiyasla daha az servis verilmez herkese kesinlikle esit davranilir ki olmasi gerekende zaten budur .

* Mekan icindeki malzemeler ne cok lux olur nede dokuk . Ikisinin ortasinda seyler tercih edilir.

* Muzik olarak genelde gelebilme potansiyeli olan musteri kitlesine gore bir tur secilir ve onda devam edilir. Gune veya haftaya gore o tarz kesinlikle degistirilmez.

* Uzerinde mekanin isminin yazili oldugu t-shirt, sapka, bardak vs tarzi cesitli hediyelik seyler satilir .

* Gift card satilir. Yani o gun mekanda olan x kisi istedigi miktarda odeme yaparak dogum gununde yada cesitli ozel gunlerde hediye edilmek uzere bir card alabilir . Boylelikle mekani tanimayan kisilerin gelmesi hedeflenir.

* Cikis kapisinin oldugu yere sepet, kase tarzi seyler konulup kisilerin is kartlari yada iletisim bilgileri alinip bir database olusturulur ve bu kisiler yapilmasi dusunulen ozel etkinlikler icin mail veya telefon yolu ile bilgilendirilir.

* Eger alkol satisi olacaksa kisi sarhos olmaya basladigini hissettiginiz anda maddi kayiplar bir kenara birakilip o kisiye icki servisi yapilmaz. Unutmayin ki o mekandan ciktiktan sonra alkollu olarak gecirecegi trafik kazasi basinizi agritabilir. Belki orneklerini gormedik pek ama uzerine dusulurse eger ciddi bir konu .

Aklima geldikce konuya eklemeler yaparim. Sizinde akliniza takilan sormak istediginiz birseyler olursa buradan yada pm ile ulasin elimden geldigince yardimci olmaya calisirim .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence açık otopark içerisinde bir kafe olabilir.. Yer zapt etmek bir yeni bir işletme için zorlu bir süreç..
    Carrefour gibi bir yerin otoparkında mid-point/car's coffee karşımı bir konsept ve kurumsal kimlik hazırlamaya çalışırdım.. Ön hazırlık bence çok önemli düşünceler uygulamaya nokta atışı yerleşmiyor ise ciddi problemler çıkartabilir..

Sıfırdan konsept oluşturacak olsam Türkiye' de olmayan ama kültür olarak ta uzak olmayan bir sistem kurmaya çalışırdım..

http://1.bp.blogspot.com/-bCF2zG_jTQ...0/DSC03511.JPG

http://2.bp.blogspot.com/_HA60LQlILR...lly_cafe_h.jpg

http://assets.inhabitat.com/wp-conte...-2-537x357.jpg

konseptler sıradan değil bunun yanında hedef kitlenin ilgisini çekecek türden.. Hava şartlarından sunuma kadar çok yönlü düşünmek gerekli belirli bir standart tarz oluşturana kadar.. Klasizm dışında arayışlarınız çok hoş.. İnsanlar sadece bir şeyler atıştırmaya değil mekanı görmek için de gelmeli..

Kurula kura oturmaktansa ayak üstü ve hızlı bir sirkülasyon sizin içinde bu hızlı genç arkadaşlar içinde daha verimli olur diye düşünüyorum.. Naçizane fikirlerim bunlardır.. Başarılar diliyorum şimdiden..

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaklaşık 2 senedir kafamda olan bi konsept.. Tutar emin olun
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

brs852 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu tip yerleri şehir içinde kurulması çok maliyetli olur böle bir yeri bahçelievler bakırköy bağdat cad. yeşilköy nasıl kurulabilir ki ? herşeyi ayrı para..

driftboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KeremDOGAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bursa'dan bir oto yıkama : http://www.techturkey.com/forum/foto...n-boylesi.html

belki aklınızda birşeyler canlandırabilir.

orası artık böyle
    Marblex Mining & Marble

Harput Yapı İnsaat

Alıntı CasabLanca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arabanın önüyle arkası arasında 3 yaş fark var

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kusura bakmayin gec cevap icin anca ulasabildim gelecegim yere.

Bastan tekrardan soyluyorum yaklasik 6 senedir yurtdisindayim ve Tr;de su an neler populer hic bir bilgim yok ben sadece buradaki sports bar konspetleri ve profesyonel isletmecilik ile ilgili bilgi vermeye calisacagim. Tutabilme ihtimali olanlari degerlendirin olmayanlar icin ise yapacak birsey zaten yok .

* Sports bar demek heryerde en az 32' lik ekran olmasi demek . Yani bu konsepte gore barda da olabilir, yemek yerken kullanilacak masalardan gorulecek yerlerde de olabilir. Bu ekranlarda o gune ozgu ozel bir mac varsa gosterilir yok ise cesitli spor dallari ile ilgili yayinlar yapilir. Bu genelde o gunun maci ile ilgili olsada gelebilme potansiyeli olan diger kisiler icinde farkli seyler dusunulur.

* O gun olacak yaris, mac vs icin ozel bir paket duzenlenir . ornegin burger + cola yada bira 10tl .

* Hafta ici isinden cikan insanlarin ugramasi icin happy hour lar duzenlenir. Burada geneli aksam 5-7 arasidir . Happy hour da satilan icki yada yiyecek normalde satilan fiyatin yarisidir . Atiyorum burger normal saatte 10tl ise happy hour da 5 tl dir. Bu sayede insanlar genelde aksam yemeklerini bu tarz yerlerde yemeyecekleri icin yavas gecebilme ihtimali olan bu saatler bir sekilde degerlendirilir. Belki pek fazla kar birakmaz ancak verilecek guzel bir hizmet ile daha fazla kisinin gelmesi saglanir .

* Bu tarz yerlerde iri kiyim guvenlik kesinlikle olmaz ki gece klubu haric mekana gelenler icin oldukca itici bir goruntudur .

* Cok genis yiyecek alternatifi olmaz. Genelde hazirlamasi kolay olan burger, hot dog, wings, peynir tabagi, cesitli dipping ve salata olur menude. Tabiki cesitli kombinasyonda salata veya wings alternatifleri sunulup menu dahada zenginlestirilir. Menudeki en az bir tane seyi cok iyi yaparak insanlarin en azindan haftada bir gun onu yemek icin gelebilecekleri yer olmak hedeflenir .

* Hizmet sektorunu gercekten meslek edinmis tabiri caizse profesyonel garson, barmen, ahci hatta isletmeciler ile calisilir . Unutmayin ki ne kadar guzel yemek yaparsaniz yapin onu olmasi gereken sekilde sunamiyorsaniz mutlaka kaybedeceksiniz .

* Yukarida bircok kisinin yazdigi gibi apache yada alt kesimden gelecek insanlarda goz onunde bulundurulur. O tarz kisilere digerlerine kiyasla daha az servis verilmez herkese kesinlikle esit davranilir ki olmasi gerekende zaten budur .

* Mekan icindeki malzemeler ne cok lux olur nede dokuk . Ikisinin ortasinda seyler tercih edilir.

* Muzik olarak genelde gelebilme potansiyeli olan musteri kitlesine gore bir tur secilir ve onda devam edilir. Gune veya haftaya gore o tarz kesinlikle degistirilmez.

* Uzerinde mekanin isminin yazili oldugu t-shirt, sapka, bardak vs tarzi cesitli hediyelik seyler satilir .

* Gift card satilir. Yani o gun mekanda olan x kisi istedigi miktarda odeme yaparak dogum gununde yada cesitli ozel gunlerde hediye edilmek uzere bir card alabilir . Boylelikle mekani tanimayan kisilerin gelmesi hedeflenir.

* Cikis kapisinin oldugu yere sepet, kase tarzi seyler konulup kisilerin is kartlari yada iletisim bilgileri alinip bir database olusturulur ve bu kisiler yapilmasi dusunulen ozel etkinlikler icin mail veya telefon yolu ile bilgilendirilir.

* Eger alkol satisi olacaksa kisi sarhos olmaya basladigini hissettiginiz anda maddi kayiplar bir kenara birakilip o kisiye icki servisi yapilmaz. Unutmayin ki o mekandan ciktiktan sonra alkollu olarak gecirecegi trafik kazasi basinizi agritabilir. Belki orneklerini gormedik pek ama uzerine dusulurse eger ciddi bir konu .

Aklima geldikce konuya eklemeler yaparim. Sizinde akliniza takilan sormak istediginiz birseyler olursa buradan yada pm ile ulasin elimden geldigince yardimci olmaya calisirim .
    tam aklımdakileri yazmışsınız çok teşekkür ederim, alkol konusunda da aynı fikirdeyim içki ruhsatı olur ama sadece bira servis edilir diye düşünmüştüm ben de, sonuçta gece kulübü ya da bar açmak istesek daha farklı düşünürdük...

apaçi konusuna ben de çok takık değilim, sonuçta kimseye ayrım yapmam, apaçi denenler arasında da ne dostluklar kurduk kimse bilmez, ama son model arabalarla apaçilerden daha beter komançiler de gördük
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tam aklımdakileri yazmışsınız çok teşekkür ederim, alkol konusunda da aynı fikirdeyim içki ruhsatı olur ama sadece biraz servis edilir diye düşünmüştüm ben de, sonuçta gece kulübü ya da bar açmak istesek daha farklı düşünürdük...

apaçi konusuna ben de çok takık değilim, sonuçta kimseye ayrım yapmam, apaçi denenler arasında da ne dostluklar kurduk kimse bilmez, ama son model arabalarla apaçilerden daha beter komançiler de gördük
    GÖZDEN kaçırdığınız unsur şu apaçi denen adamlar gelirse siz o dükkana ne müşteri çekebilirsiniz, nede işletmenizin varlığı devam eder. aynı zamanda bayan müşterilerde gelmezler.

bir oto yıkama mantığında işletme sahibi olmaksa amaç ona eyvallah ama hafta sonu brunchları olsun, güzel nezih bir ortam yaratmaksa amaç bayan olmadan olmaz. çünkü hiçbir ankara erkeği ailesini garaj mantığında erkek içerikli bir yere bruncha götürmez.

ayrıca sohbetin muhabbetin dışında şekil olsun araçlarımızla o cafe senin bu cafe benim tarzındaki müşterilerde bayan olmayan mekanlara gelmezler.

toplamak gerekirse, 1- apaçi olmayacak ( kullandığı araç markası ne olursa olsun) 2- bayanlarada hitap edicek. 3- önceki maddelere uyulursa bir adet para makinesi alınacak
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tam aklımdakileri yazmışsınız çok teşekkür ederim, alkol konusunda da aynı fikirdeyim içki ruhsatı olur ama sadece biraz servis edilir diye düşünmüştüm ben de, sonuçta gece kulübü ya da bar açmak istesek daha farklı düşünürdük...

o nasıl olucak başkan? kota mı koyucaksın? sen tıfılsın sana bir bira, sen ayıboğan gibisin bir şişe ...gibi mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biraz= bira aklımda ne varsa artık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    GÖZDEN kaçırdığınız unsur şu apaçi denen adamlar gelirse siz o dükkana ne müşteri çekebilirsiniz, nede işletmenizin varlığı devam eder. aynı zamanda bayan müşterilerde gelmezler.

bir oto yıkama mantığında işletme sahibi olmaksa amaç ona eyvallah ama hafta sonu brunchları olsun, güzel nezih bir ortam yaratmaksa amaç bayan olmadan olmaz. çünkü hiçbir ankara erkeği ailesini garaj mantığında erkek içerikli bir yere bruncha götürmez.

ayrıca sohbetin muhabbetin dışında şekil olsun araçlarımızla o cafe senin bu cafe benim tarzındaki müşterilerde bayan olmayan mekanlara gelmezler.

toplamak gerekirse, 1- apaçi olmayacak ( kullandığı araç markası ne olursa olsun) 2- bayanlarada hitap edicek. 3- önceki maddelere uyulursa bir adet para makinesi alınacak
    aranızda bilenler var, bmwteam.net'in yöneticisiyim, 10 yılda çok yol katettik, kimleri elemek gerekir kimlere şans verilir bunları iyi değerlendirebildik, marka model vs değil zaten mevzu, insanın içinden gelecek bazı şeyler, ortam kaliteli olursa çoğunluk her zaman azınlığı bastırır

c.sar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tutarsa İst.bi franchising isterim şimdiden Umarım olur ve çokta iyi olur diye tahmin ediyorum.

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizim brdaki çifte kumrular gibi birşey olacak sanırım. bayanları da çekmek şart. bi süre sonra apaçilerin takılmasını engellemek için menu fiyatları zamanla artırılabilir. gelen araçların totoparkını da hesaba katmak lazım.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    otoparksız olmaz zaten, ben bile çoğu mekana otoparkı sıkıntılı diye gitmiyorum...

açıkçası daha çok erken ama, zincirler hep ilk halkayla başlıyor, frenchise bir şeyler yapalım dedik önceleri ama artık bazı firmalar hizmet değil marka pazarlamasından para kazanmaya başlamışlar onu gördük...

Starbucks mesela artık frenchise vermiyor, tekel bir firma hepsini kendi açıyor, kahvelerini bile sevmediğim firma TR yi tekeline aldı, arık en güzel kahveyi de yapsanız en güzel mekanı da açsanız kahve formatlı bir yer çok zor tutar...

en kötü pizzacı 60-70 bin usd isim hakkı istiyor, açıkçası aşçılığım iyidir ben daha güzellerini yaparım ama kimseye kabul ettiremem...

Ankara'da kulüp olayı enteresan, eskiden arkadaşımın mekanı olan LasChikas'a giderdik hep kendi arkadaş çevremiz geldiği için çok severdik, arkadaşım kendi işletmecisine hibe edince orayı bozuldu gitmez olduk, ayrıca alkollü bir mekanın sıkıntılarını bildiğim için hiç düşünmedim bile o tarz bir yer açmayı...

uzun zamandır aklımda 'classical car furniture' denilen araba konseptli mobilyalar getirtmek belli bir yerden sonra da üretmek var, hatun da bütün şıkları eleyip Cafe olayında karar kılınca, 2 konsepti birleştirelim dedik, araştırmaları da bu yöne çevirdik, bakalım kısmet, bayrama kadar karar verip sonrasında aksiyona geçmek niyetindeyiz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    otoparksız olmaz zaten, ben bile çoğu mekana otoparkı sıkıntılı diye gitmiyorum...

açıkçası daha çok erken ama, zincirler hep ilk halkayla başlıyor, frenchise bir şeyler yapalım dedik önceleri ama artık bazı firmalar hizmet değil marka pazarlamasından para kazanmaya başlamışlar onu gördük...

Starbucks mesela artık frenchise vermiyor, tekel bir firma hepsini kendi açıyor, kahvelerini bile sevmediğim firma TR yi tekeline aldı, arık en güzel kahveyi de yapsanız en güzel mekanı da açsanız kahve formatlı bir yer çok zor tutar...

en kötü pizzacı 60-70 bin usd isim hakkı istiyor, açıkçası aşçılığım iyidir ben daha güzellerini yaparım ama kimseye kabul ettiremem...

Ankara'da kulüp olayı enteresan, eskiden arkadaşımın mekanı olan LasChikas'a giderdik hep kendi arkadaş çevremiz geldiği için çok severdik, arkadaşım kendi işletmecisine hibe edince orayı bozuldu gitmez olduk, ayrıca alkollü bir mekanın sıkıntılarını bildiğim için hiç düşünmedim bile o tarz bir yer açmayı...

uzun zamandır aklımda 'classical car furniture' denilen araba konseptli mobilyalar getirtmek belli bir yerden sonra da üretmek var, hatun da bütün şıkları eleyip Cafe olayında karar kılınca, 2 konsepti birleştirelim dedik, araştırmaları da bu yöne çevirdik, bakalım kısmet, bayrama kadar karar verip sonrasında aksiyona geçmek niyetindeyiz
    abi bütçe nedir max?? niye soruyorum...çayollunda artık kimne kadar para basarsa o kadar iş yapıyor...rekabet çok fazla çok göz alıcı bir yer olması gerekiyor bence...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar aslen bütçe olarak şu kadar para demedik ama aklımıza yattıktan sonra da ne harcanması gerekirse harcanır o kadar söyleyim...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar aslen bütçe olarak şu kadar para demedik ama aklımıza yattıktan sonra da ne harcanması gerekirse harcanır o kadar söyleyim...
    abi o zaman konsept oturtmak lazım..salaş ama düzgün butik bir yer mi? lüks kaliteli pahalı bir yer mi? bunun arasındaki yatırım maliyeti farkı baya bir olur...

r3dkit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle Süper Bir Fikir ve Ankara da Böyle İşe Uygun Tek Yer Çayyolu. İnşallah Hayırlısı Olur. Reklam İşlerinizde Zevkle Yardım Etmek İsteriz.Reklam Ajansımız Var ve Bu Tür İşler Yaptık Daha Önce.

CAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok süper fikir bence en ksa sürede hayata geçmeli ve öğle yemeklerinde sürekli orda takılmalıyımm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çukurambar mekan konusunda yeterince doyuma ulaştı bence Çayyolu gözden geçirilebilir..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)