Kusura bakmayin gec cevap icin anca ulasabildim gelecegim yere.
Bastan tekrardan soyluyorum yaklasik 6 senedir yurtdisindayim ve Tr;de su an neler populer hic bir bilgim yok ben sadece buradaki sports bar konspetleri ve profesyonel isletmecilik ile ilgili bilgi vermeye calisacagim. Tutabilme ihtimali olanlari degerlendirin olmayanlar icin ise yapacak birsey zaten yok .
* Sports bar demek heryerde en az 32' lik ekran olmasi demek . Yani bu konsepte gore barda da olabilir, yemek yerken kullanilacak masalardan gorulecek yerlerde de olabilir. Bu ekranlarda o gune ozgu ozel bir mac varsa gosterilir yok ise cesitli spor dallari ile ilgili yayinlar yapilir. Bu genelde o gunun maci ile ilgili olsada gelebilme potansiyeli olan diger kisiler icinde farkli seyler dusunulur.
* O gun olacak yaris, mac vs icin ozel bir paket duzenlenir . ornegin burger + cola yada bira 10tl .
* Hafta ici isinden cikan insanlarin ugramasi icin happy hour lar duzenlenir. Burada geneli aksam 5-7 arasidir . Happy hour da satilan icki yada yiyecek normalde satilan fiyatin yarisidir . Atiyorum burger normal saatte 10tl ise happy hour da 5 tl dir. Bu sayede insanlar genelde aksam yemeklerini bu tarz yerlerde yemeyecekleri icin yavas gecebilme ihtimali olan bu saatler bir sekilde degerlendirilir. Belki pek fazla kar birakmaz ancak verilecek guzel bir hizmet ile daha fazla kisinin gelmesi saglanir .
* Bu tarz yerlerde iri kiyim guvenlik kesinlikle olmaz ki gece klubu haric mekana gelenler icin oldukca itici bir goruntudur .
* Cok genis yiyecek alternatifi olmaz. Genelde hazirlamasi kolay olan burger, hot dog, wings, peynir tabagi, cesitli dipping ve salata olur menude. Tabiki cesitli kombinasyonda salata veya wings alternatifleri sunulup menu dahada zenginlestirilir. Menudeki en az bir tane seyi cok iyi yaparak insanlarin en azindan haftada bir gun onu yemek icin gelebilecekleri yer olmak hedeflenir .
* Hizmet sektorunu gercekten meslek edinmis tabiri caizse profesyonel garson, barmen, ahci hatta isletmeciler ile calisilir . Unutmayin ki ne kadar guzel yemek yaparsaniz yapin onu olmasi gereken sekilde sunamiyorsaniz mutlaka kaybedeceksiniz .
* Yukarida bircok kisinin yazdigi gibi apache yada alt kesimden gelecek insanlarda goz onunde bulundurulur. O tarz kisilere digerlerine kiyasla daha az servis verilmez herkese kesinlikle esit davranilir ki olmasi gerekende zaten budur .
* Mekan icindeki malzemeler ne cok lux olur nede dokuk . Ikisinin ortasinda seyler tercih edilir.
* Muzik olarak genelde gelebilme potansiyeli olan musteri kitlesine gore bir tur secilir ve onda devam edilir. Gune veya haftaya gore o tarz kesinlikle degistirilmez.
* Uzerinde mekanin isminin yazili oldugu t-shirt, sapka, bardak vs tarzi cesitli hediyelik seyler satilir .
* Gift card satilir. Yani o gun mekanda olan x kisi istedigi miktarda odeme yaparak dogum gununde yada cesitli ozel gunlerde hediye edilmek uzere bir card alabilir . Boylelikle mekani tanimayan kisilerin gelmesi hedeflenir.
* Cikis kapisinin oldugu yere sepet, kase tarzi seyler konulup kisilerin is kartlari yada iletisim bilgileri alinip bir database olusturulur ve bu kisiler yapilmasi dusunulen ozel etkinlikler icin mail veya telefon yolu ile bilgilendirilir.
* Eger alkol satisi olacaksa kisi sarhos olmaya basladigini hissettiginiz anda maddi kayiplar bir kenara birakilip o kisiye icki servisi yapilmaz. Unutmayin ki o mekandan ciktiktan sonra alkollu olarak gecirecegi trafik kazasi basinizi agritabilir. Belki orneklerini gormedik pek ama uzerine dusulurse eger ciddi bir konu .
Aklima geldikce konuya eklemeler yaparim. Sizinde akliniza takilan sormak istediginiz birseyler olursa buradan yada pm ile ulasin elimden geldigince yardimci olmaya calisirim .