User Tag List

Sayfa 5/6 İlkİlk ... 3456 SonSon
101 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: E36 M3 + SS = Trafik Cezası Hakkında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    buraya bi konuda yazmıştım bu tur olaylarla ilgili ufak bi calısma yapıyorum diye , birkaç örnek yazayım ;
    gri civic sahibi polis memuru , araba zır stock arkada nerden bulduysa civic coupe kanadı takılı bu bir , ikincisi mavi polo sahibi polis memuru jant egsoz ve film üçlemesine sahip ama hala baglandıgını zora düştüğünü göremedik.uğraşıcam hepsinle sonuna kadar. elimde olsa resimli ses kayıtlı bişiler yapıcamda başım belaya girmesin diye zor duruyorum

Rox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gkhn55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamamen çekememezlik yediremiyolar kendilerine kendilerinin m3ü olsa bak nasıl geziyolar bağarta bağarta gıcıklığına yapıyolar en iyisi silencerli aç kapa
    ferrari sahibi memur tanıyorum çatır çatırda ceza yazıyor hadi siz yine iyisiniz abd olan polisler olduğunda napıcaktınız merak ediyorum

ERY98 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha 2 gün önce arabamda cam filmi hiç yok,yeni yıkatmışım camlarda biraz su kalmış, çıktım yola arkadaşlarla giderken baktım ilerde polis hemen kumandayla egzozu kapadım, müziği iyice kıstım kemerleri taktı arkadaşlar, ilerliyoruz yeni bitane çöm durdurdu bizi ama asıl yetkililer arkada heralde çocuğa stajmı yapıyorlar nasıl küfür yersin onumu öğretiyorlar nedir biz anlayamadık.. herneyse ehliyetine bakim bişey vardır belki dedi al bak dedim tamam sorun yok dedi, kemere baktı tamam, farlar sis yanmıyor tamam, egzoz varmı yok tamam, aracın muayenesi geçmiş dedi bu eski dedi, hayır geçmediyenisi altta dedim hee pardon dedi.. ama ensona bombayı koydu.. bu araçta cam filmimi var dedi 4 tane parmağını cama yukardan aşşağıya doğru sürdü araba daha yeni yıkanmış cam komple yağ izi oldu. Çıldırdım, dedim görmüyomusun gerçekten olmadığını dedim, eee ozaman su neden böyle duruyor ozaman camda dedi, bende yıkandığından olabilirmi dedim. Tamam beyfendi buyrun dedi gittim.. Anlaşılan kitlicek bişey bulamadı
    ig: erayender

ismailozkan_01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle geçmiş olsun ilk olarak cezayı ödemeniz gerekmekte , daha sonra aracınıza takılı olan eksozun yasal sınırlar içinde olduğunu düşünüyorsanız ki sınırlar gürültü kontrol yönetmeliğinde belirtilmiştir , çevre ve şehircilik bakanlığı il müdürlüklerinden yada desibelmetre ile ölçüm yapılan yerlerden misal üniversitelerin mühendislik bölümleri ölçüm yaptırıp ordan yazılı belge alarak gerekli mercilere ve o memurlar hakkında yasal sürecini başlatabilirsin , teknik değişikliğe gerek olmadığı ve yasal sınırlar içerisinde kaldıysan haklısındır aksi takdirde aracındaki en ufak bir ekleme vs tekni değişikliğe girecektir ve ruhsata işletmen içinde yasal prosedürleri izlemen gerekecektir mühendisler odası proje çizimi vs vs saygılar...

yasal kaynak : http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx...urceXmlSearch=

madde 9 ve 18

bu arada her zaman ki gibi tüm polislere genelleme yapan arkadaşlarımı esefle kınıyorum ....

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beni bostancı da çevirdiler alt geçitte. Sebep yayaya yol verdim diye polisten kaçıyor olabilir dedi. Kaçırmasaydınız dedim. Evraklar dedi. Buyur dedi verdim. Bekliyorum gelen giden yok. Ben indim nooldu diye biraz bekleyin çekici çağırdık arabanızı bağlıyoruz. Neden egzos yüzünden. Allah allah ne var dedim. Çift çıkış var egzoz ucu var. Ulan bu araba spor bak ruhsata diyorum olabilir ama böyle megane yok tampon da güzel olmamış beğenmedim diyor. Dedim o çekici gelirse çekicideki adamı da döverim madem anlamıosunuz amirinizi çağırın. Benim arabamı buradan kaldıramazsın dedim. Sen kimsin ya dedi. Vatandaşım sen kimsin kendini tanrı sanıosun dedim. O amir gelecek bağlıyoruz derse ben kendim götürürüm parka dedim. Amirlerini çağırdılar. Nerdeydi bilmiyorum 2 dakikada geldi. Baktı nedir problem. Amirim arabayı bağlıyoruz sahibi itiraz ediyor arabayı alamazsınız diyor dedi. Sesimi çıkarmıyorum. Neden bağlıosunuz dedi. egzosttan. Amir geldi yanıma iyi günler iyi günler. Arabayı çalıştırır mısınız egzosunuz orjinal mi dedi. Evet orjinal dedim. Çalıştırdım. Ses yok. Gaza basar mısınız. Bastım azıcık ses yok. Biraz daha basın dedi. Hangi çağdasınız soğuk motora neden olduğu yerde gaza basıyorum arabayı bağırttırıyorum dedim. Arabam orjinal sizin arkadaşlar bana böyle Megane yok egzos ucundan bağlıyoruz dediler dedim. Gitti memurların yanına evraklarımı aldı kusura bakmayın vaktinizi aldık dedi yolladı.
    Çobanı polis memuru yaparsan o da arabaları koyun zanneder. Ben bunu anlıyorum.

Alper abi iyi sabretmissin aslinda telefondan internet acip gorsellerden filan gostersen araba orjinal diye inanmazlar mi?Ben anlamiyorum orjinali boyle olan arabayi inandiramamak adami cildirtir o yuzden iste sehir disina rahatlikla cikamiyorum.Ama baksana diyorsun ki bostancida oldu istanbul disinda cok daha rahat yasanir bu durum.

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ismailozkan_01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle geçmiş olsun ilk olarak cezayı ödemeniz gerekmekte , daha sonra aracınıza takılı olan eksozun yasal sınırlar içinde olduğunu düşünüyorsanız ki sınırlar gürültü kontrol yönetmeliğinde belirtilmiştir , çevre ve şehircilik bakanlığı il müdürlüklerinden yada desibelmetre ile ölçüm yapılan yerlerden misal üniversitelerin mühendislik bölümleri ölçüm yaptırıp ordan yazılı belge alarak gerekli mercilere ve o memurlar hakkında yasal sürecini başlatabilirsin , teknik değişikliğe gerek olmadığı ve yasal sınırlar içerisinde kaldıysan haklısındır aksi takdirde aracındaki en ufak bir ekleme vs tekni değişikliğe girecektir ve ruhsata işletmen içinde yasal prosedürleri izlemen gerekecektir mühendisler odası proje çizimi vs vs saygılar...

yasal kaynak : Mevzuat Bilgi Sistemi

madde 9 ve 18

bu arada her zaman ki gibi tüm polislere genelleme yapan arkadaşlarımı esefle kınıyorum ....
    ismail ne zaman adanaya geleceksin, haydariyide gönderdik temelli aksaraya kimse gelme oldu şaka bir yana iletişime geçelim artık.
    Alıntı M3yener Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    indirilen benzin litre fiyatı değil götümüzdeki don

ismailozkan_01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat_ileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ismail ne zaman adanaya geleceksin, haydariyide gönderdik temelli aksaraya kimse gelme oldu şaka bir yana iletişime geçelim artık.
    gurbana adanadayık inşallah abi

freelife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zktrs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alper abi iyi sabretmissin aslinda telefondan internet acip gorsellerden filan gostersen araba orjinal diye inanmazlar mi?Ben anlamiyorum orjinali boyle olan arabayi inandiramamak adami cildirtir o yuzden iste sehir disina rahatlikla cikamiyorum.Ama baksana diyorsun ki bostancida oldu istanbul disinda cok daha rahat yasanir bu durum.

söyleyebileceğim tek şey megane rs kullanıcıları ( veya öyle az bulunan pek bilinmeyen spor araba kullanıcıları ) kesinlikle ebaydan v.s kataloğunu bulup alsınlar çok işe yarıyor ...

zekky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi telefondan griyorum cok detayli okuyamadimda muhtemelen baska bi egsozlu e36 yi sen sanmislardir.
    Ben 207le 1.5 yil catara patara gectim yanlarindan birsey olmadi.
    Onlar vanali sanmistir ondan inanmamislardir orjinal lafina.
    Egsozcudan fatura al dendigi gibi git sokturdum orjinali bu de dusum yaparlar ayagini opiyim moduna yat sert cikis yaparsan anlamiyor mersin polisi..

Firat.M3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün supersprint'in uyumluluk belgesini aldım. Tercüme edilmiş ve noterden onaylatılmış şekilde. Ayrıca makina mühendisleri odasına gittim. Oradaki mühendisler de beni haklı görerek dilekçe yazmamı istediler bilir kişi ataması için. Pazartesi günü bilir kişiye elimdeki evrakları ve servis yazılarını sunup aracın db ölçümlerini yaptıracam.

Supersprint uyumluluk belgesini yarın tarayıp burada paylaşıyor olurum. Gelişmeleri bekleyiniz
    M. The most powerful letter in the world.

Ken_Block - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunlar çok olmaya başladılar

VWci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BüLenT GöReN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    madem ceza yazıyo aracı men ediyo trafikten veya işte bi haftalık izin belgesi veriyo felan zaten video çekmişiniz polis agaya cezayı yazarken siz bu cezayı yaz ben bu işin peşini bırakmıcam önce tüvden bile geçen tse li bilmemneli eksoza nasıl ceza kesiliyomuş bunu öğrenicez ben suçluysam cezamı ödicem ama siz suçluysanız sizde nasıl ödenmesi gerekiyorsa öyle ödiyeceniz diyecektin o aradada cezayı yazarken kibarca böyle lafı sokarcasına cezayı yazdıktan sonra makbuzun dışında bi kağıdada yaka numaranızı yazarmısınız diecen bak nasıl başlıcak yan çizmeye
    Ceza makbuzunda yazması lazım sicil numarasının.
    Men plan God laughs...
    I have reset it....Aal izz well....
    Alıntı Posrche 959 Driver's Manual Nickli Üyeden Alıntı
    Even the Porsche 959 is subject to the laws of physics.

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizde dizel 307 varken sadece egzoz başlığı var diye bu araçta egzoz var deyip ceza yazmıştı yazmak istedikten sonra her türlü yazıyor yani
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

alex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim 1999 model 1.3 protonum var tek kapı

aracımın orjinal kutu içi filitre olduğu halde bile spor filitre varmış gibi sesi oluyor

bunun için memur bey beni kenara çekdi arabanız çok bagırıyor döndü son susturucu orjınaş gaza bas diyo basıyorum ses bulamadı arkada öne geldı kaputu açtırdı manıfoldunuz felan delık sanırım diye memur bey dedım benım aracımın filitre sesi biraz yüksek çıkmakta orjinal filitre kutusu borusu hepsi orjinal dedm 1 değişiklik yok yani dedim enson alkol testi yapalım sora gidebilirsin dedi bişey bulamadı ya

altugkocer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    63 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    dün akşam saat 7 7buçuk civarında kızılay göbekte ağzında sakız olan bir trafik memuru arkadaş onlarca araba içinden beni ve mustang i durdurdu. Gaza bas bakayım dedi bende Allah ne verdiyse bastım sonra ooo oooo oo hemen evraklar dedi verdim evrakları. Daha sonra arkamdaki mustang in yanına gitti mustangin sahibi çıldırmış durumdaydı size illa spor arabaları çevirin diye emir mi verildi dedi saydı sövdü evraklarını verdi sonra memur arkadaş bana tekrar döndü bu sırada ağzında sakızla baya bi artist tavırlar içindeydi arabanı bağlıyorum dedi. Ben de ceza yazamazsın bu arabanın herşeyi orjinal o duyduğun ses boxer motordan çıkıyor biraz bilgilenin çok cahil kalmışsınız dedim evraklarımı alabilirmiyim dedim aldım ve gittim.

Polisler hakkında genelleme yapmıyorum ama emniyet genel müdürlüğünün polis alımlarında biraz dikkat etmesi lazım. Her işsiz kalan gidip polis olmamalı.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya orjinal değil ceza yazar diyenleride anlamıyorum. Bu ülkede bir sürü egzoz fabrikası var. Siz ne saçmalıyorsunuz o SS egzozlar yarış egzozu felan diye geliyor. Yok öyle birşey. Yan sanayi parça bunlar. Her egzozu kopan çürüyen eskiyen içi dağılan gidip borusana bir yere binlerce tl ödeyip susturucumu almak zorunda. Her türlü yan sanayi takma hakkına sahip. He aracın teknik uygunlun belgesinden daha fazla ses çıkartan bir egzoz sistemine sahip olamazsınız ve aracınız katalitik konvektör ile üretilmiş ise bunu sökemezsiniz o kadar.

Geri kalan herşey polis memurlarının iş güzarlıkları ve kanunları lastik gibi çeke çeke uzata uzata istedikleri gibi yorumlamaları. Benim arabamda trafik şubesinden kendi aracıma ait teknik uygunlun belgesinin aslı gibidir kaşeli kopyası var. Orada şehir içi ve şehir dışı desibel değerleri yazıyor. Elinde ölçecek cihazı yok memurun. Kafasından diyor bu çok ses çıkartıyor. Neye göre kime göre. Çevirmede nasıl kafasına göre sen sarhoşsun diyemiyor ve promil ölçümü alıyorsa her ekip otosunda ses ölçüm cihazı olsun.

Her şeyi 32B midir nedir teknik değişiklik maddesine bağlıyorlar ya ne şimdi bozmiyim ağzımı.

Edit: He birde şey yokmu. Böyle 206 mı varmış. Gel yoldan çevireyim sana 10 tane 206 hangisinde böyle egzoz ucu var göster. Cümledeki harika istatistiki tekniğe bakarmısınız. 10 tane çevirmiş olması yetiyor. Az var bundan diyincede. Nerede az var bir sürü var der. Bu araçtan dünyada 5 milyondan fazla satması ama RC modelinin dünya genelinde 10 bin tane bile olmaması. Türkiyede 100 taneden az satılması felan hiç önemli değil. 10 tane çevirince 1 tane daha çıkmıyorsa onun için yeterli. Otoparkta araba bağlama işlemleri yaparken bilgisayarın başında oturduğu zamanda. Tamam arabayı bağladın ama aç internetten 2 dk ruhsatta yazan ismi gör fotoğrafları gör başkasının aracınada aynısı yapma diyince oralı bile olmayan küçük dağları yaratan devlet memuruna ne denmeli şimdi.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

cerkez_kral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi büyük ihtimal aracın trafikten men eksozu söküp trafige gideceksin meni düşürecekler başka caresi yok
    Dilinin İddiasını Yüreğin İspatlamıyorsa Sükût Et..

ST - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ya orjinal değil ceza yazar diyenleride anlamıyorum. Bu ülkede bir sürü egzoz fabrikası var. Siz ne saçmalıyorsunuz o SS egzozlar yarış egzozu felan diye geliyor. Yok öyle birşey. Yan sanayi parça bunlar. Her egzozu kopan çürüyen eskiyen içi dağılan gidip borusana bir yere binlerce tl ödeyip susturucumu almak zorunda. Her türlü yan sanayi takma hakkına sahip. He aracın teknik uygunlun belgesinden daha fazla ses çıkartan bir egzoz sistemine sahip olamazsınız ve aracınız katalitik konvektör ile üretilmiş ise bunu sökemezsiniz o kadar.

Geri kalan herşey polis memurlarının iş güzarlıkları ve kanunları lastik gibi çeke çeke uzata uzata istedikleri gibi yorumlamaları. Benim arabamda trafik şubesinden kendi aracıma ait teknik uygunlun belgesinin aslı gibidir kaşeli kopyası var. Orada şehir içi ve şehir dışı desibel değerleri yazıyor. Elinde ölçecek cihazı yok memurun. Kafasından diyor bu çok ses çıkartıyor. Neye göre kime göre. Çevirmede nasıl kafasına göre sen sarhoşsun diyemiyor ve promil ölçümü alıyorsa her ekip otosunda ses ölçüm cihazı olsun.

Her şeyi 32B midir nedir teknik değişiklik maddesine bağlıyorlar ya ne şimdi bozmiyim ağzımı.

Edit: He birde şey yokmu. Böyle 206 mı varmış. Gel yoldan çevireyim sana 10 tane 206 hangisinde böyle egzoz ucu var göster. Cümledeki harika istatistiki tekniğe bakarmısınız. 10 tane çevirmiş olması yetiyor. Az var bundan diyincede. Nerede az var bir sürü var der. Bu araçtan dünyada 5 milyondan fazla satması ama RC modelinin dünya genelinde 10 bin tane bile olmaması. Türkiyede 100 taneden az satılması felan hiç önemli değil. 10 tane çevirince 1 tane daha çıkmıyorsa onun için yeterli. Otoparkta araba bağlama işlemleri yaparken bilgisayarın başında oturduğu zamanda. Tamam arabayı bağladın ama aç internetten 2 dk ruhsatta yazan ismi gör fotoğrafları gör başkasının aracınada aynısı yapma diyince oralı bile olmayan küçük dağları yaratan devlet memuruna ne denmeli şimdi.
    Budur işte..

Beni omega ile çevirdiler,bu arabanın egzozu ötüyor dedi,dedim ki beyefendi bu arabanın herşeyi orjinal egzoz ucuda altta içerde zaten baktı etti,bas bakalım dedi basıyorum yok yok kesin birşey var diyor,yapma etme dedim,2.0 motor bu normal değilmi sizce dedim baktı etti neyse tosunpaşa devam et dedi saldı,canları mı sıkılıyor bazı polis arkadaşların ben anlamıyorum ki?
    Serdar TURGUT

samet_61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bmwstyle Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    araç bende. izin kağıdı verdi 1 haftalık. değiştirecekmişim. ulan neyle değiştireyim diyorum adama altında bmw logosu var, tse onaylı her boku var diyorum. o zaman delinmiştir diyor. bitürlü o küçük beyinleri almadı..
    bazen cıkıor ole ...... ları benım orjınal egzosta ceza kestı ... pesını bırakma fırat ceza yasan kısının adı ceza makbuzunda vardır aracın trafıkten men suan 15 gun raahatca kulllanabılırsın 15 gun sonra yakalanırsan 1 hafta daha uzatır sonra 3.yakalamada baglar aracını egzostu deısme dırek gıt trafıge menı kaldırt dene bı sansını

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)