S3'ün yüksek hızda yakalama sebebi nedir? Gücü daha düşük? TypeR'da kanat vs drag yaratıcı unsurlardan mı?
S3'ün yüksek hızda yakalama sebebi nedir? Gücü daha düşük? TypeR'da kanat vs drag yaratıcı unsurlardan mı?
Aracı yere basmak için çok uğraşmışlar mesela 250 km hızda s3 sedan yere 110kg ile basıyorsa type-r 200kg ağırlıkla basıyor. Ne kadar ağırsanız o kütleyi hızlandırmak için de daha fazla güce sahip olmanız gerekir. Yani hızlandıkça s3 veya diğer araçlar avantajlı hale geliyor devasa kanat ve tampon altındaki gövdenin altına hava girmesini engelleyen iki adet çıkıntı çıkarsa belki bir nebze düzelir tabi bu ilk aklıma gelenler.
Hot hatch sınıfında yere ters basma bilmem nesi olan tek araç (istanbul park sunumunda anlatmışlardı) Ne olduğunu hatırlamıyorum![]()
Her denemede farklı sonuclar alıyorduk malesef. Bırde ılk 4-5 denemede 200 gıbı suratlerde arac cıkmasından dolayı yarım kaldı. Genel sonuc kafa burun yurumesı.Ama cıvıc ıyı yurudugunde yarım/bır boy onde,kotu yurudugunde yarım/bır boy gerıdeydı.
Daha hızlı beklıyordum,bırde dbn kayıtları cokkk dalgalı olması benı sasırttı.Stabıl yurumuyor. Zamanla emınım cozerler.
Dedıgın gıbı,bu aracın bırebır rakıbı Leon 280 yada yenı adıyla leon290,dsg farkıylar guc farkını kapatıyor.Ancak cıvıc malesf cok fazla basınc basıyor, bunu pıstte yada zorlu kosullarda ıkame etmesı zor. Seklı harıka,frenlerı muthıs,tek eksıgı bu.Defalarca dedıgım gıbı,guncelleme gelsın,halolur...
200 lü kmlerden sonra tfsi grubunun daha hızlı olduğu biliniyor zaten. Kadran videolarından da belli. Ama şu net type r ın frenleri çok iyi ve gerçekten de iyi yol tutuyor.
IN BOOST WE TRUST
tunceR´isimli üyeden Alıntı
şu vtec alma olayınıda amma abarttılar. alcan bomboş vti yi 24-25 liraya, elin 106 sı saxosu koycak 5 boy görcen sonra amcayı,teyzeyi.
Manuel cupra rakip olabilirde manuel cupra yokki yeni nesil de benim bildiğim zaten dsg manuele göre her zaman hızlıdır bunun sebebide insanın daha hızlı vites atamaması ve manuele göre daha hakimiyet kurulup daha düzenli vites atığı için test verileri çok ayrıntılı olursa hesaplanabilir atıyorum ortalama bir insan 9 sn de vites atıyosa dsg süresine eklenir bla bla ama hiç kimse bu hesaba girmez sanırım.![]()
Yorumlamak falan vb bir yere kadar ben bulunduğum şartlara göre konuştum yurt dışında karşılaştırmak mantıklı olabilirde bulunduğmuz yerde üretimi olmayan bir modeli karşılaştırmak garip oluyo bir typerla düz vites cupra türkiye sınırlarında yan yana gelmesi çok zor o yüzden yurt dışı olarak bakmak yanlış türkiyede mecbur dsg ile karşılaştırmamız gerekir![]()
Type r ın yarım/bir boy önde olduklarında virajın iç tarafında kaldığını ve powershift yaptığını dikkate alırsak type r aslında iyi vites atıldığında tam kafa burun kötü vites atıldığında çok az geride kalıyor diyebilirizibrede çıkılan hızda 255 bu arada yani virajda içte kalmanın metre olarak etkisini bilmeyenler için ek bir bilgi olsun diye söylüyorum. Bence arabalar "serinde" eşit yürüyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)