User Tag List

Sayfa 3/7 İlkİlk 12345 ... SonSon
122 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Mühendislik Alanları

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Draniela Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada makinayı iptal etmişsindir diye düşünüyorum.. o yazdıklarımın tamamını okuyabildiysen eğer

Abartmayin o dersleri bizde aldik su forumda yuzlerce insan alip girip gecmistir, garip yorum yaziyosun, kiz miz ders vs onemli degil hayatin soz konusu accik kicini sıkamiyosan hayatin boyunca gider oyle

Zor seylermis gibi lanse etmeyin su an keske geri donebilsem okul yillarinada bi fazla daha kovalasam dersleri
    körler sağırlar

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Makina iyidir , ingilizcesi mechanical engineering zaten herkes bilir, yani mekanik mühendisi. Her şeyden anlar, kendini geliştirir uzmanlığı olur.

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    3 ü de çok farklı alanlar.

endüstriyi salla bence. İş yapar da alan olarak biraz garip öyle fiziki teknik işlere girmiyor.

makine mühendisliği öğrencisi olarak konuşayım.

Okuması zordur yorar tüketir adamı. saçlarını dökersin. Elin işletmecisi kızlarla gezerken sen sap ortamında ödev proje sınav yapacam diye ömrün geçer. Ama güzel bölümdür mekanik olan herşeyle alakası olan çok geniş bir bölüm.Okurken pişman eder adamı ama meslek olarak da dal olarak da güzel seçimdir.

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    crack adlı bir üyemiz var odtüde makina son sınıf girdiğinde sırma sırma saçları vardı çocuğun şuan bildiğin vin diesel kafa. Tabi okuldan okula fark eder.
    son sınıf değilim 2.5 dan 3. sınıfım Kafada saç kalmadı aliminyum

bu arada senna reyize kulak verin

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Crack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    son sınıf değilim 2.5 dan 3. sınıfım Kafada saç kalmadı aliminyum

bu arada senna reyize kulak verin

bu arada mechanic çok güzel yazmış şerefinizle çalışın imzanız şerefinizdir bu mühendislik olur başka iş olur yalamalığa yalakalığa bakmayın şerefinizle onurunuzla bilsinler sizi mükafatını elbet görürsünüz
    körler sağırlar

Gimifayf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben hep otomotiv mühendisliği okumak istemişimdir, 2. tercih olarak da makina mühendisliği okumak istemişimdir, ama lise 1'deki kimya ve biyoloji hocam sağolsunlar(!) beni sayısal derslerden soğuttukları için eşit ağırlık seçtim hata ettim ve bu sene yani 4. senemde tekrar sayısala geçtim.
    Ha sorarsan kazanabilicek misin diye, cevabım hayır.
    Şu dakikadan sonra sıksam da patlasam da olmaz puanları çok yüksek bana göre.

Baba mesleği mermercilik, maden mühendisi oluyim de işimize bi faydası dokunsun diye biraz da şartların gerektirmesinden maden mühendisliğini hedefledim.
    Zaten bu mesleği de fazlasıyla seviyorum.

Durumumuz aynı sayılır, bende özel okulda okuyorum, PET ve KET'ten geçer notum var, tek farkla sen hedeflerine ulaşabiliceksin inşallah birader.
    Tercihler açıklandığında açıp forumu bakıcam, senin kazandığını görürsem samimi söylüyorum kendim kazanmış gibi sevinirim...
    Başarılar.
    Ya ölürüm ya da kaskodan para alırım kafası.

sasuuke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mühendislik tercihi yapacaksan %30 veya %100 ingilizce olanlarına dikkat et.mukavemeti ingilizce almak var işin ucunda strength of materials
    Olgun bir insanı dost edinmek istiyorsanız tenkit edin, basit bir insanı dost edinmek istiyorsanız methedin.

dorukky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kontrol muh okuyorum bende yenı ve önü acık bı bolum dersler oldukca zor tavsiye ederim gelecegi olan bir bölüm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen %30 veya %100 ingilizce ye dikkat et sonra pişman olma..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okurken stres çekmeyeyim rahat olayım diyen birisi mühendislik tercih etmemeli kesinlikle...Matematiksel düşünce yeteneğine sahip olduğunu düşünenler tercih etmeli bu bölümleri.
    Kolay değil gerçekten, yani ezber yapıp sınava girmek gibi olmuyor , bu bölümlerdeki akademisyenlerde gerçekten anlaması zor insanlar.Okurken diğer bölümlere bakıp "ahhh" lanılan bölümlerdir maalesef
    Golf MKVII 1.6 Tdi

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Ben keşke endüstri okusaydım diyorum.

Acaip talep var özellikle yönetimsel kadroda.

Draniela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben keşke endüstri okusaydım diyorum.

Acaip talep var özellikle yönetimsel kadroda.
    Şuanda ne okuyorsun ?
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Şuanda ne okuyorsun ?
    Okul biteli oldu baya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okul biteli oldu baya
    yani ne okudun demek istemiştim
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

FaruKsvs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Makina mühendisliğini yazarken "aman ne güzel bölüm, iş imkanı çok, çocukluğumdan beri istiyorum, okuyup mühendis olacam" diye düşünüp, okula başlayınca " kız yok, dersler zor, sakın yazmayın beyler!1!11 " diye yakınmaya gerek yok Üniversite ne için kazanıldıysa onun için okunmalı Karamsarlığa gerek yok. Zordur şudur budur ama çalışan her halükarda bitirir

Alıntı MetehanCelikten Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben hep otomotiv mühendisliği okumak istemişimdir, 2. tercih olarak da makina mühendisliği okumak istemişimdir, ama lise 1'deki kimya ve biyoloji hocam sağolsunlar(!) beni sayısal derslerden soğuttukları için eşit ağırlık seçtim hata ettim ve bu sene yani 4. senemde tekrar sayısala geçtim.
    Ha sorarsan kazanabilicek misin diye, cevabım hayır.Şu dakikadan sonra sıksam da patlasam da olmaz puanları çok yüksek bana göre.

Baba mesleği mermercilik, maden mühendisi oluyim de işimize bi faydası dokunsun diye biraz da şartların gerektirmesinden maden mühendisliğini hedefledim.
    Zaten bu mesleği de fazlasıyla seviyorum.

Durumumuz aynı sayılır, bende özel okulda okuyorum, PET ve KET'ten geçer notum var, tek farkla sen hedeflerine ulaşabiliceksin inşallah birader.
    Tercihler açıklandığında açıp forumu bakıcam, senin kazandığını görürsem samimi söylüyorum kendim kazanmış gibi sevinirim...
    Başarılar.
    Bu ne kadar karamsar bir gelecek planı? Sıksam patlatsam olmaz ne demek? Sınava girmeye sınava 2 ay kala karar verip 2 ay çalışarak istediğim üniversite olmasada istediğim bölüme ulaştım. Sen sınava gireceğin an gelene kadar çalış. "Hedeflerime ulaşmak için çalışıyorum" de kendine. Olur neden olmasın.
    Not: Matematik ve fiziğe ağırlık ver Hiç bir konuya da yarısından başlama. Çok zaman kaybetsen bile en başından al.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    yani ne okudun demek istemiştim
    hehe yönetim bilişim sistemleri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hehe yönetim bilişim sistemleri
    Tam olarak çalışma sahası nedir merak ettim şimdi yabancı olduğum bir bölüm
    Bu arada pişman gibisin zor mu ondan mı yoksa endüstri için gelecek çok daha iyi mi ?
    Bende amele olacağım az kaldı ama çalışmaktan öldüm bittim bu zamana kadar peh
    Semih Kurtulmuş
    Adventurer Engineer

Gimifayf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FaruKsvs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Makina mühendisliğini yazarken "aman ne güzel bölüm, iş imkanı çok, çocukluğumdan beri istiyorum, okuyup mühendis olacam" diye düşünüp, okula başlayınca " kız yok, dersler zor, sakın yazmayın beyler!1!11 " diye yakınmaya gerek yok Üniversite ne için kazanıldıysa onun için okunmalı Karamsarlığa gerek yok. Zordur şudur budur ama çalışan her halükarda bitirir

Bu ne kadar karamsar bir gelecek planı? Sıksam patlatsam olmaz ne demek? Sınava girmeye sınava 2 ay kala karar verip 2 ay çalışarak istediğim üniversite olmasada istediğim bölüme ulaştım. Sen sınava gireceğin an gelene kadar çalış. "Hedeflerime ulaşmak için çalışıyorum" de kendine. Olur neden olmasın.
    Not: Matematik ve fiziğe ağırlık ver Hiç bir konuya da yarısından başlama. Çok zaman kaybetsen bile en başından al.

Eyvallah abicim ama karamsar değilim, sadece içimde heves kaldı.
    Zaten şu dakikadan sonra maden mühendisliğine yoğunlaştım ve geleceğimi ona göre çizdim, bu çizdiğim geleceğe de emin adımlarla ve isteyerek yürüyorum.
    Aklıma mantığıma yatmayan bi yanı yok sadece otomotiv ya da makina mühendisliği olsaydı bi tık daha iyi olurdu.
    Ya ölürüm ya da kaskodan para alırım kafası.

Ozan.E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanırım endüstri mühendisliği okuyan arkadaşlardan hiç destek gelmemiş konuya önce ben kendi zamanımda açtığım konuyu paylaşarak başlıyım ;

http://www.techturkey.com/forum/sohb...endisligi.html

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 2.sınıftayım ve en doğrusunu seçtiğimi düşünüyorum kendi adıma . Malasef ki ülkemizde nitelikli elemanın değerini azaltmak için ne var ne yoksa yaptılar. Bir fark yaratmadığın sürece istersen makine oku istersen inşaat sokakta işsiz gezen herhangi birisinden farkın olmaz. Makine müh. bu konuda hakim olmasına açıkca şaşırdım . Bunca yıldır mezun veren halada vermekte olan ve seninde daha sınava girmediğini düşünerek asgari 5 yıl sonra bu mesleği eline aldığında nasıl bir beklenti içerisinde olduğunu açıkcası merak ediyorum. Ne yapmak istediğine bundan 5-10 yıl sonra nerede olmak istediğine önce karar vermelisin . O kadar teknik eğitim alıp üstüne kendine değer katmak için bir 5 yıl daha harcamada sonra sıkıntı yaşama.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)