User Tag List

Sayfa 4/16 İlkİlk ... 2345614 ... SonSon
289 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Tavukculuk sektörü ve Tavuk eti hakkında bilgilendirme

  1. #58
    Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2011
    Yaş
    35
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    1.918
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arsa maliyeti hariç
    tamamen altyapısıyla birlikte 5000 lik ve 10000 lik bi tesisin maliyeti yaklaşık ne kadar olur
    Everyday I ** çapuling...

  2. #59

    Üyelik
    Sep 2006
    Yaş
    40
    Şehir
    ankara
    Mesaj
    6.288
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Semii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dişi at hırsızı...
    merhaba patron...son gelenleri bu akşam teslim edicez...rahat ol...

  3. #60

    Üyelik
    Sep 2006
    Yaş
    40
    Şehir
    ankara
    Mesaj
    6.288
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arsa maliyeti hariç
    tamamen altyapısıyla birlikte 5000 lik ve 10000 lik bi tesisin maliyeti yaklaşık ne kadar olur
    havalandırma ve üretim sistemi bende yaklaşık 50k €

  4. #61
    Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    47
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    3.236
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arsa maliyeti hariç
    tamamen altyapısıyla birlikte 5000 lik ve 10000 lik bi tesisin maliyeti yaklaşık ne kadar olur
    Tavukçuluk değişik bi iştir girdin mi çıkamassın
    İşletmede otomasyon ne kadar iyi olursa ilk yatırım maliyetlerin ne kadar akıllıca olursa üretimde o kadar karlı olur.
    5-10 binlik işletmeler artık pek de karlı değil en az 20.000 lik olmalı

    Fiyat konusunu soracağım
    Bide bu aralar kriz var maliyetler baya arttı
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

  5. #62
    Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2011
    Yaş
    35
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    1.918
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    havalandırma ve üretim sistemi bende yaklaşık 50k €
    En önemli nokta sanıyorum havalandırma ve izole edebilmek olası bi hastalık riskine karşı.
    Yani dış çelik konstruksiyon tarzı yapıp
    altyapı filan tamamlandığında geriye 50 euro ya havalandırma ve üretim sistemini kuruyosun. Kaçlık tesisde bu rakam geçerli abi.
    Alıntı Orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tavukçuluk değişik bi iştir girdin mi çıkamassın
    İşletmede otomasyon ne kadar iyi olursa ilk yatırım maliyetlerin ne kadar akıllıca olursa üretimde o kadar karlı olur.
    5-10 binlik işletmeler artık pek de karlı değil en az 20.000 lik olmalı

    Fiyat konusunu soracağım
    Bide bu aralar kriz var maliyetler baya arttı
    Özel değilse giderler düştükten sonra verimli bi tesiste 10bin hayvan 45 günde ne kadar bırakıyor.
    Everyday I ** çapuling...

  6. #63
    cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2009
    Yaş
    48
    Şehir
    Bursa
    Mesaj
    648
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Madem ki bilen biri var, bende bir soru sorayım;

    Bu pazarda orda burda satılan civcilerden yumurtalık diye aldıklarımız uzun süre yaşarken, etlik diye satılanlar 45 günde neden çatlayıp ölüyor?

    Bahçede tamamen organik ortamda ve normal gün ışığı ile yaşıyor olmalarına rağmen?

    Bu etlik denilen hayvanlar farklı bir ırk mı, yoksa sıkca denildiği gibi genetiği ile oynanmış hayvanlar mı ?
    Türkçesi; bu hayvanlara da sağlıklı diyebilir miyiz?
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

  7. #64
    KMR2-GT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2006
    Yaş
    40
    Şehir
    ADANA
    Mesaj
    7.008
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En önemli nokta sanıyorum havalandırma ve izole edebilmek olası bi hastalık riskine karşı.
    Yani dış çelik konstruksiyon tarzı yapıp
    altyapı filan tamamlandığında geriye 50 euro ya havalandırma ve üretim sistemini kuruyosun. Kaçlık tesisde bu rakam geçerli abi.


    Özel değilse giderler düştükten sonra verimli bi tesiste 10bin hayvan 45 günde ne kadar bırakıyor.
    cok degısıyor benımde 15bınlık tavuk cıftlıgım var. tum gıderler cıkınca yaklasık 4,5-5 bın lira kalır 10bınlık tesıten.

    her zaman 45 gun kalmıyor.mesela 35 gunde aldılar bızden son partide. duruma gore veterıner ne uygun görürse

    ama 80bın lık tesıste 60bın kazananda gordum nasıl yaptılar bılmıyorum

  8. #65
    maskaran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2010
    Yaş
    36
    Şehir
    ankara
    Mesaj
    433
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drahte1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki kilosu 25 TL olan organik tavuk, 15TL olan serbest arazi tavugu ve kilosu 6 TL olan yetistirme tavugun ne farki var ?
    maliyet farkları olabilirmi acaba? yada malı tatlı satma mantıgı
    Direksiyonda eşek varsa, motor kaputunun içinde kaç beygir olduğunun hiç bir önemi yoktur. SÜRÜCÜ:

  9. #66
    c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    Kocaeli
    Mesaj
    2.918
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Marka önerisinde bulunmam her firmanın farklı tarzı vardır.
    Kiminin etleri fazla yağlı olur kimi yağsız olur.
    Ben daha çok buna göre karar veriyorum.
    Genelde büyük firmalar çoğu konuda daha dikkatli ve üretim kalitesine daha çok harcama yapıyorlar.
    Çünkü kaliteli yem ve biyogüvenlik en masraflı işler etin kalitesine de en çok etki eden faktörler o nedenle adı sanı bilinen büyük firmaları tercih etmenizi önerebilirim
    Peki ben yağsız ürün tercih ediyorum kaliteli yağsız üretim yapan önereceğin tavuk firması hangisidir abi. Buradan yazmak istemezsen p.m de atabilrisin. Ben öğrenci olarak en çok tükettiğim madde tavuk ve yumurta daha dikkat etmek istiyorum

  10. #67
    Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2011
    Yaş
    35
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    1.918
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KMR2-GT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cok degısıyor benımde 15bınlık tavuk cıftlıgım var. tum gıderler cıkınca yaklasık 4,5-5 bın lira kalır 10bınlık tesıten.

    her zaman 45 gun kalmıyor.mesela 35 gunde aldılar bızden son partide. duruma gore veterıner ne uygun görürse

    ama 80bın lık tesıste 60bın kazananda gordum nasıl yaptılar bılmıyorum
    birim maliyet azalacağı için tesisin büyüklüğü arttıkça kar marjı artar diye düşünüyorum.
    Hocam merak ettiğim canlı hayvanda sigorta olayı nasıl oluyor.
    Yangın sel hastalık gibi durumlarda üretim yapamadığın için oluşacak zararı karşılıyacak ürünler var mı
    Everyday I ** çapuling...

  11. #68
    Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    47
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    3.236
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı cemsultan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Madem ki bilen biri var, bende bir soru sorayım;

    Bu pazarda orda burda satılan civcilerden yumurtalık diye aldıklarımız uzun süre yaşarken, etlik diye satılanlar 45 günde neden çatlayıp ölüyor?

    Bahçede tamamen organik ortamda ve normal gün ışığı ile yaşıyor olmalarına rağmen?

    Bu etlik denilen hayvanlar farklı bir ırk mı, yoksa sıkca denildiği gibi genetiği ile oynanmış hayvanlar mı ?
    Türkçesi; bu hayvanlara da sağlıklı diyebilir miyiz?
    Bireysel direnç diye bişey var bizim kullandığımız ırklar et yönle seçilmiş hayvanlar ve her zaman olumlu şartlarda bakılıyor yani yaşam gücü düşüktür.
    Köy tavuklarına göre hastalıklara daha az dirençlidir.
    Soğuğa sıcağa vs. daha duyarlıdırlar.
    Ama çatlayıp ölmek gibi bir durum görmedim ben
    Kuş gribi sıkıntısında hayvanlar satılamadığı için 70-80 gün beslenen sürüler oldu ama sizinki gibi bi durum olmadı
    Şimdi yine aynı hayvanlar çiftlik tavuğu olarak 70- 80 gün besleniyor yine bişey olmuyor yani hayvanın yaşam ömrü uygun şartlarda köy tavuğundan farksızdır.
    Ha şu da var köy tavuğuna küflü ekmeği ısla ver hiç bişey olmaz bu garibanlar aynı şartlarda hastalanıp ölür.
    Cevabı Türkçe olarak bu hayvanlar sağlıklı ve normal hayvanlardır.
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

  12. #69
    senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2005
    Yaş
    39
    Şehir
    -
    Mesaj
    7.430
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tam okuyamadim telefondan boluda baya kumes var artik 100 binlokten asagi nerdeyse kumes yok
    körler sağırlar

  13. #70
    Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    47
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    3.236
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tam okuyamadim telefondan boluda baya kumes var artik 100 binlokten asagi nerdeyse kumes yok
    Kapasite ne kadar büyükse otomasyon ve havalandırma ne kadar iyiyse hijyen şartları ne kadar başarılı ise o kadar karlı
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

  14. #71
    cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2009
    Yaş
    48
    Şehir
    Bursa
    Mesaj
    648
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Orhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ha şu da var köy tavuğuna küflü ekmeği ısla ver hiç bişey olmaz bu garibanlar aynı şartlarda hastalanıp ölür.
    Cevabı Türkçe olarak bu hayvanlar sağlıklı ve normal hayvanlardır.

    Olayın özeti bu sanırım, çünkü evdeki yemek artıklarının hemen hepsi tavuklara verilir, bahsettiğiniz gibi bir durum olmuş olabilir.

    Çatlamaktan kastım aşırı kilo alması idi, ama dediğiniz gibi doğal şartlara alışık olmayan bir tür demek ki.

    Teşekkürler bilgiler için.
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

  15. #72

    Üyelik
    Sep 2006
    Yaş
    40
    Şehir
    ankara
    Mesaj
    6.288
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onamdar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    En önemli nokta sanıyorum havalandırma ve izole edebilmek olası bi hastalık riskine karşı.
    Yani dış çelik konstruksiyon tarzı yapıp
    altyapı filan tamamlandığında geriye 50 euro ya havalandırma ve üretim sistemini kuruyosun. Kaçlık tesisde bu rakam geçerli abi.


    Özel değilse giderler düştükten sonra verimli bi tesiste 10bin hayvan 45 günde ne kadar bırakıyor.
    çok değişken bir rakam yazıdğım onu önemseme...çok farlı uygulamalar. fiyat herşeyden etkileniyor. duvar kalınlığından bile..üretim modulu dedıdıgım otomasyon sisitemi ise apayrı bir dünya çok farklı özelliklere karşı çok farklı fiyatlar var...yanı tamamı ile projeye göre fiyat çıkarıyoruz biz..o yüzdenne desem yalan...ama şunu söyleyim tavukçuluk işi eğer içinde yetişmediyseniz yapılacak iş değil. çok ciddi tecrübe gerektiren bir iş...

  16. #73
    Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    47
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    3.236
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı cemsultan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu etlik denilen hayvanlar farklı bir ırk mı, yoksa sıkca denildiği gibi genetiği ile oynanmış hayvanlar mı ?
    Türkçesi; bu hayvanlara da sağlıklı diyebilir miyiz?
    Pardon bu kısmı okumamışım

    Etlik denilen hayvanlar uzun zamandır bu yönde secilerek damızlık olarak kullanılan hayvanların çocuklarıdır.
    Damızlıkcı firmaların ellerinde kendilerine ait tavuk ırkları bulunur. bu ırklar kendi aralarında çiftleştirilerek melezleme yapılır.
    Oluşan melez yavrularda melez azmanlığı denilen durum oluşur
    (Genetik olarak birbirine benzemeyen bireylerin birleştirilmesi sonucu oluşan melez yavrunun yaşama gücünün, beden yapısının ve verim özelliklerinin ebeveynlerinden üstün olması durumu)
    Aslında yediğiniz tüm piliçler bu şekilde etlik yönde seçilen farklı ırkların melezlenmesi ile oluşur.

    Adamın aslında yaptığı çok basit elindeki hayvanlardan et tutma kapasitesi iyi olanları yıllar önce ayırmış ve üretmeye başlamış tutulan kayıtlardan takip ederek seçmeye(seleksiyon)devam etmiş.
    Bu dediğim olay 150 yıllık mazi ve ilk hayvanlar 90 günde 2,5 kiloluk kesim ağırlığına ulaşabiliyorlar mış.
    100-150 yıl sonra ulaşılan sonuç 45 günde 2,5 kilo
    Tıpkı holştayn ineklerin günde ortalama 45-50 kilo süt vermesi
    İngiliz taylarınının ferrariden pahalı olması gibi
    Yani adamlar aslında genetik mirası satıyorlar.
    Zamanında bizde böyle çalışmalar yapsaydık bizimde yerli ırklarımız olabilirdi.
    Geç kalınmış değil ama bu işe ciddi para ve zaman ayırmak lazım
    En azından tarımsal üretimin bir dalında bu işe girilebilir.
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

  17. #74
    Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    47
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    3.236
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ekstra bir bilgi olarak dünyada gıda ile ilgili prosedürlerin en gevşek tutulduğu ülke Amerikadır.
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

  18. #75
    Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jun 2011
    Yaş
    35
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    1.918
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok değişken bir rakam yazıdğım onu önemseme...çok farlı uygulamalar. fiyat herşeyden etkileniyor. duvar kalınlığından bile..üretim modulu dedıdıgım otomasyon sisitemi ise apayrı bir dünya çok farklı özelliklere karşı çok farklı fiyatlar var...yanı tamamı ile projeye göre fiyat çıkarıyoruz biz..o yüzdenne desem yalan...ama şunu söyleyim tavukçuluk işi eğer içinde yetişmediyseniz yapılacak iş değil. çok ciddi tecrübe gerektiren bir iş...


    Valla abi bi yatırımcı var bi kaç farklı sektörle ilgili araştırma yapıcam onun için para sıkınıtısı yok fizibıl birşey olduktan sonra girer. Likitidesi yüksek bi iş olduğu için düşündüm beyaz et işini.
    Metrekare bazında Yapı maliyetleri ne kadar oluyor yaklaşık.
    Everyday I ** çapuling...

  19. #76
    Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    47
    Şehir
    Ankara
    Mesaj
    3.236
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı tarik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu videonun sonundaki kümeste hastalık var arkadaşlar hayvanlar ishal vs. görüntü normal değil yani
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •