User Tag List

Sayfa 14/18 İlkİlk ... 41213141516 ... SonSon
324 sonuçtan 248 ile 266 arası

Konu: Bu üyeye dikkat !

Tugral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar ben size şöyle söyliyeyim. Eğer aracın ayıbını, kusurunu gizleyici şekilde size sattıysa aracın bedelini mahkeme yoluyla geri alabilirsiniz. Hileli mal satma durumu... Ama aracı gösterdiğiniz herhangi bir usta tarafından bile söylenebilcek bir kusuru varsa bu durumda yapılacak birşey yok. Aracı alırken göstermeniz gereklidir. Misal eşimin bir davasında km düşürme olayı yaşanmış. Servis kayıtlarıyla kanıtladıktan sonra davası açıldı ve aracın bedeli iade edildiği gibi aracı satan galeride ağır cezada yargılanmaya başlandı .

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazdım yazdım sildim, yok ne o ne biz aracı bilmiyorduk falan filan. Mağdur edebiyatı, zeytinyağı gibi üste çıkmak vs. herneyse.

Konuyu açan arkadaşı davranışları ve sakinliği yüzünden tebrik ediyorum. Normal sıradan birisi olsa en azından ağzından bir kötü söz çıkardı.

İki tarafıda tanımam, ki bunun objektif bakış açısı ve empatiyi sağladığını düşünüyorum.

Evet belki hukuk düzeninde hiç bir şey elde edemeyebilir, ama Allah'ın terazisi çok hassastır. 4k tl belki alıcıya göre büyük paradır değildir bilmem ama para geri kazanılır bir şekilde, fakat sattığı 3 aracın da hafife alınamayacak kusurları olan kişi kaybettiği güveni kazanamayacak. Telefoncu yusuf olayına benzeyecek bence bu olay.

"Kursağından kul hakkı geçmediğini bilmek, en büyük zenginliktir.
    "Korkmadık, savaştık"

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu dava sıfır olarak alınan mı yoksa ilanla satılan 2. el araba için çıkan karar mı?
    Dava 2009'da açılmış 2002 model araç için 2. el olma olasılığı yüksek. Ancak bana soracak olursanız aracın sıfır veya 2.el olması farketmeyecektir. Çünkü elde yazılı bir delil var. Eğer ortada yazılı bir delil olmasa siz haklısınız, adam derki ben satarken bütün kusurlarını söyledim der işin içinden çıkar.

edit: http://imgim.com/pejof.jpg
    men dakka dukka.

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tugral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar ben size şöyle söyliyeyim. Eğer aracın ayıbını, kusurunu gizleyici şekilde size sattıysa aracın bedelini mahkeme yoluyla geri alabilirsiniz. Hileli mal satma durumu... Ama aracı gösterdiğiniz herhangi bir usta tarafından bile söylenebilcek bir kusuru varsa bu durumda yapılacak birşey yok. Aracı alırken göstermeniz gereklidir. Misal eşimin bir davasında km düşürme olayı yaşanmış. Servis kayıtlarıyla kanıtladıktan sonra davası açıldı ve aracın bedeli iade edildiği gibi aracı satan galeride ağır cezada yargılanmaya başlandı .
    şu anda ayıplı araç satışı ile cezası kesinleşen bir davaya rastlanmamış, zaten bir kere kesinleşse emsal olacak diğer davalara da, bu kadar konuşmazdık bile...
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şu anda ayıplı araç satışı ile cezası kesinleşen bir davaya rastlanmamış, zaten bir kere kesinleşse emsal olacak diğer davalara da, bu kadar konuşmazdık bile...
    Hukukçu düşüncesi.... ilk kesinleşen karar bu olur belki
    men dakka dukka.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şöylede bir durum var;

Gerçekten sizde durumu bilmiyorsanız(arabanın kazası vs) sizde madur durumdasınız evet ama başkasınıda madur etmeniz gerekmiyor.Sizinde hakkınızı aracı size satanlardan sormanız gerekir.Şu anda kazasız diye aldım öyle dedim sattım benden çıktı gibi oluyor.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Konu acayip şekilde uzamış , sanırım sonuca da ulaşılamayacak.
    Fakat ticarette saygınlık çok önemlidir.

Konuyu açan arkadaş, para alabilir mi? Tam olarak haklı mi diye emin olamam belki ama diğer arkadaştan bir daha alışveriş yapmayacağım kesin.

Bu satıcı arkadaştan, bunca tartışma sonrasında ikinci el araba alacak olan kalmış midir merak ediyorum. Siz olsanız alır mısınız?
    Built to fall....

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    inşallah olur diyorum
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben almam ranthor.durum apacik.vicdani rahat olanlar kendileri ve pampalari

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Ayıptan sorumluluk kısmına dikkat çekerim.Madde 219

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emp:) Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü

Ayıptan sorumluluk kısmına dikkat çekerim.Madde 219
    Okumayı pek sevmeyen toplumuz,hazırı severiz yapıştırıyım dedim

MADDE 219- Satıcı, alıcıya karşı herhangi bir surette bildirdiği niteliklerin satılanda bulunmaması sebebiyle sorumlu olduğu gibi, nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan, kullanım amacı bakımından değerini ve alıcının ondan beklediği faydaları ortadan kaldıran veya önemli ölçüde azaltan maddi, hukuki ya da ekonomik ayıpların bulunmasından da sorumlu olur.
    Satıcı, bu ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur.
    OEM+

acn90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    satıcının vicdanı rahatsa helal olsn gerçekten ilk defa yaptığı bişeyde değilmiş zaten

civelek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı baretta Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Senin yazını alıntılayıp genele cevap veriyorum ben yine haddim olmayarak...

1 - Arabayı satan kişi kimseye farklı mesleklerden tanıtım yapmadı , memurum dedi isteyen istediği yöne çekti onu , polis oldu asker oldu hademe oldu vs vs... Faruk yıllardır aynı mesleği yapıyor , Rektörün şöförü...

2 - O sırada ne sen oradaydın ne de ben.. Gökhan halıyı kaldırtmadı diyor , Faruk anahtarı al benzin de var git istediğin gibi göster arabayı diyor... Bu ikisinin arasında , bilmediğim birşey için Faruk doğru söylüyor ya da Gökhan doğru söylüyor diyemem...

3- Her aracın nasıl olduğunu herkes anlayamaz , nasıl Gökhan anlayamamışsa Faruk da anlayamamış...

4- Araç hakkında hepimiz farklı şeyler söylemedik yine millet duyduğunu çevirip çevirip söylemiş.. Benim icradan alındı demem ve Faru'un vatandaşın birinden aldım demesi şöyle ;

Adamın arabası yeddiemin de icradan rehinliyken Faruk sahibi ile anlaşıp yeddieminden alıyor arabayı...

5- Bana nasıl konuşulmuşsa bende öyle konuştum.

Bu saatten sonra ben birşey yazmayacağım çünkü bana düşmez aslında, birşeyleri açıklamaya çalıştım... Faruk görevde olduğu için sürekli girip yazamıyor konuya...

Sadece Gökhan'ı yazdıklarıyla da olmuyor bu iş , çünkü insanlar hep Gökhan'ın açısından bakmaya çalışıyor , o kadar helallikten , kul hakkından bahsediliyor madem neyin ne olduğu az da olsa farkedilsiin diye yazdım...

Tekrar söylüyorum , arabanın geçmişini bugün Gökhan'ın servise gitmesiyle beraber öğrendik , öğrendi Faruk...

Allah işin doğrusunun biliyor , ben yapmam gereken açıklamaları yaptım , vicdanım rahat , yazdıklarımın tek harfinde yalan yanlış birşey yoktur.
    herseyi guzel acikladin bi ara bulusalimda sana bi adet blok bir adet ust kapak gostereyim hatasiz sifir yapilmis sifir dartonla toplanmis sifir cp piston takilmis denilen bloktan cikan hasat dartonlari 1000 km kullanilmadan yatak saran soktugumuzde yag jetlerinde kor tipa olan ust kapakta birtane saglam yer olmayan ve en az 30000 km kullanilmis dartonlari ust kapakta kaynaksiz yer olmayan ust kapagi bana bi aciklasana simdi buraya pazarlik yaparkenki arabanin nasil ovulup anlatildigini yazmicam. ama gel bigun misafirimiz ol depoda duran blogu ust kapagi pistonlari nevarsa sana gosterim yada git savas abiye sor maslakta bu is oyle 3 5 liralik degil 17 bin liralik kazik arkadasim. biz yakismaz dedik tamam belki dallama ustasi onuda kandirmistir dedik ztn zmnida yok cocugun dedik suc bizde rodajda araba alinmazdi dedik sustuk. ama bu konu ne delirtti beni herseyi unutmusken dikilmise donduk suan ne anlatiyosunuz tele bakamayan adam 8 ayda 3 u arabayi cakiyo millete sizde durmus suclayanlara bahane ariyosunuz ayiptir be bari susun!!!
    '' Titremene gerek yok, ben kral değilim. Kureyşli kuru ekmek yiyen bir kadının oğluyum..!!'' Hz.Muhammed s.a.v

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı trgy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Okumayı pek sevmeyen toplumuz,hazırı severiz yapıştırıyım dedim

Satıcı, bu ayıpların varlığını bilmese bile onlardan sorumludur.
    Olayın hem maddi hem manevi bütün kapsamı budur. Satıcı ne sattığını bilecek, herkes birşey alırken didik didik etmek zorunda değil, hadi didik didik etse bile kusurlarını bulamayan var.

Satıcı arkadaşın körlemesine savunulmasını çok anlamsız buluyorum, savunanların çoğu da arkadaşı sanıyorum.
    Not Stock I20N
    Pedal Box
    Başaran Coil
    Mud flaps

bahadırtelli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracı alan arkadası herşeyin dışında seviyesi için tebrik ediyorum. Kolay kolay kimse bu kadar usluplu davranamazdı.
    Diğer arkadas gerçekten iyi niyetli ise bir şekilde zarara ortak olması gerekli.
    Zira benim düşüncem Aracı Faruk piyasa fiyatından ucuza almış olabilceği yönünde.(bu arada bunda hiç bir sakınca yok bende her zaman araba alacağım zaman en uygun şartlarda olanını bulmak için ugrasırım )
    Böyle bir düşüncede olmamın sebebide icralık bir aracı sahibiyle anlaşıp alması; eğer piyasa fiyatından uyguna gelmeyecekse kimse ugrasmaz.
    Bu nedenle Satıcı arkadaşımızın zarar ortak olabileceğini düşünüyorum.
    Olmasada kendi vicdanı sonuçta bunu yapan da birçok galerici /satıcı var yanınna kar kalıyor.

fascination - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Arenimo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kimsenin cebini butcesini bilemeyiz su var bazen mesele para ve mebla olmaktan cikiyo arkadaslarinla cikar yer icer gecede 2000 lira odersin agzini acmazsin 2 lira birinden kazik yersin ah eder haram edersin bunun bence kari gibi dedikoduyla alakasi yok
    kesinlikle katılıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle empati kurup kendini benim yerime koyan ve mantıklı düşünüp yardım etme amaçlı yazan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

olayı tekrarladığım belki 30 belki 40 oldu ama benim satıcı arkadaşla hiç bir şekilde kavga tehdit gibi saçma sapan işlerle işim olmaz olamaz. ben kendimce gördüğüm zararı belirttim. belki expertize soksam çok daha yüksek çıkacak o ayrı. madem ortası oluyor ticaret ahlakına göre zararı karşılamak, onu istiyorum. başka derdim yok.

mahkeme süreci ne kadar sürer sonuç ne olur bilemem. sonuçta burda benden çok daha bilgili arkadaşlar var ve yazıp çiziyorlar. sanırım emsal teşkil eden bir durum olmamış ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor. ben araştırıyorum bu durumu. güzel bir delil bulduğumda, sizin de söylediğiniz gibi aracın noter kağıdında yazan satış bedelini geri isteme hakkım var.

ben ve bana yardımcı olan arkadaşlar hakkında dava açılacakmış. orasını bilemem. biz burda kimsenin annesine bacısına küfür etmedik, asacağız keseceğiz silahı başına dayayacağız demedik. psikoloji bozuldu deniliyor bu konu açıldı diye. ya benim açımdan hiç düşünüldü mü bu konu ? ben ne kadar gerginim , sinirliyim kimse biliyor mu ? benim de psikolojim bozuldu diye dava açma hakkım var o zaman . kaldı ki böyle şeylerin mahkemeye taşındığında hakim beylerin vereceği kararı az çok sizler kadar kestiriyorum. böyle şeylerle uğraşsalar evin yolunu bulamazlar.

bazı dünyada yaşamayan arkadaşlar 2-3-5 verin şuna sussun, yok kadın gibi yaygara çıkarıyor gibisinden bol keseden yazıp durmuş. eğer ben kadınsam size göre o zaman ben size veriyim hesap numaramı erkek gibi benim zararımı karşılayın , varmısınız ? öyle klavye başından birşeyler yazmakla olmuyor bu iş, ben de arkadaşlarımı toplayım o zaman buraya düşük düşük mesajlar attırıyım, böyle mi çözülecek bu iş ?

ayrıca birisi faruk parayı verecek de biz verdirmiyoruz dedi. bu nasıl mantık anlamadım. aynı hataya siz de ortak oluyorsunuz , birinin hatasını 40 kişi üstlensin o zaman. çok manasız.

son olarak forumun çok eski bir üyesi değilim, aynı şekilde aktif bir üyesi de değilim. ben subaru almak istiyordum ve sürekli subaru sorguları konusunda mesajlarım var. ama nedense 206 rc sorgulaması hiç aklıma gelmedi. sorgulasam bunu yapsam aklıma gelse alırmıydım ?

Konu kapanmıştı neden devam ediyor diyenler vardır illaki. sorun aslında buğra abi ve benim yazdığım gibi aramızda çözülmüştü. ama faruğu gereksiz yere engelleyen kişiler olmuş işte. o yüzden çıkmaza girdi. o yüzden konuyu yeniden açmak zorunda kaldık. bir sonuç alırmıyız almazmıyız bilemiyorum artık bu saatten sonra. hukuk bize bu konuda yardımcı olamayacak belki ama yukarıda her dinin, her mezhebin bir tek Allah'ı var. O görür, o işitir , o bilir gerçeği. Haksız yere elde edilen parayı kimsenin boğazından geçirmez. Bu gün olmaz yarın olur. elbet bir gün bu yapılan ve yaptırılan olayın cezasını öder insanlar.

bir arkadaşımız ne güzel demiş " "Kursağından kul hakkı geçmediğini bilmek, en büyük zenginliktir "
    Öküz 40 yaşına da gelse öküzdür, zekanın mantığın derecesi yaş ilerledikçe artmıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim tavsiyem araca yetkili serviste expertiz yaptırın, kayıtlarında bir çıktısını alın.(expertiz yapıldığında bu kusurları yazılı olarak verecekler zaten, kayıtlarıda ekletirsiniz) İyi bir Borçlar Hukuku Avukatı ile gerekli hukuki işlemi başlatın, çekinmeniz gereken bir durum yok.(elinizde kazasız olduğuna dair sahibinden.com ilanı var.Bu konu nasıl yasallık kazanır bilmiyorum eski ekran görüntüleri yeterli gelmeyebilir,sahibinden.com ile bir iletişime geçerseniz fikir verirler.)

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Dava açsanız kaybedersiniz. Size zorlama ile aracı noterden satılmadı çünkü.
    Noter sorar paranızı aldınız mı herhangi bir sıkıntı varmıdır? Sizde para alınıp verildi herhangi bir sıkıntı yok deyip karşılıklı imza atarsınız. Devir biter mahkeme bu olayı bu şekilde değerlendirir.

Sizin haklı olduğunuz bir taraf yok sonucu çıkar.zaman ve avukat dava masrafları üzerinize kalır.

Olay bu şekilde değil de araç sıfır olsaydı bayiden alinsaydi her türlü işi mahkeme yoluyla halledersiniz

Yapmanız gereken 2 şey var ya soğuk su içmek yada diğerinin ne olduğunu biliyorsunuz.

O ilanda kazasiz yazmasi hiçbir şeyi değiştirmez.satan kisi bende o sekilde aldim aldigimda arac kazasiz olarak aldim der işin içinden cikar gider.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)