Tekrar ediyorum..Siyaset yapmadan Benzin Fiyatı ne aralıkta olmalı ve ne kadar haksız gelir elde ediliyor lütfen bunu tartışalım..
Printable View
Tekrar ediyorum..Siyaset yapmadan Benzin Fiyatı ne aralıkta olmalı ve ne kadar haksız gelir elde ediliyor lütfen bunu tartışalım..
Kusura bakma arkadaşım sen kötü niyetlisin. Ayrıca da eğitime ihtiyacın var. Çünkü bilgi düzeyin normalin altında. Eğitimci kişiliğimi kullanıp bu kanıya vardım. Sende mesleğinle alakalıysa yap yorum. Sen insanlara "bu hükümetin yaptığından yararlanmıyacaksın memnun değilsen" dediğğndeki basit mantığı, düşemeyecek kadar doluyum. Kıtsın dedim çok bile hafif kaldı mğtevazi yorumum
Doğrudur fakat gelişmiş ülkelerin gelişmekte olduğu dönemlerde yani 1800 ile 1900 yılları arsında işçi ücretleri ve çalışma saatları ve sosyal yaşam hakları ne durumdaydı araştırdınmı. İşverenler veya Hükümetler halkı ölüm pahasına açlık sınırında 20 ssat çalıştırdıkları için bu günlere geldiklerini biliyormusun..
Veya başka ülkeleri sömürerek ve hala sömürmeye devam ederek bu güne geldiklerini biliyormusun..
Bu kaçıncı tekrarım..Tekrar ediyorum..Siyaset yapmadan Benzin Fiyatı ne aralıkta olmalı ve ne kadar haksız gelir elde ediliyor lütfen bunu tartışalım..
Amca yönetim halkı vergi adı altında soyduğu halde hala bütçe açık veriyor.
Hangi gelişmekte olan ülkeden bahsediyorsun?
Turizm desen, sebze-meyve desen, ithalat-ihracat desen hepsi batmış düzeyde.
En basitinden görüyorsun forumda, türlü türlü sektörde çalışan insanlar var.
Resmen yakında savaşa girecez, ne gelişmesi bu?
Yönetime sürekli soru soruyorsun adalet arıyorsun. Sorduğum soruya cevap verebil ilk önce. Sen bu yaşına kadar tüm o akrabalarınla Türkiyenin her özelliğinden yararlanabildin ve kimse hesap sormadıda. Afedersin sen bi oy attığın ve anca duble yol örneği verebildiğin sevgili partinin, bizlere yol kullanma hakkını ne hakla sorgulayabilirsin??
telden yazdım kusura bakma. Cümle uzun geldiyse 3 kelimelik cümleler kurayım anlaman için
Neden boş ve çalıntı fıkırlere yorum yapıyorsunuz?
Farkında degılsınız ama sayenızde kendılerın olmayan fıkırlerı degerlı kılıyorsunuz.
Yokmus gıbı davranmak,emın olun varmıs gıbı davranmakdan daha kolay:icon_tup:
Akayakıt zamlarına gerı donelım derım....
Bu kadar siyasetin icinde sorum araya kaynayabilir, petrol fiyatlari neden belli bir aralik belirlenerek yapilmiyor? Hemde istedikleri gibi kaziklarlar :) ör: brent 25-30 dolar arasi benzin 4,01tl 30-35 dolar arasi 4,10tl gibi.
Ayrica verginin (kdv) vergisinin (ötv) alindigi baska bir yer varmi? Hesaplama yonteminde neden kdvnin de ötv si aliniyor?
Sayın skodra madem ne olmalı diyorsunuz;
Varil fiyatı dünyada 160 dolardan buralara düştü. Yani 27 dolara dek. Bu 6 da 1 ine düştü demek. Tabi bu dönem içinde Tl de Dolar karşısında yaklaşık yarı yarıya değer kaybetti. Yani yarıya düştü. Bu 2 çarpanı çarparsan yakıt parası her ne olursa olsun şuankinin 3 de 1 ine düşmesi gerekirdi.
ben bir şey yazdım arada kaynadı şu alternatif istasyonlarda yakıtı kaliteli ve ucuz firmalar varmı onları değerlendirelim birde karta falana filana kampanyası olan firmalar varmı misal falanca karta 100 tl lik yakıtta 10 tl hediye gibi..
Yakıt artışına mani olamayızda bari alternatif çerezlikde olsa indirimsel yolları konuşalım.. en azından bir yılda bir depo kar etsek birdepo bir depodur..
Denizbank afili kartı neredeyse %10 puan veriyor sürekli
TÜRKİYE ………………...1.38 DOLAR
FRANSA …………………..1.40 DOLAR
MALTA …………………...1.43 DOLAR
FİNLANDİYA …………...1.47 DOLAR
SAN MARİNO …………..1.47 DOLAR
İZLANDA ………………...1.48 DOLAR
İNGİLTERE ……………...1.48 DOLAR
PORTEKİZ ……………….1.49 DOLAR
İSVEÇ ……………………..1.49 DOLAR
YUNANİSTAN …………..1.51 DOLAR
İSRAİL ……………………..1.52 DOLAR
İTALYA …………………...1.56 DOLAR
DANİMARKA …………….1.57 DOLAR
MONAKO ………………...1.58 DOLAR
NORVEÇ …………………..1.63 DOLAR
HOLLANDA ……………...1.67 DOLAR
Sizce bu ülkeler neden fiyatlarını 3 katı indirmemişler de bizim indirmemizi doğru buluyorsun..
Bu ülke bu şartlarda 0.50 Dolardan benzin satabilirmi ? Eğer satmaya kalkarsa yaşayabilirmi ?
Axessin de 300e 30tl puani var akaryakıtta geçerliydi hatirladigim kadari ile.
Öncelikle yayımladığınız tablo yalan... yurt dışı özellikle ülkelerin fiyatlarına bakın. Google herşeyin doğru yayımlandığı yer değil. 2. Si bakın önce yakıt nerden düştü dolar olarak inceledik, ayrıca kendi para birimimiz dolar karlısında ne değişime uğradıyı değerlendirdik ve 6 da 1 olan oran bu çarpımla 3 de 1 e düştü. Diğer ülke para birimleri dolara karşı değişimi ayrıca incelenmeli
Bak ben sağ görüşlüyüm illede hükümete biat et yada yaptıklarını kullanma diyorsan bende ödediğim tüm vergileri ne emeğim geçmişse zehir zıkkım olsun diyorum. Ülkenin kurucusu Atatürk olup sayesinde epey bi ekmeğini yemiş sömürge olmamışsın en azından bugüne kadar.. Türkiye cumhuriyetinde doğan herkesin bu ülkede hakkı vardır kimsenin babasının tapulu malıda değildir hükümetler geçicidir.. Bu kafayla hareket edersen yarın başka bir siyasi parti geldiğinde aynısını sana yaptığı zaman anlarsın....
Edit fransada benzin fiyatları en son gördüğümde 1,22 ile 1,25 euro arasında değişiyordu, hemen hemen 1,9-1,13 dolara denk geliyor.
Amca sen a haberi izle bırak forumu.
Yazmamak için çok direndim fakat zorla yazdırıyorsunuz..
İkinci ülke olarak Fransa yazmış bir kişi olarak bizleri anlaman çok zor kabul ediyorum ve sizinle tartışmayı kesiyorum..
Daha iyi bir yaşam sürebilmemiz için Ülkemizin Fransanın yönetmesini mi istersiniz ?
Şimdi Almanyaya baktım kontrol için 1.10 euro yani 1.20 dolar bile değil. Yani tablo yalan beyan.
Bu arada bizim lkemiz ve tüm komşularımız petrol üreticisi ve nakliye ödemiyoruz. Avrupada ise hiç petrol olmadı. Her bir litresi en az 5000 km taşınarak geliyor...