Sene 1980 lerden bir yıl. Babam evin salonunda motorunun motorunu toplamakla meşgul, annem ise koltukta tv izlemekte. Böyle bir evde dünyaya geldim. Çocukluğum babamın 07 SE 650 plakalı eski kasa doğanını modifiye etmesine eşlik etmekle geçirdim. Dönemindeyeni olan aracını mercedeste gördüğü içerden düğmeyle bagaj açma sistemini beğenip aracına uygulama ile başladı. Ama sadece açmak babam için yeterli değildi, düğmeyle kapanmalıydıda. Kapattı. Düğmeyle açılıp kapanan bagaj kapağımız 86-87 senelerinde doğanımızda mevcuttu artık. Boş durmadı BMW 'nin elektrikli arka cam perde sisteminide kendisi üretip doğanına bağladı. Ama gene yetmedi. Bu seferde Açık kalan kapıları gösteren sisteme taktı kafayı. Onuda yaptı. Hangi kapısı açıksa aracın göstergesinde ışıklı gösteriyordu. Ama ne yazıkki dönem safrane devrydi ve renaul safranelar sesli uyarıda vermekteydi. Ve bizim doğanımız belkide TR'nin ilk türkçe konuşan arabsıydı... Eğer sıkılıp yazıyı bırakmadıysanız bu araçla oynama sıralarında benimde kendime ait el yapımı bir akülü arabam olduğunu belirtmek isterim. Babam sanayiden arkadaşları sacdan ve profilden CJ5 jipin bire bir küçültülmüşünü yapmışlardı. Koltuklar döşemecide döşetilmiş, jantları tornacıda yaptırılmıştı. İçeride bir adet kasetli teybi , kornası, farları, sinyalleri ve silecek sistemi bulunmaktaydı. Ön cam yatabiliyordu. Koltuklarda geri yatabiliyordu. Şimdi ben böyle bir ailede büyüyünce babam hiç sormadı "ne gerek var" gibi sorular. Sadece ben arabayı sökmeye başladığımda hep yanımda oldu...