User Tag List

Sayfa 9/326 İlkİlk ... 78910111959109 ... SonSon
6190 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Vucut Geliştirme / Fitness / Sağlıklı yaşam / Kilo verme / Kilo alma

BerkayKamaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EMG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende benzer durumdayım 1.83 boy 142 kilo ile spor ve diete başladım 10 gün önce. Şuan 135kg yim. 70dk cardio yapıyorum ve birkaç hareket.

l carnitine ve cla kullanıyorum faydası oluyor, kullanmadığım zaman hissedebiliyorum
    Senin durum benden de kötü inşallah yaza kadar tığ gibi olucaz
    Bende bu konudan çıkıcak önerilere göre supplement desteklerini alayım
    .

ragıp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BerkayKamaci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    08.10.2013 tarihinde diet ve spora aynı anda başladım. Başlarken 194cm boy, 120.9kg olarak başladım. Yağ oranım %29.2 gibi bir rakam çıkmıştı. Gerçi araya bayram girdi biraz dieti bozduk ama şu an devam ediyorum. Dün tartıldığımda 116.1kg çıktım. Hocam 90dk cardio yazdı programıma bununla birlikte ağırlık çalışmaları ve crunch..

Bu zamana kadar crunch hiç yapmadım desem yalan olmaz. Haftanın beş günü aksatmadan gidiyorum. Salonum gayet iyi sauna, merdiven aleti, havuz bir çok imkanım var.

Diet olarak fast food, şeker, tuz, ekmek bunları kesinlikle kestim. Ev yemekleri yemeye dikkat ediyorum. Alkol almıyorum ve tam buğday ve kepek ekmeği tüketiyorum. Hocanın verdiği programı yazıyorum aşağıya..

45 Dk . Koşu Bandı %3 Eğim 6.Seviye
    30 Dk . Bisiklet 4.Seviye
    15 Dk. Uzay Yürüyüşü 4.Seviye (Çok zorluyor.)

3 Set 12'şer - Chest Press
    3 Set 12'şer - Fly Machine
    3 Set 12'şer - Seated Row
    3 Set 12'şer - Shoulder Press
    3 Set 12'şer - Arm Curl
    3 Set 12'şer - Tricep Extension
    3 Set 12'şer - Leg Extension
    3 Set 12'şer - Seated Leg Curl

Ve crunchlar.. (Program yanımda olmadığından ve pek yapmadığımdan yazamadım.)

Benim bu çalışmalarla beraber kullanmam gereken supplement vs. var mı?
    (Bana önerilenler : musclepharm l carnitine, twinlab CLA)

Bu çalışmalara ekleyebilecekleriniz, önerileriniz var mı?
    Bence spora yeni başlayan biri herhangi bir supplement kullanmamalı diye düşünüyorum. Çünkü supplement bir mucize yaratmıyor. Ayrıca bünye spora alışık olmadığı için supplementsiz bir şekilde, beslenme sistemi oturursa ve verimli antrenman yapılırsa, çok çok ciddi verim alınır. Kaldı ki yaş 22, boy 194, kilo 116. Yani metabolizma yukarıda bahsettiğim 2 şeye uyulursa canavar gibi yağ yakar.

Ben 6 ay hatta 1 yıl boyunca supplementsiz devam et, sistemi oturt, bu döngü senin yaşam biçimin, rutinin olsun derim.

Ne zaman ki her şeyi hakkını vererek yaptığında (beslenme eksiksiz, antrenman verimli olursa ve vücunda bir değişim olmuyorsa o zaman supplement al derim.

EMG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen benim durum baya kötü

Uzay yürüyüşü beni bitiren nokta 5 dk dan sonra yatak sarmaya başlıyorum max 10dk dayanabiliyorum

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    supplement almak için alınmaz. gün içerisinde kas kaybetmeyecek kadar, aktivitelerini yerine getirecek kadar protein alıyorsan ( örnek olarak ) supplement alma. sonuçta yeteri derecede besleniyorsundur. ama beslenemiyorsan, gündelik aktivitelerinde vs eksiklik görüyorsan almalısın.

ayrıca yazmak isterim ki supplementler özellikle protein tozları sindirimi kolay olması sebebiyle tercih edilir. 30 dk içinde sindirilir. siz en iyi ihtimalle yanınızda tavuk taşısanız ve idman sonrası çıkarıp yeseniz, en iyi ihtimalle 2-3 saat içinde sindirilir. o arada kaslar ihtiyacı olan besini alamamış olucak. işte bu yüzden supplement.

yağ yakıcı, fat burn, termojein yağ yakıcıları içinde şunları söyleyim. beslenmeniz, uyguladığınız beslenme programı, diyet siz nasıl adlandırıyorsanız, tamamen kilo vermeye odaklıysa, siz tamamen uyuyorsanız bu sisteme ve daha fazlasına ihtiyaç duyuyorsanız alın. çünkü bu unsurlardan 1 i olmasın hiçbir işe yaramaz kullanacağınız supp.

o yüzden öncelikle beslenme, düzenli idman, düzenli uyku. bunlar varsa diğer unsurlar.
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    selamlar, boyum 1.88 , kilom 83.8 . ideal kilomun internette 82 oldugu yazıyor. aşağıdaki resimde her ne kadar gobeksiz dursamda, ustsuz koltuga oturdugum zaman kabak gibi çıkıyor, bu cok rahatsız edici. hangi kiloda iken acaba oturdugum zaman gobek cıkmayacak? benle aynı boyda olan ve benden 5 KG zayıf olan arkadaşım, Benimle hemen hemen aynı duruyor. Benim 5 kg fazlalıgım neremde acaba? kemiklerim kalın ve haddinden ağır olabilir mi? aynı zamanda omuzlarımında vucuduma gore cok iri oldugunu dusunuyorum.. bunlar mı agırlık yapıyor?

1 haftadır hergun spora gidiyorum ve alışkanlık haline geldi bile. ilk calısma agrılarım geçti. her geçen gun guclendıgımı ve daha fazla yuk kaldırabildigimi hissediyorum. ayrıca ek ürün kullanmamam gerektigine karar verdim, cunku sporu bıraktıgım zaman gereksiz kilo olsun istemiyorum..

hergün
    5 dk kardiyo,
    5 dk yogun tempoda koşu
    her geçen gun dozu artan, kol, göğüs, karın ve omuz calısmalarım mevcut.
    acaba 2 ayda şekle girebilir miyim?

ayriyetten, 20 kg yi çok seri bi şekilde verebilmeme ragmen, 83.8 kg sinden OTEYE gidemiyorum. az yememe ve spora baslamama ragmen ne yaptıysam daha fazla kilo asagı inmiyo. Acaba spora baslamak, kas kilo yapar mı? acaba " bu raddeden sonra cok zor kilo verilen " aşamaya mı geldim?

Arabacı Ağır japon..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GC8 GT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selamlar, boyum 1.88 , kilom 83.8 . ideal kilomun internette 82 oldugu yazıyor. aşağıdaki resimde her ne kadar gobeksiz dursamda, ustsuz koltuga oturdugum zaman kabak gibi çıkıyor, bu cok rahatsız edici. hangi kiloda iken acaba oturdugum zaman gobek cıkmayacak? benle aynı boyda olan ve benden 5 KG zayıf olan arkadaşım, Benimle hemen hemen aynı duruyor. Benim 5 kg fazlalıgım neremde acaba? kemiklerim kalın ve haddinden ağır olabilir mi? aynı zamanda omuzlarımında vucuduma gore cok iri oldugunu dusunuyorum.. bunlar mı agırlık yapıyor?

1 haftadır hergun spora gidiyorum ve alışkanlık haline geldi bile. ilk calısma agrılarım geçti. her geçen gun guclendıgımı ve daha fazla yuk kaldırabildigimi hissediyorum. ayrıca ek ürün kullanmamam gerektigine karar verdim, cunku sporu bıraktıgım zaman gereksiz kilo olsun istemiyorum..

hergün
    5 dk kardiyo,
    5 dk yogun tempoda koşu

ayriyetten, 20 kg yi çok seri bi şekilde verebilmeme ragmen, 83.8 kg sinden OTEYE gidemiyorum. az yememe ve spora baslamama ragmen ne yaptıysam daha fazla kilo asagı inmiyo. Acaba spora baslamak, kas kilo yapar mı? acaba " bu raddeden sonra cok zor kilo verilen " aşamaya mı geldim?

herşeyin peak yaptığı ve inişe geçti bir nokta vardır. vücudunda öyle. kilo verirken belli seviyelerde hızlı olur bu. belli bir seviyeye geldikten sonra bu hız yavaşlar. sonra da durur. bu noktada hızın devam etmesi adına yaptığın diyetin sertleşmesi gerekir. sertleşen diyet sayesinde kilo vermen devam eder. olay bundan ibaret.

vücudun ektomorf sanırım öyle duruyor. zor kaslanan ve zor hacimlenen bir yapın olduğunu tahmin ediyorum. eğer bu şekilde değilse zaten çok sanslısın. ( zor hacimlenmiyorsa şanlısın )

toplamda 10 dk cardio hiçbirşeye yaramaz. bak üst postlarda 70 dkdan 1.30 saatten bahsediliyor. 10 dk sadece ısınmana yarar.

göbeğinin çıkması miğde büyüklüğü ile alakalı da olabilir. benimde mesela hayvan gibidir miğdem. ne yersem yiyim, ne kadar fazla olursa olsun miğdem o kadar büyükki rahatsız olma evrem yoktur. dolayısı ile miğde büyüklüğü olduğunu düşünüyorum. çünkü miğde bölgende yağ yok gibi. ayrıca ideal kilo falan bence çok saçma. kime neye göre. sağlık açısındansa bir bağlayıcılığı olur ama bu sefer de ağırsiklet vücutçuları giriyor devreye. boy kilo oranına göre obezler ama yağ oranları yüzde 5-6. o yüzden sen aynadaki beğenine göre ideali belirle.

omuz başlarının normalden büyük olması sevindirici. herkeste omuz genetiği güzel olmaz. birçok insan omuz genişliği az olduğu için yakınır. şanslıysan tadını çıkar. takıntı yapma. hatta daha fazla çalış
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    usta naptın ya ektomorf falan .d araştırdım da çöktüm biraz

" 2.Yol: Sol başparmağınızı ve işaret parmağınızı sağ bileğinizde rahat bir şekilde birleştirebiliyorsanız ektomorf vücut tipine sahipsinizdir(kaynak:lokman hekim ) "

evet birleşiyor benim, %100 ektomorf muyumdur şimdi? öyle oldugumu kesin dogrulaman icin biraz daha bilgi vereyim.
    zor kilo aldıgm falan yok. gencligimde cok zayıftım sonra asırı fast fooddan 104 kg oldum simdi 84 üm.
    omuzlarım cok guclu, omuz hareketlerini arkadasıma gore cok daha fazla yapabılıyorum.
    fakat kol kaslarımın cok gucsuz oldugunu hıssediyorum. arkadasımda kol kası konusunda benden daha ıyı sayılar cıkartabiliyor.

bu bilgiler dahilinde kesin ektomorf muyumdur? zor mu kaslancam simdi
    Arabacı Ağır japon..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    usta naptın ya ektomorf falan .d araştırdım da çöktüm biraz

" 2.Yol: Sol başparmağınızı ve işaret parmağınızı sağ bileğinizde rahat bir şekilde birleştirebiliyorsanız ektomorf vücut tipine sahipsinizdir(kaynak:lokman hekim ) "

evet birleşiyor benim, %100 ektomorf muyumdur şimdi? öyle oldugumu kesin dogrulaman icin biraz daha bilgi vereyim.
    zor kilo aldıgm falan yok. gencligimde cok zayıftım sonra asırı fast fooddan 104 kg oldum simdi 84 üm.
    omuzlarım cok guclu, omuz hareketlerini arkadasıma gore cok daha fazla yapabılıyorum.
    fakat kol kaslarımın cok gucsuz oldugunu hıssediyorum. arkadasımda kol kası konusunda benden daha ıyı sayılar cıkartabiliyor.

bu bilgiler dahilinde kesin ektomorf muyumdur? zor mu kaslancam simdi
    idman verimin güzel olabilir ama bu senin ektomorf olduğun gerçeğini değiştirmez. ektomorf demek bittim aman allahım demek değildir. hatta hep istemişimdir ekto olmayı ben. yağ oranı azlığı süper birşey. kolay yağlanmayan bir yapısı vardır ektonun. ne yaparsa yapsın kilo alamaz vs vs..

sende bu durum yokmuş, kolay kilo alıyormuşsun ama vücut tipin ekto. dolayısı ile aklıma gelen tekşey kas yoğunluğu olmayışı. vücudunda az kasın oluşu da bu görüntüne sebep. bence yapman gereken kilo vermek yerine temiz yağsız, tuz çok az, şekersiz, karbo sadece komplex karbonhidratlar ile ( yağsız ) bir beslenme yapman. yalnız karbo alımını iyi ayarlaki yağlanma.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

cery - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sabah 10 gibi sağlam bi kahvaltı yaptım
    öğlen 2 3 gibi bol yumurtalı kaşarlı tost
    2 saat sonra göğüs sırt biceps antrenmanı.
    antrenmandan çıkar çıkmaz bir ader Resource Protein
    çıktıktan sonra kocaman bi nohut pilav üstüne tavuk.

bugün iyi gibiyim. geçenki antremana giderken 2 tane 2şer yumurtalı tost yedim. baya şişirdi bugün 1 olsun kararında olsun dedim
    Clio 2001 1.4 RXT Sold
    Volvo C70 2.3 T5 Sold

ahmetuygur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

hergün
    5 dk kardiyo,
    5 dk yogun tempoda koşu

10 dak cardioyla 2 ayda şekle girersen hocam haber ver :/ kas kilo yapmaz ama yağ yakıp kas yaparsan tartıda kilo farkı çıkmaması normal gidip bi eczanede hastanede detaylı ölçüm yaptır

Tartıda ne çıktığın değil aynada nasıl göründüğüne bak
    Alıntı hantypR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sevgınıze layık olmaya calısacam

kickbuttowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cery Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sabah 10 gibi sağlam bi kahvaltı yaptım
    öğlen 2 3 gibi bol yumurtalı kaşarlı tost
    2 saat sonra göğüs sırt biceps antrenmanı.
    antrenmandan çıkar çıkmaz bir ader Resource Protein
    çıktıktan sonra kocaman bi nohut pilav üstüne tavuk.

bugün iyi gibiyim. geçenki antremana giderken 2 tane 2şer yumurtalı tost yedim. baya şişirdi bugün 1 olsun kararında olsun dedim
    Sadece kaşarlı tost ve yumurtayla göğüs antrenmanını bitirebiliyorsanız helal olsun valla..

Ben tek öğünlük (1 tabak pilav yada patates) karbo alınca baya zorlanıyorum antrenmanı hakkıyla çıkarabilmek için ancak 2 öğünlük karbo kurtarıyor beni..

Antrenmana sabah gidememem de bu yüzden.. Testosteron seviyesi yüksek oluyor ama karbo yükleyemediğim için tükeniyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla arkadaslar hiçbi b*k bılmıyorum ben ya. antrenman a gıtmeden 2 saat once yuklu karbonhıdrat mı yemek gerekiyor? enerji olsun diye?
    ben 2 tane kare şeklinde tost ekmegi icine, kaşar, salam, sucuk, biber, mayonez koyarak yiyorum. ıyı mıdır?
    Arabacı Ağır japon..

cery - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kickbuttowski Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sadece kaşarlı tost ve yumurtayla göğüs antrenmanını bitirebiliyorsanız helal olsun valla..

Ben tek öğünlük (1 tabak pilav yada patates) karbo alınca baya zorlanıyorum antrenmanı hakkıyla çıkarabilmek için ancak 2 öğünlük karbo kurtarıyor beni..

Antrenmana sabah gidememem de bu yüzden.. Testosteron seviyesi yüksek oluyor ama karbo yükleyemediğim için tükeniyorum..
    az geldi zaten karbo. ciddi ciddi zorlandım bugün.
    ben de niye güç kuvvet kalmamış bende diyorum. meğerse karbonhidrat eksik
    bi dahakine daha dikkatli yicem
    teşekkürler
    Clio 2001 1.4 RXT Sold
    Volvo C70 2.3 T5 Sold

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla arkadaslar hiçbi b*k bılmıyorum ben ya. antrenman a gıtmeden 2 saat once yuklu karbonhıdrat mı yemek gerekiyor? enerji olsun diye?
    ben 2 tane kare şeklinde tost ekmegi icine, kaşar, salam, sucuk, biber, mayonez koyarak yiyorum. ıyı mıdır?
    Kaşarı unut abi, sosisi, salamı, mayonezi unut. Fabrikadan üretim bandından çıkmış ne varsa unut. (katkısız, el yapımı olanlar hariç)

Antrenmana gitmeden önce kaliteli karbonhidrat yüklemen, antrenmandan sonra az bi karbonhidrat ve bol bol protein tüketmen gerek..

Ben antrenman öncesi kesinlikle ya patates ya da pirinç yiyorum.. Hatta mideyi olabildiğince karbonhidrat dolduruyorum protein sentezi nasıl olsa 24 saat yapıyorsun önemli olan antrenmanın hakkını verebilmek.

Ama benim böyle çalışmamın sebebi performans arttırıcılara biraz fazla yüklenmem.. Antrenmanın üstünden 5 saat geçti benim hala gözlerim kararıyor. Sizin böyle yapmanız gerekmiyor ama beslenmenin mantığı bu.

Bacak ve Göğüs gününde diğer günlere göre daha fazla enerji açığı ortaya çıkar bu günlerde ekstra yükleme yapmaya, diğer günler de azaltmaya çalışırsanız uzun vadede vucüt yağ oranınızın azaldığını göreceksiniz.. Yani baklavaları göreceksiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cery Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    az geldi zaten karbo. ciddi ciddi zorlandım bugün.
    ben de niye güç kuvvet kalmamış bende diyorum. meğerse karbonhidrat eksik
    bi dahakine daha dikkAt edicem
    teşekkürler
    Karbonun azligi ve aynı idmanda 3 farklı bölge calişmanızdan dolayı idman zor çıkmıştır.hakki ile yapılan göğüs biceps idmanında, kollarin titreyerek çıkarsın salondan

Aslinda burda sizin vesilenz ile söylemekte fayda var. İdman var idman var. Kimisi bos boş kaldırır bırakır. Kimiside iptal olur. O yuzden hep bahsettigimiz unsurlar arasında olan idman seviyesde, kişiyi en kisa sürede başarıya götürecek noktalardan biridir.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sen okuyorsun, arastiriyorsun. Post 39 ve 44 olması lazım hilminin paylaştığı post, onları oku hacimlenmeme şansın yok. Zaten çok yağsız bunyen belli. Ektosun. Hacimlenmeden ekto goruntun geçmez. Ayrıca o yediklerini unut. Dediğim postlardaki beslenmeyi uygula, farkı gör.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En kaliteli kuruyemişler hangileri abi?

Ceviz diyeceksiniz biliyorum ama nefret ediyorum yav :/ Şöyle öğrenci bütçesine gelecek en iyi kuru yemiş hangisidir?

Le10ur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkese gunaydın spora aynı hız devam etmektedım kendıme arkdasım sagolsun whey proteın tozu ve cellmass glutamıne hedıye ettı ben bunları ne sekılde kullanacagım yardımcı olursanız sevınırım haftada 3 gun spora gıdıyorum.

LVIII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @berkaykamaci kanka bence en basta kosu bandinda 10-15 dk ısın sonra makinelere gir ve cardioyu en son yap. Eger yapabilirsen v crunch , cross crunch yapmanda bi sakınca yok. Salonda toplu cycling(spinning) dersleri varsa gir mutlaka , yavas tempo 30dk tek basina bisiklet çevirmekten pel fayda gelmez. Mide çalışmak (crunch) senin icin ön planda olmasın ama suan haftada 2 gün calissan yeterli.
    OĞUZHAN KIZILTOPRAK

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)