kaynak : Hayihak
Printable View
avcı arkadaşlar, uçan kuşun dişi erkek olduğunu ateş etmeden önce o kısa zamanda nasıl anlıyorsunuz? ben hiç anlamaıyorumda bu işten merak ettim
yazıklar olsun bunu yapana kötü oldum:mad:
Av bir spordur diyen, bu fikri savunan, gece yattiklarinda rahat uyumak icin kendilerini bu fikirle kandiran arkadaslara:
Spor olsun diye canlilari oldurmek ne muslumanliga ne de insanliga uygun bir davranistir, bilin istedim...
ben bunu defalarca paylaştım facemde bir haftadır av olayına karsıyım oyle bir anda gezinirken biriyle karsılasırsam direk ateşlerim acımadan ava giden avlanır lafını düşünmeden uygularım geçende ceza almıstım canlı yolunan ördek konumda bence böyle seyleri bilmeli insanlar öyle laylaylom değil hiçbirşey elimizden geldiğince uğrasıyor el atmaya calsııyoruz hakiyak ve diğer gruplar cok mahkemelik oldum yeri geldi ama yine olsa yine gerekeni yaparım
İbrahimcim bunun avlanmış bir hayvan olmadığı apaçık ortada belki hastalıktan öldü avcılara suç atılıyor nerden bilicez
bu hayvana fıkramı anlatmışlar bayılmış yada elle yakalayıpda boğmuşlarmı
nerde kurşun izi nerde yara
karnına bir kesik atılmış yavruları dışarı çıkartmışlar
sonra avcılar yaptı deniyor
zaten gerçek avcı böyle birşey yapmaz geçenlerdede leoparı vurdular işte onlar o.ç mesela neden adam bilerek öldürmüş diyorki leopar bana saldırdı ulan leopar sana saldırsa seni bırakırmı kendiniz inandınızmı bu yalana
cahil köylüler bu tipşeyler çok yaparlar ama asla karaca vurmazlar zaten genelde karaca vuranın yuvası yıkılır hikayeleri yüzünden kimse pek vurmaya yeltenmez
Allah nimetletlerinden faydalanmamız için bizlere gönderiyor bu hayvanları
Avcılık müslümanlıktada vardır ve helaldir
Fakat katliam yapmak haramdır yemedigin hayvanı öldürmek haramdır
şayet sana zararı olan ekinine dadanan yada canına kasteden hayvanı öldürmekte caizdir misal domuz yada sıtma taşıyan yarasa sivrisinek yada hastalık taşıyan diğer haşereler gibi
Balıklarda ağlarla avcılıgı yapılarak yakalanıyor unutmamak lazım
Yaşadığımız şu dönemde imkanlarımız dahilinde bir canlıyı eti yenilebiliyor diye öldürmeye ihtiyacımız var mı ? Evet tarlan vardır zarar veren hayvana engel olamıyorsan öldürürsün. Köyde yaşayan karnını doğada avladığı hayvan ile doyuran birisindir yine avlanırsın. Ama çok şükür her türlü imkana sahip olunan şu dönemde muhtaçlık durumu yoksa doğaya silahla dalıp canlı öldürmenin anlamı yok.He tabi yasalar gereği izinleri dahi olan bir durum bu olayın gerisi canlıya olan saygıya kalıyor bence. Konu paylaşılan hayvanın kimler tarafından öldürüldüğünden çok ihtiyaç olunmadığı halde avlanmak bence.
Kareşim avcılık avlanmak diyorsun bak ben bi avcı olarak diyorum ki bu hayvan avlanarak ölmemiş
Kurşun yarası yok
Hayvanlar hayvanlari yemesinler diye konular acip natgeo dan ornekler de verilcek mi ? Avi avciligi bir ogrenin okuyun sonra yazin. Insan dogada yasamasini bilmeli. Hersey insan icin. Yapamiyosaniz bokta atmayin. Kurbanda cikip hayvan haklari savunan tiplerden farkiniz olsun avcilara laf soylerken.
Avclık sporu diye birşey olması oldukça saçma ki lüzumsuz.
Dini açıdan av serbest ama kriterlerini bilirseniz.
Canı alının bir hayvan şayet ziyan edilirse büyük günahtır ve ticari amaçlı kullanmak büyük haramdır.
Ava gidip yiyebileceğinden fazlasını vurmak av etiği içinde dini açıdanda büyük ziyandır.
Şimdi karasal alanda yaşayan hayvanlar avlanınca çok üzülen oluyor ama oltayla balık tutmaya gittiğinizde aradaki fark ne oluyor?
Balıkta can taşır geyikte vb hayvanlarda.Önemli olan doğaya zarar vermeden ziyan etmeden günah işlemeden yapılandır.
Gidip ayı vurursan bu büyük günahtır ve yazıktır.
Yaşı gelmemiş geyik-karaca vb avlamakta günahtır.
Bunların kriterleri çok ince ama günümüzde bunlara önem veren pek yok olanlarda çok azınlıkta.
Ayrıca av sonucuyla fazla övünülmez ve fazla sohbeti yapılmaz.
xx
Okudugunu anlamak istedigin gibi anliyorsun, bak ne demisim tekrar yaziyorum.
Spor olsun diye canlilari oldurmek ne muslumanliga ne de insanliga uygun bir davranistir, bilin istedim...
Spor olsun diye..
Spor.
Evirip, cevirip, susleyip pusleyip benim yazdiklarimdan baska anlamlar cikartip ustune didaktik yapida "su soyledir bu boyledir" diye yazi yazma...
Bir insan "hafta sonuda ava gidiyoz pampa" demek icin tufek, fisek bilimum ekipman alip, avda vurdugu hayvanlarin basina gecip sekilli sekilli pozlar verip bunlari facebook'a koyuyorsa, ona avci denmez, zevk icin canlilari olduren sadist denir.
Halbuki parasini verip tipki normal insanlar gibi gidip marketten tavuk, hindi, dana, balik vs ne isterse alabilir. Mutlu mutlu yiyebilir, cok daha ucuza...
Goruyorsunuz ki olay acliktan olmemek icin hayvanlari yakalayip yemek degil, bunu goremeyen ya da gormek istemeyende kendi bilir, kendi hayal dunyasinda mutlu mutlu hayvanlari vurup face'ten resim spamlamaya devam edebilir...
Ha avci kime denir? Avladigi hayvanlari yiyerek ve satarak oradan gelen parayla hayatini surdurene avci denebilir, o adamlarda zaten sekil pesinde kosan adamlar degildir, isindedir gucundedir, ekmeginin pesindedir...
Yazılan çizileni kurbanda hayvan hakkı savunanlarınkisi kadar sığ buluyorsan tebrik ediyorum. Yapamıyorsanız *** atmayın nasıl bir ifadedir ? Ben elime silah alıp kullanmasını öğrenemicekmiyim ? Bu bir seçimdir yapamamak değil. Kaldıki etimi de yiyorum kurbanımı da kesiyorum.
yapanı Allah bildiği gibi yapsında , avcılıkla bencede alakası yok bunun
Bak simdi sen boyle "yapamiyorsaniz *** atmayin" filan dedin ya, benim babam 65 yasinda. Bugun ciplak olarak issiz bir adaya atsan adami, orda yasayabilir. Bu avciyim diye gecinenlerin %95'ini 65 yasinda olmasina ragmen donunda sallar.
Ama ben bu adamin bir gun cikip dagda bayirda hayvanlari vurdugunu gormedim. Yapamaz mi? Kralini yapar avciyim diyenin moralini bozar, ama gerekmedikce yapmaz.
Neden? Bilir ki bir canlinin canini almak, vicdani olan icin berbat bir duygudur. Olmemek icin oldururken bile "aman canim ne olacakti tabi oldurucem" demez. Duygulari vardir, empati yetenegi vardir, insandir cunku, en gelismis canli benim diyerek, kafasina estigi gibi takilmaz.
Biliyorum anlamayacaksiniz ama yazayim dedim yinede...