bende, 2010 hatasız, siyah, otomatik, 60 binde, civic elegance sini internete koydum 1 aydır. günde 5-6 kişi arıyor. toplamda 100 kişi aramıştır. en az 90 tanesi binici değildi. herkes ama herkes alım satım yapmak istiyor. 2010 hatasız elegance ler 44-45 yazıyolar internete fakat, o rakamları yazanları kimse aramıyor. ***** şu aylarda, hemen hemen a dan z ye tüm sektörler de kriz var. para dönmüyor. *****, gerçek araba alıp, binmek isteyen adamlarda yok dencek kadar az. herkes aracımızı 40-41 civarı alıp, havalar ısınınca 43-44 e satmayı planlıyor. fakat benim 42.000 tl den aşagı vermeye niyetim yok.
Arabacı Ağır japon..
piyasa değeri 36-42 demişsin neye göre bu rakamı belirledin?
yaz 42 sahibinden.com a kaç kişi arayacak merak ettim.
Piyasadaki biçok galerici halen 1.6 motor 1.2'den güçlüdür mantığında, sattığı arabanın en basitinden örneğin midline'mı primeline'mı olduğunu bile bilmiyo sonra adı ticaret yapıyo oluyo. Hepsi eski kafa eski mantık insanları kazıklama derdindeler.
Barış
Konuyla ilgili fazla önyargılı arkadaşlarımız var.... Galerini değilim her meslekte olduğu gibi esnaflığı düzgün olmayan galericiler de var. Fakat işin bir de ekonomik boyutu var...sonuçta para bağlanıyor bir mala bir de bu malın ne kadar vadede satacağı durumu var. Bunun dışında araba almanın riski de var sonuçta mekanik bişey motoru bozulur beyni bozulur vs. Bu riske girmenin de kar marjının biraz yüksek olması gerektiğini düşünüyorum.... Ama km çekmek parti allayıp pullamak tabi yanlış şeyler o tip arabaları satanların da esnaflığı yoktur. Müşteri de bir sefer gider yine kaybeden kendi olur...
Aynen katılıyorum artık galeriden kaç kişi araç alıyor ya da en basiti sahibinden.com 'da arac bakarken bile aramalara sahıbınden seceneğini tıklıyoruz. Eee adam bi de sıcak para vericek, Bence normal rakam vermiş galericiler. Hatta emınım kı o 24- 25 veren galericilere tamam dese. bazıları çek vereyım senet vereyım diyecektir. Çünkü o paraları verecek bıle nakıtleri yoktur çoğunun. Tvler bişey demiyor ama bu ülkede çok büyük kriz var. Bunu unutmayın
38.000'e aldığım emsalsiz 2003 5.20i'ye (hatasız, elk koltuklar hariç full, topaz mavi, prins lpg'li, 2.500 tl'lik bakımdan yeni çıkmış) 27.000 teklif etti galerici. ağır bi laf söyleyecektim de g.tüm yemedi. adamları vardı yanında.
hoş, işime geliyorsa veririm; galerici de kafama silah dayamıyor.
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
aynı aracın bende 2011 modeli var
bir tanıdığın sayesinde 2 parça değişeni ve boyası var 25000de
ki galeri bana bile 28-30 bandında alırız dedi benim içime sinmedi
gözümde temizi 34-40 ise benimki 32
o fiyatlara küfür eder çıkarım heralde
51bine clio satılan ülkedeyiz
emo. plus aracı 25e mi vereceksiniz
- ''Sen almasaydın ben binmeye almıştım zaten bu arabayı''..
Galericilik küçük şehirlerde 1980 İstanbul mantığı ile devam ediyor,
valla benim fabrikasyon M çiçek gibi 520i m vardı e39 29a satamadım.. araanlar hep öyle böyle dediler.. şaka gibi satsam çok kötülerini alabilirim ancak ama yeni araba alıcam gazıyla bakmıyım 3e 5e dedim..
sonunda vandan bi galericiye sattım 28500e mi ne öyle bişeydi.. Kör öldü badem gözlü oldu.. herkes ya niye sattın ben alırdım o paraya demeye başladı
Ha galerici amcam da vanda 36 dan ilana koydu 1 ay içinde de satıldı araba![]()
galericiler kimsenin arabasını da zorla almıyorda bazıları hakikaten işin cılkını çıkarıyor. kimi tatlı sözle bağlar durumunu izah eder bunu veririm der kimi direk akbaba gibi ölücülüğün dibine düşer. adama şu model arabam var diyorsun sahibindene giriyor modeli fiyata göre en düşük olarak sıralıyor sonra bir de bak şu para ediyor diyoreee durum böyle oluncada karşı taraf ister istemez sinirleniyor. az buçuk sektörün içerisindeyim geçtiğimiz dönemde de büyük galerilerden biriyle çalıştım sistemin içine girdiğinde çok farklı bir çalışma mantığı var ankara emek tarafında. uzun zaman boyunca aracını nakit olarak getirip satan bir kişi dahi görmedim, galerilerdeki araçların birçoğu ya konsinye ya da büyük marka bayilerinin takaslarından öldüm parasına alınan araçlar.
Ben nissan aracımı satarken Konya'dan çok galericiyle muhattap oldum.
2001 kazasız boyasız 80.000 aracımı satıyordum 17000 e kadar verecektim uygun araç bulduğum için adamlar öyle paralar teklif ettiler ki... en sonunda yakarım sana vermem dediğim bile oldu.. onun yerinde gittim aracı aldığım bayii takasa verdim hemde daha iyi fiyata biliyorum ki onlarda 18000 19000 civarına okuttular ama gözümde değildi indirim aldığım için maalesef galericiler öldürmüyor süründürüyor verdikleri fiyatlarla.
Adamlara bakıyorum aynı model 200.000 300.000 kazalı boyalı araclarına 18000 19000 yazıyor benım arabaya 13000 veriyor allah ellerine düşürmesin.
Arkadaşlar 3 aydır 2006-2008 arası sedan clio dizel alize arıyorduk netten pazardan sahıstan her yere sardık galericilerin yüzüne bakmıyordum ki pazartesi kayınpeder aradı oğlum ilk sahibinden clio buldum hemşerimiz galeri baba dedim galeriyse kalsın sen plakayı al araştır bundan önce araştırdığım 6-7 araba 6 ve 10 arası el değişmiş hepsi şirkette çalışmış inanamadım araç ilk sahibinden gerçekten 130.xxx km de reno mais kayırtlı bütün bakımları mais de kayıtlı galerici 5664 e mesaj atmış bilgiler zaten telefonunda 16500 anlaştık diğer baktıklarımda sözde bu kmde olanlar aynı paraydı aldı tükürdüğümü yaladım ama temiz bir esnafla tanıştım o başka![]()
dod sanal ekspertiz ne kadar güvenilir?
hesaplanan fiyatalara yakın mı alıyorlar araçları takasta falan ?
dodun verdiği sanal rakamlar, sahibinden.com'da satmak için uygun rakamlar. yoksa onlar o rakamları asla vermez. ankarada beyazsistem isminde bir galerici var. internetten bunlara da sözde arabayı onlara satacakmış gibi başvururak, onların verdiği fiyata göre arabanızın gerçek değerini bulabilirsiniz.
Beyaz Sistem - Beyaz Sistem Sizin İçin Satar
Ya bu işler ne yazık ki böyle galerici bir arkadaşım beni arıyor acil 90.000 tl para istiyor 3 gün sonra 100.000 olarak ödeyeceğini söylüyor.
Gönderdim oda söylediğini yaptı.
160.000 tl lik arabayı 90.000 e kapatmış 3 gün sonra 140.000 e satmış.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)