gitmeden arıycam seni bilgi almak için bende senın kadar titizim bakalım neler olacak:D
Printable View
Yani açıklanmasına 20 günmü kaldı vay beeaaaa.
neden ki tuvalette ne gibi sıkıntı oluyor ?
ya wc ısını sakal ısını bı sekılde hallederızde bu telefon ısını nasıl yapıcaz ? bır dunya arkadas askerden foto fln atıyor rahatız dıyor ama yakalandımı uzamaya kadar gıder nasıl yaparız ?
aynen herkes acemiye telefon götürme diyor ama bakıyorm askere giden arkadaşlar acemideyken bile dakka başı video foto paylaşıyor
Geçen arkadaşımı ziyarete gittim, ne kadar doğru bilmiyoruz orda söylemişler ama; telefon yakalatmanın cezası bir hafta uzatma, akıllı telefon olunca iki hafta uzatma oluyormuş.
349 ksd olarak gitmiştim Bursa il Jandarma Komutanlığına Traş setini götürebilirsiniz o kadarda karışmıyorlar. Zaten kimse askerde verdikleri ile traş olmaz adı sanı bilinmeyen köpük falan veriyorlar herkes çarşıdan alıyordu yine. Tuvalet için solo mini tuvalet kağıdı tavsiye ederim fazla yer kaplamaz. Telefon olayı gittiğiniz yere göre değişir benim arkadaşım ilk girişte 3 tane birden soktu yedek dursun diye 2 tanesini bahçeye gömmüştü :) zaten çantaları ordaki askerler arıyor. Risk almak istemiyorsanız yanınızda sim kart götürün orda ucuz yollu bir şey sokarsınız içeriye ortamı öğrenince. Bazı arkadaşlarım karakollardaydı komutanları telefonları topluyordu akşam iştimadan sonra 2-3 saat verip sonra geri alıyordu sorunsuz kullanıyorlardı. Çok telefon yakalatan arkadaşım oldu albaylara,binbaşılara ceza alan hiç olmadı kısa döneme pek bir şey demiyorlar kimisi nişanlım var diyodu evli olan evliyim diodu geri bile alıyordu telefonu.
yav ben şu tuvalet olayını hala anlamadm arkadaş. neden tuvalet mendili götürelm yanımzda tuvaletlerde musluk yokmu orda.
KAstamonu jandarmaya düşenler telefon götürürlerse şarj aletini vs üstünde soksunlar içeriye. Bavullar xrayle taranıyor, üstüne birde komutanlar arıyor içerde. Benim üstümü kimse aramamıştı, valizde şarj cihazı var dediler telde var deyip vermiştim enayi gibi. sokmak isteyen her türlü sokar içerde şarj olayı sıkıntı biraz ama çözersiniz soktuktan sonra. Yemin töreninden sonra 2 haftanız kalıyor çarşı izni oluyor hafta sonları, büyük çoğunluk telefon soktuğundan içerde şarj sıkıntı oluyor. Bizim bölükte tek priz valizlikte ve wcde vardı 3lü 5li derken aynı anda 20 küsür tel yakalattığımız oldu. 5 kişi nöbet tutuyoduk komutanın odasından valizliğe, adam camdan çıkmış kendi odasından bölüğün etrafını dolaşıp camdan yakalamıştı bizi :). Jandarma olarak karakollara dağılanların yüzde 90ı kullanıyordu bizim sinopta, bizim komutan müsade etmiyordu ama ben kullandım yinede dikkatli olduktan sonra sıkıntı olmuyor.
Her yerde aynı ürünler verilmiyor askeriyenin bize verdiği traş köpüğü iyiydi. Kendi malzemelerinizi götürebilirsiniz ama yasak diye bir şey yok. Eski tip jiletler ustura vs yasak olabilir sadece
Hayırlısı bakalım
Benim arkadas diyarbakır hazro da yaptı uzun 2 haftalık sakalla dolaşıyordum diyodu
Yerine göre çok değişir bakalım bi açıklansinda kritikler sonra yapılır :-)
acemide çorap atlet boxer yıkatırım ederim diye düşünmeyin giy at mantığı ile düşünün, aile arkadaş vs ziyaretinize gelemeyecek durumda ise hepsini yanınızda götürün.
diş fırçası macun jilet jel aftershave şampuan vs gibi. kişisel temizlik ürünlerini kendiniz götürün.
bot için silikon taban kesinlikle götürün. bot kilidi ve hatta dolap için yedekte kilit yanınızda olsun.
acemilikte telefon için çok kasmayın yanınızda biraz telefon kartı götürün.
gideceğiniz yere göre termal içlik eldiven vs unutmayın.
yanınızda ufak bir fener olsun.
ufak rulo tuvalet kağıtları var kesinlikle alın, ıslak mendil ve ufak krem cepte taşınacak boyutlarda bulundurun.
İç çamaşırı olayında giy at olayını çok duydum. Yıkamak yerine giy at yapmayı düşünüyorum bende
Ustabirliği d.bakıra düşen olursa haber versin yardımcı olurum her türlü güzelliği yaptırırım orda ;)
şimdi sıradaki askerler bizmiyiz? bizden önce gidecek olanlar varmı?
Yok sırada biz varız 17 gün sonra belli olacak sonuçlar :) kurbanlık koyun gibi bekliyoruz :D
yanımızda giderken baya don almak lazım adamlar giyilmiş don bile çalıyolarmış ya böle bi hırsızlık şekli yok ya
Ben şırnak gabar dağında yaptım askerliği 2-3 günde bir traş oluyordum.. bizim karakol olduğu için pek sıkıntı değildi traş fln.
D.bakır'a düşen olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.