şırnakda neredeydiniz ? doğuda heleki kırsalda gerçekden sakal traş derdi hiç olmuyordu :)
Printable View
evet arkadaşlar zaman daralıyor 20 günümz kaldı
Bende kasım yolcusuyum hepimize simdiden hayırlı teskereler
Tuvalet olayını yabancı yerde yada hafif uzun yol benzinci kıvamındaki temizlikte olucak bastan soliyim ve bircogu alaturka oldugundan masrafa ve cesme ikilisiylesiniz.
zaten üstünüzde birton cep olucak birine normal mendil digerinede ıslak mendil koyun hep acil durum icin. ben dolaba hep 10lu paketler halinde atıodum peceteleri hergün bitanesini alıyodum (selpak mentollü yanlıslıkla olsada almayın burun icin cok güzelde, popo kısmını yakıyor tecrübeye sabit :D )
ve yine kısın gittigniz için terleme cok olmayacagından
15 corap( %100 pamuk olsun, asla icinde naylon karısmıs corap almayın %5-10 olsa bile naylon uzun süre botta kalınca yakıyor buda tecrübeme sabit fark etmedim günlerce agrı cektim)
15 don/boxer
15tshirt(atlet niyetine) alın giyin atın yeter yıkamayla ugrasmaya degmez. 15-20 gün sonraki yemin torenınızde ailenizden biri muhtemelen gelecegi için devamını onlar getirsin yine bir 15li grup. zaten kantindede satılıyor olucak 1-2 liraya. yada benim gibi kargo yaptırırsınız haftasonları direk gelir
sart olan kirli ve temiz cantaları olucak (poset kıvamında) bu bahsettiklerimi onarın icine koyun devam edin :)
kaanın koydugu listede cogu seyi kantinden alırsınız tasımayın evden (boya file sabun ıvır zıvır)
don-tshirt-corap
kontur / ben aile kart almıştım ptt den ev hattına baglıydı kontor montur ugrasmadım ama yedek 3-5 kontur alın patlmayın uyumsuz olabiliyor bazen (http://www.enbuyukaskerbizimasker.net/ailekart.aspx)
çıtçıt makas
tras takımı(mach3 ün kullan atını kullandım tavsiye ederim)
krem (nivea mavilerden yada su reklamı donen neutrogena)
koyu siyah renk terlik alın askeriyninki taş gibi
ve rahat etceginiz tabanlık
bere eldinven alın boyunluk alın ama kullanamaybilirsiniz.
büyük ıslak mendil /cebe giricek ıslak mendil
10-lu cebe giricek mendil heryere yeter :)
unutmadan en önemli mevzu cin olmadan adam carpmaya calısmayın daha kafadan telefonla gitmeyin arama yaparlar noldugnuzu sasırırsınız telefon sevdasına min.7günü itelerler(kameralı olursa cezası daha büyük dogrudur 10 15 güne uzar ve senaryolar cogalır. aşırı rahat askerligme ragmen bende yakaladım son 10 gün diye yalvar yakar affetiler cıkısta aldım telefonu.)
gidin bakın inceleyin kogusun durumu nasıl sonra sokarsınız ben aynı telefonu 10 kere cıkarıp cıkarp soktum heralde aynı yontemle.
acemilikte isiniz olmasın zaten ya yürüycek ya bagırcaksınız onun dısında fırsat buldukca uyumak isticeksiniz ne telefonu :)
Ya şimdi kimi yerde ayın 24'ünde açıklanacak diyor, bize verdikleri celb kağıdında 27 ekim yazıyor. Hangisi doğru bunun ?
Edit : Burada da 24 Ekim yazıyor
http://www.asal.msb.gov.tr/esasiceri...20DUYURUSU.pdf
Hadi hayırlısı bu kaos'da bakalım ne yapacağız...
tuvalet olayı biraz sıkıntılı. aman diyeyim ıslak ve kuru mendilinizi eksik etmeyin. birde ufak tavsiye sivil memurların vs çoğunlukla kullandığı karargah vb yerlerdeki tuvaletleri tercih edin eğer varsa. hem daha temiz ve hem de tuvalet kağıdı eksik olmaz
Tecili bir kere bozduktan sonra tekrar yapabiliyor muyuz?
Günler saat gibi geçiyor her dakika daha da geriliyorum vay arkadaş pişman oldum galiba !
Yedek subay seçilcek arkadaslara sormak istedigi sorularda özelden yardimci olabilirim
Merak apayrı bir olay zaten ama uzun dönem mi kısa dönem mi çıkacak nereye gideceğiz hep bir bilinmezlik hep bir gizem bildiğin eziyet oldu yahu. Bir de 24 ve 27 Ekim tantanası var benim belgede 27 Ekimde belli olacak yaziyor kimisinde 24 yazıyormuş anlamadım gitti
valla tarihler o dönemde kasım olmazsa aralık celbine düşücez işte yada şansımıza uzun dönem çıkıcak aynen baya gerginim ki hepimizde o gerginlik var arkadaşlarım giden arkadaşlarım 1 hafta ilk 1 hafta tribe giriyosun ama sonra alışıyosun diyo ya seve ya seve işte :D
acıklansada kurtulsak haaa bıktım valla stresten