User Tag List

Sayfa 10/30 İlkİlk ... 8910111220 ... SonSon
557 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: Dolandiricilik

mody - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hooooop rüzgar döndü...
    Everyone knows that 2003 was the last year of the real S2000!

Yiğit Ş. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herşeyin dışında konu tam olarak anlaşılmadan başlığın bu zamana kadar dolandırıcı sıfatıyla arkadaşın adının verilmesi çok yanlış.
    *
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
    *simdi yok homsitora gidelim yok midpoyint yok starbaks
    *a..... o zmnlar yoktu oyle
    *bi cay iciriodun
    *bisinema
    *finishim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jantları gönderen arkadaş üstüne düşenin birçoğunu yapmış aslında.

Fakat alıcı arkadaş belkide ilk defa böyle bir ticaret yapıyor bilemiyorum bundan kaynaklanan bazı tecrübesizlikler sözkonusu...

Bu konudan çıkarılması gereken en iyi sonuç böyle olaylarda iki tarafıda dinlemeden esip yağıp gürlemenin ( heleki mevzuuda 3. şahıssa) gereksiz olduğu...

Birde şu var dikkatimi çeken alıcı arkadaş jantların parasını alıp jantları satmış sanırım adam parasını istiyor gibi bir iki konuşma geçti.. Böyle bir ticaret yapılıyorsa alıcıdan belli bir kaparo alırsın üstünü cebinden gönderirsin ürünler gelip teslim ettinmi paranı alırsın... Başkasının parasıyla para kazanmak böyle aksiliklerde nahoş durumlar yaratabiliyor...

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mody Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hooooop rüzgar döndü...
    Aslında tam olarak böyle değil, bu forumda bu ve benzeri konular açıldığında artık bir çoğumuz ilk yorumu karşı tarafı da dinleyelim oluyor, iki tarafta derdini kelam etmeden yorum yapmak doğru olmuyor.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı iynn-RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    adam hatir gonul işi janti almis yollamis , siz adama dolandirici diyosunuz.

diger adam işi ticarete dokmus, daha almadigi janti satmis baskasina ona agzini acan yok.

kim nasil degerlendiri bilemiyorum. benim bu okuduklarimdan anladigim ; arkatcaglar para kazanmak icin mertcani kullanmis, mallar gumruge takilincada baktı zarar ediyor yan cizmeye baslamis. en fazla 200 dolar vergi oder alir janti. sirf cebinden para cikmasin diye mertcani zarara ugratmayi goze almis.

bu jantlari gercekten arabasina takmak isteyen adam, hemde bu kadar muhabbeti olan bir kisiye bunlari yapmaz. verir 200 dolar vergisini Sağlik olsun biraz pahaliya aldik der.
    Malları gönderenin annesine yazılanları görünce aynısını düşündüm.. Ne alışta çaba var ne para cepten çıkıyo aracı olup komisyon cepte..Hak hukuk deniyor ama sonraki satıştan vergi falan da verilmiyor.Mevzu devlete ödenicek mebla olunca cebe akrep giriyo..Komisyon işi kovalayan kişilere ders olsun..
    Önden ok gibi arkadan b.k gibi

34tb9544 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk mesaj atanlardanim mertcanla mini cooperim sayesinde tanistik guzel insandir ilk mesajdada yazdim boyle binsey yapacagina zaten inanmiyodum is farkli yerlere gitti sorununuz cozulduyse hayirlisi olsun
    C R M performance

arkatcaglar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    adam hatir gonul işi janti almis yollamis , siz adama dolandirici diyosunuz.

diger adam işi ticarete dokmus, daha almadigi janti satmis baskasina ona agzini acan yok.

kim nasil degerlendiri bilemiyorum. benim bu okuduklarimdan anladigim ; arkatcaglar para kazanmak icin mertcani kullanmis, mallar gumruge takilincada baktı zarar ediyor yan cizmeye baslamis. en fazla 200 dolar vergi oder alir janti. sirf cebinden para cikmasin diye mertcani zarara ugratmayi goze almis.

bu jantlari gercekten arabasina takmak isteyen adam, hemde bu kadar muhabbeti olan bir kisiye bunlari yapmaz. verir 200 dolar vergisini Sağlik olsun biraz pahaliya aldik der.
    Sen konuyu yuzeysek okumussun ticaret amacli almadim janti benim aracin ustunde bulunan jantlari sattim sattigim adam abi ben seni idare ederim parani yatiriyorum en fazla 1 ay bekleriz gelen jantlarida arabama takicaktim bilmeden okumadan yorum yapmanin anlami yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arkatcaglar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen konuyu yuzeysek okumussun ticaret amacli almadim janti benim aracin ustunde bulunan jantlari sattim sattigim adam abi ben seni idare ederim parani yatiriyorum en fazla 1 ay bekleriz gelen jantlarida arabama takicaktim bilmeden okumadan yorum yapmanin anlami yok
    Tabiki bu arada uzerinden 3 ay gecti ve ben sikistim cocugun parasinida almis oldugum jantlara yolladigim ocin magdur kaldim somdi anladinizmi yani 1 ay yerine 2.5 ay adamin parasi ve jantlari bende kalmis oldu yalanci duruma dustuk iyi okuyun ona gore yorum yapin

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arkatcaglar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeş senle ikil polemiğe girmeye niyetim yok.

bak direk kendımı senın yerıne koyarak ne yapacagımı soyleyım.

eger aynı sekılde aracımdakı jantı satıp. parasını alıp. amerıkadan bır arkadasıma jant aldırsaydım. boyle bır gecıkme halınde gıder 4 tane teneke jant alır arabama takar. jantları sattıgım kısıyle aramdakı alısverısı kapatırdım. ondan sonra doner kendı jantıma bakardım. sonra gumruge takılan jantı 1000 doların vergısı 200 dolar eder " ne yapalım vergı kacırmaya calsıtık kacıramadık. elımız mahkum odıyecez" der oderdım.

ne olurdu jant bana 5000 tl ye gelırdı.

4500 tl yi 4 tane janta veren adam 500 tl için bu kadar ugrasmaz .

son olarak sunu belırtıyım. sen buraya konu açtın haklı haksız ortaya cıksın dıye. bende seni haksız buluyorum. konu bu kadar basıt. beni itna etmeye calısmana gerek yok. hakım savcı degılım sonucta. bunlar benım gorusum. kımseyıde baglamaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeş senle ikil polemiğe girmeye niyetim yok.

bak direk kendımı senın yerıne koyarak ne yapacagımı soyleyım.

eger aynı sekılde aracımdakı jantı satıp. parasını alıp. amerıkadan bır arkadasıma jant aldırsaydım. boyle bır gecıkme halınde gıder 4 tane teneke jant alır arabama takar. jantları sattıgım kısıyle aramdakı alısverısı kapatırdım. ondan sonra doner kendı jantıma bakardım. sonra gumruge takılan jantı 1000 doların vergısı 200 dolar eder " ne yapalım vergı kacırmaya calsıtık kacıramadık. elımız mahkum odıyecez" der oderdım.

ne olurdu jant bana 5000 tl ye gelırdı.

4500 tl yi 4 tane janta veren adam 500 tl için bu kadar ugrasmaz .

son olarak sunu belırtıyım. sen buraya konu açtın haklı haksız ortaya cıksın dıye. bende seni haksız buluyorum. konu bu kadar basıt. beni itna etmeye calısmana gerek yok. hakım savcı degılım sonucta. bunlar benım gorusum. kımseyıde baglamaz.
    Sen konuya tam hakim olamadigin icin bu yorumlari yaziyosun biz nert canla boyle anlastik zaten olayin uzerinden 2 ay gectikten sonra sadece 2 adet jant geldi 4 adet deil zaten 2 janti da almaya ugrastim alamadim bu zaman zarfinda mert canlada gorusemedik ne jantlari alabildim nefe parami simdi anlatabildimmi derdimi sana uzatmanin anlami yok konuyu

Arenimo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    44 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mod ya da admin arkadaslar acaba basligi duzeltebilir mi google bosu bosuna Mercani indexlemesin dolandirici sifati olmamis sonucta ortada dolandiricilik soz konusu degil

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    konu başından beri yazmayım dedimde mertcanı bende tanıyorum forumda birçok insanda tanıyo reel hayatta.böyle birşeye tenezzül dahi etmiceğini biz biliyoken(belki de siz bile biliyoken) paranız yatmadı diye dolandırıcı damgası vurmak ne kadar doğru birazda siz empati yapın.Hani diyosunuz ya kendinizi benim yerime koyun o bu vs. sizde koyun ona göre yorumlar yapın.Veyahut mavi bereli bordo berelilere neden gıkınız çıkmıyo asarlarken keserlerken ayıptır tamam yaptı bişey ama kağıt kürek vs örnekleri koydum hakaret etmeyin gereksiz vs diye neden yazmıyosuuz ? söyliyim ben ;

İlk başta hoşunuza gitti rüzgar yapılması herkesin gürlemesi,sonradan konu güzele tatlıya bağlanır gibi olunca sizin dahi konuşmalarınız değişti zaten.Kul hakkı çok ince bir çizgi,kıldır. Ağızınızdan düşmüyo ama sezarın hakkı sezara.

hallolur sıkıntılar ben inanıyorum geçmiş olsun.

ekleme

aren'in son postuna da katılıyorum.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Silvia17
    Misafir
    Bence de konu başlıgı degiştirilmeli modların konu başlıgına el atması lazım.

2 jant geliyor 2 jant gümrükte kalıyor ben satıcı olsam gümrükte kalan jantları bana geri yollamasa bende parayı geri ödemezdim.
    Alıcı olsaydım eger de vergi kacırmaya calısıp elime yüzüme bulastırırsam giderdim 500 lira daha veriridim jantları alırdım 4500 veren 5000 de verir bence yani ben verirdim. Mert in da haksız oldugu yerler var alıcının da haksız oldugu yerler var umarım iş kimse daha fazla üzülmeden halledilir.Alıcının bazı yapmış oldugu davranıslar bence cok yersiz ve terbiyesizce.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    2 sayfa önce yazdım iki tarafında niyeti iyi.. biri parasını alıp bu mevzuyu kapatma derdinde. diğer tarafta 2 jantını alıp bu mevzuyu kapatma derdinde..
    ortada anlaşılmıycak uzlaşılmıycak bir şey yok.. iki tarafda medeni efendi güzel insanlar.. illaki anlaşırlar ortada zor olan bir şey yok hatta çok basit 2 sayfa öncede yazdım arkat kardeşim gümrükdeki jantları mertcana geri yollatsın.. mertcanda zaten parayı vermem demiyor oda parayı geri verir olur biter.. her şey tatlıya bağlanır..
    en azından dünya ufak yarın öbürgün bir etkinlikte bir yerde yüz yüze geldilermi birbirlerinin elini sıkıp bir selam verirler..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Silvia17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bence de konu başlıgı degiştirilmeli modların konu başlıgına el atması lazım.

2 jant geliyor 2 jant gümrükte kalıyor ben satıcı olsam gümrükte kalan jantları bana geri yollamasa bende parayı geri ödemezdim.
    Alıcı olsaydım eger de vergi kacırmaya calısıp elime yüzüme bulastırırsam giderdim 500 lira daha veriridim jantları alırdım 4500 veren 5000 de verir bence yani ben verirdim. Mert in da haksız oldugu yerler var alıcının da haksız oldugu yerler var umarım iş kimse daha fazla üzülmeden halledilir.Alıcının bazı yapmış oldugu davranıslar bence cok yersiz ve terbiyesizce.
    Bakin arkadaslar lutfen anlamiyosunuz atladiginiz yerler var biz konuyu kapamaya calisirken konu uzuyor ortada yalanlar var iletisim kopuklugu var sizede aynisi yapilsa siz de ayni sekilde dusunurdunuz olayin ustunden 2 ay sonra sizde 2 jant evime geliyor ve kagit not birakilmadan jan geriye donuyor film burdan sonra kopmaya basladi zaten bu bende ptt kargoyu ariyorum benim adima 2 adet jant gelmis geri donmus diorum yetkili beyfendi boyle birsey imkansiz diyor simdi beni daha iyi anliyacaginizi umuyorum sonra biz tartisiyoruz mert canla onun uzerinden 10 gun sonra sadece 2 adet jant geliyor ve takiliyor ben artik cok yoruldum lutfen biz konuyu kapatmaya calisiyoruz

dj_batukaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu tarz olaylara dikkat edin, konu hep kopuk ilişkilerden cevap vermeyip kaçak dövüşmelerden vs. patlak veriyor. Sonra 50 kişi vay adi adama bak diyor. 50 kişi bi yanlışlık var, hepimiz tanıyoruz diyor.

sonrada alacaklı alacağını verecekli verecğini kurtardımı konu başlığı silinsin düzeltilsin neden abi ??
    Bırak herşey ortada kalsın çok merak eden konuyu okusun alıcının yada satıcının nasıl biri olduğuna öyle karar versin...

çünkü burada da aynı şey söz konusu satıcı mal sattığı kişiyi silmiş engellemiş cevap vermemiş vs.. adam muhattap bulamamış malı sattın ne olursa olsun kar aldın yada almadın sattıysan cevap vereceksin

alıcı ise ince hesap yapmış vergi gümrükten kaçmak için satıcıyı suçlamış.. şimdi kimine göre alıcı kimene göre satıcı suçlu bana göre hepsi suçlu ama şu tarz konuları slip degiştirmeyin bırakın okuyan karar versin..

MatraX_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence buraya konu açılırken,suçlanırken hep düşünülmeli

Sonuçta ben kimseyi tanımam etmem,çoğu kimse de aynı şekilde..Siz şimdi sorunu halledersiniz ama milletin aklında hep ''acaba'lar'' kalır.''Çamur at izi kalır'' atasözünü unutmamak lazım

İnşallah en kısa sürede sorunları çözer aradaki kırgınlık geçer...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Mal eğer gümrükteyse, istav-ukim'e gitmiştir. Eğer elinizde hala takip numarası varsa ikitelli sanayinin karşısında ki ptt merkezine gidip takip numaranız ile kargonuzu sorgulatın. Ordakiler size yardımcı olucaktır. en kötü ihtimal ödeme belgesi isterler kredi kartı ekstresi ile gidebilirsiniz. Eğer ki jant ukim'de ise sorunun çözülmesi için bir numara paylaşabilirim.

exclusive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun insan tanımak zor hakketen umarım en kısa zamanda çözülür

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)