User Tag List

Sayfa 5/30 İlkİlk ... 3456715 ... SonSon
557 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Dolandiricilik

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı McS_R53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ancak yarın koyabilirim. Bunları foto çekerek koydum.
    yarında olur

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Western'den yolladığımda şifre yoktu. Ayrıca Westernle yolladığımda sizin gittiğinizde cuma günü dönmüştü para bana. Siz ondan 4 gün sonra gittiğiniz. Western Unionun zaten faturasını yolladım onada.
    “The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://s23.postimg.org/qu0ksvy97/Scr...4_20_24_**.png

Buda nezaman faturayı yolladığım.
    “The S2000 is nothing so much as a legend in its own time. If you don’t like it, you probably haven’t driven it hard enough.” - Jalopnik

ersandeniz
    Misafir
    bu olayların nedeni hep 3-5 kuruş kar etmek istemekten oluyor.. iki tarafın da kötü niyetli olmadığını düşünüyorum, umarım bir an önce konu çözüme ulaşır..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keşke 3-5 kuruş kar etsem.

4645 TL yolladı hesabıma.

2000 dolar jantlara 180 dolar kargoya ödedim.

Jantlar geldi 2 tanesi hasarlı çıktı geri yolladım. Karşılığında hediye olarak Volk bijon yolladı arkadaş. Bunu Arkat abiye dedim. Ama Arkat abi tutturdu vites topuzuda yollasın yok onu yollasın yok bunu yollasın. Kendisi yalansa söylesin.

Neyse ben 2 jantı yolladım. İletilemediği için bana geri geldi. Gümrüğüde geçtiği için ( para geri iade garantisi var ) parasını geri aldım. Ama Arkat abi bunu bana ekstra para ödüyorlar diye algıladı.

Ardından onun jantları sattığı arkadaş sıkıştırmaya başladı. Yine ben 1 kuruş almadan 4 jantı bu sefer hızlı olsun diye GXG yani USPS 'in en hızlı 3 günde gideniyle yolladım. Fatura ortada. Faturayıda çöpten buldum neyseki.

Neyse bana söylediği faturayı düşük yazmamdı. Tek parça olarak yollamaya çalıştığımda kargoyu bana 40 pounddan ağır oldugunu ve 2 2 yollamam gerektiğini söylediler. Bende dedikleri gibi yaptım. Ve Arkat abiye fatura konusunda korkmamasını düşük yazdığımı söyledim. Ardından GXG'nin Fedex tarafından Türkiye'de iletilildiğini kargo Türkiye'ye gelince öğrendik. Evet benim bildiğim ülkeler arası fedex taşıyor geri kalanını yine USPS ve PTT hallediyor diyeydi. Neyse gümrüğe takılınca işte bu Fedex ben bu adamlarla nasıl uğraşıyım diğer adam parasını istiyora döndü olay. Bende parasının bir kısmını ilk yolladım. Başkasından alacağım vardı. Daha sonra diğer 2 jantın gelmediğini öğrendim ve USPS i aradım. Bana takip no verdiler bende o takip no dan sorguladığımda Paris çıktı. Kendisine avrupada oldugunu söyledim. Hatta takip noyu onada verdim.

Daha sonra Fedex kendisine ya başka fatura getirmesi gerektiğini yada kendilerinin paha biçeçeğini söyledi bana Arkat abi. Bende kendisine ben konuşuycam düşük fatura almaya çalışacağım dedim. Ama Düşük fatura alamadım. Bu sırada Kız arkadaşımın anne annesinin evini taşıdığımız için sadece 1 gün ulaşamadı. Kendisi biliyor allah var yukarda. Ve annemi aradı.

Aradığında kesinlikle bir kötü kelime yoktu. Ve ailem bana geri döndüğünde gerçekten borcum olup olmadığını sordu. Çünkü vericeklerdi zaten parasını. Bende onlara ben zaten bir kısmını yolladım. Sizin vermenize gerek yok dedim.

Çünkü hem onun yolladığı belgelerde hem benim yolladığım belgelerde gözüküyor.

Neyse bir şekilde parayı alamadı ilk yolladığım geri döndü. Bende tekrar yolladım busefer western union kullandım. Bana dedikleri 1-2 gün süreceği gitmesinin ama 15 gün içinde alınmazsa geri geleceğiydi. Ve herhangi bir bankadan kimliğiyle çekebileceğiydi. Çünkü ben hiç şifre koymadım.(şifre western unionda opsiyonel)

Ee gittiğinde sadece kimliğiyle gittiği için sanırım yine bulamadılar parayı. Ve hem günde attığı birsürü mesaj hemde son zamanlarda yaptığı değişik yorumlar yüzünden bende Facebook'mdan engelledim. Keşke telefonum çalısaydı Whatsapp yazışmalarını gösterseydim size. Bu sırada okulum başladı ve internete okadar sık girememeye başladım.

Yine para geri döndü bana. Ve parayı alamadığı için arkadaş kudurdu. Benimde dediğim 3. kez yollayacağım ve bu parada jantlarımı geri alana kadar yine yarısı olacak.

Jantlarımı geri alıncada geri kalanını yollayacağım. Şimdik siz söyleyin gerçekten daha ne yapiyim. ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada Fedex den 100 dolar insurance paramı geri aldım ayrıca 2. takım jantların shipping ücretini.

TechTurkey SAYGIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Türkiye gümrüğe 2adet jant mı gelip döndü, 4 mü?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 tanesi. Şuanda gümrükte olması gerek 4 tane fakat yine 2 tane olarak gitmiş.

arkatcaglar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 tanesi. Şuanda gümrükte olması gerek 4 tane fakat yine 2 tane olarak gitmiş.
    Herseyi yaz mertcan ben antalyadayken 2 si eve gelmis te geri donmus ya hemde gumruge takilmadan sen uzerine dusme dedin hani yazismalar var hatirladinmi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle bana bukadar laf ettiğiniz için teşekkür ederim.

Birsürü kişiyle iş yaptım hiç birinde sorun çıkmadı.

Bitek sorun Arkat abide çıktı.

Elimdeki herşeyi paylaşıyım gerisine siz karar verin veya bide benden dinleyin.

Öncelikle jantlar için bana 4650 TL para yolladı. Bende dediği anda jantları parasıyla aldım. İlk başta gelen jantlardan 2si yamuk çıktı. Kargoda kutusu ezilmiş. Adama mail attım geri yollamam gerektiğini söyledi ve yolladım. 15 gün bana diğer jantların gelmesi sürdü. Jantların zaten fotoğraflarını kendisine yolladım. Hatta kolilediğiminde fotoğraflarını yolladım. Daha sonra bu süre zarfında başkasına sattığı için jantlarını o arkadaş onu sıkıştırmaya başladı. Bende ona söz verdim dedimki 3 gün içinde elinde olacak. USPS GXG ile jantlarını yolladım.

Bu sırada bana faturasını düşük yazmamı istedi. Bende tanesine 50 dolar yazdım ayrıca faturaya replika jant yazdım. Dedim ki her hangi bi sorun varsa jantlarda paranı iade edeceğim.
    b
    Neyse jantlar 4 günde gitti. 2 tanesi kargoda kaybolmuş. Ben aradığımda bana avrupada diyorlardı isimle verdiğimde kendi ismimle aratıp bir numara verdiler oda fransada gözüküyordu bu numarayı Arkat abiye verdim. Tabi ki gümrüğe takıldı. Bende yine kendisine parasını geri yollayacağımı söyledim. Bu sırada 700 TL zaten yollamıştım.

Üstüne hesap yaptığımda,

378 Dolar 2 kere kargo parası verdim. Yine samimiyetimize dayanıp kaybolan jantların parasını ve diğer o 2 jant parası bana girsin dedim.

Üstüne 1400 dolar yolladım. Alamadı. Para geri geldi. Zaten orda yazıyor yolladığım para. Üstüne Western Unionla bidaha 1000 dolar yolladım.

Bunuda yine almadı. Veya alamadı birşey demiyorum dedim Cuma günü son eğer almazsa geri gelicek.

http://s30.postimg.org/e0yryss41/Pag...tification.jpg

Bunun üstünde bana fedexden kağıt geldi. Ürünü karşı tarafın kabul etmediği yazıyor.

Bütün bu olayların başlangıcı aslında bana bi gün ulaşamadı. Ondada kız arkadaşımın anneannesinin evini taşıyorduk. Ondan sonrada okul başladı. Ama günde 93 tane mesaj yollayınca. Bunun üstüne ailemide taciz etmeye başlayınca bende engelledim.

Ayrıca kendimden okadar emindim ki dedim işin hallolana kadar benim arabamı al ben aileme söyliyeceğim. Daha ben söylemeden ailemi aramış ve Mert Can borcuna karşılık arabasını bana verdi demiş. Doğal olarakta bizimkiler vermemişler.

Bunun dışında günde 10dan fazla ailemi araması insanlar iş yerindeyken açmayınca üstüne birsürü mesaj atması gerçekten garip.

Ben yine diyorum parasını pazartesi tekray yollayacağım.

Totalde 2500 lira yollamış olacağım kendisine ve jantlarımı geri aldığımda bende parasının geri kalanını yollayacağım. Bende kimsenin parası kalmaz. Eğer ki kötü bir niyetim olsa öncelikle herkesi engellerdim ve hiç kimseye mesaj yazmazdım burdan bile. Neyse.

Şimdik size şöyle bi hesap yapıyım.

1. 2000 dolara jantları aldım.
    2. 150 dolar civarı kargo ödedim jantlara.
    3. 300küsür 2 kere jant kargo parası ödedim.
    4. 1400 dolar bikere yolladım bundan bana 70 dolar yollama parası bana girdi.
    5. yine alamadığı için 1000 dolar para yolladım ondanda 50 dolar girdi.

Tekrar yollyacağım bi 50 dolarda öyle. Ayrıca parasının 1000 dolarını vericem. Üstüne jantları gelince geri kalanını vericem. Şimdik siz söyleyin daha ne yapıyım ?

Fatura yapacağımı söyledim. Dediklerimden bitek onu yapmadım.

He bu arada elalemin adamıyla yüzgöz olup yok vites topuzu yok bijon dilendim. Adam Volk bijonları yolladı onlarda istanbulda arkadaşımda.

Şimdik söven arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum. Sanırım onlarda Arkat abinin telefonla arayıp arabama güzel gidiyor yazsana dediği tayfa olabilir. Ama kimsenin günahını almak istemiyorum.

Eğer o açmasa ben konu açıcaktım ki konuyu burdan daha rahat çözelim diye.

Kalan belgeleri yarın scan edip yollayacağım.
    1= insan gibi dogrulari soyle ben aileni taciz etmedim sana kac kere yazdim nereye yolladin parayi bana cevap yazmadin 10 gun giriyosun faceye aktifsin cevap yok
    2= annene gayet kibar konustum saygida kusur etmedim zor durumdayim mahdurum dedim
    İspati

Ayrica alacagina karsilik arabani istemedim kendin anneme git benim arabami al kendi jantlarini sok arabayi takoza kaldir benim arabami kullan dedin bende annene mertcan istersen git annemden arabami al dedi dedim belediye otoparkindan hatirladinmi annende komik dedi
    Jant olayina gelince sen fatura hazirliyorum okuldayim dedin aradan kac gun gecti dedimki mertcan suresi doluyo ardiyeye kaldircaklar jantlari. Alalim dedim cevap verdinmi 15 gun ben istemedim janti oldu seneryon cok iyi butun konularin yazismalari bende sen hic merak etme ayrica ben dilenci deilim bana yollucaksan adam gibi parami yolla yollamicaksanda sen bilirsin ben gerekini yapiyorum yarin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bak bakalim tacizmi etmisim o kadar duzgun kibar gorustumki egilerek sonra ezmeye calistimiz ailece buyur telide acik hersey ortada birsey yapiyosan adamsan adam gibi arkasinda durucan sen mademki haklisin beni engelledin parami yolladin nerde ben bu zahmetlere niye basvurayim soylermisin 100 gunu gecti 1 ay oldu beni engelledin neden sana ailene ne kufur ne saygisizlik en kotu bir hakaret etmedim hersey yazili ispatli yolliyosan adam gibi pazartesi hepsini yolla madem hakkim kalmadin burdaki arkadaslarda sahit olsun ALLAH ta kivirma delikanli ol

ibooo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu jantların bi resmi yokmu cidden merak ettim

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu jantların bi resmi yokmu cidden merak ettim

Ben de aynı şekilde 5bine yakın miktara ve de bu kadar olası uğraşa değecek jantları merak ettim.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar jantlar mugen gp 18

Ahmet.S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jantlar mugen bence 18.
    İnşallah tez zamanda çözersiniz hiç hoş şeyler değil.

Tolga-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    FAtura düşük tutma muhabbeti size önemsiz birşey gibi görünebilir ama bildiğiniz , Devletin vergi kaybı mevzusu var burda. Bu yazışmalarla resmi yerlerde başınız ağrıyabilir.
    cheap & fast = not reliable
    reliable & cheap = not fast
    fast & reliable = not cheap

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar jantlar mugen gp 18

KOSEREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aile ile olan yazışmalarda da ailenin durumu pek umursamaz gerçekten.Adam mağduiyetini daha nasıl belirtsin?Böyle bir durum karşısında ailedeki kişinin tek kelimelik cevapları gerçekten çok garibime gitti...
    mcsr53 açıkçası bu konularda titiz bir insan olsan hiç kargoyla bilmemneyle uğraştırmadan dersinki;arkat abi jantları istanbulda ki evime bırak,paranın geri kalanını ailemden al olay bitsin.Bu işin en kestirme yolu budur.Tabi olayın çözülmesini isteyipte mağduriyetin ortadan kalkmasını istiyorsan.Hee niyet bu değilse zaten,bahaneler derya deniz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tolga-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    FAtura düşük tutma muhabbeti size önemsiz birşey gibi görünebilir ama bildiğiniz , Devletin vergi kaybı mevzusu var burda. Bu yazışmalarla resmi yerlerde başınız ağrıyabilir.
    Evet biliyorum herseyi arstirdim kendim bizzat herseyi anlattim sikintili isler sonucta magdur olan benim onu artik o dusunecek parayi veren benim mali yollucak o faturayi duzenleyen o islerin bu hale gelmesini ben istemedim kendi bilir bu davada ne gerekiyosa herseyi arastirdim yarini bekliyorum hee adam gibi paramin hepsini yatirsin o zaman tamam yatirmazsa kendi bilir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)