Boy boy mevzusu varolan bir şey değil; sticker yapsak 5 hp; egsos kafası koysak 3 hp gibi bir şeymiş.. Ben de ciddi bir geçme var sanmıştım başta..
Printable View
Boy boy mevzusu varolan bir şey değil; sticker yapsak 5 hp; egsos kafası koysak 3 hp gibi bir şeymiş.. Ben de ciddi bir geçme var sanmıştım başta..
Onu bunu bilmem de, 25 yıllık sanayi de esnaf bir babanın evladı olarak şunu öğrendim. Müşteri yeri geldi babam'a bağırdı da ama babam hiçbir zaman 'Bak X bey' gibi sert veya alaycı bir tavır takınmadı. Küçüğe de "abi" derdi büyüğe de.
Oncelikle ben okan degilim kaan ismim bulent enes ile kirklareline geldiginizde giriste sizi ben karsilamistim hatirlarsiniz ozcanin araba baglandigi gece yaninda ben vardim senin typer gectiniz dedigin gece hicte oyle dedigin gibi gazlamadi ozcanin seninle olan konusmalarinin cogunda yanindaydim motoru almak icin ikiler hondaya beraber gelmistik ozcanla enes teslim etti motoru oturduk cay ictik enesin bize soyledigi cok saglam birmotor oldu suan en az 185 hp 100.000 gazla hicbisey olmaz bizde daha 15 hp var istedigin zaman yukleriz sikinti yok gibi dumenler hani nerede o hp ler
Facebook konuşmaların da Özcan, abi kardeş gibi dosthane bir konuşma geçiyor sonrasın da ise sizi suçlar gibi konuştuğunda bir anda "Özcan bey" oluyor. Mekanikten anlamam, ticaretinize ise burnumu sokmam bu konularda bilgim yok ben sadece gördüğümü söylerim.
Ben size Kaan abi dedikten sonra bir anda Kaan bey, bakınız Kaan bey vb. cümleler kurarsam o zaman anlarsınız umarım. Konuşma nasıl başlarsa öyle gitmelidir. Size bir kardeş tavsiyesi. Konuşmanız nasıl başlarsa öyle gitsin sizi suçlasa bile 'abi' başladıysa 'abi' ile bitsin. Siz ne kadar sakin konuşursanız karşınızda ki kişi o kadar yumuşar ve bu sizden bir şey götürmez.
Bide şu mesajların öncesini koyarmısınız?Siz siteye konu açarım demişsiniz ama hangi üslupla yazdığınız belli olmuyor mümkünse siteye konu açarım dediğiniz mesajlarınızıda görelim tehtid eder gibi mi yazdınız yoksa düzgün bir üslupla mı yazdınız belli olmuyor.Burda karşı tarafın verdiği cevap kadar sizin yazış biçiminide önemli.
Konudaki kilit yorum bu adam gazlamismi gazlamis sonrasinda olucak olabilen seyler bunlar mekanik spor sonucda ayrica kaanin yurttugu araclarda ortada yani 10 araba yaptiysa arasindan 8-9 araba istenilen gibi oldu benim gordugum duyduklarim bu yonde tek arac yuzunden ki kaan yapti kirdi deyip isciligi kotulenememeli adam ayarsiz kullanmis kirmis bu acidan bakilirsa daha mantikli olur
Yahu ben konuyu sondan başa doğru okudum anlamadığım bir nokta daha var madem bukadar biliyosun rektifiyeden kapaktan,modifiyeden herşeyden herşeyden anlıyosun.Yapılan işleri yanlış buluyosun ama arabaya bişey oluncada o söyle söylemişti bu böyle söylemişti diyosun okadar biliyosan baskasının söylediklerini niye dinliyorsun onu anlamadım
Bide başkasını konusuna yazıcağına kendi deneme konuna niye yazmıyosun.Yine birine daha geçilmişsin hayırlı uğurlu olsun girde konuya iki çift laflıyalım:)
http://www.techturkey.com/forum/vide...06-ss-f7r.html
Adam verdigim para karsiliginda motorda nerdeyse hic biseyin istedigi sekilde yapilmadigini farkli parcalar daha ucuz parcalar kullanildigini soyluyor ama nedense bikac kisi hala gazladi kirdi modunda yahu kirmasa nolcak yapilan islem soylrnenden farkli sunada aciklik getirmeliyiz
O gece atasehire gazlamak icin gidilmedi o gece araba istanbula beyin baglanmasi icin getirildi ancak uygun olmadigi icin yolu bosuna gelmis oldu gelmisken f7r in denemelerini izlemek icin anadolu yakasina gecti arabada 100kh bagajda parca 2 kisi motor sorunlu kim gazlar ya biraz mantikli konusun yaptiginiz isin kotulenmemesi icin olmayan seyleri ortaya atmayin konuyu farkli yerlere cekmeye gerek yok kim oldugumuda soyledim kaan gayet iyi taniyor beni ozcanla surekli gelip gidiyorduk
müge anlının programına döndü başlık
Onurcan olabılır arkadas cıkmıstır gazlamıstır herhesın araba yapma anlayısı farklı
Acıkcası GTR16 nın kapagınıda kaan yaptı
hatta o kotu dıye bahsedılen subaplardan kullanıyorum bende :) 9800 rpm cevırdık bır sıkıntı olmadı 5 yarış cıkardı 5 kupa aldı araba bundan sonra zaten sıkıntı cıkarsa pek onemlı degıl yapacagını yapmıs
en basıt ornegı kapak geldı arabayı topladık ama ekzantıkler donmedı tekrar kapagı soktum marş basılmamıs arabanın sıfır contasını tekrar sıfır conta alarak degıstrdım
kısacası arac yapılırken arac sahıbının ustayı yonlendırmesı gerekıyor.
neyse ben kaldığım yerden devam edeyim. o akşam ben ataşehire diye gelmedim istanbula. ahm garagede erkutla buluşmaya neptune montajına geldim. ancak tüm gün ss f7r ın ms bağlanması ile geçtiği için bana sıra gelmedi ve hiç birşey yapamadık benim arabaya. sonra ataşehire ss f7r denemeye çıktı. bende izlemeye geldim ve gece boyu sadece yoklamaktan ibaret geçti. kaptırıp geçmenin ne demek olduğu gayet açık. araçlar önde deneme yaparken yanlarında durup beklemem mi gerek yani . ben 110 120 hızımı almış vaziyette geçmişim yanlarından kaldıki ben deneyen fn2 görmedim bile. duman yoktu diyor arkadaş ama ben utancımdan arabayı ataşehir mc den 200 300 metre uzağa parkedip insanların yanına yürüyerek geldim. nedenmi araba köfteci arabası gibi duman atıyorduda ondan. bu araba kaandan geldiği ilk günden beri haldır haldır yağ yakıyordu.
evet yakınlarda arabamı topladım ama kaanın yolladığı bir krank bir kolla değil. üstüne 3500 tl cebimden harcayarak topladım hem toplasamda onanaki topladı nede olsa ben yırttım mı demek oluyor yani ?? bana oem egzantrik yolladın ama daha o kapağın ırzına geçtiğiniz için o kapağa artık oem egzantrik takılamayacağını bile bilmiyorsun. yanma odalarını kaynakla doldururken bana sordun mu ? o kapak yüzünden 3500 tl daha cebimden harcadığım motor tekrar kırıldı. daha ne anlatayım ??
bana parça aldın yolladın kargo parasını dahi vermişin. sonra fix olmuşuz. kesip yapıştırmıyorum artık. ben sana kargoyu yollamadan kaç kere dedim eksik çok daha isteyeceğim parçalar olucak. ki zaten parça isterken EKSİK BİRŞEY KALMAZ İSE FİX OLURUZ DEDİM. madem öyle neden ben üstüne daha 3500 tl harcadım.
egzantrik konusunu tekrardan söylüyorum,en başta evet bisimotoyu tercih et dedi ama ozamanlar büyük bir firma mütevazi yaklaşımlar ve para ödenmemiş zamanlardı. para ödendikten sonra bin bir türlü ısrar ile ppr enginering motorsport adında egzantrik olucak dedi. bende sırf bisimotodan iyi mi biliyorsun gibi ukalalık yapmamak için tamam dedim. neden ozaman hüner egzantirik olucak demedin bende biliyorum hünere egzantrik yaptırmayı. ki hüner seninkinden daha iyi yapardı belki. arabada sana verdiğimde pm2 piston kapak taşlama ve conta ile 11.5 cr idi. egzantrikten sonra comp. kaçağı yüzünden 9.5 cr ye düşürdün. çünkü egzantirikler hatalıydı. emme subapları comp. zamanında tam kapalı değildi. emmeden dışarı hava üflüyordu araba sana dediğimde ise normal onlar diyip durdun. araba rolanti bilmiyordu stop ediyordu. 2000devirde rolanti mi olur. o halde bile trafik içinde stop ediyordu. sonra bana ben çizdim ben ettim bana ben o egzantriklere 2000 tl verdim. arabanın içine etti.
o arabada kaçkişi çalıştı vs diyor. ben mi dedim ikiler honda da topla ben mi dedim bi işe yaramaz rektefiyeci yüzünden oldu dediğin rektefiyeciye yaptır. ben tek kişi tanıdım o da sen. sen o 100 tllik yatakları sıfırlatsaydın bu motor kol yatağını sarıp kol kesmezdi.
ve.... özgünden ayardan çıktıkdan sonra kırklareline yine usul usul geldim. özgün araban hasta sorunlarını gider yine ayar yaparım dediği için. ama ertesi gün sen beni aradın NASIL OLDU ARABA AYARDAN SONRA DEDİN. bilmiyorum hiç denemedim. NİYE BASMIYON OLUM AYAR YAPILDI ARTIK DENE Bİ BAKALIM DEDİN. bende sana korkuyorum olum denemem dedin. OLSUN OLUM BAS BAKALIM BANA HABER VER DEDİN. bende o telefon konuşmasının üzerine bindim arabaya işte o asıl gazlama dediğiniz gazlamayı yaptım. arabam güya 9000 devir destekliyen alt yapıya sahip demiştin ama özgün 7500 devirde kestirdi arabayı. 5. vitese kadar devir bitirdim. dönüşe geçtim tekrar sıktım 200km de ilen tak dedi yolda kaldım... yani ilk gazlamamda kırıldı ibaresi net ve su götürmez gerçektir. sonrasında ise ben kaanı aradım. motor kırıldı dedim ne yapıcaz ne edicez diye sordum. kesinlikle direk söylediği tehdit vari konuşmalar yapmadım. kendisi hiç oralı olmadı. yapma ya üzüldüm demekten başka birşey demedi. sonrasında motoru ankarada açtıktan sonra bütün yalanlar ortaya çıkınca tavrımı bozdum.
sonuç olarak sen benim hayallerimi çaldın, paramı çaldın, bana haksızlık yaptın.
Bak uzun uzun yazmayacağım ilk gazlamada kırıldı dedin nerden nerelere geldi konu sadece bir söyleyeceğim kısa ve öz araba dynoda 20 koşu yaptı biz sana gazla dedik öle diyosun sen eve neden usul usul gittin ve usul usul hitmenin sebebi kırılır dedin sanırım özcan bey hep tezatlık yazmaya gerek yok inan.
Ne sacmalio bu ya f7r falan
Bu konu açıklığa kavuşmaz boşu boşuna zaman kaybı.Herkes kendi haklı olduğu yerleri gösterecektir.O der ben gazlamadım o der benim topkapıdan aldığım mallar bisimoto dan daha kaliteli diye ama hepsi palavra bence herkes haklı senin araban duman atıyorsa eğer o arabayı bırak 100-120 yapmayı kapının önüne dahi çıkarmayacaksın kaan abiye gelirsek bisimoto bunca zamanını tahta kale mallarının kalitesine geçilmek için sarf etmemiştir.Forum'da kimse salak değil bunu gelip Hilmi Abide doğrulayabilir.Orada yazmışsınız bisimoto üretim yapmıyor senin ürününü geliştiriyor diye madem öyle birşey var onu müşterine söyleyeceksin.Konunun buralara gelmesi tamamı ile Kaan abinin yurt dısında olmasından dolayı gerçekleşmiş bence.
En başında'da dedim konu hiçbir yere varmaz o ona laf söyler o ona laf söyler diğerleri de yorum yapar boşuna zaman kaybı olarak görüyorum ben.Özcan abinin hayalleri gitmiş parası gitmiş ama sen böyle bir araba toplatıyorsan arabanın başında olacaksın Ben ppr için söylemiyorum ama sanayide işi bilmezsen adamı (spor gazetesinin) arasına koyarlar.
F7r ibrahim abide oda yazilan yazilarda yanimizda cvp verdi benim nickten kendisinin uyeligiyok ayrica f7r istanbula satilali cok oldu