AbbasMpower Nickli Üyeden Alıntı
Driftle ilgili olduğu için ve kısmen adımında geçtiğini gördüğüm için yazma ihtiyacı duydum...
Adı geçen arkadaşların arasındaki konu hakkında bilgim yok, her ikisi de arkadaşım; benim yazacaklarım daha çok bu ülkede yapılan driftle alakalı.
Tanıyanlar benim Türkiye'de driftin başlangıcından beri işin içinde olduğumu bilir, en başından antrenmanlara, yarışlara, driftfestlere katılan bir pilot ve bu işin mutfağında olan bir organizatör olarak yazıyorum...
200 hp lik 5 aracı zor biraraya getirdiğimiz, alan kirasını ödemek için uğraştığımız 2008 den beri çok şey değişti, en baştaki eğlence anlayışı haliyle yok, artık parası olmayanın gerçek anlamda drift yapması da imkansız.
Az araç ve pilot, her yaştan insan, kuralsızlık, federasyon ve güvenlik maliyetleri olmadığından herşey bi bakıma daha kolaydı. Zamanla maliyetler arttı, araçlar güçlendi, sürücüler profesyonelleşti.
Genel olarak alınan eğitimin eksikliğinden yada fiyatının yüksekliğinden şikayet edenler çok, organizatörlerin kişisel davranışlarından rahatsız olanlar var.
Yarış sırasında teknik sorunlar yaşayan arkadaşlar ilgisizlikten şikayetçi, çifte standart uygulandığını düşünen veya yarışlarda yanlış puanlamalar olduğunu düşünenlerde.
Yukarıda yazanlar olsun yada olmasın, adı geçen kulübün eksikleri yada yanlışlarıdır, olmaması gerekir.
2013 yılının yazında ben alternatif bir antrenman sahası konusu açtığımda şiddetli bir tepkiyle karşılaştım. Oysaki tek isteğim anadolu yakasında bir antrenman alanı ve daha ucuza drift yapmaktı.
Bazı arkadaşlar dışında herkes benimle olan iletişimini kesti, sanki benim bu işte bir maddi kazancım yada birilerinin işini elinden almak istiyormuşum gibi.
Başka bir kulübün eğitimini yada antrenmanına katılanlar çeşitli bahanelerle organizasyonlara alınmadı. Sadece eğitim alanlar alana girebilir dendi ama almayanlarda girdi, farklı antrenman fiyatları verildi.
2014 de sadece mevcut kadronun antrenmana girebileceği söylendi ama yeni sürücülerde katıldı, sevilmeyen yada kişisel olarak sorunları olan garaj ve kişilerle beraber olanlarda aynı sayıldı.
Geçtiğimiz yıl benim yaptığım eğitim, antrenman yada driftfestler tepki hareketi değil, bu işi geliştirmeye ve yaygınlaştırmaya yönelik hamlelerdir. Benim zaten antrenman saham var, tosfed e kayıtlı,
herhangi bir kulüp yada alana ihtiyacım yok, hiç bir drift pilotuyla sorunumda yok.
Sonuç olarak organizasyon yapmak, pilotlarla ve insanlarla uğraşmak zordur, bu sporu bu noktaya getirmekte emek işidir herkes bunun farkında. Geçtiğimiz yıl antrenman ücretini vermeyen, sözünde durmayan,
yarış günü işim var deyip başka antrenmana giden, hertürlü yanındayım deyip ertesi gün başka kulüp toplantısına giden, tır tutturup kıvıranlara kadar her türlüsünü gördüm. Yinede İnsanlar hata yapabilirler diyorum.
Üçüncü kişilerin söylediklerini bir kenara bırakıp, o kulüp bu kulüp demeyi bırakıp, bu pilot geliyorsa bu iş olmaz demeyi bırakmadığımız sürece bu spor mevcut noktadan daha ileriye gitmez.
Ben 2015 dede doğru bildiğim yoldan devam edeceğim, kapımız Eray Yümsel dahil herkese açık. 2014 de aracımı yapan Fatih Çelik'e; yanımda olan özellikle Kemal Güvenkaya, Volkan Arısoy, Timur Pomak, Kenan Büyükbahçeçi,
Görkem Coşkun ve diğer tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Saygılarımla
Abbas Çimen