User Tag List

Sayfa 16/19 İlkİlk ... 61415161718 ... SonSon
357 sonuçtan 286 ile 304 arası

Konu: Drift klübü saçmalıkları ve Tr de drift niye gelişmedi

cubra10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Öncelikle Herkese Saygılar dilerim. Konuyu Aralıksız takip ediyorum Bazı insanlar Hard sever Bazı insanlar daha light'dır.
    Kişilerin arasındaki sorunları elbette bilemeyiz ama burada bana kalırsa Eray YUMSEL'e haksızlık yapılıyor. Üstüne basa basa söylüyorum Eray YUMSEL'le bir kere merabalaşmamız bile olmadı sadece Tekirdağ Driftte Videolarını ve Fotoğraflarını Çekmiştim Gerek Abbas Abi, Kemal abi, Volkan abi, Aykut ve Eraydan Çekimler için teşekkür aldım. Kendimde Drift Sevdalısı biri olarak Pistte gözlemlediğim ERAY biraz daha hard kullanıyor aracı buda insanların yapısından kaynaklanıyor dünyada buna benzer birçok örnek pilot bile vardır. Herşeyden önce Türkiyede Drift için uygun araç sayısı bulunmamakla birlikte Bu işe gönül verenlerin imdadına bence BMW 3.25 ler ve M3 ler yetişmiştir pistteki araçların çoğuna dikkat ederseniz ne demek istediğimi anlarsınız ve bunun içinde bence BMW kullanıcılarına biraz daha saygı duyulması gerektiğine inanıyorum.
    Drift eğitimi alan bir arkadaşımla eğitime gitmiştim Eğitimi veren arkadaş dubaların etrafında sabit dönen kişiye devam et oğlum böyle iyi aferin demekten öteye gitmiyordu 1-2-3-4 antrenmana gittim durum hep böyleydi ve arkadaşıma sordum antrenmana ne kadar ödüyorsunuz haftalık 1500 TL deyince Bir an bişeyler dank etti kafamda Asgari ücret 850 TL iken yada orta halli bir vatandaşın aylık 2000 lira maaş aldığını düşünürsek bu sadece benim aldığım Sparco tulum ve ayakkabılardan ancak Fotoğraf çektirmekten öteye gitmeyecekti. Eğitim alanında WC yok, su yok, Yangın söndürme tüpü yok, Hava soğuk iken oturabilecek bir alan yok, Elektrik yok Vs. Vs. V.s Birçok şey eksik ama nedense Para konusunda gayet net bazı şeyler.
    Birde ERAY'ın akşam yada gündüz çıkıp Sokakta drift yapması Tehlikeli olabilir ama bu işe hepimiz sokaklarda gönül verdik pistten çok trafikte cazip geliyor. Youtubede Bunun gibi illegal bir sürü drift videosu var şu egolarınızdan kurtulun artık. Burada birbirini akşam denemeye çağıranlar ROLL yapanlar video koyduktan sonra aaaa bu bunu geçmiş oluyorsa burada çifte standart olur o Trafiği tehlikeye atmıyorda sadece ERAY YUMSEL'mi atıyor ???

Uzun lafın kısası TOSFED bence daha iyi bir yapılanmaya gitmesi gerekiyor Bu işe gönül verenleri daha iyi yerlere getirmek gerekiyor Herşey PARA demek değil.....

Saygılar Herkese

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkese merhabalar böyle bir konunun açılması iyi olmuş aslında
    kimseyle bir derdim yok olmasınıda istemem her üye gibi gördüklerimi yaşadıklarımı yazmak istiyorum.

Olimpiyattaki drift muhabbetleri daha ilk başladığında sağolsun dayımla gitmiştik lacivert bi e36 cabriosu vardı antreman adı altında otoparkta drift yapılıyordu ilk gidişimdi yaşım dahada küçüktü ilk zamanlar olduğu için hiç bir güvenlik önlemi yoktu tabiki herneyse piste civicle girip el freni cekenlerde vardı yanda dönmeye çalışan şahincilerde

zaman ilerledi ve ben yine bir antreman izlemek istedim babamla gittik izledik sağolsun babam hiç bir hevesimi kırmazdı eğitmen denilen insanlardan biri (5 senelik olay ismini sormamıştık bile görüntüsünüde hatırlamıyorum) adam babama eğitimin hikaye olduğunu zengin çocuklarının paralarını indirmek için yapıldığını söyledi ve orası benim için o gün bitti.

sonrasında sosyal medyadan vs takip ettim aradan kısa bi zaman geçti ikitellide işim vardı ve şansımıza yine antreman vardı gittik arkadaşlarla arabalar çeşitlenmiş fakat mantıkta bi değişiklik yok. eski bir arkadaşımın sahip olduğu 01 NM 005 plakalı m5i gördüm emre abiye satılmıştı sanırım o zamanlar bi anda o ve başka bir e39 m5 geldi lastikler değiştirilde ve başlandı arabalar aynı kalıyor arada pilotlar değişiyordu yani eğitimli insanı alıyoruz sen giremezsin vs hikaye çok büyük boşluklar vardı.

sonrasında emra abi bi e36 yaptı yanlış hatırlamıyosam ve geçen sene ortadan kayboldu arabası satıldı diye biliyorum emre abi niye yok oldu bunun yanında bu tarz bi anda drift işlerinden yok olan bissürü insan var onlar nerde ? neden küsüp gittiler bi anda ? şu konu hakkında hiç bir bilgim olmamış olsa bile yapılan açıklamaların samimiyeti vs çok belli herşey

abbas abiler sağolsunlar adex academy diye bir oluşumun kurucuları neden orasida en az olimpiyat kadar populer olamıyor ? driftse drift eğitimse eğitim pistse pist güvenlikse oda var ?

üni okuyan ve drift işine merak salmış bissürü arkadaşım var, eğitim için telefon açıp hal ve tavırlardan hoşlanmadığı için eğitime gitmeyen insanlar var..
    burdaki çoğu abiminde dediği gibi bu iş tek elde olmamalı çeşit olsunki işin içine renk katılsın
    konuyu başından beri okudum çok bir yaşantım olmamasına rağmen yazma gereği duydum bir hatam olduysa kötü sözüm olduysa affola

srgn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o değilde şimdi gidenler orda olanlar anlatıyo eksikliği vs sonuçta orası otopark e siz burayı piste çevirdiniz okey. para alıyosunuz kirası var tamam. ama yazılarda kira dışında dişe dokunur bir gider okumadım. ortada dönen paralar çokta ufak paralar değil kişi başına vurduğunuzda ve gidenden ayrı gitmeyendende ayrı alınıyo. işin bu tarafı bile sadece sorgulama sebebi. tamamen meraktan soruyorum yanlış anlaşılmasın. akan para nereye gidiyo
    L4404 | you are away

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yani önceki postlarda istanbul parka 10küsür bin euro diye yazıldı cizildi driftci arkadastan, o hadi kocaman bir tesis kaç m2 üstünde, kıçı kırık olimpiyat stadının otoparkının bir bölümünün yıllıgı okadar bile degildir olmamalı zaten dümdüz asfalt
    1881 - 193

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yani önceki postlarda istanbul parka 10küsür bin euro diye yazıldı cizildi driftci arkadastan, o hadi kocaman bir tesis kaç m2 üstünde, kıçı kırık olimpiyat stadının otoparkının bir bölümünün yıllıgı okadar bile degildir olmamalı zaten dümdüz asfalt
    İstanbul park ve körfez için Buğranın cebinden para verdiğini bilirim bence o konulara hiç bulaşılmasın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her ne kadar aracım olmasada yapılan drift etkinliklerinin bir çoğuna bir şekilde katılıyorum.Gözlemleyebildiğim ve aleni bir şekilde gözüken drift sporunun ortak bir paydadan çıkıp belirli gruplara bölümlenmiş aktiviteye dönüşmüş olması.Bir araya gelip drifti daha iyi yerlere taşımak varken bazı ticari kaygılarla tekel oluşturmaya çalışmak ne yazık ki şu an ki durumu olduğu yerde sabitliyor.Türkiye'nin birçok farklı şehrinde artık etkinlik düzenlemek mümkün. 2014 yılı içerisinde Drift Storm'un desteği ile Kayseri' de, MTG Performance ve Norm Reklam desteği ile Çorlu'da (2 Kez), 12 Eylül tarihinde Tekirdağ' da ve Peşinden yine Tekirdağ' da yarış düzenlendi. Bu saydığım etkinliklerde ApexMasters adı altında yarışan pilotlardan bir bilemedin iki kişi vardı. Ayrıca ozmert'in Adex Academy ile ilgili yazdığı kısma kesinlikle katılıyorum. Hem evimin alana komşu olması hem de sağolsun Abbas abinin daveti ile tüm antremanlara katılıyorum. Fiziki şartları, lokasyonu, güvenlik önlemleri olimpiyat stadının otoparkından kesinlikle çok daha iyi konumda. 10 Bin m2 açık alanı, kapalı salonları, wcsi, kafetaryası vs tam olan şehrin kalbinde otobana komşu bi yerde sadece Abbas Çimen'i, Kemal Güvenkaya'yı, Volkan Arısoy'u Timur Pomak'ı ve Eray Yümsel'i görüyorsak bunun bazı şeylere kanıt niteliğinde olduğunu söylemek sanıyorum ki yanlış olmaz. Umarım bu başlık bir şeylerin farkına varabilmek ya da farkında olup sessiz kalınan problemlerin çözümü adına bir şeyler yapabilmemizi sağlar. Ayrıca antremanları ve etkinlikleri sırasında yanında olma fırsatı sağlayan Abbas Çimen ve Kemal Güvenkaya' ya da teşekkürlerimi iletirim.

Saygılar

Eray Yümsel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Konunun başından beri benim kovulmama sebep tehlikeli araç kullanmam gösteriliyor. Tamam haklısınız ben agresif araç kullanıyorum diğer sporculara nazaran daha gözükara davranıyorum bunu da kabul ediyorum. Peki benim üzerimde varılan yargıya göre şu videoyu bir inceler misiniz. ben PİSTTE agresif araç kullanıyorum diye atılıyorum ama adamlar arabaya döner bıçağı bağlayıp drift yaparak salatalık doğruyor. buna da bir şey söylenmesi gerekmez mi? bu insanların canını tehlikeye atmıyor mu? orada o aracın lastiğine bir şey olsa bıçak bağlı araba insanların üzerien savrulsa ne olacak? bunun hesabını kim nasıl verecek? nerede yani güvenlik önlemi? ben agresif sürüşüm yüzünden ve haksızlığı dile getirmem yüzünden bu duruma düşüyorsam, bu insanlar nasıl bunları yapıp sağda solda gönül rahatlığıyla yayınlayabiliyor?

Sonuç olarak bana sebep gösterilen tehlikeli araç kullanmadan dolayı ben klupten kovuluyorum ama adamı aralarında barındırıyorlar. Bu adam kayırma değil de nedir? Yorumları size bırakıyoru ve klupten herhangi bir cevap gelmeyeceği bilmeme rağmen buraya yazmaya devam ediyorum, benim bu klup hakkında bildiklerimi herkes bilsin.
    Viraja Gİrdiğinde Korkmuyorsan, Yavaşsın Demektir. ///M
    Dr. Ecu

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Müdür linkide koysana sana zahmet
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Sadece okuyordum ama bu döner bıçağı ile piste dalmak nedir.
    Pistte insanların olduğu da görünüyor hiçbir önlem vs. de göremedim
    Bu neyin kafasıdır.
    Pes yani
    Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunu yapan kişide yönetimdeymiş şu anda kemal özhaseki yi hep beraber kınıyoruz
    Dr. Ecu

mmustu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eray Allah senin gazabına düşürmesin adamı

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son hıyarlı vıdeo tam fail olmuş.

Tam açıyıda tutturamamıslar hıyarı kestıkten sonra dışarı kaymış araç ordada iki kişi var !

fa'R'uk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eray iftira atma adamlar prof çalışmış orada tamamen güvenlikli 0,5 litrelik Sırma su var içi tam dolu değil buda canlıya denk gelirse o döner bıçağı o su teması hissedip devreye giriyor motor stop edip döner bıçağı geri sustalı gibi içeri giriyor

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    herşeyi geçtim 8 sene önceki videonun benzerini yapmak istemişler. ama ben okadar yanaşmıyım en iyisi bacak boyu kadar döner bıcagı koyalım illa biyerinden carpar hertürlü keseriz olmuş birazcık

Cutting cucumber with Drifting Car - YouTube
    1881 - 193

K0213 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu kişisel ben karışmam ama Eray sen bu kadar ciddiye aldığın konuda her cümlenin sonuna niye gülücük koyuyorsun arkadaş
    Fiat's Are Faster Than You Think!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fa'R'uk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eray iftira atma adamlar prof çalışmış orada tamamen güvenlikli 0,5 litrelik Sırma su var içi tam dolu değil buda canlıya denk gelirse o döner bıçağı o su teması hissedip devreye giriyor motor stop edip döner bıçağı geri sustalı gibi içeri giriyor
    Kanka hafta sonu operasyon var hıyar kesicez �� astraları hzırla
    Dr. Ecu

cagataayk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Müdür linkide koysana sana zahmet
    490 hplik döner bıçağıyla hıyar nasıl kesilir? - YouTube

slave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yorum ypmk icin detaylari iyi bilmem lazim aslinda ama disarda biri olarak biraz gorduklerimi paylasmayi bnde istedim ,
    Konuyu eray abi acti fakat bktimki bircok kisinin sikayeti var tek tek okudum ve bazi noktalarin herkesin ortak gorusu oldugunu ayni goruste oldugumu gordum . Oncelikle jdm work ayri firma burda yasanan problmleri firma olarak degil kisi olarak degerlndirmk lazim eray abi hkkida kndi konusunada gerckten tarafsizca yazdim bu konudada ayni sekilde yaziyorum mustafa abiyi biraz tanidim dukkanina gittim cayini khvesini cok ictim ticari acidan bnce jdm work iyi bir yer yani iyi bir ilgi alaka bilgi fikir pylasimi yptilar burasi kesin .
    Diger yandan mustada abi ismini hatirlamadigim sayili birkc kisi drift konusuna trde ilk deyinenler guzel isler yptilar fkt 20 defa izlediysem bir iki kisi disinda egitim duzeyinin hp ayni kisilerin ayni derecede kullanimlari hep ayni duba donusleri gorunce is tatsizlasti . Egitim parasi alinmasi normal fkt bunun daha ciddi bir karsiligi olmali suan icin eskiden bilen ilgilenen yoktu fkt simdi gerek sistemler gerek arackar cok musait deneme yanilmyla deneyen cok var bunlarida degerlndirerek yeni bir sinavli sistem iyi olurdu sanki hani ingilizce kur gibi 3 4 kur hangi kurdaysaniz sinav sonucu ona gore ufak detay egitim verilebilir sankim . Bu isi yapanlari simdiki verdigi goruntu drfti biz yaratyik trde tek el olmaliyiz yani bizden tiremeli veya parasi olani alip turemeliyiz gibi bir izlenim gercekten var . Sonuc bu olunca hem ilgi azaldi bnce hemde millet kndine baska yollar cizmeye basladi yazilanlarda bunu dogruluyor ,
    Surus konusunda bir cok kisiyi izledim bindim valla isi hakkiyla yapan az , arac maliyet tabiki etken fakat eray abiyi izledikten sonra ciddi adam farkli dedim dar aci sert kontra ani donus kisa alanlar gibi kendimce oraki egitim alanlardan kat kat iyi , ki faha kimler var egitimsiz sov yapar fazlasiyla. Bu adamlar sosyal olarakta populer sen gelme suna sknir oldum o gelmesin asla kimse dememeli diyemez sen kkmsin derler adama , bn drifti buldum ampulude bulan tek ama ureten sekil veren kalite belirleyen cok , kozunu pistte paylas .

Cok uzattim farkindayim ama is maddi acican ilerledigi yada ilk yaptiklari yatkrimlari simdi geri dondurmek gibi gorunuyor. Ben 360 panoramik foto cekerken 3-5 adam vardi trde otel cekimi 10 milyardi ayni otele ben 2 bine cekince keyif aliyordum cunku isi ogrenip kolayladim yine az kksi vardi yapan 8 de desem olurdu o kadar emek vermisim sabahlamisim aylarca simdi meyvenin tropigi hakkim derdim ama bn 2 binden 5 otel cektim cevre yaptim gezdim tozdum gordum esnaf tanidim is pasladilar bu ornegi verdim drift kulubu bu isin hala 10 bin tek fiyat tarafinda ama solim cektren yok o fiyata artik cjnku urun patlamadan bitti . Sirf bu sebepten simdi kjltur bakanligi 2500 her otel diyor al burdan yak elinde patlaci cogu kisinin sizinde patlicak bh gidisle biri daha iyi daha basarilisini surum yapicak ve yurucek .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Drift sporuna dahil olamama problemini Onurcan'ın anlattıklarına paralel olarak ben de yaşadım. Hemde yürüyen olarak belkide o zaman pistte koşanlardan çok daha sağlam alt yapılı bir aracım varken... Homologe ekipmanlarım varken
    Eğitim dediler eyvallah dedik o eğitim için yeter sayısı hiçbir zaman sağlanamadı. Eğitim alamadığım için drift antrenmanına dahi çıkamadım. Ben yıllarımı bu alana vermişken, buna paralel bir araç hazırlamışken pist kenarından sadece izlemeyi de çok fazla sindiremedim açıkcası.
    Umarım bu konu drift'in ülkemizde gelişememesi konusunda bazı derslerin çıkarıldığı ve sorgulandığı bir konu olur.
    Benim nacizane bir ricam var forum kullanıcılarından, konuyu kişisel hesaplaşma haline sokmayın lütfen. Bu adam iyidir şu adam tü kakadır. Helal başgan , kralsın reis gibi şahısları yücelten, pohpohlayan yada aşağılayacak tarzda paylaşımlarda bulunmayın.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler