Ona bende katılıyorum da yapıcak bir şey yok. Bundan 10-15 yıl sonra 2. el piyasası araç fazlalığından patlarsa fiyatları anca o zaman iner :)
Printable View
basınç açma olayında yanlış anlaşıldım yada yanlış telefuz ettim neyse sorun değil
Bende bu zamana kadar bindiğim bütün araçlara yazılım yaptırdım ve şu an bindiğim araçlarda yazılımlı
beni şaşırtan
1.6 tdi dizel poladan SADECE " yazılım ve egsozla " 190 hp almak gerçekten şaşırtıcı tebrik etmek lazım.
bu yazlımı kim yapıyor
fn2 le denedıgı zaman 170 verıyordu serpte bu arada
Vallahi 1.5 crdi accent 82 lik zir stock hatta kiralik spec kendi aracımız, soluksuz 210 görüyor.Ha arac oyun hamuru gibi, sanki motorun arabasi var öyle bir sey. Ama inanılacak gibi olmasa da defalarca gördüm. Soluksuz 210a cikiyor. Yol olsa dibini de görür. Şahitlerim de var :D
ilginç valla :) ben dün istanbul yaptım. 1.4 85hp ibiza 160a çıkıyor da 160tan sonra 170-180 gibi hızlara çok zor tırmanıyor. yapsa yapsa 190. o da hani uzun bir düzlük ve rüzgarsız hava olucak. tek dezavantajım 215/40 17 lastik ölçüsü. otobana çıkınca çok aradım cupramı :(
Valla aslına bakarsan, konuşmak tartışmak güzel de , bazı tarzları sevmedigimden olsa gerek, çok hazettigim söylenemez, sagol kardeşim cümlemize öyle olsun, referansın yardım için de teşekkürler, adana ya gelince ugrayacagım bu sefer inşallah .
Senin aracın güç ne şuan dyno yaptınız mı , basınç ne durumda ?
Senin aracın güç ne şuan dyno yaptınız mı , basınç ne durumda ?[/QUOTE]
benim araçlarda sadece soft bi yazılım var 140 hp civarında dynoya çıkarmadım bu arada araçlar polo değil biri jetta biri caddy 1.6 tdi
Yahu konu basligi gideri abartılan araclar olmasına ragmen hala bazı arkadaslar airbagten, donanımdan, saglamlıktan vs bahsetmiş.
Ayrıca kimse vti gitmiyor dememiş, abartılıyor denilmiş. Ki bence de abartılıyor.
Bmw de aynı şekilde, E36 320 kısa diff oranına ragmen 2.0 motormuş gibi gitmiyor, ama arac icindeki ses ve verdigi haz abartılara neden olabiliyor. Ki gercekten bmw camiasının icindekier 320nin hantal kaldıgını kabullenmiş durumda.
E36 328 gitmeyen bi arac degil, ama 2.8 motordan insan daha fazlasını bekler ama yine de abartılıyor, helikopter sanıyo herkes.
Konu Başlıgının ozetı oldu bu polo tdi cok Abarttınız :D
varsa bi polo tdi denerik bizim 25 yıllık gideri abartılmış honda siyarixsimizle :D
tdida ne tdimış bizim hdilar eşşek üretende eşşoleşşekmiş
Şimdi şöyle toparlayayım, Yazılım egzozla tdi'dan stock turbo da 170-180 hp 'ler alınır çok rahat 1.5 bar civarı, hatta emülatör takılıp basınç daha da açılırsa, +2 barlarda 200'ler de görülür, ama turbonun limitleri ne olur.., ömrü ne kadar olur, *****..Sonuçta gündelik araçlar bunlar deneme yanılmayla yakalanan takribi stock turbo sağlık limitleri 170-180 hp civarı..
-manuel için yazıyorum : hard yazılımlı, egzoz ( downpipe dahil ) dpf ,egr iptalli, 22psi civarı stock turboyla basan bir polo tdi takribi 170-180hp (serp) arası çıkartıyor, ( arabanın turbonun vs saglıgına göre.. )
-Dsg ise : kullanılan dsg' limitleri, kavrama mekantronik vs sıkıntıları ya da olası ihtimallerden dolayı, yazılımlı dsg'ler 150-160 hp civarlarında kalıyorlar.
Soruya dönecek olursak ;
Denedigim yada bildigim bazı yazılımlı dsg li tdi'larden pay biçecek olursam, hiç biri sağlıklı bir feh vti 'ı geçemez, sadece bir 2-3 tutunur tdi'lar en iyi ihtimalle.
Ha manuel dersen, ben stepne hariç takılı feh vti'ları geçiyorum.
bir kac video var bu konuda hatta fikir vermesi açısından
http://www.techturkey.com/forum/vide...ti-vs-vti.html
Vti kullanmak çok keyiflidir. Uçuyor diyip çok fazla inanan yok zaten :). Honda fanlarına laf ediliyorda vag'cılar maşallah çok daha baskın :)