User Tag List

Sayfa 24/58 İlkİlk ... 14222324252634 ... SonSon
1093 sonuçtan 438 ile 456 arası

Konu: Ekonomik kriz

ErkanCanS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Thracian Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Antalya'da fiyatlar bu , haftada 2 kere halden mal alıyoruz. İstanbul asıllıyız. her iki pazar fiyatlarını biliyorum.

0,50 Kuruştan 21 Tonluk TIR çıktıığında 11.000TL yapıyor. En az 2.500 TL taşıma ücreti var. Hadi tır başına bi 2.500 TL arada alıcı kazansın. 16.000TL yapar. Domatesin kilosu 0,75krş a gelir. Hadi 1 TL de. Pazarda, Manavda, Markette en az 3 TL
    Bir ürün *sallıyorum Antalya'da üretiliyor. O ürünü yine antalyalı şirket alıyor istanbula pazarlıyor , istanbul şirketi malı topluyor , toptancılara satıyor , toptancılar pazara sunuyor. Pazardakilerde kendi karını koyuyorlar.Bu şekilde fiyatlar şişiyorda şişiyor. Ürün üreticiden sonra 3-4 kez el değiştiriyor. Toptan fiyatına parakende sloganı yapan market zincirleri bu tezgahı çok önce anlamış ve bu aradaki tırnakçıları devre dışı bırakmış. Bu sayede her mahallede en az 3 şubeleri olacak şekilde büyüdüler diye düşünüyorum.
    DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çocuk olduktan sonra çarşı pazar işleri bana kaldı. ***** hanım ilgilenemiyor, domatesin kilosu 4, patatesin ateşi bu hafta düştü 3 oldu.. Muz bi ara 9 liraydı, eli yüzü düzgün elma 7 lira. Et desen 40 lira, pastırma 80 lira.. Allah fakire fukaraya yardım etsin..Bir insanın canının çektigini yiyememesi kadar kötü bişe var mı..
    Tango-1 never dies.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kirazin kilosu 29 TL az önce. Markette gördüm

Ne oldu bu meyve sebzeye

Dolarla borsaya işim olmaz

Meyve sebzeden belli herşey aslında

Bu ülkeyi tarımı bitik hale getirdiler cikan ürünün yetersizliği direk fiyatlara yansimakta

Bizi bu hale getiren ve bunlara kim destek verdiyse

Mazotu 4 tl patatesi ilk defa 5 tl yapan dolarda 2,74 leri cumhuriyet tarihinde ilkkez gösteren

Kimse allah belanizi versin

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    karavanda yaşasak daha ucuza gelirdi..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    babam lar 78 yılından beri bu işi yapıyolar .. bizde dede mesleği . domatesi 99-2000 yılındada 1 liraya satıyoduk ortalama sezon boyunca.. bu senede ortalama 1 liraya sattık (şuan 30-50 kuruş .sezon ortalamasından bahsediyorum) .

mazot o zamanlar 50 kuruştu attığımız en basitinden bi gübre şuan 4 kat daha pahalı o yıllara göre . ki bi dünya ilaç gübre var . ayrıca eniştem antalyanın en büyük komisyoncularından birisi, hani arada para yiyenleri biliyorum hiç tır masrafı falan yazmayın . haldeki tüccar ların en kötü arabası sıfır a4 2.0 tdı a.q ..

bu linkide inceleyin derim

..:: Son 40 Y

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dilim döndüğünce bildiğim bir mevzuyu aktarmaya çalışayım.

elma ticaretiyle uğraştım bir ara.

ısparta / eğirdir den 1 numara tabir edilen yurt dışına gönderilen elmaların kg ını geçen sezon 0,7 tl 0,9 tl arası depodan seçtirip alıyorduk. ama elmayı bir gör, bir tanesiyle bir kişi doyar yani öyle elma .. kara leke fln yok cam gibi mal. nakliyatıyla birlikte maliyeti 1 tl falan buluyo.

bu sene de manzara aynı, fiyatlar aynı dolaylarda..

yani en baba elmanın pazara ulaşabileceği maliyet 1 tl. hadi 1.2 1.3 tl olsun diyelim oda maksimumdur.. ki o 1 numara elmayı hayatında yemeyi bırak görmemiş vatandaşlar çoktur emin olun.

ve bizlerin pazardan aldıkları elmalar genel olarak 2 numara tabir edilen elmalar veya daha düşük kalitedekiler. yani maliyet olarak daha düşük elmalar..

geliyoruz pazara bakıyoruz 5-6-7 tl elmalar. ve 2. kalite olan elmalar genel olarak..

bunu satan manav vs. aldığı mala %100 koymazsa para kazanamaz. az mal alıyorlar az satıyorlar çünkü..manava, esnafa,pazarcıya bir sözüm yok. kazansın adamlar. onlara ucuz gelse onlarda ucuz satacaklar..

kazın ayağı tam da burda kopuyor. onlara malın gelişi 2.5 3 tl den aşağı değil... malesef...

e bu elma 1 tl ye antalyaya geldi. nasıl bir anda 2.5 3 tl oldu ?? işte o aradaki aracı mı tırnakcımı tedarikçimi her kimse onlar yüzünden..

çiftçi adamlar bir sene ilaç atıyor , uğraşıyor, sanki bir bebeğe bakar gibi o elma ağaçlarına bakıyorlar. adamların eline geçen para 1 tl. bunun içinde ilaç parası var, işçi parası var, su parası var var var varoğlu var... ve en önemlisi emek var emek. doğru düzgün para kazanmıyorlar inanın. hepsi kredi batağında..

geliyoruz diğer tarafa, elmayı 1 tl ye alıp 2.5 3 tl ye piyasaya sunan tarafa..

inanın adamların mal'a eli değmeden bir günde 1.5 - 2 tl kg başı para kazanıyor. e noldu elma 2.5 -3 tl.. üstüne satıcı da koyunca vaziyet böyle oluyor.

1 yıl emek harcayıp, bütün yükü üstelenen insanlar para kazanamazken , elma ile zerre alakası olmayan insanlar daha fazla para kazanıyorlar..

sonuç olarak ; müstahsil kazanmıyor memnun değil, elmayı alan vatandaş pahalı alıyor memnun değil.. üretici de tüketici de bu ticaretten memnun değil.. tek memnun olan var o da arada kaymağı yiyenler

diğer ürünlerinde mevzusu aynı bu şekildedir herhalde..
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

ibozum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SerkanYazgan. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün durdurulan mit tırlarından çıkan malzemelerin videoları düştü ve çoğu yere yayın yasağı geldi. Dünya belkide şuan bizi konuşuyor ama biz bizi konuşamıyoruz.

İlaç kutularının altına gizlenmiş halde binlerce havan,top mermisi ve tüfekler..

Halimiz hal değil, araştırmalara göre bu sene dünyanın en kötü 9 ya da 10. ekonomisi seçildik .
    Göz görmeyince gönül katlanıyor mantığı mı nedir anlamadım.. Tüm suçları gözler önüne seriliyor, hop yayın yasağı.. Neden? Kimse görmesin.. Görülmezse bilinmez..

Bu kadar iki yüzlü yav..k bir anlayış olamaz..
    Herkese iyi uykular..

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ee arkadas kim veriyor bu oyları da bu adam kazanıyor ? Cala Cala bi hal oldu arkadas adam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ozgurluk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dilim döndüğünce bildiğim bir mevzuyu aktarmaya çalışayım.

elma ticaretiyle uğraştım bir ara.

ısparta / eğirdir den 1 numara tabir edilen yurt dışına gönderilen elmaların kg ını geçen sezon 0,7 tl 0,9 tl arası depodan seçtirip alıyorduk. ama elmayı bir gör, bir tanesiyle bir kişi doyar yani öyle elma .. kara leke fln yok cam gibi mal. nakliyatıyla birlikte maliyeti 1 tl falan buluyo.

bu sene de manzara aynı, fiyatlar aynı dolaylarda..

yani en baba elmanın pazara ulaşabileceği maliyet 1 tl. hadi 1.2 1.3 tl olsun diyelim oda maksimumdur.. ki o 1 numara elmayı hayatında yemeyi bırak görmemiş vatandaşlar çoktur emin olun.

ve bizlerin pazardan aldıkları elmalar genel olarak 2 numara tabir edilen elmalar veya daha düşük kalitedekiler. yani maliyet olarak daha düşük elmalar..

geliyoruz pazara bakıyoruz 5-6-7 tl elmalar. ve 2. kalite olan elmalar genel olarak..

bunu satan manav vs. aldığı mala %100 koymazsa para kazanamaz. az mal alıyorlar az satıyorlar çünkü..manava, esnafa,pazarcıya bir sözüm yok. kazansın adamlar. onlara ucuz gelse onlarda ucuz satacaklar..

kazın ayağı tam da burda kopuyor. onlara malın gelişi 2.5 3 tl den aşağı değil... malesef...

e bu elma 1 tl ye antalyaya geldi. nasıl bir anda 2.5 3 tl oldu ?? işte o aradaki aracı mı tırnakcımı tedarikçimi her kimse onlar yüzünden..

çiftçi adamlar bir sene ilaç atıyor , uğraşıyor, sanki bir bebeğe bakar gibi o elma ağaçlarına bakıyorlar. adamların eline geçen para 1 tl. bunun içinde ilaç parası var, işçi parası var, su parası var var var varoğlu var... ve en önemlisi emek var emek. doğru düzgün para kazanmıyorlar inanın. hepsi kredi batağında..

geliyoruz diğer tarafa, elmayı 1 tl ye alıp 2.5 3 tl ye piyasaya sunan tarafa..

inanın adamların mal'a eli değmeden bir günde 1.5 - 2 tl kg başı para kazanıyor. e noldu elma 2.5 -3 tl.. üstüne satıcı da koyunca vaziyet böyle oluyor.

1 yıl emek harcayıp, bütün yükü üstelenen insanlar para kazanamazken , elma ile zerre alakası olmayan insanlar daha fazla para kazanıyorlar..

sonuç olarak ; müstahsil kazanmıyor memnun değil, elmayı alan vatandaş pahalı alıyor memnun değil.. üretici de tüketici de bu ticaretten memnun değil.. tek memnun olan var o da arada kaymağı yiyenler

diğer ürünlerinde mevzusu aynı bu şekildedir herhalde..
    Aracılar konusunda katılıyorum. Devlet pazar fiyatından geriye gitse kim ne kazanıyor hemen bulur. Hatta bulmaktan öte biliyordur bile.
    Manav, pazarcı vb kişilerin %100 kazanmasına katılmıyorum. Az alıyorlar diyorsun ama pazarcılar haftanın 7 günü başka pazarda tezgahları var.
    Manav ise yılın 365 günü bu işi yapıyor, elbette satışı-sürümü vardır.
    Hale gidip, kendimiz kasa ile alsak pazar fiyatından daha ucuza alabilir miyiz?
    Okumadan imzalamam.....

mimarsertac - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    vazgeçdim yat almak lazım mazot yatlara 1.8 tl .. iki tanede güneş paneli koyarsın elektrikde bedavaya gelir.. şimdi yazarken farkettim zengin oldukça parayı harcıycağın yer azalıyor paran cebinde kalıyor )
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hal konusuna bİr Şey sÖyleyemem ama mÜstahsİlden alirsan 6 tl ye alacaĞin elmadan daha kalİtelİsİnİ 1-2 tl ye alirsin.

Manav vs konusunda İse durum ŞÖyle. Adam tonajli ÇaliŞamadiĞindan az almak durumunda , alsin alsin 200 kg alsin. 3 tl den alsa 600 tl para yatirip 5 tl ye satsa 1000 tl cİro yapacak. 400 tl para kazanacak adam ama bİr haftada mi kazanir 10 gÜnde mİ orasi meÇhul. TirnakÇi kazanacaĞina esnaf kazansin bence.
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim arkadaş şirkete halden alıyor, bir ara sorarım fiyatları.
    Müstahsil ne demek, kimdir? Üretici mi?
    Okumadan imzalamam.....

!KO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bızım yedıgımız elma elma değil

tedarıkcı alır 1 liraya soguk depoya gomer malı mal olur 1.5 1.75 tutar malı piyasaya 3 den verır pazarcıda 4den satar

İlker G.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mimarsertac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ekşi yazarı değilim yazamadım. Antalyadayım az da olsa çorbada tuzumuz olsun istiyorum. Yol gösterecek olan vaarmı ?

Cankat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ekşi yazarı değilim yazamadım. Antalyadayım az da olsa çorbada tuzumuz olsun istiyorum. Yol gösterecek olan vaarmı ?
    Hocam belki gözünden kaçmıştır.İlk postta dükkanın yerini vermişler.

http://imgim.com/2015-05-2819-02-43e...%BCs%C3%BC.png

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam bende görüntünaçuşmıyor

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam bende görüntünaçuşmıyor
    abi çallıda opetin yanındaymış bu ayakkabı amca mız .

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)