User Tag List

Sayfa 5/7 İlkİlk ... 34567 SonSon
126 sonuçtan 77 ile 95 arası

Konu: Makas faciası

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben şu sitedeki sanki siz makas atmıyorsunuz kardeşim ? söylemine ayar olmaya başladım iyice, evet ben atmıyorum kardeşim atmak zorundamıyım spor arabaya binince veya bu siteye üye olunca ? Atmadık mı zamanında yaptık ama şu an atmıyorum.

Ayrıca istanbul trafiğinde şerit değiştirerek aralara girmekle makas atmayı karıştırmamak lazım. İstanbulda makasa girmeden ilerlemene imkan yok çünkü trafik saygısız insanlarla dolu, adam kapatmış 70 le en soldan gidiyor bu adama makas atmayıp ne yapacaksın... Makastan kastımın ne olduğunu herkes anlamıştır.

Herkes birinin dostu arkadaşı mutlaka arkadaşa çok geçmiş olsun canına zeval olmaması bir yönden sevindirici, ama yine de ben bu tür hareketlere girişip bu hale gelenlere hiç üzülmüyorum sadece başını yaktığı kişilere üzülüyorum. Yukarıda arkadaş yazmış kaza bu adı üstünde kimse bilerek yapmıyor diye ama öyle bir şey yok. Sen bu hareketlere girişiyorsan bunun riskini alıyorsun , ihtimali olduğunu gayette biliyorsun bilmeden yapmak ne demek ? Bu riski alıyorsanda başına gelecekleri kabullenmekten başka çare yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimse kaza yapmak istemez doğru ama kimsede hatasız kaza yapmaz. Hatan var ise kaza yaparsın, bunun vebalini ve vicdan hesabını çekersin bu kadar basit. Kimse birbirini korumasın bu tür olaylarda. Arkadaşınız bile olsa orda ailenizle es kaza denk gelse ve kötü sonuçlansa aynı gözle bakar mısınız bilmiyorum?

2006 yılında arkadaşımızı kaybettik trafik kazası sonucu ve yan koltukta otururken oldu. Her direksiyon başına oturduğumda hatırlarım. Lütfen trafikte yapılan zevk ve adrenalin için hareketler masum insanların canını ve hatta sizin hayatınız boyunca unutmiycagınız anınız olabilir allah korusun.
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ek olarak, kaza sonucu hayatını kaybeden arkadaşımızın aracı kullanan kişinin hayatının geri kalanından o hatayı silmesi imkansız ve bununla yaşamak kadar acı bir durum yok. Allah kimsenin başına vermesin.
    " Kontrolsuz güç gerçek güçtür. "

https://www.instagram.com/alpataktv/

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yahu arkadaşlar, kaza nasıl olmuş bilmiyoruz, makas mı attı, silme mi geçti bilmiyoruz ama anladığım kadarıyla kaza Nevzat Demir'e varmadan olmuş. Nevzat Demir'in olduğu yer zaten rampa ve öncesinde de hızlı girilmesi mantıksız olan bir viraj var. Fotoğraflara bakınca aracın ve kamyonun durumunu da göz önünde bulundurduğumuzda aracın o yol koşulları için fazla hızlı olduğunu söyleyebiliriz. O yolda neredeyse hergün kaza oluyor ama bu kadar kötüsünü ilk defa bu fotoğraflardan görmüş oldum.

O yolda yeri geliyor kamyon ve ticari araç sürücüleride kendilerini kaybedip saçma sapan hızlara çıkıyorlar ve hareketler yapıyorlar. Ama, son 2 senedir de o yolda default bir trafik var hatta yeri geliyor kontak kapatma durumuna kadar geliyorsunuz. Bu kadar araç ve ağır taşıt yoğunluğunun olduğu yolda aşırı hız yapmanın ve başkasını da tehlikeye atacak hareketlerde bulunmanın bir anlamı yok ama bu iş malesef yaşa değil akıla bakıyor. 60 yaşında direksiyon başında halen akıllanmamış herifler var; onun bunun dibinden gider, abuk sabuk makaslar atar...vs

Özetle, bu kazada birinin canına birşey olmamış ise ve bu kazadan ders çıkartıldıysa diyecek birşey kalmaz. Ama, bir baba olarak -ki Allah hiç göstermesin ve yaşatmasın- benim oğlum otomobili bu hale getirip içinden sağ çıksa (ve kazaya da karışan diğer sürücülere de birşey olmamışsa) ben uzun bir süre eline İstanbul Kart'ı tutuştururum takıl öyle derim.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben şu sitedeki sanki siz makas atmıyorsunuz kardeşim ? söylemine ayar olmaya başladım iyice, evet ben atmıyorum kardeşim atmak zorundamıyım spor arabaya binince veya bu siteye üye olunca ? Atmadık mı zamanında yaptık ama şu an atmıyorum.

Ayrıca istanbul trafiğinde şerit değiştirerek aralara girmekle makas atmayı karıştırmamak lazım. İstanbulda makasa girmeden ilerlemene imkan yok çünkü trafik saygısız insanlarla dolu, adam kapatmış 70 le en soldan gidiyor bu adama makas atmayıp ne yapacaksın... Makastan kastımın ne olduğunu herkes anlamıştır.

Herkes birinin dostu arkadaşı mutlaka arkadaşa çok geçmiş olsun canına zeval olmaması bir yönden sevindirici, ama yine de ben bu tür hareketlere girişip bu hale gelenlere hiç üzülmüyorum sadece başını yaktığı kişilere üzülüyorum. Yukarıda arkadaş yazmış kaza bu adı üstünde kimse bilerek yapmıyor diye ama öyle bir şey yok. Sen bu hareketlere girişiyorsan bunun riskini alıyorsun , ihtimali olduğunu gayette biliyorsun bilmeden yapmak ne demek ? Bu riski alıyorsanda başına gelecekleri kabullenmekten başka çare yok.
    Hakan'cım o zaten makas değil; onun makas olmadığını da herkes biliyor. O sol şeride veya başka şeride kazık çakıp gitmemek için direnen sürücüyü bypass etmekten başka birşey değil. Zaten o modeller çeşit çeşit, kimisi önü bomboş olmasına rağmen gaza basmadığı gibi birde birden bire frene oturur; ben bu zır deliye uyarsam 100mt sonra garanti kaza yaparım veya biri gelir bana sıvanır; korna ve sellektör kombinasyonları işe yaramayınca doğal olarak yanından geçip gidiyorsun, geçerken camdan keskin bakışlar atıp senin yapacağın işi... senin ben taaa... gibi çeşitli iyi dilekleri iletiyorsun, işin sonunda iletişim de kurmuş oluyorsun. Makas atarken ne ara adamla konuşacaksın

ceyhun737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah aşkına muhatap olsana benle bir salak salak yorumlar atıyorsun akıl fakiri , insanlara ne çabujk beddua edebiliyorsun senin de arkadaşın olabilirdi olayı biliyor musun gördün mü ? yok bilmemnesine airbag açmış falan saçma sapan yorumlar atacağına yaşının adamı ol öyle yorum at ucu seni yakar anladın mı

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    he he o dediğinden okkkkkkkkkkkkkk

Aktaş61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üzücü bir durum açıkçası her ne sebeple olursa olsun kimse istemezdi böyle olmasını.
    dün birçok yerde kaza vardı.5 dakikalık bir işim için toplamda gidiş dönüş 100 kmlik yolu dün 6 saatte aldım şaka gibi bir gündü resmen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kamerayi yeni koymuslar.dusuncesiz bir arkadas yuzunden bugunde 1 saat trafikte bekledik sukur

srdralc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fenomenlik meslek olunca insanlar beyniyle değil, götüyle yorum yapmaya başladı.

Herkesin bir zıtlık ve ha ho aferin denip sırtını pohpohlattırmaya ihtiyacı varmış gibi yorumlar yapıyor.
    Ulan belki adamın hiç suçu yok, makas atıyor diye ölsün mü ?

Geçmiş olsun, kimseye bir şey olmamış.

Geçen bizim de başımıza geldi 1 km yol gideceğiz adam dur levhasının olduğu tali yola çat diye çıkıp Arabayı devirdi sağ tarafta duran 3 arabaya vurarak ancak durdu arkadaşımız.
    170 kg adam ters duran arabadan çıkarana kadar akla karayı seçtik ama gidip adamın gırtlağına yapışmadık lan şerefsiz sen bu levhayı görmüyor musun diye.

Keşke ölseydi dur levhasına uymayan şerefsizin trafikte ne işi var.

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en sevdiğim arkadaşımı ve eniştemi trafik kazasında kaybettim hiç kaza yapacak adamlar değillerdi. ikiside cok talihsiz kazalarla aramzdan ayrıldılar,
    her gazlayan gördüğümde alalh ıslah etsin başına iş gelmeden bıraksın diyorm hatta bi kac kezde sıkısık trafikde yan yana geldiğim benden yaşca cok ufak 3-4 kişi uyarmıslıgım var.
    Kimseye keşke ölseydi v.s. demeyn bedduanız ters döner pişmanlık fayda etmez. canınıız yanmadanda o ölen-sakat kalan insanların ailelerinin cektiğini hissedemezsiniz. şuan her gördüğüm kazada geçirdiğimiz acılar geliyor bi kere daha kahroluyorum. tabi bundan arka alıpda saçma sapan arabada kullanmayın arkanızda bekleyeniniz varsa başka şeylerle eğlenmeye calısın bu işin sonu uyusturucu gibi.
    bu kazada arkadaşa bişey olmaması en iyi taraf gerisi teferruat, hatalıylsa da ders cıkarır inşallah bidaha kendine ve başkalarına yaşatmaz böyle bir durum.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar bakın;

Birbirinize girmişsiniz ama Kadir hatalısın elinde hiç bir kanıt olmadan birisini suçlayıp sakat kalsaydı demek insanlık dışı bir yorum. Kaldıki %100 o adam hatalı olsa bile hiç bir hatanın sonucu sakatlık yada ölümle hitam etmek olmaz.

Şu dünyada herkes hata yapar ve bir ata sözü vardır. 1 musübet 1000 nasihattan daha iyidir diye.

Hatalıysa veya hatasızsa umrumda değil. 2 kamyonun arasına girdiyse benim kanaatim hatalı ama içimden bile keşke sakat kalsaydı demedim. Malı paramparça olmuş gram üzülmedim.

Bu ona büyük bir ders olmuştur artık gaza basarken emin olun 50 kere düşünür.

Can kaybı olmaması sevindirici.

Aynı hatayı yarın bir gün benim cocugumda yapabilir. Gençlik böyle birşey kanın kaynıyor bana birşey olmayacak sanıyorsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bakın;

Birbirinize girmişsiniz ama Kadir hatalısın elinde hiç bir kanıt olmadan birisini suçlayıp sakat kalsaydı demek insanlık dışı bir yorum. Kaldıki %100 o adam hatalı olsa bile hiç bir hatanın sonucu sakatlık yada ölümle hitam etmek olmaz.
    olgar abi haklısın biraz sert usluple yazmış olabilirim, diğer arkadaşlarda yazmış, aslında benim demek istediğimi biraz daha kibar yazmışlar. hemen hemen aynı düşüncedeyiz. sakat kalsa ölse ağır tabir oldu haklısınız. seninde dediğin gibi malına acımadım üzülmedim. eğer o kişi bile bile lades dediyse...
    bu tür kişiler yüzünden suçsuz kurallara uyan kişilerin canının yanmasını çoğu forumlardan okuyoruz ben onlara üzülüyorum ve sinirleniyorum yazık günah. herşeyin bir uslubü vardır abartmaya gerek yok kimse makas atmasın demiyorum demiyoruzda trafikte çoğu kez denk geliyor bakıyorum adam makas atıcak musade ediyorum rahatça geçsin benden uzak dursun diye. ama çoğunun sonu böyle oluyor umarım ders çıkarırlar tekrar ediyorum bu arkadaş eğer makas atıp bu hale geldiyse oda ders çıkarır umarım. kamyonun suçu varsa kamyonları zaten biliyoruz çoğu kafasına göre gidiyor. ne olursa olsun makas atanı savunmayın. kimsenin başına gelmedende herkes anlayamıyor durumun ciddiyetini. temde fiat ducato ile adam makas atarak giderken geldi beni sol bariyere sıkıştırıyordu korna çaldığımda bile inatla devam etti zor bela kurtuldum.çarpsaydı allah bilir ama büyük ihtimal benim araca pek bişi olmıcaktı ama çarpmış olsaydı o arac takla atıcaktı belkide, ki atmasaydı ben attırmak için uğraşırdım yalan yok. oyüzden kimsenin başına gelmesin diyeyim. bile bile lades diyende makasın keyfini çıkarana denk gelsinki oturup düşünsünler beraber. burda o arkadaşlardan bolca var onlar için dua edicem başlarına bişi gelmesin ama birkere denk gelsinler olayın şokunu yaşasınlar ondan sonra nekadar makas atmayı savunurlar okuruz beraber.
    allah aklı başında insanları bu tip beladan uzak tutsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başına gelmeyen bilemez. Bekara kari bosamak kolaydir. Kimse büyük konusmasin o yuzden. Arkadasa da gecmis olsun. Arac ne olursa olsun basacagin yeri bilmek, aksi halde sakin sakin gitmek en iyisi...
    Alıntı aLperTunga Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar ben bu aracın adını AT SKİ koydum.jet ski hesabı,At ski mustang

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen kendine bak anıl her konuya atlayan ben değilim sensin yazmak olsun diye burda çoğu insan biliyordur seni daha geçen hatırlayamadım bir konuda tartışmaya giriyordun her konuda bir tartışma içindesin. benim kaç tane yorumum var konulara bide kendinin kaç tartışma yorumu var onlara bakıver.
    ceyhun sen ağzına başka şeyler almak istiyorsun bence ama muhattap olmam burda sinirlenip kimseyle işim olmaz. o dediklerini yarın birgun makas konusu açıldığında yüzüne söyleyen biri olursa senin canını yakarsa ona söylersin gerçi yermi bilemem orasını.
    birgün makas atan biri sen usulca giderken yanında eşin çocugun sevgilin her neyse seni yolda ters çevirince anlarsın ozaman makas nerene girdiğini.

ayrıca ben
    makas atıp bu hale getırdıyse orayı bırde sag kurtulan oysa demek ya allahtan cekecegı var yada sucsuz yazdım ona göre yorum yapın.
    direk makas atıyormuş demedim. makas atarak insanların canını tehlikeye atarak gidiyorsa buna kaza denmez. buna bile bile lades denir kendinizi kandırmayın boşuna. banada gelip canın yanarmış bilmem neymiş diye boşa mesajlar atmayın. ben usulunca yolumda giderim hayvan gibi kullananıda ararım polisi şikayet ederim gerisi umrumda olmaz.
    bu makas olayını alışkanlık haline getirip savunanların inşallah başına gelmez ama gelirsede birine denk gelirsiniz çıkarır vurur çokta kolay yapar ozaman sizin canınız yanar kardeşş
    Ben özgür irademle bana göre yanlış ya da doğru olan şeylere yorum yazarım burası bir forum sitesi . Bazen gereksiz yere tartışma da çıkıyor o insanlarla da hatta telefonda görüşüp tanışıp gerçek niyetimizi anlattıktan sonra forumdan özürdilediğimiz de oldu ve oluyor .

Yazmak olsun diye yazıyorsam buyur kafalarımızı çarpıştıralım her konuda . Burada can güvenliği söz konusu olan bir kaza yapan adam için neler yazdın farkında mısın ? Belki o insan bile suçlu değil,diyelim ki suçlu ee napacaksın be adam azrail misin öyle yazmışsın ki imkanın olsa tedavi gördüğü hastaneye gidip adama sıkacaksın . Eee gitte sık o zaman . Yok götünde patlamış airbag yok sakat kalsaydı falan ne kadar insan dışı yorumlar bunlar.

Klişe bir laf vardır hani ''ölü olmaması sevindirici.''diye de haberlerde söylerler . Ben o kısmındayım olayın , kimse ölmemiş kimse ağır şekilde ölüm tehlikesi yaşamıyor şu an . Benim için önemli olan o . Mobese kamerası var , görgü tanıkları illa ki vardır ota boka ceza veren değerli yetkililerimiz hata kimdeyse ehliyetine mi el koyar , para cezası mı verir orasını ben bilemem .
    imzasız..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anıl abartma istersen azrail falan filan. ben ilahmıyım cezasını keseyim bende kendi düşüncemi söylemiş oldum. makas atanlar ınsan dışı ise bende özgürce insan dışı yorum yapabilirim dimi anıl. neyse anıl inşallah başına böyle bir şey gelmez diyim. konuyu uzatmayada daha gerek yok tartıştıkça tartışılıyor.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kazanın oluşu eğer ilgili arkadaşın hatasından kaynaklanıyor ise bunu "kaza" diye nitelendirmemek lazım.

Kazadır olur anlayışı kesinlikle kabul edilebilir bir durum değil. ( Bu mantık ile bakarsak "iş güvenliği" diye bir şey olmamalı.)

Tabi ki arkadaşın iyi olması sevindirici, malına zarar gelmiş ki üzülmedim, ama haberde kaza yapan kamyon da birisinin sıkıştığı yazıyor.

Ne olursa olsun kamyon ya da ilgili arkadaş olması gerektiği gibi davransa çok büyük ihtimalle böyle bir şey yaşanmayacaktı.

2 sene istanbul da araç kullandım, boş şeritlere en sağdan en soldan da girdim çıktım, ama kimsenin canını tehlikeye atmadım.

6 metrelik boşluğa 4 metrelik araçla dalmadım. Bunu herkes yapıyor doğru olduğunu savunmak zira çok yersiz.

Ama yola her çıktığımda "kendi hatamdan dolayı" birinin canına kast etmemek için elimden gelen özeni gösterdim.

Kaldı ki burada bizden yaşça büyük çoluk çocuk sahibi abilerimiz var, empati yapıp kendisinin ya da eşiyle çocuğunun olduğu araca kendini bilmez sırf egosunu tatmin etmek için gaza basan biri gelip çarpsa , çoluğunun cocuğunun canına zeval gelse (Ki rabbim esirgesin) burada sosyal mesaj veren herkes gider sebep olanın kafasına sıkar.

O yüzden kişi önce kendini bilecek, ve bu sözü unutmadan hareket edecek. "tedbir kul'dan takdir Allahtan"

Yaş ve düşünememe konusunda yapılan yoruma katılıyorum. Zamanla yaşanan görülen şeyler insanı dizginliyor.

Rabbim cümlemizi kazadan beladan korusun.

Amacım sosyal mesaj vermek değil düşüncelerimi ifade etmek.

leventrc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bütün yazılanları okudum. Şile otobanında babam orta şeritte yolunda giderken makas atan bir aracın dokunmasından dolayı şarampole uçtu. Belini iki yerden kırdı. Nasıl zor geçti 2 sene bize biliyormusunuz? Allah kimsenin başına böyle birşey vermesin. Çekmeyen bilemez. Buradan bakınca ( Ama karşı tarafında bir canı var neden bu kadar acımasız yorum yapıyorsunuz? ) demesi çok kolay. Daha yeni yeni toparlıyor ki yaşlılığında büyük zorluklar olacak doktorların söylemi bu şekilde.
    Bakın arkadaşlar kaza yapan aracın aynısından bende var. ( Hepimiz yapıyoruz böyle şeyler ) diye bir anlayış olamaz. Ben yapmıyorum. Sen de yapmayacaksın! Yok öyle bir şeye hakkın. Otomobilleri hepimiz çok seviyoruz ki bu sebeple buradayız. Artık ülkemizde hemen hemen ayda 2 kere pist organizasyonu yapılıyor. Git stresini orada at. Ya da onu da geçtim gece bir yerden dönerken yol bomboşsa gaza şöyle bir bas ama tadında bırak bas git evine. Ama Yolda benim babam gibi veya öbür arkadaşın annesi gibi veya bir başkasının eşi çocuğu gibi insanları yolda sıyırarak yapamazsın!
    Babamın çektiği acılar aklıma geliyor böyle haberlerde. Allah kimsenin başına vermesin. Yaşadıklarımdan sonra '' Yolda makas atarken canından oldu '' başlıklı bir haber görürsem keyif sigarası yakıyorum net... Herkese iyi forumlar...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)