Bu arada Miktar bana resmen havadan geldi gibi seneler önce Biryerden karşılıksız geldi. hala duruyor.
Bu arada Miktar bana resmen havadan geldi gibi seneler önce Biryerden karşılıksız geldi. hala duruyor.
Günler geçip gittiyse, de ki: Geçin gidin, pervamız yok. Sen kal ey dost, temizlikte sana benzer yok.
-Mevlânâ
Bu karisiklikta suna yatir diyenin elini operim. Ama soruyorsan ben ne yapiyorum; 76'lardan borsaya girdim ve portfoyun %70'ini sattim. Sattigimla tl mevduattayim ve ozel sektor tahvil aldim. Suan %20 doviz,gerisi tl deyim. Eger 3,65 lere yaklasirsak duruma gore dolar alacagim yuklu miktarda. Ama yinede %30 tl de olurum...(firsatlar icin)
Umarim yardimci olabilmisimdir....
Kesinlikle vadeli mevduat derim
Faizler artmaya başladı
%12.25 veren bankalar var![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Hangisinin tahvilini aldınız özel değilse.
Özel sektör tahvilleride ciddi riskli geliyor bana. Olası bi iflasta en son sırada oluyorsun nitelikli yatırımcı olarak. Demek istediğim bi şirketin olası bi temerrüde düşme ihtimali oluştuğunda en son ödemeyi düşüneceği özel sektör tahvili olur. Karşılığında ipotek teminat ıvır zıvır hiç bir şey yok çünkü. Aynes patlamıştı en son takip etmişsinizdir yapılandırmaya çalışıyorlardı ama son durum ne haberim yok.
Büyük şirketler özel sektör tahvilinin bokunu çıkardılar vadesi dönen tahvili yeni tahvil ihraç ederek finanse ediyorlar zorlu grubunun 11 tane tahvili var piyasada şu an. Tahvillerinden bir tanesinin 15 gün sonra vadesi doluyor dikkat edin bak o ara yeni tahvil ihraç edicek çok büyük ihtimal. Gerçi sermaye arttırımı yaptılar belki para vardır bilmiyorum. Bütün faktoringler bu tahvillerle çeviriyorlar. Battı dediğimiz bimeksin 3 tane tahvili var toplamda 100 milyon civarı en yakınının vadesi 226 gün. Neye göre onay veriyor bunlara aklım almıyor. Gerçi özel sektör tahvili almak istediğinde nitelikli yatırımcı olduğunu ve risklerin farkında olduğunu bildiren bi beyanat gibi birşey imzalatıyorlar herhalde hukuki olarak kendilerini korumak için. Ama dikkat etmek lazım bana patlamaya hazır bi bomba gibi geliyor. Şirketi iyi seçmek gerek. Yada fonlar var sepet gibi topluyorlar çeşitli özel sektör tahvillerini riski azaltmak için .
Everyday I ** çapuling...
Biz daha 2 ay önce özel sektör tahvili ihrac ettik nitelikli yatırımcıya burda yazmıştım güzel bir fırsattı. Sonucta mevduat faizi neyse 4.5 baz puan üstündeydi ayrıca stopajıda mevduat faizi gibi %15 değil 10 du. Net holding olarak yaptık ihracı kurum olarak riskimiz diğer öst lere göre çok düşük çünkü net holdingin yatırımları ve gelir kaynakları hep yurt dışı kaynaklı
Yahu her sırketın tahvılı alınmaz,ben yıllardır alıp satarım.
Faızı guzeldır. Ama buradakı asıl kazanc sadece faız degıl. 100 degerınde kı tahvıl,talebe gore fıyatı 102-103 belkı 108 oluyor. Asıl kazanc orada. Dusebılırde ama ıyı secım onemlı...
Borsa görülmemiş ralli yapıyor ama altı boş yapılan hareketlerin. Bugün itibari ile Dünyanın en çok yükselen 2. Borsasına sahibizsebebini kendimiz bilmiyoruz.
Ah ah 5.40 dan thy sattım evevli gündü şimdi 5.70
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Dolarını altına çevir şuan vede alabiliosan dahada altın alabilirsin bu seviyeden Selçuk
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Dolar da ılk sevıye beklentım 3,72 gerceklestı,ıkıncı sevıyem 3,65 ıdı. Gecen hafta yazmıstım,ac gozluluk edıp almadım,65'i beklıyorum.
Borsa da alıslar gercek ama "yabancı" alıslarının ne oldugu ortada,bır bakmıssın bıranda yok olmuslar... 88 ler krıtık sevıye....
Bu arada arkadaşlar şuan ekran başındakiler 5.66 dan THY aldım hemen alın. Bugün 5.75 ve üzeri kesin yinede YTD değildir. Lütfen gün içi ve son 10 günlük grafiğini inceleyin.
Arkadaşar 5.71 den satışa koydum saniyede gitti yine hisse. Yani günlük hedefi %1 de tutarsanız piskolojik güzel kazanırsınız
3.72 nın altında kapanıs yapmıyacak,allah kerım yarın.
Borsa duzeltme yapması gerek,yoksa bu yukselıs cok saglıksız.Hos alım yapan sırketı gorunce zaten saglıktan bahsetmek yalan olur...
Bu yukselıslerın dıyetını odeyecegız. Akarken doldurmak gerek...
Faiz attırmadan bu dolar düşmeyecek
Ben komple vadeliye geçiş yaptım
6 ay sahalardan çekiliyorum referandum bitmeden bu piyasadan bir cacık beklemiyorum
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)